Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: DIY rantis
1 2 3 4 512 13 14 15 16
Seba
17.03.2008 23:10:53 (muokattu 17.03.2008 23:54:06)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Projektiksi päätin ottaa tuollaisen rantiksen tekemisen, ja kun nuo eri mallit ei niin kammotuttuja mulle ole, niin mitä eroa on ampegin SVT810E vs AMPEG SVT810AV?
 
810E:ssä näyttäisi olevan pilli välissä, jota en katso tarpeelliseksi eli olisiko sitten esikuvana tuo AV lähempänä? Onko se yleensäkään ilman pilliä?
 
Mitä käytännön eroja noilla kahdella yleensäkään on kun speksien mukaan aikalailla samat arvot, ja AV on kolmisen satkua kalliimpi?
 
Elementeiksi laitoin tilaukseen Celestionin c10t-80 32ohm sarjan jonka datatiedot linkissä:
 
http://www.watfordvalves.com/cgi-bin/documents/c10t-80_32ohm_T4347.pdf
 
Teinkö oikean valinnan kun toisena vaihtoehtona ainoat 32 ohmiset jotka löysin oli Jensenin MODit, jotka kuuleman mukaan on ihan hyvät nekin, mutta oli saatavilla vain jenkeistä, ja postien, alvien ja tullien jälkeen olisi maksanut aikalailla saman verran kuin nuo, ja euroopasta luulisi tulevan vähän sukkelammin kamppeet laivarahdilla..
 
Eli 640W RMS tehonkestoa pitäisi noilla tulla joka on enemmän kuin tarpeeksi omaan käyttöön, eli ei pitäisi onnistua luukuttamaan omilla vehkeillä heti paskaksi.
 
800W on esikuvassa, mutta ei se nyt niin justiinsa ole jos säästää melkein tuhannen kustannuksissa :)
 
Esikuvassa ei myöskään näytä olevan kyljissä kahvoja ollenkaan, ja ajattelin sellaisetkin siihen upottaa. Onko mitään hyötyä?
Rantiksen omistajat voi kertoa onko niitä koskaan kaivannut.
Meillä on treenis kohtuu portaikon takana, ja voisi helpottaa jos saisi vähän lisää kiinnipitokohtia, tuo kun tulee painamaan kuitenkin laihan miehen, tai painavan naisen verran..
 
Nyt lähinnä kaipaisin vinkkejä pilli vai ilman, ja syytä että miksi, ja kaikkea pientä mitä kannattaa ottaa huomioon ettei tule heti ensimmäisessä projektissa tunaroitua huolella..
 
Warnexia olisi tarkoitus vedellä pintaan, mutta sen määrä on rajallinen, eikä viitsisi heti lisää alkaa saksanmaalta tilailemaan, eli ilmeisesti komero kannattaisi varmaan pohjamaalata että tuurilla riittäisi yksi kunnon kerros mikä ei heti ime itseänsä puuhun.
 
Millä pohjamaalaus kannattaa suorittaa jotta warnexin kanssa ei tulisi ongelmia?
 
Kytkennät pelkille elementeille rinnan ja plugiin on tiedossa, mutta vähän hämärän peitossa on että jos laitan sekä jakille että speakonille paikat, niin miten niiden kytkentä kannattaa suorittaa keskenään? Liittää toisiinsa, vai viimeiseltä elementiltä omat piuhat molempiin?
 
Entäs sitten jos päädynkin pistämään pillin, joka kuitenkin on epätodennäköistä, miten se kytketään?
 
E: Lisättäneen vielä että minkä paksuisella kaapelilla olisi paras tehdä kytkennät, että varmasti kestää, mutta ei ole kuitenkaan mitään paukkulankaa?
Luulisi tuommoisen 2 x 4.0mm piuhan riittävän?
 
Tässä alkuun pari ensimmäistä ajatusta.
 
Vinkkejä ja kantapään kautta opittuja kokemuksia saa kertoa myös :)
 
MPU
18.03.2008 13:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sori, en ole ehtinyt viemään niitä purkkeja MH:oon. Torstaina viimeistään lähtevät.
Jonkinlainen pohjustus saattaisi vähentää Warnexin kulutusta, kestävyydestä en osaa sanoa.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
oodee1
19.03.2008 18:54:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro
 
Täälläkin pyörii nimim. Okabass joka on väsännyt itse rantiksen. Olen nähnyt ja hyvältä näytti.
Se käytti niitä Jensseneitä "vintage"-saundin takia ja on ollut tyytyväinen.
Käyttömukavuudesta: Kahvoja ei kannata upottaa->aivan turhat. Kunnon tanko yläviisteeseen ja isot fillarit alas. Myöskin sellaset "skid railsit" kannattaa laittaa->helpottaa esim. nostamista lavalle/autoon yksin. Rantasaunan designin nerokkuus on just noissa takaosan viisteissä ja fillareissa...sitä on kivempi roudailla yksinään kuin esim. 4x12" kitarakaappia.
Alle voi myös laittaa toisen kahvan kaveria varten, just rappuja varten. Tai sitten vaan isommat fillarit
 
Plugi ja speakonit kantsuu kytkeä ihan rinnan vain. Tuskin tulet tekemään/käyttämään kahta rantista samaan aikaan? Kaiutinjohdoiksi kannattaa laittaa ihan reilunkokoista(16AWG) johtoa ja mitä vähempi, sitä parempi.
Tuo jäsen Okabass oli kasannut laitoksen ihan jyrsimällä urat levyille, tapittamalla ja liimaamalla, eli ei yhtään ruuveja. Luulen että tämä parhaita tapoja.
 
Tässä pari juttua mitä tuli mieleen....
 
www.coldmeatsociety.com
Seba
19.03.2008 21:15:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, okan konsultointia olen käyttänytkin, mutta ajattelin ihan yleisiä vinkkejä kysellä kun en joka käänteessä viitsi häntä häiritä.
 
Kallekorvola
19.03.2008 22:12:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käyttömukavuudesta: Kahvoja ei kannata upottaa->aivan turhat.
 
täysin eri mieltä. paljon tavaraa roudaavana suosittelen laittamaan niitä kahvoja mieluummin liikaa kuin yhdenkin liian vähän. selkä sanoo helposti "naps" tollasen komeron kanssa, ja kaverin apu, vaikkei aina tarpeelliselta tuntuiskaan, on tulevaisuuttaa silmälläpitäen järkevää käyttää hyväksi. kantsii laittaa niitä samoja jousikahvoja mitä löytää roudaus-caseista... siistit, eivätkä vaadi järjettömiä upottaessa...
 
Kunnon tanko yläviisteeseen ja isot fillarit alas. Myöskin sellaset "skid railsit" kannattaa laittaa->helpottaa esim. nostamista lavalle/autoon yksin.
 
hyviä neuvoja. laittaisin noi kaikki.
 
Alle voi myös laittaa toisen kahvan kaveria varten, just rappuja varten. Tai sitten vaan isommat fillarit
 
alle kahva myös, tai itseasiassa 2, että saa kiinni kaksin käsin. isotkaan fillarit ei rapuissa auta, mut isommista pyöristä (esim 100mm) on hyötyä epätasaisemmilla alustoilla kaappia vedettäessä...
 
Seba
19.03.2008 22:48:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo railssit on tulossa kun ensin löydän jostain sopivaa matskua. Ampegissa näytti olevan jotain muovitankoa muistaakseni?
 
Kahvat kyllä meinasin laittaa ihan reilunkin kokoiset ja alkuperäistä kunnioittavan kahvan ylös, mutta alaosaan tuskin kahvaa tulee. Isot pyörät on suunnitteilla takaviisteeseen, mutta netissä niitä hetken selanneena laitoin merkille, että eipä juuri pyörien mittoja näytetty ilmoitettavan? Ja kiinteitä pyöriäkään ei kamalasti löytynyt, kääntyvät ei tuohon tarkoitukseen vissiin oikein sovi?
 
Kotelossa on tarkoitus yläjyrsintä käyttää ja Okabassin tapaan upotella levyjä toistensa sisään liima/tappi kiinnityksellä, ja en näe yhtään syytä miksi ei siinä samalla voisi vähän ruuveillakin liitoksia vahvistaa?
 
Oikeastaan kotelorakenteessa ainoa mietityttävä asia on niiden pikkuviisteiden kiinnitys, että kannattaa varmaan leikellä 22,5 asteen jiirit katto-/pohja-, taka- ja viistelevyihin mahdollisimman suuren kiinnityspinnan saamiseksi?
 
Vai onko parempaa ideaa? Varmaan on monta muutakin asiaa kun toden teolla pääsee pakertamaan mikä pistää miettimään, mutta ratkotaan niitä sitten sitämukaa kun niitä ilmenee.
 
Seba
20.03.2008 23:23:30 (muokattu 20.03.2008 23:25:49)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Homma etenee, vanerit hommattu ja päädyin laiskana pohjatöiden tekijänä ottamaan filmivaneria kun tuo warnexi pitäisi tarttua mihin vaan, ja sen määrä on rajallinen.
Filmivanerin ei luulisi imaisevan ekaa kieppiä sisäänsä :)
 
Havaitsin vielä että se oli lähes saman hintaista kun sekavaneri, ja jostain syystä sain sen vielä siitäkin halvemmalla. En jäänyt kyselemään miksi oli niin halpa, mutta 6 osaan päämitat valmiiksi leikattuna mittaansa alle 80 koko kasa sahauksineen päivineen. Ei mielestäni huono kauppa ollenkaan.
 
MPU
21.03.2008 07:48:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Etrasta (entinen Teollisuus-Etola) saapi sahattuna jos vaikka minkälaista muovimatskua. Laitoin BassoMatin pohjaan ja takaseinään sellaiset sentin paksut ja neljä senttiä leveät mustat ämpärimuovisuikaleet kiskoiksi. Liukasta ja kestää hangata vaikka kuinka paljon. Ruuvit upotin senkkausterän kanssa. Siistin näköinen tuli. Eikä ollu kallis. Kai Lohjalla vielä on se yksi kumimuovikauppa siinä linja-autoaseman lähellä? Sieltä voisi löytyä.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
Seba
21.03.2008 09:27:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee aika harvoin lohjalla pyörittyä, mutta suutarilan suunnalla on keikkaa tällä hetkellä ja eikös siellä ollut iso etola?
 
Vinkkejä mistä sen ison kahvan saisi siihen yläviisteeseen? Kauhean pieniä vaan löytyy...
 
Pitää varmaan käydä ruuvaamassa jostain rapun ovesta :)
 
okabass
21.03.2008 09:31:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee aika harvoin lohjalla pyörittyä, mutta suutarilan suunnalla on keikkaa tällä hetkellä ja eikös siellä ollut iso etola?
 
Vinkkejä mistä sen ison kahvan saisi siihen yläviisteeseen? Kauhean pieniä vaan löytyy...
 
Pitää varmaan käydä ruuvaamassa jostain rapun ovesta :)

 
MOI
 
Alkon oven kahvasta tulee paras. ;) Minä löysin "omani" ihan Hong Kongin saniteetti-osastolta. Varmaan mistä rautakaupasta tahansa löytyy.
 
Ceterum censeo moderator esse delendam
Seba
21.03.2008 17:08:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MOI
 
Alkon oven kahvasta tulee paras. ;) Minä löysin "omani" ihan Hong Kongin saniteetti-osastolta. Varmaan mistä rautakaupasta tahansa löytyy.

 
K-raudan ja bauhaussin kiertelin pikaisesti enkä löytänyt. Pitää vähän ajan kanssa sitten pyöriä kun se on ajankohtaista.
 
Onko tuosta mitään hyötyä / haittaa että päädyin filmivaneriin? Taitaa hitusen painaa enempi, mutta pohjatöitä pinnoitukseen pitäisi olla aika vähän?
 
Takaviistepaloihin ajattelin vitutuksen ehkäisemiseksi laittaa sisäpuolelle muutaman kulmaraudan kun niihin kuitenkin pääasiassa se suurin rasitus kohdistuu kun kahvasta ryitään ja kannetaan, sekä alapään pyörien päälle tulee koko kaapin paino kuljetettaessa?
 
okabass
21.03.2008 18:26:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

K-raudan ja bauhaussin kiertelin pikaisesti enkä löytänyt. Pitää vähän ajan kanssa sitten pyöriä kun se on ajankohtaista.
 
Onko tuosta mitään hyötyä / haittaa että päädyin filmivaneriin? Taitaa hitusen painaa enempi, mutta pohjatöitä pinnoitukseen pitäisi olla aika vähän?
 
Takaviistepaloihin ajattelin vitutuksen ehkäisemiseksi laittaa sisäpuolelle muutaman kulmaraudan kun niihin kuitenkin pääasiassa se suurin rasitus kohdistuu kun kahvasta ryitään ja kannetaan, sekä alapään pyörien päälle tulee koko kaapin paino kuljetettaessa?

 
MOI
 
Ajattelin samaa rautavahviketta viisteisiin sisäpuolelle, mutta eiköhän ne kestä runsaalla tapituksella. Saatanpa lisätä ne joskus.
 
Ceterum censeo moderator esse delendam
Seba
21.03.2008 19:08:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, moisia kulmarautoja ei ihan joka rautiksesta vaan löydy, mutta jos meinaat lisätä, niin bauhaussista löytyy sopivat.
 
Sellainen aivopieru vielä, että mitä jos vetäisi filmivanerin "väärinpäin", eli siinähän on valmiiksi röpelöinen pinta sisäpuolella niin warnexin tarve varmaan pienenisi entisestään kun on jo vähän kuviota levyssäkin?
 
Sitä varmaan voi vähän ohentaakkin vielä? Eikös joku sitäkin ollut kokeillut?
 
kondensaattori
21.03.2008 22:38:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä 2x15 kaappi on tehty ruuvaamalla levyt kiinni toisiinsa, liima tietty välissä. Ruuveja noin 5cm välein. Toimii mikäli ei jaksa alkaa käyttämään jyrsintä.
 
Seba
21.03.2008 23:44:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tässä sen kummempia oikoteitä onneen etsitä, ja jyrsin alkaa laulamaan maanantaina. Liima, tapit, raudat ja ruuvit, en mitään niistä poissulje vielä.
 
Tapittelen kyllä, mutta saattaa olla että muutaman varmistusruuvin pistän vielä. Tuskin pelkillä ruuveilla kuitenkaan että on mahdollisimman vähän kittailtavaa.
 
kondensaattori
22.03.2008 12:25:02 (muokattu 22.03.2008 12:25:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tässä sen kummempia oikoteitä onneen etsitä, ja jyrsin alkaa laulamaan maanantaina. Liima, tapit, raudat ja ruuvit, en mitään niistä poissulje vielä.
 
Tapittelen kyllä, mutta saattaa olla että muutaman varmistusruuvin pistän vielä. Tuskin pelkillä ruuveilla kuitenkaan että on mahdollisimman vähän kittailtavaa.

 
Kittailtavaa tulee joo vähän mutta se kestäää ihan kunnolla.
 
Edit: Kyllä tolla jyrsimällä tulee professionaalimpi.
 
Seba
22.03.2008 12:39:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän se vaikka erikeeperi kestää kun on kunnolla kuivunut kunnon puristuksessa enenmmän kuin se ympärillä oleva puu. Jos repii irti, niin kyllä siinä säleet lentää ja liima pysyy. Kummaa kamaa. En vielä ole tietoinen että mitä liimaa itse käytän.
 
Pupp Socket
22.03.2008 14:36:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivottavasti jyrsintä ottaa filmit pois vanerin pinnasta siellä missä on liimasauma, ilmeisesti tuo filmivanerin pinta on sellaista ettei oikein mikään liima meinaa tarttua
 
janik
22.03.2008 17:32:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivottavasti jyrsintä ottaa filmit pois vanerin pinnasta siellä missä on liimasauma, ilmeisesti tuo filmivanerin pinta on sellaista ettei oikein mikään liima meinaa tarttua
 
Muistaakseni uretaanivaahtokin lähti ihan pyyhkimällä vanerin pinnasta, eli hyvin kannatta poistaa se pinta.
 
Seba
22.03.2008 19:06:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän siinä ole kuin se toinen pintapuoli sellainen liukas.
Päädyt on sahattu, sisäpuoli karhea ja tietenkin välistä filmit lähtee kun jyrsii siihen 5 millin uran.
 
Kiitos kuitenkin vinkistä, pitää katsoa tarkkaan jos on filmipuolta tulossa liimauskohtiin niin hion mataksi ainakin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 512 13 14 15 16

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti