Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nauhojen päiden hionta tai muu fiksaus - törröttävät nauhat
1
varakeef
10.11.2009 11:48:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun nyt tämä faqissa oleva linkki Tästä vielä erikseen nauhojen päiden hionta:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=107976
ei toimi, niin kertokaapa mitä tekisin halvan Squierin telen kaulalle, jonka nauhan päät tuntuvat ikäviltä.
 
Kun tätä kaulaa tarkastelen, niin näyttää siltä, että ongelma ei ole liian pitkissä tai terävissä nauhoissa - suoraan sivusta tunnusteltuna tuntuma on sileä. Sen sijaan vaikuttaa siltä, että nauhat eivät ikään kuin olisi riittävän syvällä otelaudassa päistään. Ikävä tuntuma johtuu siitä, että nauhan ja otelaudan väliin jää rakoa, jonka sormen sivu liukuessaan tuntee.
 
Voiko nauhoja painaa jotenkin syvemmälle, täyttää kolot jollain mömmöllä vai kerrassaan vaihtaa nauhat? (Mikä siis käytännössä tarkoittaa koko kaulan vaihtamista, koska ei kai nyt kolmen kympin kaulaa nauhoittaa kannata.. ellei sitten kokeilu mielessä itse)
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Pavezer
10.11.2009 12:23:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Voiko nauhoja painaa jotenkin syvemmälle, täyttää kolot jollain mömmöllä vai kerrassaan vaihtaa nauhat? (Mikä siis käytännössä tarkoittaa koko kaulan vaihtamista, koska ei kai nyt kolmen kympin kaulaa nauhoittaa kannata.. ellei sitten kokeilu mielessä itse)
 
Jos nauhan päät painuvat syvemmälle ja nousevat sieltä asap takas ylös, niin tippa pikaliimaa nauhan päästä nauhan alle niin ei nouse enää.
 
Nauhojen vaihto ei itseasissa ole hankala prosessi. Jollain kierolla tavalla henk koht tykkään siitä touhusta. Ainka monta vaihetta, mutta mikään ei ole kovinkaan vi**umainen ;)
 
Kun ei muuten, niin sitte tehään ite.
jukcat
11.11.2009 07:52:18 (muokattu 11.11.2009 07:53:13)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ovatko nauhanpäät todella koholla otelaudasta, vai onko nauhanpäiden viimeistely jäänyt puolitiehen, eli nauhanpäätä ei ole pyöristetty kunnolla alareunastaan eli kohdasta jossa se koskettaa otelautaa?
Otelautaa naarmuttamatta noita nauhanpäitä voi pyöristellä esim laittamalla 2-puoleisella teipillä vaikka 220 hiekkapaperia suoraan puupalaseen kiinni. Hiekkapaperi pitää tietty olla puun reunassa jossa on 90asteen kulma niin, että kulman toisella puolen on hiekkapaperi ja toinen puoli on puuta. Tällä voi otelautaa naarmuttamatta hioa niitä päitä pyöreemmäksi.
Hyvin toimiii myös tämä: hommaa rautakaupasta hiomatyynyjä ( pesusientä pienempiä mut muuten samanoloisia tyynyjä, joiden pinta on hiomiseen tarkoitettu)
Hienojakoisella tyynyllä voit hioa otelaudan reunaa pituussuuntaan hioen.Se tyyny hajoaa tässä hommassa melko pian, mutta tyynyt on halpoja. Useampaan kertaan tätä kokeilleena voin sanoa että työnjälki yllättää- tulee ihan pro nauhanpäät.
 
sex, juice and rock'n roll..
Pavezer
11.11.2009 09:41:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jukcat: ..hommaa rautakaupasta hiomatyynyjä ( pesusientä pienempiä mut muuten samanoloisia tyynyjä, joiden pinta on hiomiseen tarkoitettu) Hienojakoisella tyynyllä voit hioa otelaudan reunaa pituussuuntaan hioen.Se tyyny hajoaa tässä hommassa melko pian, mutta tyynyt on halpoja. Useampaan kertaan tätä kokeilleena voin sanoa että työnjälki yllättää- tulee ihan pro nauhanpäät.
 
Itse saman operaation teen pienellä vesihiomapaperipalalla (kuivana 600-1000) ja peukalolla :)
Vesihiomapaperi puree hyvin nauhojen teräviin reunoihin, eikä ole hurjasti vaaraa että menisi lakasta läpi (jos lakattu vaahterakaula). Ei tarvitse kuin muutaman kerran vetaista koko kaulan matkalta, niin siloittaa mukavasti.
 
Kun ei muuten, niin sitte tehään ite.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti