Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Floyd rose ongelmat.
1
Sumppi95
16.11.2009 15:14:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei, monet varmaankin tietävät jo, että floikat ei välttämättä pysy erityisen hyvin vireessä, joten kysynkin, että minkälaisia kikkoja olisi saada floyd rose pysymään paremmin vireessä whammya veivatessa? Onko erilaisissa floyd rose talloissa (huomattavia) eroja vireessä pysymisen kannalta?
 
JPHe
16.11.2009 16:35:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Trem setter
 
Ornatkur
16.11.2009 16:37:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikö kelluvatallaisista vaihdeta jouset aina silloin tällöin? Se varmasti vaikuttaa jos ne on löystyneet.
 
Midrange
16.11.2009 18:25:14 (muokattu 16.11.2009 18:33:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enpä ole semmoiseen floikkaan vielä törmännyt joka pitäisi virettä kunnon kammen käytössä kovin kauaa. Siitä huolimatta omassa ykköskitarassa on floikka jota tulee kyllä käytettyä.
 
Yks juttu mikä auttaa on kielisetin vaihtaminen paksumpaan. Tämä johtuu siitä että kun kielissä on paljon jännitystä ja voimaa floikka palautuu helpommin täsmälleen oikein niin sanottuun nolla-asentoon kuin vaikkapa 9-settiä käytettäessä. Tuosta huolimatta ite oon pitäytynyt 9-setissä nykyään
 
Kyllähän paremmat floikat tehdään painavimmista ja paremmista materiaaleista plus niiden suunnittelu on usein parempi. Mutta täydellisesti vireen pitävä floikka on kyllä suoraan sanoen myytti. Juuri sen takia Satriani, Mattias IA ja muut kampea veivaavat kumppanit saattaa vaihtaa kitaroita useita kertoja keikan aikana. Joillain on myös oma kitarateknikko jotka osaa säätää nuo paljon paremmin kuin keskivertosoittaja. Eikä huono vireenpitävyys sinänsä ole aina edes floikan vika vaan kielien jotka tuppaa hieman venymään rankan veivauksen aikana.
 
Silloin tällöin näkee esim. harmony centralissa kehuja kuinka jonkun halvan ibanezin halpa lo-trs tremolo pitää jonkun kitaristin käytössä muka vireen viikon kovan käytönkin ajan. Niinpä niin.. ja lehmät lentää.
 
Kannattaa vaan tottua siihen ajatukseen että floikan kanssa pitää olla pirun kärsivällinen säätäjä ja hyväksyä ettei se ole koskaan sama kuin kiinteä talla. Mutta hyödyt menee kuitenkin haittojen edelle ja sen takia itsekin sitä käytän. Sanotaan että siinä vaiheessa kun joku valmistaja saa tehtyä floikan joka pitää vireen IA:n käytössäkin enemmän kuin tunnin ajan alan uskoa täydellisesti vireensä pitävän floikan myyttiin. Sitä päivää odotellessa..
 
Sumppi95
17.11.2009 16:28:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo kiitti vastauksista. Pistän vamraan hiukka paksummat kielet ja uudet jouset tilaukseen thomannilta, ja muuten vaikuttaako jousien jäykkyys sitten paljoa vireessä pysymiseen?
 
zepeteus
17.11.2009 18:39:46 (muokattu 17.11.2009 20:08:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hehe. Tarkkakorvaiset tuunaajat erikseen, mutta kyllähän se on niin että juurikin floikka (kunnollinen sellainen) jos mikään on tunnettu nimenomaan vireensä pitävyydestä...hardistallat tietty asia erikseen. Vanhimmallani kohta 25 vuotta takana, edelleen voi roikottaa kitaraa kammesta ja muuta hassuttelua eikä tarvitse viritellä välillä. Jousia en ole vaihtanut ikuna, se on minulle se myytti.
 
Sumppi95: Onko erilaisissa floyd rose talloissa (huomattavia) eroja vireessä pysymisen kannalta?
 
On eroja, ovatko ne kuinka huomattavia taas riippuu jos roikkuu. Esimerkiksi joku halpisfloikka ja (originaali) Floyd Rose ovat toimivuudeltaan eri luokkaa. Jos taas verrataan vaikkapa Floyd Rosea ja Ibanezin Edge-systeemejä, puhutaan enemminkin käsittelyn ja tuntuman eroista, hyvin toimivia ovat molemmat. Floyd Rosella on myös huonompia versioita, samaten kuin Iballa ja muilla. Ympäri mennään, yhteen tullaan...kelvoton halpisfloikka voi olla onneton käytettävä ja sellaisena tunnettukin, piti sanomani.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti