Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä mikkikytkentä stratoon? 1 minihumb + 2 yksikelaista.
1
Ultrasonido
07.12.2009 17:28:25 (muokattu 13.12.2009 00:36:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko minihumpparin kanssa paras vaihtoehto käyttää myös 250K:n volume potikkaa? Saa suositella monipuolista mikkikytkentää, tuolla mikkiyhdistelmällä, esim. Blender-potikan ja master tonen kanssa. Kytkiskaavioita löytyy, mutta vaihtoehtoja on liikaa.
 
PJS
17.12.2010 17:55:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla olisi vähän vastaava kysymys aiheeseen liittyen. Laitoin siis stratoon eilen Lundgrenin minihumbuckerin kaulamikiksi ja homma futaa just kivasti nyt, mutta humbuckerin tone jää hieman liian tummaksi 250k potikoilla. Singlecoilit ovat kuitenkin nykyisillä potikan arvoilla juuri kohdallaan joten esim. 300k tai 500k tone potikan laittaminen ei liene fiksua. Onko mitään keinoa kytkeä kaulahumbuckerin tonea nykyistä vähän kirkkaammaksi vaikuttamatta keski/talla mikkeihin?
 
Peace!
blaekie
17.12.2010 18:45:40 (muokattu 17.12.2010 18:50:37)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Minulla olisi vähän vastaava kysymys aiheeseen liittyen. Laitoin siis stratoon eilen Lundgrenin minihumbuckerin kaulamikiksi ja homma futaa just kivasti nyt, mutta humbuckerin tone jää hieman liian tummaksi 250k potikoilla. Singlecoilit ovat kuitenkin nykyisillä potikan arvoilla juuri kohdallaan joten esim. 300k tai 500k tone potikan laittaminen ei liene fiksua. Onko mitään keinoa kytkeä kaulahumbuckerin tonea nykyistä vähän kirkkaammaksi vaikuttamatta keski/talla mikkeihin?
 
Onhan siihen keinoja. Eräs olisi että käytät sellaista potikkaa , joka vaikka asennossa 10, "irtoaa" piiristä kokonaan, eli ei siis silloin kuormita sitä humbuckkeria, ja kaikki treble pääsee läpi mitä siitä on otettavissa. Sitten kun haluat tonen uudelleen kehiin ,alkaa se vaikuttaa asennosta 9,5 lähtien jnpp. (Homma toteutettu siellä potikassa siten että liukurata on poikki toisesta päästään) Saman voinee tehdä push/pull kytkimellä varustetulla potikalla.
 
Eräs vaihtoehto on sitten monimutkaisempi, eli korvataan koko tone potikka kiertokytkimellä ,jossa erilaisia konkkia -> http://buildyourguitar.com/resources/lemme/ (Hyvä artikkeli muutenkin)
 
Ote tekstistä:
 
"3. Change the external load. This method is inexpensive but can be very effective. With only a little expense for electronic components, the sound can be shaped within wide limits. Standard tone controls lower the resonant frequency by connecting a capacitor in parallel with the pickup (usually through a variable resistor to give some control over how much the capacitor affects the pickup). Therefore, one way to change the sound is to replace the standard tone control potentiometer with a rotary switch that connects different capacitors across the pickup (a recommended range is 470 pF to 10 nF). This will give you much more sound variation than a standard tone control (Fig. 8)."
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
PJS
17.12.2010 18:53:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites. Onnistuisko laittaa 500K potikka ja sitten kykeä talla ja keskimikkeihin sen volumen(?) väliin vastus joka simuloisi sitä että niille olisi käytössä 250K potikka?
 
Peace!
blaekie
17.12.2010 19:42:46 (muokattu 17.12.2010 20:02:42)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Mites. Onnistuisko laittaa 500K potikka ja sitten kykeä talla ja keskimikkeihin sen volumen(?) väliin vastus joka simuloisi sitä että niille olisi käytössä 250K potikka?
 
Hmm, ihan en hahmottanut mitä ajoit takaa. Pitäisi ehkä piirtää "kytkis", :) mutta jos on muuten standardi stratokytkentä, ja riippuen vähän miten haluat tonen toimivan niiden singlecoilien kanssa, kannattaa ehkä erottaa se kaulahumpparin tone omakseen, omalla konkallaan ja ja tehdä siitä toisesta master tone omalla konkallaan keskimikille. Tai sitten vaihdat vaan sen kaulatone siihen 500K-1M. Väliasentojen saundit on sitten mitä on, mutta senhän jo ratkaisit kun otit humpparin käyttöön.
 
Tuossa vielä keskustelun liitteeksi vakioschema -> http://www.guitarnuts.com/wiring/stockstrat.php
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
PJS
17.12.2010 22:34:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blaekie: Hmm, ihan en hahmottanut mitä ajoit takaa. Pitäisi ehkä piirtää "kytkis", :) mutta jos on muuten standardi stratokytkentä, ja riippuen vähän miten haluat tonen toimivan niiden singlecoilien kanssa, kannattaa ehkä erottaa se kaulahumpparin tone omakseen, omalla konkallaan ja ja tehdä siitä toisesta master tone omalla konkallaan keskimikille. Tai sitten vaihdat vaan sen kaulatone siihen 500K-1M. Väliasentojen saundit on sitten mitä on, mutta senhän jo ratkaisit kun otit humpparin käyttöön.
 
Tuossa vielä keskustelun liitteeksi vakioschema -> http://www.guitarnuts.com/wiring/stockstrat.php

 
mites tossa kaulatone/mastertone kytkennässä se kytkentäkaavio menis? Tai miten se eroaa tosta kuvasta.
 
Mähän en tajua näistä oikeastaan mitään nimittäin.
 
Peace!
blaekie
19.12.2010 00:15:29 (muokattu 19.12.2010 00:27:24)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: mites tossa kaulatone/mastertone kytkennässä se kytkentäkaavio menis? Tai miten se eroaa tosta kuvasta.
 
Mähän en tajua näistä oikeastaan mitään nimittäin.

 
Eli et varmaankaan kaipaa perinteistä Kaula/middle väliasentosaundia, joka siis ei tule kyseeseen kun kaulassa on humppari. (Väliasennon hurinan poisto, "humbucking" on myös menetetty)
Joten vaihda se kaulatonepotikka yksinkertaisesti vaan siihen 500K potikkaan. Ja testaa onko hyvä.

Muuten mitä tähän hommaan tulee ja haluat "kikkailla" sen kanssa miten ne tonet vaikuttaa ehkä eri mikkeihin, jätä se alkuperäinen C1 konkka Middle mikille, ja lisää oma konkka (ehkä arvoltaan hitusen pienempi) sille kaulamikille.(Eli tuo R3 alapää irroitetaan tuosta C1 yläpäästä, ja R3:sta oma konkka maihin. C1 jätetään kytketyksi R2 liukuun, kuten kuvassa on)
(Valitan, ei ole piirrettyä skemaa tähän nyt.)
 
Ylipäätään nuo tonepotikat ei varsinaisesti kyllä ehkä "kuormita" mitään mikkiä, vaan ne leikkaavat tuon vastus/konkka suhteen mukaan yläpäätä ko mikiltä, mihin siis kytketty. Volumepotikka on sitten asia erikseen, sen vaihtaminen esim 500K:n tuo yleistä trebleä, kaiken kaikkiaan, mutta tätä nousua joutuu sitten ehkä tuollaisessa sekamikityksessä kompensoimaan noilla tonen "säädöillä".
Eli voi joutua ehkä vähän hakemaan optimiarvoja noille. Ei ole oikotietä onneen. Kaikki riippuu vähän kaikesta ja todellisista sähköisistä mikkien/komponenttien arvoista.
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti