Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: manSEDANse 2009 / Audiohackers Workshop
1
mansedanse
25.09.2009 12:31:18 (muokattu 25.09.2009 12:33:07)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elektronisen musiikin ja kulttuurin festivaali manSEDANse järjestetään Tampereella 8.-11. lokakuuta. Konserttien ja klubien lisäksi festivaaliin kuuluu päivätapahtumia, jotka järjestetään Finlaysonilla sijaistevan Mediamuseo Rupriikin "Vooninkisalissa".
 
Torstaina (8.10.) kannattaa jokaisen suomalaisesta elektronisesta musiikista ja sen historiasta kiinnostuneen suunnistaa Finlaysonille, kun esillä on ainutlaatuinen paketti alan tietoutta sekä elektronisten soittimien rakentajapioneereja. Aiheesta massiivisen tietopaketin On/Off kirjoittanut Petri Kuljuntausta perehdyttää luennollaan kuulijansa suomalaisen elektronimusiikin historiaan runsaiden ääninäytteiden saattelemana.
 
Luennon jälkeen alkavan Audiohackers Workshopin kunniavieraita ovat Erkki Kurenniemen soittimia esittelevä Mikko Ojanen sekä taiteilijanimellään Verde paremmin tunnettu Mika Rintala.
 
Suomalaisen elektronisen musiikin pioneeri ja edelleen laajaa kansainvälistäkin kiinnostusta herättävä Erkki Kurenniemi tuli tunnetuksi 60-luvulla soitinrakentajana, elektronimusiikin säveltäjänä sekä avantgardistisena visionäärinä. Helsingin yliopiston musiikkitieteen oppiaineessa opettava Mikko Ojanen esittelee Finlaysonilla Kurenniemen soittimia Dico (1969) ja Dimi-A (1970). Pitkän linjan elektronisten soittimien rakentaja on myös Verde, jonka rakentamat laitteet hämmästyttävät ja viehättävät samalla kertaa. Niiden ääniä on kuultu paitsi miehen omalla yli kymmenellä levyllä, myös esimerkiksi Circlessä, Ektroverdessä ja dokumentissa Futuro. Torstain päiväohjelma täydentyy illalla Telakalla, jossa mm. Verde ja Petri Kuljuntausta (dj) esiintyvät.
 
Audiohackers Workshopin lisäksi manSEDANse/Finlayson -päivätapahtumien kokonaisuus käsittää installaatioita ja mediataideteoksia sekä monipuolisen elektroniseen kulttuuriin syventyvän seminaarien, luentojen ja työpajojen sarjan.
 
manSEDANse/Finlayson -päivätapahtumat ovat avoimia ja pääsymaksuttomia.
 
Lisätietoa:
 
http://mansedanse.com/events_fi.html
 
Tervetuloa!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti