Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Eternity-overdrive
1
placebo
03.11.2009 23:55:44 (muokattu 04.11.2009 16:11:26)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pedaalimiehet ovat tainneet livahtaa Uraltonen foorumille, tahi saattaapa olla niinkin, että ovat vain liian pökerryksissä juotteen kärystä kirjoitellakseen väkerryksistään muille. Minäpä kirjoitan muutaman sanan, vaikka kysymyksessä onkin tylsämielinen overdrive-projekti, vieläpä silkka Tubescreamer-muunnelma, tarkemmin ottaen Son of Screamer -kopio l. Lovepedal Eternity.
 
http://muusikoiden.net/dyn/users/65684.jpg
http://muusikoiden.net/dyn/users/65685.jpg
 
Eternityn kytkentäkaavio: http://i239.photobucket.com/albums/ … tive/LovepedalEternitySchematic.gif
Son of Screamerin kytkentäkaavio: http://www.geofex.com/Article_Folders/TStech/tsxtech6.gif
 
Tämä projekti oli kierrätyshenkinen; keräilin komponentit, potentiometrit ynnä muut vanhoista kaappien perukoilla uinuvista piirilevyistä. Laitekotelo syntyi ja muuntui nykyiseen muotoonsa työttömäksi jääneestä AMZ Mosfet Boosterista. Kertaalleen käytetylle vero-levylle sommittelin osaset ja sitten jo etsiskelinkin vikaa Audio Probella. Vika paikantui operaatiovahvistimen alle, jossa hyppylangan pahanen oikosulki operaatiovahvistimen kolmannen pinnin maihin. Audio Probe on muuten nerokas vekotin kaikessa yksinkertaisuudessaan!
 
http://www.diystompboxes.com/pedals/debug.html
 
Saundistakin pitäisi kai jotakin sanoa. Noh, 1458-operaatiovahvistimella, jota kovasti kehuskellaan avoimesta soinnistaan, saundi tosiaankin on yllättävän "avoin". Ensimmäisen operaatiovahvistinasteen kääntävän tulon alarajataajuus on 724 Hz, eli likimain sama kuin Tubescreamereissa ja SD-1:ssä. Tämä matalien taajuuksien leikkaantuminen ei kuulu saundissa yhtä selvästi kuin kahdessa aiemmin mainitussa pedaalissa, kokeilujeni perusteella juurikin tuon 1458:n takia. Kompressiota on kuultavasti enemmän kuin vihreissä ja keltaisissa serkuksissa. Sävynsäädin lienee kuitenkin se tekijä, joka erottaa tämän pedaalin selkeimmin muista Tubescreamer-muunnelmista. Mitään mullistavaa ei kyllä siinäkään ole - Säätimen toiminta-aluetta on vain hieman hienosäädetty.
 
Tässä vaiheessa lienee jo selvää, että en yritä yllyttää ketään Eternity-kopion rakentamiseen, päinvastoin. Jos moista janoatte, niin säästäkää rahat ja luonnonvarat ja tehkää tarvittavat muutokset jo olemassa oleviin Tubescreamereihinne yms.: 1458 kantaan, 390 ohmin vastus kiinni käyttöjännitteeseen ja sävynsäätö uusiksi. Vuosikaudet loistavana renkinä palvellut SD-1:seni köllöttelee samaisessa porstuan peräkammarin arkussa kuin Memory Man -pedaalini siitä syystä, että halusin poistaa puskurit kitaran ja volume-pedaalin välistä, jotta impedanssit sovittuisivat paremmin ja volume-pedaali toimisi paremmin.
 
http://muusikoiden.net/dyn/users/65674.jpg
 
En osaa nyt sanoa, kuinka kauan SD-1 loikoilee toimettomana.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti