Muusikoiden.net
29.03.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Epiphone Valve Junior - (modaus)kokemukseni
1 2 3 4
Koston
31.01.2008 18:39:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epiphonelta löytyy Valve Junior-niminen 5W A-luokan katodibiasoitu täysputkivahvistin, sekä nuppi- että komboversiona, jälkemmäisessä 8" elementti ja mahdollisuus käyttää nuppina (4ohm lähtö), mallit ovat muutoin lähes identtiset. Etuasteessa 12AX7 putki, päätteessä EL84. Nuppiversiossa on tietääkseni myös 8ohm lähtö vakiona. Styrkassa on myös ainoastaan yksi knobi: "volume".
 
Omat kokemukseni koskevat ainoastaan combo-mallia, mutta saman pitäisi päteä täysin myös nuppi-versioon, kaiutinelementtiä lukuunottamatta tietysti.. Epiphonelta on styrkasta tullut jo kolme versiota: omani on ostettu himpun yli vuosi sitten, ja edustaa versionumeroa 2. Erot ykkösen ja kakkosen välillä ovat pienet, mutta kolmosessa on jo tehty kunnon remppaa (lisää edellä). Thomannilla näyttäisi ainakin olevan edelleen kakkosversiota varastossa.
 
Kakkosversioni piti sisällään: 7.5Kohm päätemuuntajan, joka ei täsmää päätteen 5K ulostuloon. Vaihto Hammondin muuntajaan paransi taajuusvastetta Huomattavasti, muutenkin soundi pehmeni kivasti ja alapää lämpeni (hehe). Kolmosversiossa päätemuuntaja on vaihdettu 5.2K ja lukemani mukaan vaihtamalla ei enää merkittävästi parane.
 
Elementti oli jokin noname-elementti, lämmin soundi siitä irtosi mutta elementti oli todella "löysä" ja säröä esim. pedaalista lisätessä soundi puuroutui nopeasti. Vaihto Celestion Super 8:aan (Hammondin OT:sta 8ohm lähtö) ja johan alkoi säröt potkimaan. Aika rokki soundi kyllä, ei varmaan kaikkia miellytä. Huom. kolmosversiossa on Eminencen elementti. Lienee paaaaljon parempi jo kuin kakkosen orkkis.
 
Etuasteen putki vaihtui "China" merkkisestä Electro-Harmonixiin ja gainin määrä lisääntyi samantien. Audiosignaalin linjalla oleva orkkis-volyymiknobi vaihdettiin pois audiopolulta, ja päätteen eteen lisättiin "master vol" potikka - voila! 12AX7 säröä. Rokkisärönä toimii sellaisenaan, pedaalin kanssa saa sellaset metallirähinät halutessaan että oksat pois. Tähänkään ei orkkis-elementti taipunut, vaatii Celestionin tai jonkin muun laadukkaamman elementin.
 
Jostain täysin käsittämättömästä syystä kakkosversiossa vielä sisääntulovastus on 68Kohm!! Vaihto megaseen, katoaa hurinat ja huminat kummasti.. Kolmosessa tämäkin korjattu.
 
Erään etuputken edessä olevan vastuksen rinnalle laitettu vielä on-off switchi, eli ns. gain boost. Ihan kiva.
 
Kakkosversiossa ja ilmeisesti kolmosessakin pääteputki on biasoitu ihan päin v*ttua. Tiputus platen 321 voltista 296:een paransi sekin soundia merkittävästi.
 
Niin joo ja coupling capit vaihdettu Mallory 150:iin, etuputkien biasointia hieman tunetettu..
 
Yhteenveto: tää styrkka on ihan hullun siisti. Orkkiksenakin jo hintansa väärti, ja pienellä lisäinvestoinnilla ja vaivannäöllä tälle voi tehdä mitä vaan. Skema on äärimmäisen simppeli ja piirilevy laakea, tumpelokin suoriutuu kolvauksesta. Seuraavaksi lähtee tilaukseen 4x12" (Celestion Vintage 30) kaappi, saa nährä miten EVJ suoriutuu.. ei ton kasituumasen elementin lievästä nasaaliudesta kuitenkaan loppujen lopuksi mihinkään pääse, fysiikka ei vaan anna myöden toistaa matalia taajuuksia.
 
Innostuksen sain indyguitarist.comista mistä löytyi halvalla yksityiskohtainen ohje ko. styrkan modaamiseen mallia for dummies. Tulikin siinä kunnon kamamodaajapurema, nyt on audioeleketroniikan lyhyt oppimäärä taottu kaaliin ja lukee jo skemoja kuin aamun sanomalehteä.. melkein ainakin.
 
Punk rok.
 
jaakonam
31.01.2008 19:25:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plussa tuli ennakkoluulottomuudesta. Pistä tämä juttu Artikkelit-osastolle.
 
Hevi rok.
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
Koston
31.01.2008 20:03:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ottanut soundisampleja pitkin modausprojektin matkaa, ainoastaan valmiin styrkan samplet on ottamatta kun jostain syystä tuo Celestion on paljon hankalampi mikittää kunnolla. Jahka onnistun siinä tyydyttävästi, postaan tekstin hieman siloitettuna samplejen kera Artikkeleihin - kiitos vinkistä :-)
 
Broadcaster
31.01.2008 22:35:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä hommasin myös juuri nuppi + kaappi -yhdistelmän. Mielenkiinnolla odottelen soundipätkiä, jos vaikka itsekin intoutuisi kokeilemaan esim. erilaisia putkia.
 
jii.haanpaa
01.02.2008 09:21:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaas nyt vielä tumpelolle, että miten tuon 3.-version tunnistaa ulkoisesti? Elementistä?
 
Entäpä mahtaako kolmosversion combon persiistä löytyä jo vakiona lähdöt myös 8 ja 16ohmin härveleille? Ainakin Epin kuvagalleriasta löytyy viitettä moiseen vai onko kyse jostakin aivan muusta: http://www.epiphone.com/news.asp?NewsID=282
 
Koston
01.02.2008 14:09:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lukemani mukaan kolmosversion tunnistaa helpoiten virtakytkimestä, siitä puuttuu valkoiset I/O printit. Myös oikeassa alakulmassa on tuo "Eminence" lätkä.
 
Kakkosversiossa on vakio-päätemuuntajassa käyttämätön 8ohm lähtö, mutta ei 16. Kuvan perusteella kolmosessa tosiaan olisi nuo kaikki kolme, mutta en ole itse nähnyt joten en mene vannomaan. Toisaalta, kakkosversion combossakin on kajarilähtö piirilevyllä jossa on kaksi ulostuloliitäntää käyttämättömänä, joten todennäköisesti tuo kuva pitää paikkansa.
 
Eri asia onkin, mistä noita kolmosversioita saa. Todennäköisesti jälleenmyyjät haluavat kuitenkin vanhoista ensin eroon.
 
Corto
01.02.2008 17:09:30 (muokattu 01.02.2008 17:10:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpi näistä nyt sitten on kakkos- ja kumpi kolmosversio, en tiedä. Mutta aika selkeä ero niillä näkyy olevan ulkoasussa:
 
1) http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_ … 5238539055682fbdae709b897582602.jpg
 
2) http://www.musikhaus-korn.de/media/shop/artikelbilder/150647_0_m.jpg
 
Toisen faceplatessa lukee Valve Juniorin lisäksi Epiphone, toisessa pelkkä Valve Junior.
 
EDIT: Vai sekoitinko jomman kumman esimerkkikuvista vahvistimen ykkösedikkaan?
 
"Float away, little butterfly. Just flutter away. I got a gig in Vegas." -Buddy
Kefiiri
01.02.2008 18:19:35 (muokattu 01.02.2008 18:28:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpikaan ei ainakaan ole kakkonen. Kakkosessa ei tuota raitaa potikan kohdalla ole ollenkaan. Ykkösessä on, ja onkos nyt taas kolmosessakin sitten?
 
Ja tossa sun kakkosesimerkissä on kromatut kulmapalat, luulin että ne ovat kaikissa mustia?
Se taitaa olla ekan version kuva.
 
Aiemmassa linkissä oli se hölmö Eminence-merkki jonkin mallin alakulmassa. Siinä myös takaseinä oli erilainen kuin kakkosessa.
 
jra
02.02.2008 00:39:19 (muokattu 02.02.2008 03:45:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plussaa tuli. Itse kirjoituksesta ja siitä että oman Valve Specialin modaus liikahti taas askeleen eteenpäin. Specialissa on hieman enemmän rompetta piirilevyllä, mutta ainakin osa ongelmista ja modeista on samoja kuin Junnussa. On ollut jonkin aikaa tutustumisen alla Specialin schema, joitan sopivia komponenttejakin olisi. Aloittamista hidastaa, että aikasemmin olen ronkkinut vain kitaroita. Vähitellen alkaa tämäkin selvitä. Muutamia kysymyksiä tuli mieleen.
 
Kakkosversioni piti sisällään: 7.5Kohm päätemuuntajan, joka ei täsmää päätteen 5K ulostuloon. Vaihto Hammondin muuntajaan paransi taajuusvastetta Huomattavasti, muutenkin soundi pehmeni kivasti ja alapää lämpeni (hehe).
 
Mikä Hammondin OT-malli sinulla on, 125CSE - 125ESE?
 
Jostain täysin käsittämättömästä syystä kakkosversiossa vielä sisääntulovastus on 68Kohm!! Vaihto megaseen, katoaa hurinat ja huminat kummasti..
 
Sama Specialissa. Kelpaako tuohon megainen hiilikalvovastus, vai olisiko parempi olla metallikalvo? Inputissa ei taida olla kovin iso vaara kärähtämiselle? Mulla ei olkkarivolyymeillä tule kitaralähtöisiä hurinoita, vaikuttaako tuo verkko-/pohjahurinaan?
 
Kakkosversiossa ja ilmeisesti kolmosessakin pääteputki on biasoitu ihan päin v*ttua. Tiputus platen 321 voltista 296:een paransi sekin soundia merkittävästi.
 
Oliko tässä biasointi komponentteja vaihtamalla, ei taida olla säätöä?
E: Täällä olikin hyvät ohjeet biasointiin:
http://www.diycustomamps.com/valvejunior.htm#vjbias
 
Niin joo ja coupling capit vaihdettu Mallory 150:iin, etuputkien biasointia hieman tunetettu..
Mitkä arvot noissa 150:ssa oli?
 
Tuo inputin vastuksen vaihtaminen on varmaan se mistä kannattaa lähteä, koska taitaa olla se selvin moka alkp. suunnittelussa + helpoin aloittaa siitä?
 
Koston
02.02.2008 14:07:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Corto,
 
kummassakaan kuvassa ei ole kolmosversiota, todennäköisesti ensimmäistä kummatkin kuvat.
 
jra,
 
Input-vastuksen vaihto megaiseksi kannattaa tehdä metallikalvovastuksella, sillä audiosignaali ei kulje tuon vastuksen läpi, ja metallikalvot ovat laadultaan parempia ja kestävät pidempään.
 
Coupling caps arvot samat kuin alkuperäisissä, en muista ulkoa eikä ole nyt skemat käsillä. Orange drop capeilla saa kirkkaamman Fender-tyylisen soundin, Mallory 150:stä tulee lämpimämpi marsu-tyylinen soundi.
 
Päätemuuntajan malli on Hammond 125ESE, tosin myös DSE pitäisi käydä hyvin. Ostin tuon isomman kun tarkotus on kytkeä 4x12" kaappiin kiinni vielä, mutta tottapuhuen ei ole hajuakaan onko sillä mitään merkitystä vai ei, hehe.
 
Sisääntulovastus tarkoittaa (mun termistössä ainakin..) sitä vastusta joka tulee sisääntulolinjassa ensimmäisenä signaalin ja maan väliin. Mitä pienempi vastus, sitä enemmän signaalia maadoittuu eikä jatka matkaansa. (Näin myös volyymipotikka toimii EVJ:ssä). Mun elektroniikka-skillz on sen verran huono vielä etten pysty teknistä jargonia asiasta lataamaan, mutta nyrkkisääntönä on että sisääntulovastus pitäisi olla reilusti suurempi kuin signaalin lähteen ulostulovastus, muutoin signaalia hukkuu. Käytännössä tässä tapauksessa tarkoittaa sekä signaalin heikkenemistä, että yläpäiden katoamista ja erisortin hurinoiden ja särinöiden lisääntymistä etenkin mikäli käytössä on pitkä kitarakaapeli.
 
Käsitykseni EL84-putken biasoinnista on, että pyritään platella mahdollisimman lähelle valmistajan ilmoittamaa arvoa (300V) ja sitten katodia säätämällä koitetaan osua 12W tehoon. Pari kertaa oon yrittäny tajuta noita laskukaavoja ja käytännön toteutusta, muttei adhd-pää o antanu vielä myöden keskittyä tarpeeks pitkään noin tylsään asiaan :P
 
Modit ns. tärkeysjärjestyksessä, omasta mielestäni (versio 2):
 
1. Sisääntulovastuksen vaihto megaohmiseen.
2. Päätemuuntajan vaihto, parantaa taajuusvastetta huomattavasti.
3. Pääteputken eteen erillinen volyymipotikka - mahdollistaa alkuperäisen käytön ns. gain potikkana, eli saa säröä.
4. Gain boost switch, etuasteputken toisen triodin (12AX7 on ns. kaksi putkea yhdessä) edessä on audiosignaalin linjalla 1M vastus, tämä on-off switch ohittaa ko. vastuksen lisäten gainia huomattavasti.
5. Elementin vaihto tiukempaan joka kestää paremmin särösignaalia.
6. Pääteputken plate-volttien säätö kohdilleen.
7. Coupling capsien vaihto, parantaa äänenlaatua/tyyliä.
 
Kannattaa tietysti ottaa huomioon preferenssini säröä kohtaan.
 
jra
02.02.2008 19:52:42 (muokattu 02.02.2008 19:54:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Modit ns. tärkeysjärjestyksessä, omasta mielestäni (versio 2):
 
1. Sisääntulovastuksen vaihto megaohmiseen.
2. Päätemuuntajan vaihto, parantaa taajuusvastetta huomattavasti.
3. Pääteputken eteen erillinen volyymipotikka - mahdollistaa alkuperäisen käytön ns. gain potikkana, eli saa säröä.
4. Gain boost switch, etuasteputken toisen triodin (12AX7 on ns. kaksi putkea yhdessä) edessä on audiosignaalin linjalla 1M vastus, tämä on-off switch ohittaa ko. vastuksen lisäten gainia huomattavasti.
5. Elementin vaihto tiukempaan joka kestää paremmin särösignaalia.
6. Pääteputken plate-volttien säätö kohdilleen.
7. Coupling capsien vaihto, parantaa äänenlaatua/tyyliä.
 
Kannattaa tietysti ottaa huomioon preferenssini säröä kohtaan.

 
Kiitos vastauksista. Elementin oon vaihtanut jo aikaisemmin Eminencen Copperheadiin ja käytössä on myös 1x12'' lisäkaappi Emin Wizardilla. Putket oon vaihtanut Tungsol & JJ yhdistelmään. Kaikki nuo vei soundia selvästi paremapaan. Pitää lähteä etenemään ainakin kohtien 1., 2., 6. ja 7. kautta kohti maalia.
 
Osaatko sanoa vaikuttaako tuohon 6.-kohtaan mitään se että vaihtaa virtalähteestä piirilevylle tulevan 230V -> 240V? Täällä heiluu asentajan mukaan verkon jännite 240V tuntumassa. Omasta mielestä pitäisi pudottaa hieman plate-voltteja, saatan olla kyllä metsässä kun ei ole ennen tätä juurikaan tullut laitteiden sielunelämää tutkittua.
 
Oma Valve Special näyttää vastaavan "mokien" osalta aika tarkkaan 1. & 2. versio Junnua. Toinen etusputki ja matkalla oleva DSP sitten aiheuttaa hieman miettimistä ja soveltamista. Tuo DSP-olisi tarkoitus jossain välissä saada kokonaan kytkimellä ohitettavaksi ja vaikkapa jonkinlainen level/mix-mahdollisuus siihen.
 
Omassa kuvassa on etusen osuus Valve Specialin schemasta:
http://muusikoiden.net/dyn/users/35439.jpg
Täällä sitten erään Specialin modaajan kuvia projektistaan:
http://www.kramerforum.com/forum/showthread.php?p=190443
 
(Menee kyllä vahvasti Elektroniikka -osaston puolelle, mutta varmaan Kama-puolellakin on hyötyä tietää laitteiden mahd. teknisistä ongelmista ja toisaalta mahdollisuuksista. )
 
esprit de corps
02.02.2008 19:54:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

(Menee kyllä vahvasti Elektroniikka -osaston puolelle, mutta varmaan Kama-puolellakin on hyötyä tietää laitteiden mahd. teknisistä ongelmista ja toisaalta mahdollisuuksista. )
 
Mä ainakin luen suurella mielenkiiinnolla, vaikken mitään tajuakaan, vielä. Hyvä, että tällaisia tulee.
 
Vähän niinku muumi.
jii.haanpaa
02.02.2008 20:29:07 (muokattu 02.02.2008 20:41:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on surffailtu venttiilijuniorin kimpussa pitkin verkkoa ja askarreltavaa näyttää riittävän. Esim täältä hyvää tietoähkyä: http://forums.epiphone.com/Default.aspx?g=posts&t=7
 
Itse harkitsin operoida vaffariin seuraavat mulkkaukset:
 
- päätemuuntaja
- input-vastus megaiseksi
- mahdollisesti putket ja elementti vaihtoon (saa toki antaa suosituksia näistäkin)
- "brightness"- ja "hi-gain"-kytkimet (potikalla vai katkaisijalla?)
 
Sitten pitäisi saada vielä värkki soimaan haluttaessa hiljempaa. Muutamalta foorumilta jäi sellainen ymmärrys, että pääteputken eteen laitettu potikka ei olisi välttämättä ns koulukunnan hyväksymä ratkaisu, koska pääteputken särö se kuulemma vasta herkkua on. Vaihtoehtoisia ratkaisuina on käyetty kaikenlaisia hehkulamppuvirityksiä ulostulojen yhteydessä, ilmeisesti nämä ovat niitä "attenuaattoreita" tms. Mitäs raati sanoo tällaisesta?
 
jra
02.02.2008 22:15:32 (muokattu 02.02.2008 22:19:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Modit ns. tärkeysjärjestyksessä, omasta mielestäni (versio 2):

1. Sisääntulovastuksen vaihto megaohmiseen.
2. Päätemuuntajan vaihto, parantaa taajuusvastetta huomattavasti.
3. Pääteputken eteen erillinen volyymipotikka - mahdollistaa alkuperäisen käytön ns. gain potikkana, eli saa säröä.
4. Gain boost switch, etuasteputken toisen triodin (12AX7 on ns. kaksi putkea yhdessä) edessä on audiosignaalin linjalla 1M vastus, tämä on-off switch ohittaa ko. vastuksen lisäten gainia huomattavasti.
5. Elementin vaihto tiukempaan joka kestää paremmin särösignaalia.
6. Pääteputken plate-volttien säätö kohdilleen.
7. Coupling capsien vaihto, parantaa äänenlaatua/tyyliä.

Kannattaa tietysti ottaa huomioon preferenssini säröä kohtaan.

 
No nyt on kohta 1. tehty. Hankala sanoa absoluuttista totuutta vaikutuksesta, mutta tuntuu että hurinan taso laski ja clean-soundi muuttui avonaisemmaksi/kuulaammaksi. Pari minuuttia ennätin yhdellä kitaralla kokeilla, joten varmaan näkemys selkiytyy kunhan pääsee rämpyttämään ja vinguttamaan lisää.
 
Kohta 4. kysymys: Osaatteko sanoa onko Specialissa scheman mukaan tuon modin toteutus sama:
http://muusikoiden.net/dyn/users/35439.jpg
 
Hankalinta tuossa oli saada nitkuteltua AC/DC-johdot irti piirilevystä. Onkos tuohon mitään kikkaa, kun tuntui että lähtee korvakkeet tai pala levystä vaikka yritti olla kuinka varovainen? Muuten tuntuu että kun yksitellen ja rauhalliseen tahtiin noita modauksia lisää, niin kohtuullisen pieni on mokaamisen ja rikkomisen mahdollisuus. Nyt vain kunnon yleismittaria & juotosasemaa hommamaan ja komponenttikauppaan.
 
Koston
04.02.2008 10:12:00 (muokattu 04.02.2008 10:15:12)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muutamalta foorumilta jäi sellainen ymmärrys, että pääteputken eteen laitettu potikka ei olisi välttämättä ns koulukunnan hyväksymä ratkaisu, koska pääteputken särö se kuulemma vasta herkkua on.
 
Käsittääkseni ihan makuasia, etu- ja pääteputkien tuottamat säröt on vaan erilaisia, eikä kumpikaan toista "oikeampi". Kumpaakin koulukuntaa tyydyttävä ratkaisu olisi varmaan juuri itse toteuttamani, eli sekä etu- että pääteasteen eteen tulevat potikat, niin voip rauhassa ruuvata.
 
Attenuaattoreista en tiedä hölkäsen pöläystä, mutta nyt kun ko. termin ensi kertaa kuulin niin pitääpä tutustua :)
 
Kohta 4. kysymys: Osaatteko sanoa onko Specialissa scheman mukaan tuon modin toteutus sama:
 
Jos nyt oikein tuon skeman ymmärsin, niin tuossa käytetään vaan kahta putkea yhden sijaan, mutta molempia triodeja rinnakkain. Eli se gain boost switch asennetaan rinnakkain R13 vastuksen kanssa, jolloin ko. vastus voidaan switchillä ohittaa. Toki tuon R13 vastuksen voi myös korvata potikalla, mutta koska sitä seuraa jo vastaava potikka, switchi on varmaan käytännössä fiksumpi vaihtoehto.
 
Tuossa tekisin itse myös sellaisen muutoksen että R13 vastuksen edessä olevan VR1 potikan kytkisin signaalin ja maan väliin, ei niin että signaali kulkee osittain ko. potikan läpi, kuten tuossa skemassa. Vähän hifistihommaa, mutta potikan läpi signaalin kuljettaminen ei ikinä ole erityisen hyvä idea.
 
Örr ja sitten vielä tarkennus. Tuossa skemassasi siis *R2* on se "sisääntulovastus" ja näyttäisi olevan valmiiksi megaohminen. R1:stä vaihtamalla signaalin taso vain laskee.
 
Sitten tuo C2 coupling capin voi vaihtaa parempilaatuiseen, voipi parantaa äänenlaatua.
 
Koston
04.02.2008 12:04:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa, tulipa muuten toissapäivänä tavattua kaveria joka kertoi modanneensa sen verran hevisti EVJ:tä että meni ja lisäsi toisen putken etuasteeseen. Tuolla saa varmasti reilusti paremman särön aikaiseksi, pitää rustata skemat vielä operaatiota varten ja sitten toteuttaa. Taitanee kyllä mennä tovi jotta tuosta selviän, mutta tiedoksi kuitenkin. Kuulostaa ideana ainakin erittäin mielenkiintoiselta.
 
masterhat
04.02.2008 13:03:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitäis varmaan itsekin modailla kun ei tuo miellytä, vaikka kaikenlaisilla putkilla ja eri kaapeilla olen kokeillut. Ei vaan, niin halpishan tuo on, että menee mukavasti vaikkakirjahyllynkoristeena kun ei soundi miellytä. Ostin styrkan vuosi sitten, ja soitto tunteja sille on kertynyt maksimissaan 6-10 h...
 
Snails against humanity
Corto
04.02.2008 14:27:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitäis varmaan itsekin modailla kun ei tuo miellytä, vaikka kaikenlaisilla putkilla ja eri kaapeilla olen kokeillut. Ei vaan, niin halpishan tuo on, että menee mukavasti vaikkakirjahyllynkoristeena kun ei soundi miellytä. Ostin styrkan vuosi sitten, ja soitto tunteja sille on kertynyt maksimissaan 6-10 h...
 
Samanlaiset kokemukset Harley Bentonin vastaavasta kloonista (eli GA5). Periaatetasolla kiva lelu, mutta makuuhuonevolyymeillä Orangen 10 watin trankkupelistä irtosi mielestäni melkein yhtä hyvät soundit. GA5 lähtikin sitten myyntiin.
 
"Float away, little butterfly. Just flutter away. I got a gig in Vegas." -Buddy
s8na
04.02.2008 16:58:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valve Junior Combo, ilmeisesti tuota kakkosversiota. Ei kohise, ei eminencen ämyriä. Edellinen omistaja oli vaihtanut putket JJ:n tuotteisiin.
 
5W on aivan liian tehokas kerrostaloasunnossa soitteluun, vastaavasti oikeilla rummuilla pändireeneissä sillä ei tee mitään. Toistaiseksi tämä purnukka säilyy itselläni koska käyn soittelemassa erään porukan kanssa matalilla völyymeillä pienessä pändikämpässä. Rumpalilla sähkörummut joiden kanssa 5W riittää.
 
Soundeista, juu kyllä se kuulostaa putkivahvistimelta, mutta... ei vaan miellytä minua. Bassopuoli puuttuu ja ääni on kuin nenästä. Totesin myös että ulkoisillilla kaiuttimilla ääni ei paljoakaan parantunut (2x12 celestion vintage 30).
 
Valitettavasti tämän vehkeen tapauksessa on todettava lausahdus: "Laadusta saa maksaa" todeksi. Odotukset oli korkealla, varsin keskinkertaista sain.
 
jra
04.02.2008 17:43:21 (muokattu 04.02.2008 18:13:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa tekisin itse myös sellaisen muutoksen että R13 vastuksen edessä olevan VR1 potikan kytkisin signaalin ja maan väliin, ei niin että signaali kulkee osittain ko. potikan läpi, kuten tuossa skemassa. Vähän hifistihommaa, mutta potikan läpi signaalin kuljettaminen ei ikinä ole erityisen hyvä idea.
 
Örr ja sitten vielä tarkennus. Tuossa skemassasi siis *R2* on se "sisääntulovastus" ja näyttäisi olevan valmiiksi megaohminen. R1:stä vaihtamalla signaalin taso vain laskee.
 
Sitten tuo C2 coupling capin voi vaihtaa parempilaatuiseen, voipi parantaa äänenlaatua.

 
Pitää vielä verrata schemaa ja piirilevyä. Lauantaina tuli muka tarkistettua että juuri tuo inputin ja maan välissä olisi ollut 68K ja sen vaihtoin. Saattaa olla että schema ja laite on tässäkin eri versioita, tai sitten tuli hieman mokattua tuon kanssa. No onneksi tuo ei ollut sellainen muutos joka päästää savut ulos.
 
Pitää käydä paremmilla silmillä schema ja piirilevy läpi mahd. eroavaisuuksien osalta, ennen kolviin tarttumista. Samalla katson miten nuo muut ehdottamasi muutokset käytännässä tehdään. Hyvä että huomasit tuon. On sen verran vähän kokemusta näistä että paljon mahdollista että tuli katsottua väärin.
 
Muutama pedaali on vahvarin edessä, joten inputin tason laskua entisestään ei lyhyellä kokeilulla välttämättä edes huomannut. Soundi on ollut muka miellyttävämpi, mutta saatta mennä psychologiikan piikkiin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «