Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alle satasen vahvistin
1
joomak
14.10.2009 22:10:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kattelin, että halvimmat kerrostalotehoiset vahvistimet maksavat noin 120euroa (Roland Cube yms.). Koitin kovasti etsiä netistä rakennusohjeita noin 15W halvalle vahvistimelle. Tuntuvat olevan kiven alla. Kyllä kai pelkät sähköosat ja kaiutin pitäisi saada alle sadalla eurolla, jos teollisesti valmistettu tuote koteloineen, nuppeineen ja Rolandin merkillä maksaa tuon pyöreän satasen.
Nätti koppa olisi jo paperilla, kunhan vaan sähköosat löytyy.
 
SirElwood
14.10.2009 23:07:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joomak: Kyllä kai pelkät sähköosat ja kaiutin pitäisi saada alle sadalla eurolla, jos teollisesti valmistettu tuote koteloineen, nuppeineen ja Rolandin merkillä maksaa tuon pyöreän satasen.
 
Outo logiikka/käsitys sulla. Jos Roland ostaa komponentteja vaikkapa (hatusta heitettynä) 100000 vahvistimeen ja sinä yhteen, niin sun pitäs saada osat halvemmalla? Karu totuus on se, että teollisesti valmistettu halpa vahvistin on aina halvempi kuin itse pystyt tekemään. Peavey myy nyt windzor putkinuppia noin 200€:lla. Tolla hinnalla ei saa edes komponentteja vastaavaan vahvistimeen mitenkään mistään.
 
Ja kyllä sitä jonkun trankkukoneen tekee helposti alle satasella. Kajaribudjetti tietty ei voi olla kovin iso.
trih
15.10.2009 00:52:27 (muokattu 15.10.2009 01:07:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kotikäyttöön haluaa pikkutrankun niin ei niitä kannata itse väsätä. Käytettynä löytyy 50e vaikka mitä.
 
Tuolta uus alle 50e. Thomannilla tosin 50e minimitilaus. Tossa 100 comboa halvimmasta alkaen:
http://www.thomann.de/fi/search_dir … tml?gk=gieaco&bn=&sw=&ls=100&oa=pra
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
Twinkle
15.10.2009 07:56:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kai tämä joku trolli on. Hyvin vaikea satasella on saada minkäänlaisia osia putkivahvariin, muuuntajat jo irto-osina maksaa sen verran että satku on yksityiselle melko utopistista.
 
Esim. ao purnukka on malliesimerkki siitä miten teollisesti voidaan tuottaa halvalla. Mutta jos vastaavaa vahvaria, elikkä epihone Valve Junioria lähtee kasaamaan irto-osista kuluttajahinnoilla alle parilla sadalla on on vaikea saada yhtään mitään.
 
http://www.thomann.de/fi/harley_benton_ga5.htm
 
Tuonkin hinta on näköjään laskenut, tuon voisi kyllä ostaa projektiksi, tehdä siitä jonkun champin.
 
joomak
15.10.2009 08:57:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu ei ollut tarkoituksena trollina laittaa. Sori, jos jollekin silmään kolahti. Voi sulkea!
 
Pavezer
15.10.2009 10:47:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No eipäs nyt hötkyillä. Yllä olevat kommentit on kyllä teemallisesti ihan osuvia noiden hintojen, osien ja määrän suhteen, mutta DIY-hengessä jotain pientä kivaa voi kyllä halvallakin tehdä.
Ei ihan "rolandia", mutta "kitaravahvistin": http://www.beavisaudio.com/Projects/NoisyCricket/
Eikä tän soundia ihan totaalisesti netin armottomilla keskustelupalstoilla lytätä. Ite en oo rakentanu, mutta tarkoituksena jossain välissä kyllä testata.
 
Siihen lisäksi jostain käyettynä 8ohm kitaraelementti, niin ei kovin paljoa kustanna.
 
Jos hommiin liittyy raha, niin hommiin liittyy myös hyvin herkästi kompromissit.
 
Kun ei muuten, niin sitte tehään ite.
blaekie
15.10.2009 10:55:22 (muokattu 15.10.2009 10:57:10)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja onhan vahvistin tehtävissä myös vanhoilla ja käytetyillä osilla tuohon hintaluokkaan, mutta vaatii pikkuisen aikaa osien keräämiseen, ja erilaisten laitteiden purkamista ja tietenkin jonkin verran tietämystä mitä tarvitaan, ja minkä
tyyppisistä laitteista osia löytyy. Vanhat putkiradiot, kelanauhurit, matkalevysoittimet tms. sisältävät paljon sopivia osia, mutta myös paljon "sopimatonta" :) , mutta näistä viimeksi mainituista löytyy yleensä ne kalleimmat osat, eli verkko- ja päätemuuntajat (edellyttäen , että putkivahvistinta halutaan väsätä)
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
Volle
15.10.2009 11:30:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pavezer: No eipäs nyt hötkyillä. Yllä olevat kommentit on kyllä teemallisesti ihan osuvia noiden hintojen, osien ja määrän suhteen, mutta DIY-hengessä jotain pientä kivaa voi kyllä halvallakin tehdä.
Ei ihan "rolandia", mutta "kitaravahvistin": http://www.beavisaudio.com/Projects/NoisyCricket/
Eikä tän soundia ihan totaalisesti netin armottomilla keskustelupalstoilla lytätä. Ite en oo rakentanu, mutta tarkoituksena jossain välissä kyllä testata.
 
Siihen lisäksi jostain käyettynä 8ohm kitaraelementti, niin ei kovin paljoa kustanna.
 
Jos hommiin liittyy raha, niin hommiin liittyy myös hyvin herkästi kompromissit.

 
Mä tein just ton pohjalla olleen rubyn ( http://www.runoffgroove.com/ruby.html ), johon osat maksoivat muistaakseni vitosen. Siihen ei luonnollisestikaan sisältynyt kaiutinta, joka on oikeastaan koko homman tärkein ja kallein osa. Mulla on muutama tuollainen pieni erinäisistä kelanauhureista ja telkkareista yms. otettu kaiutin, joita kokeilin ja aika paskaltahan ne kuulosti varsinkin säröllä, kun toisto ulottuu korkeammalle kuin mihin särökitaran kanssa on totuttu. Sen sijaan kunnon 2*12"-kaapilla ruby suorastaan ärähti. Volaakin lähtee sen verran, ettei säröllä voi oikein soittaa kerrostalossa.
 
Onkohan muuten mitään ideaa koittaa alipäästösuotimella ottaa yläpään sirinää pois, että tuollainen pikkukaiutinkin kuulostaisi vähän tolkullisemmalta?
 
s151669
15.10.2009 14:20:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Volle: Onkohan muuten mitään ideaa koittaa alipäästösuotimella ottaa yläpään sirinää pois, että tuollainen pikkukaiutinkin kuulostaisi vähän tolkullisemmalta?
 
No, yksinkertaisin versio, eli bipolaarinen elko kajarin rinnalle ei toimi, koskapa pääte ei tykkää kapasitiivisesta kuormasta.
 
Kela sarjassa ei myöskään toimi, koskapa kaiuttimen impedanssi tuolla ~4000Hz taajuuksilla on jotain ihan muuta kuin nimellinen 8 ohmia - vaimennusta ei riittävästi.
 
Kela sarjaan + konkka rinnalle voisi jo toimiakin, mutta kela + konkka + huono kaiutin maksaa suunnilleen saman kuin kunnon kaiutin.
 
Alkuperäiseen kysymykseen: haali jostain elektroniikaltaan hajonnut vahvari, niin saat todennäköisesti hintaluokkaan
 
Antikitarasankari
Volle
15.10.2009 15:30:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Kela sarjaan + konkka rinnalle voisi jo toimiakin, mutta kela + konkka + huono kaiutin maksaa suunnilleen saman kuin kunnon kaiutin.
 
Totta tuokin. Tuolla purkujätelaatikossa mulla taitaa olla joku vanhan kaiuttimen jakosuodin keloineen ja tämä huono kaiutinkin on samasta romulootasta. Täytyy kokeilla noita jakosuotimen osia, kun ei se maksa mitään.
 
mhelin
20.10.2009 22:33:19 (muokattu 20.10.2009 22:39:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helppo homma. Päätemuuntajaksi (push-pull) joku 2x120V / 9V 30VA tai yli verkkomuuntaja, maksaa alle kympin Bebekillä tms., ja mätsää 8 ohmin kuormaan. Virtalähteeseen kaksi muuntajaa peräkkäin - ensin 240V / 12V muuntaja josta hehkut putkille, ja sitten sen perään 9V / 240V muuntaja josta anodijännitteet (tulee jotain 320V noilla muuntosuhteilla, jos haluaa enemmän niin sitten joitan 6V / 240V muuntajaa peliin vaan). Putkiksi 12AY7 etuvahvistin + 12AX7 vaiheenkääntäjä + 2x6V6 pääteputket, joku Deluxen vanhempi kytkis (5E3 tms.) pohjalle (puolijohdetasurilla, sagia saa sopivalla vastuksella, 5E3 kytkis esim. täällä: http://www.recproaudio.com/diy_pro_ … s/tweed_deluxe/deluxe_5e3_schem.gif ).
 
Vaikka verkkomuuntaja onkin enemmän umpirautaa (ei ilmarakoja) ja saturoituu päätekäytössä helpommin sillä ei ole käytännössä noilla tehoilla juuri merkitystä (paremminkin päinvastoin ellei halua ihan puhtaita saundeja). Jos haluaa combon niin esim. Celestion Tube 10 30 euroon ei ole paha elementti.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti