Muusikoiden.net
20.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: blend-potikkaa basso säröön
1
don_D.o.e.
21.04.2009 20:47:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

en löydä mistään helppiä tollasen dry/wet blend-potikan jytkemiseen säröön. Jos vielä osaat neuvoa miten saman voi tehdä kolmelle eri sisään tulevalle singaalille ni oon todella kiitollinen. Linkkejä, ideoita, sähköoppia jms apua otetaan vastaan.
 
Hotlicks
21.04.2009 22:35:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.geocities.com/jrtookmyfalseteeth/buffblnd.gif
 
Tosta vaikka alkuun.
 
KYLMÄ KAHVI KAUNISTAA, MUTTA MAHA EI KESTÄ NIIN PALJON KUIN NAAMA VAATIS.
don_D.o.e.
23.04.2009 11:49:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiitoksia. toi oli hyvä linkki. mul on tossa säröt vielä ilman koteloa ja suunnittelin että laittasin tonkin siihen samaan boksiin. virran saanti vielä mietityttää. voiko tohon ja säröttimiin ottaa virrat samasta pisteestä (ja siis maat samaan myös?). tartteeko siinä ottaa jotain huomioon? puhtaan linjan lisäks säröjä ois siis kaks.
(joudun tällasella koittamaan jos tohon ei saa kolmatta linjaa mitenkään järkevästi)
http://www.muzique.com/lab/splitter.htm
 
Hotlicks
23.04.2009 12:08:15 (muokattu 23.04.2009 12:08:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerro hiukan tarkemmin mitä haluat tehdä. Onko siis kolme eri signaalia tulossa samanaikaisesti sisään samaan signaaliketjuun (?) vai onko siis kolme eri säröä, jotka pitäisi saada kytkettyä rinnakkain ja vielä kaikille yhteinen blend? Vai onko säröt tarkoitus olla sarjassa?
 
Plussat ja maat voit yhdistää huoletta saman laatikon sisällä. Nuo yhdistyvät joka tapauksessa jos käytät yhtä muuntajaa kaikille pedaaleille.
 
KYLMÄ KAHVI KAUNISTAA, MUTTA MAHA EI KESTÄ NIIN PALJON KUIN NAAMA VAATIS.
don_D.o.e.
23.04.2009 14:48:42 (muokattu 23.04.2009 15:22:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ok. virrat on sitten reilassa.
mutta siisjuu kolme eri säröä rinnan on aika lähellä tätä ideaa, ja niiden kesken blend.
haluun jakaa singaalin kolmeen rinnakkaiseen osaan: growl, fuzz ja puhdas. ne pitäs sitten saada yhistettyä taas sopivassa suhteessa. aluks laitan vaan potikoilla. myöhemmin vois lisätä kiertokytkimiä (laatikossa on tollasia 3x12:sia) jotta sais sopivat asetukset helpommin käyttöön.
esim tosta amz splitteristä saisin kolme linjaa joista yks jäis puhtaaks ja kahteen muuhun tulis eri säröt. lopuksi mikserillä kaikki taas yhteen sopivassa suhteessa joista tossa alla pari ehdokasta.
jotenkin tuntuu vaan että tähän tulee hirveesti ylimääräsiä osia tolla toteutuksella. säröistä sain melko hyvän kuuloset (fuzz facesta kolinaa ja bazz fussista alamiddleä) mutta peräkkäin niitä ei voi laittaa ku menee kuraks. ja puhdasta saoundia kaipais myös enemmän joukkoon joten ... tässä sitä ollaan.
jos sais tehtyä tosta buff and blendiä kolmilinjasen ni se saattas yksinkertastaa asioita.
 
http://skema-elektronik.blogspot.co … channel-audio-mixer-using-jfet.html
http://music-electronics-forum.com/ … .php?attachmentid=4789&d=1237371505
 
... ja tämä koko komeus tulee siis suoraa (basso)kitaran ja vahvistimen väliin. ei efekti looppiin... mikäli se on olennaista.
 
Hotlicks
23.04.2009 22:33:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voit tosiaan tehdä tommosen splitterin (tai jonkun muuntajilla toteutetun) ja sit miksata yhteen lopuksi. Luulen et toi olis helpoin (?) tapa tällä kertaa. GGG:llä on ihan hyvä perusmikseri, joka vois toimia tohon. Oon tehny noita kymmenkunta eräälle orkesterille ja hyvin toimivat.
 
http://www.generalguitargadgets.com … m_content&task=view&id=68&Itemid=26
 
KYLMÄ KAHVI KAUNISTAA, MUTTA MAHA EI KESTÄ NIIN PALJON KUIN NAAMA VAATIS.
Gary oin
08.11.2009 13:37:05 (muokattu 08.11.2009 13:42:38)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostellaas vanhaa mielenkiintoista ketjua. Rakentelin Tonepad-Ratin Ruetz-mod -potikalla ja kolmella klippausvaihtoehdolla, ja hyvin tuntuu varsinkin asymmetrinen klippaus toimivan sekä kitaralla että bassolla. Haaveena olisi vain bassokäyttöä varten lisätä puhdasta signaalia sekaan, vaan miten tuo blend on bassosäröissä toteutettu? Ilmeisesti tässä puhdas signaali tarvitsee ainakin vaiheenkääntöä? Mielessä olen pyöritellyt vaihtoehtona edellisen linkin splitter-kytkentää Ratin sisään stereojakkiin ja perään tuo ggg:n mikseri, vaan kaikin puolin näppärin olisi, jos kaiken saisi rotan sisään niin, että ulkoisesti näkyisi vain yksi potikka. Hakusessa siis mahdollisimman yksinkertainen schema niistä lähtökohdista, että rotan sisällä kulkee sekä säröä että puhdasta, jotka pitäisi jossain vaiheessa sopivassa suhteessa yhdistää.
 
E: tuo aikaisemmin mainittu buff'n blend ilmeisesti hoitaisi homman, vaan linkki on särki. http://www.aronnelson.com/gallery/m … uts/album120/buffnblendPCB.gif.html google kertoi tommoista leiskaa, toimiiko tosiaan noin yksinkertaisella kytkennällä rotan sisään?
 
Gary oin
22.11.2009 15:08:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tuon kuitenkin rakentelisi tähän malliin erilliseen looppipedaaliin, ylimääräisiä piuhoja tulee lautaan, vaan toimiipahan kitaralle tuo rat paremmin ilman ylimääräistä soundia syövää potikkaa http://seanm.ca/stomp/bblender.html Tuleeko ongelmia, jos tuosta kytkennästä jättää Send-jakin kokonaan pois ja kytkee cleanin suoraan returniin, in-signaalin tullessa ratin säröttämänä? Itse elektroniikan kannalta ei ole ongelmia, mutta impedanssisovituksista ja vaihe-eroista en kitarapuolella ymmärrä juuri mitään.
 
Onko kokemuksia esimerkiksi tästä Epiphonen A-B Boxista, mitä tuo on oikeasti syönyt? http://www.thomann.de/fi/epiphone_ab_box.htm Hinnan puolesta olisi varsin näppärä vaihtoehto tökätä blender tuohon kuoreen, vai voiko tuon hintaisessa pedaalissa odottaa yhtään mitään kytkimien, jakkien ja potikoiden laadulta? Saako tuota tai vastaavaa suurinpiirtein samaan hintaan Suomesta, vastaan ei ole vielä kävellyt muita kuin reippaasti arvokkaampi ja monipuolisempi Boss LS-2?
 
Gary oin
24.12.2009 14:07:23 (muokattu 28.12.2009 13:01:54)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin, jatketaanpas tämän ketjun monologia, kun on kerran tullut vallattua. Nyt on vihdoinkin blender rakennettu ja lähetin tekemäni layoutin Sean MacLennanille, joka lisäsi sen sivulleen tuleville rakentajille. Tuntuu pedaali antavan juuri sen potkun mitä tarvitsin, suosittelen varsinkin hinnan puolesta: banzaimusicilta komponentit kytkimineen ja koteloineen taisivat jäädä karvan verran alle kolmenkympin eikä yksinkertainen jänniteseuraajakytkentä tunnu syövän soundia ollenkaan.
 
Yritin rakennella tuohon vipukytkimellä kaksi bypass-moodia - clean ja särö tähän malliin http://img191.imageshack.us/i/kytkimet.jpg/ Kytkentä oli pikaisesti rakennettu sen tarkemmin miettimättä, eikä särömoodi tietenkään toimi, koska send- ja return-jakit ovat koko ajan piirilevyssä kiinni. Ratin ollessa tuossa lenkissä särö-bypassista lähtee pelkkää pörinää. Kokeilin piuhottaa tuota blender&rat-yhdistelmää eri tavoin ongelman paikallistamiseksi ja viaksi paljastui yhteys blenderin in- ja send-jakkien välillä. Särö alkoi myös kuulua suurinpiirtein oikein, kun otin blenderistä muuntajan johdon irti. Schemaa tutkiessa en oikein ymmärrä miksi näin käy, koska send-jakista signaali pääsee vuotamaan vain 470k vastuksen kautta maihin, eikä se return-jakistakaan oikein mihinkään yksinään pääse, kun blenderin ulostulo on kytkimellä katkaistu. Onko tähän ratkaisu vaihtaa tuo DPDT-kytkin 3PDT:ksi ja katkaista sillä myös tuo send-piuha tai käyttöjännite, vai millä saa helpoiten yhdistettyä in->send ja out->return häiriöttä?
 
E: Kokeiltu jo juottaa tuo 470k vastus irti, vaan ongelma pysyy, vaikka eihän signaali pääse tuosta send-jakista piirilevyllä minnekään. Pedaali ei päästä signaalia läpi suoraan looppiin kytketylle särölle, vaan jostain syystä virtalähde sekoittaa pakan.
 
don_D.o.e.
10.01.2010 15:14:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juu mäkin ihmettelin että miksei se linkki enää toimi. kotikoneella mul ois varmaan se tallessa.
 
Gary oin
10.01.2010 15:23:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta Buff'n'blendistä kuitenkin kertoo tarpeeksi tuo pari viestiä ylempänä näkyvä layout. Oma B.Blender-ongelma on kyllä täysin selvä, ei oikein ajatus joulukuun puolella kulkenut. Ongelmanahan tuossa on tietysti tuo send-opari, jonka +-nasta kelluu ja signaali näkyy särö-bypass-tilassa ulostulossa ja takaisinkytkennässä. Send-jakin piuha poikki 3PDT:llä ja toimii oikein.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti