Muusikoiden.net
19.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 1-spot ei anna virtaa DOD 680 Analgo Delaylle
1
Sami Koivisto
19.11.2009 19:26:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikähän tossa mahtaa olla, kun 1-spotin lyö kiinni Dodiin niin ledi palaa, mutta saundia ei kuulu. DOD:n omalla muuntajalla, joka on teipattu ja lahoaa käsiin, toimii normaalisti. Tossahan on tommonen 1/8" plugi, mutta tuntuu, että tossa 1-spotin C35 kaapeliadapterissa se plugi on ihan inasen pienempi. Mistähän tuo outo toiminta johtuu? Kertokaa viisaammat.
 
"This goes to eleven"
päänahka
20.11.2009 00:16:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei se ainakaan siitä plugista johdu, jos kerran ledi syttyy. Onko noissa sama jännite?
 
Työ norjat, Zorron yöstä nouskaa.
Sami Koivisto
20.11.2009 11:37:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä varmasti. Kaverilla on hieman uudempi malli ja sillä se on 9 v muuntajalla.
 
"This goes to eleven"
WinterMad
20.11.2009 12:22:26 (muokattu 20.11.2009 12:22:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos pedaali toimii myös yhdellä 9V-paristolla, niin silloin sen käyttöjännite on kaiketi tuon 9V?
Jos pedaali syö enemmän kuin tuon 9V, niin yleensä käyttö on mahdollista vain muuntajalla.
E: Eli siis voiko pedaalia käyttää myös paristoilla?
 
Sami Koivisto
20.11.2009 16:29:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä mallissa ei ole patterimahdollisuutta. Vehje on seitkytluvun lopulta tai 80-luvun alusta. Virtaplugi on siis tota jenkkimallia. Oliskohan se kuitenki 12v. Huomasin, että ledi on vähän himmeempi 1-spotilla. Kaverin pedaali on ulkonäoltään sama ja ehkä vuoden pari nuorempi. Voiko eri napaisuus vaikuttaa näin?
 
"This goes to eleven"
päänahka
20.11.2009 16:45:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samowar: Tässä mallissa ei ole patterimahdollisuutta. Vehje on seitkytluvun lopulta tai 80-luvun alusta. Virtaplugi on siis tota jenkkimallia. Oliskohan se kuitenki 12v. Huomasin, että ledi on vähän himmeempi 1-spotilla. Kaverin pedaali on ulkonäoltään sama ja ehkä vuoden pari nuorempi. Voiko eri napaisuus vaikuttaa näin?
 
Ei. Se ledi ei palaisi silloin ollenkaan, siitä kun menee virta läpi vain yhteen suuntaan. Onhan se muuten DC:tä mitä se alkuperäinen virtalähde antaa ulos? Eli jos siinä lukee se 9V, niin siinä vieressä on suora viiva ja katkoviiva. AC merkitään aaltoviivalla.
 
Työ norjat, Zorron yöstä nouskaa.
Sami Koivisto
20.11.2009 20:55:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä. Tosta alkuperäsestä muuntajasta on hävinnyt toi merkintälätkä aikaa sitten ja siinä rungossa ei o minkäännäkösiä merkintöjä. Löysin just yhden sivun netistä missä sanottiin, että "It's a vintage AC model ANALOG DELAY,nottin but tone baby!!!!" eli se siis taitaa olla homman nimi sitten.
 
"This goes to eleven"
jPekka
20.11.2009 23:08:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entisessä Shadown midikitarakontrollerissa oli myös sellainen mielenkiintoinen ominaisuus, että yhdeksällä voltilla virtaledi paloi, mutta laite ei toiminut. Joten tuota kyllä epäilisin. Tai ainakin tarkistaisin yleismittarin kanssa, paljonko jännitettä se vanha ja toimiva muuntaja oikein antaa.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Wespa
21.11.2009 02:35:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimiiko jos annat samalla 1-spotilla virtaa myös toisille speduille? Ainakin vanhemmilla Bosseilla, jotka vaativat 12V reguloimatonta virtaa (eli sen vanhantyyppisen Bossin virtalähteen) on sellainen ominaisuus, etteivät ne toimi yksinään 9-voltin virtalähteen kanssa, mutta heti kun samalla virtalähteellä jakaa virtaa yhdellekin toiselle pedaalille niin johan toimii Bossikin iloisesti.
 
Toki voi olla että DOD ei vaan tykkää näistä moderneista "digital switching" -tyyppisistä virtalähteistä. Tässä tapauksessa kannattaa suunnata katse vanhaan ja hyväksi havaittuun tekniikkaan: esim. Uraltonen myymä Mascotin 9V ja 800 mA:n virtalähde on oikein hyvä ja monessa mielessä parempi vaihtoehto 1-spotille.
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
saastari
21.11.2009 09:08:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samowar: "It's a vintage AC model ANALOG DELAY,nottin but tone baby!!!!" eli se siis taitaa olla homman nimi sitten.
 
Surffaillessani en löytänyt muita versioita tuosta kuin suoraan verkkovirralla toimivan mallin. Oletko ottanut pohjalevyä auki ja tsekannut mitä laite on syönyt? Muuntajan?
 
Sakkesetä
Sami Koivisto
21.11.2009 15:04:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole muuntajaa sisällä ja aiemmissa posteissahan kerroin, että vanhalla (en tiedä onko alkuperäinen DOD) muuntajalla homma toimii. Ei toimi myöskään yhdistettynä muihin pedaaleihin 1-spotilla. Vehje todennäkösesti on 9V, koska kaverilla toimii se 9V:n muuntajalla. Täytyy tsekkailla kaverin muuntaja onko se AC. Kyllä se todennäkösesti toimii AC:lla. Eli eikös se tarkoita, että se muuntaa vaan verkkovirrasta tulevan vaihtovirran pedaalille sopivaan vaihtovirtaan eli AC/AC, kun taas melkein kaikki nykyiset esim. Bossit toimii nimenomaan AC/DC muuntajalla eli muuttaa verkkovaihtovirran tasavirraksi. ?
 
"This goes to eleven"
päänahka
21.11.2009 15:24:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samowar: Ei ole muuntajaa sisällä ja aiemmissa posteissahan kerroin, että vanhalla (en tiedä onko alkuperäinen DOD) muuntajalla homma toimii. Ei toimi myöskään yhdistettynä muihin pedaaleihin 1-spotilla. Vehje todennäkösesti on 9V, koska kaverilla toimii se 9V:n muuntajalla. Täytyy tsekkailla kaverin muuntaja onko se AC. Kyllä se todennäkösesti toimii AC:lla. Eli eikös se tarkoita, että se muuntaa vaan verkkovirrasta tulevan vaihtovirran pedaalille sopivaan vaihtovirtaan eli AC/AC, kun taas melkein kaikki nykyiset esim. Bossit toimii nimenomaan AC/DC muuntajalla eli muuttaa verkkovaihtovirran tasavirraksi. ?
 
Tuota se tarkoittaa joo. Se voisi selittää tuon. Ledille menee virta pedaalin tasurin läpi, mutta se on neliöjuuri kahden verran pienempi kuin 9VAC:llä. Outoa kyllä ettei mitään kuulu, luulisi että menee vaan särölle tms.
 
Työ norjat, Zorron yöstä nouskaa.
Sami Koivisto
23.11.2009 19:35:06 (muokattu 23.11.2009 19:45:27)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverilla näytti sitten siinä olevan 9v DC se muuntaja eli katkoviivaa ja suoraa viivaa oli muuntajassa. Hmmmm. Tuolla mainitaan AC. http://www.effectsdatabase.com/model/dod/first/680
 
"This goes to eleven"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti