Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ensi vuoden iso modausprojekti
1
motorhand
13.11.2009 19:21:48 (muokattu 13.11.2009 22:01:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä tässä alko modauskärpänen puremaan ja päätin heti ottaa oikein suuruudenhulluja tavotteita vaikka ensikertalainen olen kitaran modaamisen kanssa.
 
Minulla on tuossa vanha LTD-M100 FM jonka bodyyn aion tunkee Jacksonin/Charvelin 24 frettisen kaulan tavalla tai toisella ja siihen kaulaan aion tehä LED-inlayt ja siinä kohtaa tarvitsisin apua. Olen tässä nyt pari päivää googletellu ja koittanu ettiä ohjeita kyseisen homman tekemiseen ja oon aika hyvin jo jyvällä asiasta miten se tapahtuu mutta tuosta elektroniikka puolesta tiedän yhtä paljon ku siat satelliiteista.
 
Eli, miten se käytännössä tapahtuisi? Ainakin tarvitaan 12 LEDiä ja jokaselle oma etuvastus, mutta miten se kytkentä sitten siitä virtalähteeseen tapahtuu? Ja olisko mahdollista tehdä silleen että valot syttyis ku laittaa kitaraan piuhan kii ni ne LEDit sais sitte virran sitä kautta? Paljon sitä kautta tulee virtaa? Testaan tätä kyllä ensin tuommosella vanhalla paskakaulalla joka on lojunut nurkissa ties kuinka kauan ja on kiero ku mikä, mutta apu olisi tarpeen. Ja floikan reikään aattelin myös pari LEDiä tunkee ni pääsee valo paistaan kivasti sieltäki.
 
Muuta modausta siihen sitten tulee uuden maalauksen kera uutta tallamikkiä sekä Schallerin Floyd Rose talla ja etumikki lähtee käveleen ja sen kolon täytän umpeen ja siitä saa tarvittaessa tilaa kaulallekin. Vai onko tuommonen lähes täysin sopimattoman kaulan tunkeminen aivan mahdoton ajatus noin niinku skaalan pituutta ajatellen?
 
Seba
13.11.2009 23:24:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitään en mistään tiedä, mutta kyllä sä sinne saat 9V patterin tunkea mukaan, ja virtakytkimen niille voit sitten toteuttaa erillisellä katkaisijalla, tai stereojakilla niin että piuhan kytkemällä menee päälle.
 
MPU
14.11.2009 08:31:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valokuitu ja yksi ledi olisi helpompi tapa mun mielestä.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
sartzan
14.11.2009 15:05:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

motorhand: Eli, miten se käytännössä tapahtuisi? Ainakin tarvitaan 12 LEDiä ja jokaselle oma etuvastus, mutta miten se kytkentä sitten siitä virtalähteeseen tapahtuu? Ja olisko mahdollista tehdä silleen että valot syttyis ku laittaa kitaraan piuhan kii ni ne LEDit sais sitte virran sitä kautta? Paljon sitä kautta tulee virtaa? Testaan tätä kyllä ensin tuommosella vanhalla paskakaulalla joka on lojunut nurkissa ties kuinka kauan ja on kiero ku mikä, mutta apu olisi tarpeen. Ja floikan reikään aattelin myös pari LEDiä tunkee ni pääsee valo paistaan kivasti sieltäki.
 
Noista ledeistä otelaudassa on jutskailtu palstalla aiemminkin, esim. keskustelusta http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=31&t=147520&o=0&#p7367414 löytyy linkki myös aiempaan keskusteluun aiheesta. Pariston tarvit, sillä kitaran piuhan kautta ei tule virtaa lain.
 
Vai onko tuommonen lähes täysin sopimattoman kaulan tunkeminen aivan mahdoton ajatus noin niinku skaalan pituutta ajatellen?
 
Ei se mahdotonta ole. Laittaessasi kaulaa paikoilleen pidät vain huolen, että kaula tulee sopivaan kohtaan, elikkä sen kaulan skaalan mukaan laitat kaulan paikoilleen. Kaulasta perustavanlaatuisia mittauskohtia skaalaan liittyvissä jutuissa on satula ja 12. nauha, eli skaalan puoliväli. Toisin sanoen jos sekä modattava skitta alunperin että se uusi kaula ovat 25.5 tuuman skaalalla (katoin että tuo 25.5 tuumaa ois tuon modattavan kitaran skaala), niin tuon uudenkin kaulankin satulan / 12. nauhan täytyy olla saman matkan päässä tallasta kuin mitä ne oli vanhassa kaulassa. Jos uuden kaulan skaala on eri, niin sitten joudut miettimään kaulan paikoilleen silviisiin, että skaala toteutuu, eli että se 12.nauha on siinä skaalan puolessa välissä.
 
"Oh my dog... Oh Long John... Oh Long Johnson... Oh Don Piano... Why I eyes ya... All the live long day." -kissa
motorhand
15.11.2009 00:58:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MPU: Valokuitu ja yksi ledi olisi helpompi tapa mun mielestä.
Marko

 
Hmm, tuo valokuitu kuulostaa mielenkiintoselta. Löysin parit ohjeetki asennukseen
 
http://www.fiberopticproducts.com/Fretschematic.jpg
 
http://projectguitar.ibforums.com/i … x.php?showtopic=19909&hl=fiber&st=0
 
Mutta nuokin on vaa noihi sivumerkkeihin, niin miten sitten saan myös nuo keskellä olevat valaistua? Ja onnistuisko se samalla määrällä noita kuituja eli se 12 kappaletta? Nuokaan ei kamalasti ilmeisesti taivuttelua kestä.
 
sartzan
15.11.2009 12:01:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta nuokin on vaa noihi sivumerkkeihin, niin miten sitten saan myös nuo keskellä olevat valaistua? Ja onnistuisko se samalla määrällä noita kuituja eli se 12 kappaletta? Nuokaan ei kamalasti ilmeisesti taivuttelua kestä.
 
Käys kurkkaamassa noita vanhempia ketjuja aiheesta. Siellä jäsen Fox kertoo että "Itse yhden valokuitujutun tehneenä kannattaisin kyseisen menetelmän käyttöä.. Valokuidut on toki käytännölliset siinä otelaudan sivumerkkeinä (itse tein siihen) mutta toki itse otelaudan pinnassa voi myös käyttää, isommalla linssillä saa ison markkerin."
 
"Oh my dog... Oh Long John... Oh Long Johnson... Oh Don Piano... Why I eyes ya... All the live long day." -kissa
motorhand
15.11.2009 23:59:46 (muokattu 16.11.2009 15:50:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu no kaikki nuo ketjut on kyllä luettu läpi moneen kertaan mutta tuostaka postauksesta ei paljoa ilmene asiasta että miten se sitten tapahtuis. Mitä Kettu tarkottaa isommalla linssillä? Miten sen saa näkymään myös siitä keskeltä? Ja riittäiskö siihen sitten se 10 kappaletta valokuituja että sais samaan aikaan näkyyn sivuista ja otelaudan pinnasta valoa? Entä miten kytkennät?
 
Anteeks nyt ku saa rautalangasta vääntää mutta niinku jo sanoin ni tiedän elektroniikasta yhtä paljon ku siat satelliiteista ja koitan kyllä iteki parhaani mukaan ettiä tietoo ja ohjeita asiasta
 
EDIT: Mitäs entäs sitten tuo tuommonen neonkaapeli, onko kokemuksia? Kuumeneeko semmone paljon? Miten se kaula sitten, kestäiskö se semmosta lämpötilan vaihtelua? Niin ja söiskö semmonen sitte 9V patterin samantien tyhjäks? Tai vaikka pariki semmosta?
 
joseplluissans
01.12.2015 11:23:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Herättelen vanhaa aihetta, kun kiinnostelee itsekin väkerrellä moinen. Mulla lähinnä kysymyksenä: Mistä saa valokuitua?
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
basisti1971
01.12.2015 11:44:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
joseplluissans: Mulla lähinnä kysymyksenä: Mistä saa valokuitua?
 
Kaikista valaisinliikkeistä pitäisi tätänykyä löytyä, mukaanlukien liki kaikki rautakaupat.
 
Samasta paikasta saat myös LEDit, sovittimet ja linssit.
 

 
DIY-orientoituneemmat veijarit modaavat poisheitetystä kuitulampusta tms.
 
T:Samuli
 
rrroope
01.12.2015 12:24:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joskus harkitsin, että kitaran ledit voisi saada virtansa piuhaa pitkin. tämä onnistuu jos käyttää stereopiuhaa ja stereojakkia. peruskarvassa kulkee signaali ja toisessa kanavassa käyttöjännite. sit pitäs vaan askarrella erikseen joku pedaali tms josta saa stereolähdöstä ulos sen jännitteen. pedaalissa vois olla kytkin valoille tai futsi tai mitä vaan elektroniikkaa joka vaikka välkyttää ledejä soiton tahdissa VU-mittarin tavoin...
 
periaatteessa olisi mahdollista liittää käyttöjännite suoraan normaaliinkin kitarapiuhaan. samalla tavallahan phantom-jännite menee mikkipiuhoissakin. signaali kulkee käyttöjännitteen päällä ja kondensaattorilla nää saa sit erilleen toisistaan. soundipuritaanit voi olla toista mieltä.
 
toisaalta se 9V patteri ei oo kauheen vaikee saada mahtumaan kitaraan jonnekin sisälle.
 
ledien asentaminen otelautaan jälkeenpäin kuulostaa melko työläältä... helpompaa homma ois jos sais ennen otelaudan liimausta laitettua kaiken valmiiksi...
 
rrroope
01.12.2015 12:27:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tommoset joskus väsäsin kaverille. typerää kuin mikä, mutta siistiä
 
https://www.facebook.com/jemo.kettunen/videos/10207397626849133/
 
toivottavasti linkki toimii....
 
jtt
02.12.2015 00:43:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mietin joskus jos jyrsisi kirkkaasta akryylistä olelautamerkit ja niille tois valokuidulla valot. Vähän vaan muuten tökkii ajatus ledeistä kitarassa.
 
basisti1971
02.12.2015 08:14:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
rrroope: periaatteessa olisi mahdollista liittää käyttöjännite suoraan normaaliinkin kitarapiuhaan. samalla tavallahan phantom-jännite menee mikkipiuhoissakin. signaali kulkee käyttöjännitteen päällä ja kondensaattorilla nää saa sit erilleen toisistaan. soundipuritaanit voi olla toista mieltä.
 
Balansoimaton ja balansoitu signaalinsiirto suhtautuu varsin erilailla useamman signaalin yhtaikaiseen siirtoon.
 
Kokeile, huomaat nopeasti miksi ko. tapaa ei juurikaan käytetä.
Ehdotetaan kyllä taajaankin ;).
 

 
rrroope: ledien asentaminen otelautaan jälkeenpäin kuulostaa melko työläältä... helpompaa homma ois jos sais ennen otelaudan liimausta laitettua kaiken valmiiksi...
 
Sivumerkinnät toteutetaan yksittäiskappaleissa yleensä ketjutetuin SMD-ledein matalaan jyrsittyn uraan otelaudan sivussa, naamapintaan päästään poraamalla reikä em. urasta otelautamerkkipoteroon.
 
Noin se on joka tapauksessa tehtävä jos kaula/otelauta tehdään traditionaalisella tavalla, muuten mitoitus muodostuu turhan haastavaksi.
 

 

 
jtt: Mietin joskus jos jyrsisi kirkkaasta akryylistä olelautamerkit ja niille tois valokuidulla valot.
 
Kuitulinssin valmistus (päästä riippumatta) itse niin ettei näytä itsetehdyltä ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä, mutta kokeilemalla ja/tai alunperin materiaalit, rakenteet ja viimeistelyt oikein valitsemalla täysin tehtävissä.
 

 
jtt: Vähän vaan muuten tökkii ajatus ledeistä kitarassa.
 
Ledi sun on lähestulkoon pakko valonlähteeksi kuitenkin valita ellet tee ulkopuolista jännitesyöttöä tai varaudu vaihtamaan patteria taajaan.
 
Traditionaalisesti valonlähteenä projarissa kun on tehokas halogeeni.
LEDit ovat vasta viime aikojen kehityksen mahdollistamia vaihtoehtoja.
 
Oli valonlähde kumpi tahansa, tasaisen intensiteetin saavuttaminen koko otelaudan matkalle kuiduin (ja omatekoisin linssein) on myös verraten haastavaa.
 
Mutta "no pain, no gain" pätee tässäkin tapauksessa.
 
T:Samuli
 
joseplluissans
02.12.2015 09:33:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi.
 

 
Kaikista valaisinliikkeistä pitäisi tätänykyä löytyä, mukaanlukien liki kaikki rautakaupat.
 
Samasta paikasta saat myös LEDit, sovittimet ja linssit.
 

 
DIY-orientoituneemmat veijarit modaavat poisheitetystä kuitulampusta tms.
 
T:Samuli

 
Ledin otan taskulampusta, siinä on sitten patterikotelokin mukana. Kuitu vaan mietityttää. Kun on monen paksuista saatavilla. Ihannehan ois se 2mm, mutta sille saiskin sitten jyrsiä aikamoisen kanaalin, kun oletetaan että lähtötilanteessa ois se kymmenen kuitua...
 
L
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
Serenity
02.12.2015 13:30:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos upottaisi otelautaan tritium-ampullit? Niitä käytetään mm sotilasaseiden tähtäimissä ja kelloissa. Eivät tarvitse sähköä mutta saatavuus voi olla vähän heikkoa. Tai "itse valaiseva" maali?
 
Sitä valokuitua ei sitten käsittääkseni saa vääntää liian jyrkälle mutkalle, valo karkaa pihalle.
 
basisti1971
02.12.2015 14:40:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
joseplluissans: Ledin otan taskulampusta, siinä on sitten patterikotelokin mukana. Kuitu vaan mietityttää. Kun on monen paksuista saatavilla. Ihannehan ois se 2mm, mutta sille saiskin sitten jyrsiä aikamoisen kanaalin, kun oletetaan että lähtötilanteessa ois se kymmenen kuitua...
 
L

 
2mm on utopiaa, ei välttämättä riitä otelaudassa leveys minimitaivutussäteeseen.
 
Kymmenyksen tai parin karvasta jos lähtee liikeelle ollaan tontilla.
 
Linssin kun joka tapauksessa tarvitset kumpaankin päähän.
 
Tarkoitus kun ei kaiketi ole valaista mitään, anoastaan saada piste näkyväksi?
 

 
Serenity: Jos upottaisi otelautaan tritium-ampullit? Niitä käytetään mm sotilasaseiden tähtäimissä ja kelloissa. Eivät tarvitse sähköä mutta saatavuus voi olla vähän heikkoa. Tai "itse valaiseva" maali?
 
Kumpaakin on käytetty, ja saatavuuskin on kohtuullista varsinkin maaleissa/tarroissa, mutta värivaihtoehdot ovat melko rajoittuneet, ja tarvitsevat tietynlaista valoa latautuakseen.
Korkea-aktiiviset säteilylähteet, "oikeat" itsevalaisevat materiaalit ovat toki tänä päivänä tavan tallaajan saavuttamattomissa.
Ja hyvä niin...
 

 
Serenity: Sitä valokuitua ei sitten käsittääkseni saa vääntää liian jyrkälle mutkalle, valo karkaa pihalle.
 
Ennen kun valo karkaa pihalle, syö heijastukset tehon olemattomiin.
Minimitaivutussäteet ovat usein todella suuria, ja pitkälti rajoittavatkin kuitujen vapaata käyttöä monissa kohteissa.
Onneksi optiikka on halpaa, ja prismoja on saatavissa helposti.
 
LEDeillä moisia rajoittavia tekijöitä ei ole, mutta vastavuoroisesti omat muunlaiset murheensa niissäkin.
 
T:Samuli
 
joseplluissans
02.12.2015 16:58:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tostapa:
http://www.talkbass.com/threads/how … r-optic-side-markers-part-1.502922/
http://www.talkbass.com/threads/how … -fiber-optic-markers-part-2.522814/
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
ituvirtanen
16.12.2015 23:30:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Kumpaakin on käytetty, ja saatavuuskin on kohtuullista varsinkin maaleissa/tarroissa, mutta värivaihtoehdot ovat melko rajoittuneet, ja tarvitsevat tietynlaista valoa latautuakseen.
Korkea-aktiiviset säteilylähteet, "oikeat" itsevalaisevat materiaalit ovat toki tänä päivänä tavan tallaajan saavuttamattomissa.
Ja hyvä niin...
 
T:Samuli

 
Tritium loistaa 12 vuotta ja sitten siitä näkee aika vähän mitään. Aktiiviset valovärit ovat tavallisesti juuri tritiumpohjaisia ja niissä on sama ikääntyminen kuin ampulleissa.
 
Passiiviset, strontiumiin perustuvat valovärit ovat aika hyviä ja lyhyen ajan valotehot ovat niissä reilusti kolminkertaisia aktiivisiin verrattuina. On niissä jonkin verran värejäkin mutta vihertävä on tehokkain. Saatavuus on vähän niin ja näin, kun pulvereita ei hirveästi saa. Super- ja Luminovaa ei kaiketi saa pulverina Sveitsistä tai Japanista ollenkaan.
 
Vanhemmat valovärit ovat aneemisia valotehon ja paloajan suhteen. Jotain arkkeja tai maaleja voi löytyä mutta ne eivät edusta teho-osastoa. Saksassa on tosin yksi valmistaja, jonka valoväri pesee Luminovat mennen tullen mutta heidänkin toimituksensa ovat "arvokkaita" ja erät tavalliselle kuluttajalle isohkoja.
 
LEDit ja kuidut ovat selvästi helpompia esimerkiksi saatavuuden suhteen. Vaativat toki askartelua.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti