Muusikoiden.net
19.03.2019
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ikaalisten soitinrakennuslinja
1 2 3 4
spyykko
03.03.2007 10:46:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muilla aloilla homma toimii yleensä niin että aloituspaikkoja vähennetään.
 
Niinhän sen pitäisi toimia, mutta harvassapa taitavat olla ne alat, missä koulutustarpeen muuttumiseen olisi pystytty reagoimaan ennen kuin ongelma on jo housussa.
 
Ite olis taas tarvinnu tehdä
vapaalehdykkä
03.03.2007 13:51:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, jep..
 
On se vähän noin, että tua skittalankkupuoli tuuppaa maailmaan liikaakin porukkaa.
 
Omalla linjallani asiat ovat kuitenkin toisin. Meitä on hanuripuolella 10 opiskelijaa kirjoilla..
 
Harmonikka on onneksi sen verran marginaalituote ja markkinat Suomessa kohtuulliset; töitä riittää huollon puolella ja soitinrakennuspuolella jonkin verran. Kyllähän niitä tekijöitä löytyy sieltä sun täältä, mutta kunnollisia, kovan luokan tekijöitä on vähän - vain muutamia, kymmeniä vuosia allalla olleita. Pääsääntöisesti alalla olevat ovat yksityisyrittäjiä.
 
Kun motivaatio on kohdallaan, niin ainakin harmonikka-alalla on tekijälle tilaa.
 
Kitarapuoli on vähän sellanen, että työllistyminen on niin ja näin. Yksityisyrittäminen lienee paras tapa, mutta kannattaa kahdesti miettiä, että mitä itse pystyy tekemään, jotta yrittäjäksi ryhtyminen on kannattavaa... Osaako itse tehdä muuta kuin kopioida fenderia jne..
 
Mantu
kulmahiomakone
03.03.2007 16:15:57 (muokattu 03.03.2007 16:17:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

->Toi on mun mielestä kummallinen ajatustapa, että muualla olisi (soitinrakennusalan) ruoho vihreämpää kuin Suomessa. Markkinat varmasti ovat suuremmat, mutta siellä on sitten rakentajiakin enemmän, huomion saaminen vaatii enemmän pääomaa kuin Suomessa jne. Suuremmat markkinat, suurempi peli, enemmän ja suurempia pelureita. Mutta jos joku välttämättä haluaa uskoa siihen, että kilpailua on muualla vähemmän, niin mikä minä olen sitä uskoa viemään.
 
Mikään ei sitä paitsi estä maailmalle pyrkimistä Suomesta käsin. Kait siinä on jotenkin onnituttukin. Se vaan vaatii vähän enemmän kuin niitä Fender-kopiota - pellavakuitua, lämpökäsiteltyä puuta tai muuta. Tuskin täältä käsin on kannattavaa rakentaa amerikkalaisille amerikkalaisten kitaroiden kopioita amerikkalaisista puista ja muista materiaaleista.
 
Ennakkoluulottomuus pelaa valitettavasti vain kovin harvan suomalaisen mielessä. Koivusta kaula? Ei vitussa! Pellavakuitukomposiitista kitara? Just joo...
 
Eva jag behöver dig. Mer än vad jag vill ha dig och jag vill ha dig för gamla tiders skull. Du betydde inte allt. Men det blåste aldrig kallt. För du var solskenet. Jag var ensam.
jummijammi
03.03.2007 16:19:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei kuukausi kanteletta kiinnosta niin onhan siellä se asesepän linjakin :)
 
nahkaruoska
03.03.2007 17:19:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heips, tämä soitinrakentelu on jo kauan kiinnostanut(muttei ammattina).
Joten onko kellään tietoa järjestetäänkö täällä etelä-pohjanmaan suunnalla joitain kesäkursseja?
 
4-, 5-, 6- Stringers world union.
Imre
03.03.2007 19:39:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, olette oikeassa, tuollaista palautetta suomen työmarkkinatilanteesta saa ja koska koululla ei muuten olla puhuttu puusepän tai minkään muunkaan soitinrakentajan sun muun alan työllisyystilanteista niin se mitä saa kuulla on se miten porukat valittaa verotuksesta jne.
 
flattopguitar
03.03.2007 21:09:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saa olla poikkeuksellisen lahjakas ihminen, että pystymetsästä kolmen vuoden koulutuksen jälkeen tekee laadukkaampia insturumentteja, kuin käsityön sarjassa hinnaltaan painivat valtamerkit kuten Fender, Gibson ym. Käsityöinstrumentin pitäisi kuitenkin olla parempi kuin sarjatuotantokitarat, jotta perusteet hinnalle olisivat jotenkin olemassa.
 
Mitä tulee yrittäjien verotukseen, niin itse hetken yrittäjänä toimineena kyllä enemmin ihmettelin sitä miten yrittäjä saa vähentää kaiken, siis aivan kaikki kulunsa, joita toiminnan pyörittäminen vaatiii materiaaleista puhelinsoittoihin. Käytännössä kaiken voi ostaa itse ilman alvia, koska sen saa kuitenkin vähentää verotuksessa. Olen silti sitä mieltä, että kovasti saa tehdä hommia parin tonnin kitaran eteen jos otetaan huomioon, että kitaroiden takuuhuollot ja muut tulevat aina mukana.
 
Ostajan kannalta on hyvin ongelmallista ostaa soitinta vasta valmistuneelta ammattilaiselta, koska mitään takuita ei ole, että hän on ylipäätänsä enää alalle parin vuoden päästä. Ero tunnetun käsityöläisen ja tuntemattoman hinnassa kun kitaraa lähtee myymään käytettynä on melkein kymmenkertainen. Eli, pilkkua joutuu siirtämään vasemmalle jos haluaa kitaran kaupaksi, vaikka laadussa ei olisi mitään eroa.
 
beorn
05.10.2007 13:20:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli, pilkkua joutuu siirtämään vasemmalle jos haluaa kitaran kaupaksi, vaikka laadussa ei olisi mitään eroa.
 
Näin kai mun on pakko tehä, että saa ton pentaakkelikitaran kaupaks joskus. :/ Kun ei huvita mihinkän eebayhin pistää sitä...
 
Oikeaa Heavy Metallia ei soiteta, tekniikalla ja järjellä, vaan VOIMALLA ja TUNTEELLA!!!! Ladatkaa Interspectionalin Demo#2
leksi-B
15.04.2009 17:08:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 558 päivää vanhaan ketjuun!
 
Näin se on.
 
No minkäslainen tuo soittokoe on tuolla soitinrakennuspuolella valintakokeessa?
 
Ja luulisi, että porukka joka tuolta valmistuu, työllistyisi jonneki puutyöliikkeeseen, soitinkauppaan tms.?
 
Minne porukka on työllistynyt tuon 3 vuoden soitinrakennus -pläjäyksen jälkeen?
 
lehtomies
15.04.2009 18:23:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ite ku olin nii se soittokoe oli lyhyt systeemi että ne näki vaan että tyyppi osaa soittaa ja silleen
 
jaa ettäkämitäkä?
tupe-89
25.04.2009 21:57:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika paskan kuvan täältä saa soitinrakennus alalta ja itellä ois viikon päästä valintakokeet :D(millanen muutes se veistokoe siellä on?). Mutta samahan se tässä laman kynnyksellä on lähteä opiskelemaan ja onhan tuota aina levyseppähitsarin paperit taskussa jos ei kepit mee kaupaksi ja kyrpiintyy intonaation säätöön ja kielten vaihtoon, rälläkkä käteen ja paskahommiin, ompahan ainaki töitä.
 
beorn
05.12.2009 17:07:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pistetään nyt omia kokemuksia, kun opiskelen nyt toista vuotta linjalla.
 
Ikaalisista: jokseenkin mitään sanomaton paikkakuntana ja aika kuollut paikka. Yks baari, ellei kylpylän baaria lasketa.
Ne vanhat uus natsit tms. mitä siälä on ollu alko kuulemma "lökäpöksyiks" ja "neekeri-räpin" kuuntelijoiks. Mutta, paikkakunnalla on uus imbesillien junttiääliöiden sukupolvi, jotka ei vissiin tajua esim. että jokainen ikatan opiskelija tuo kaupungille hirveen määrän rahaa opiskeluaikanansa ja että opiskelijat jotenkin haittaa meininkiä siälä tms. Eli, riidan haastajia ja turpiinvetäjiä pyörii.
 
Koulu taas on mitä mahtavin ja soitinrakennuslinja! Opetus on hyvää ja meinki osastolla on ylipäätään rento ja hyvä kaikin puolin, ainakin yleensä.
Ja niille, ketkä ei edes harkitte alalle jäämistä, vaan harrastamista, niin niillekkin kyllä irtoo koulusta hyvää informaatioo ja vitusti kaikkee hyvää jippoo skeban rakentamiseen liittyen.
Pääsykokeiden aikaan ei ehkä kannata ihan täysillä miettiä, että pistääkö heti yrityksen pystyyn tms. Koulun aikana sitä tulee esim. suomessa ammatin harjoittamisesta ja muusta sen verran tietoa ja näkemys koko rakentamiseen ehkä muuttuu pari kertaa ja sitä yritystä voi miettiä sitten vaikka vikana vuonna tai koulun jälkeen, "viisaampana". :)
Opettajat; Anssi(oma opettaja) ja Rauno on jokseenkin erilaisia ja molemmissa on omat hyvät ja ehkä huonommat puolet, jos alkaa vertaileen. Perin päteviä molemmat. Vähän erilaiset painotukset joihinkin työtapoihin ja näkemyksiin on, mikä ei sinänsä ole huono asia. Koska näin voi jokainen ite miettiä kans, mikä on hyvä ja mikä ei.
 
Vuosiluokalta vissiin aika harva jää alalle, eli siis perustaa soitinrakennusyritysksen, käytännössä. Jos luokalla on 14-16 opiskelijaa, niin ehkä n.pari jää alalle. Loput kai on jossain ahosen musiikissa töissä, huoltamassa kitaroita tai väsäilee harrastuksena omassa kellarissa kavereille kepukoita...
hehheh, jos tykkää soitinrakennuksesta, niin ehkä tosiaan parempi vaihtoehto ois sit vaikka tehä harrastuksena kun lähtee fenderin tehtaalle. En oo asiaan niin perehtyny, mut tuskimpa se kovin hohdokasta loppujen lopuks on.
Ja kun nyt tuli vaik tosta fenskusta, niin joku tos aiemmin mainitti jotain laadusta ja että "tekee heti koulun jälkeen yhtä laadukasta kun esim. fender" tai jotain... Niin, kyllä tuola näki jo monta ekaa sähkäriä(eli tasakantinen sähkis, heti jouhikon/kanteleen jälkeen tehtävä), mitkä on heittämällä laadukkaampia, kun joku perus tehdas tekonen fenderi tms..!
Eli, laatu käsintehdyssä kyllä näkyy tehdas tekosiin verrattuna, jos osaa vähänkin kattoo. Ainakin yleensä...
 
Jos harkittee opiskeleen lähtemistä, kannattaa tienata sukan varteen vaikka pari tonnia käteistä koulua varten. Sinä aikana kuitenkin tulee hommattua konetta ja työkalua jos jonkin laista ja rakennettavien soittimien osat ja raaka-aineet maksetaan tietenkin ite. Tietty, jos ei käytä kouluaikaa nukkumiseen, kahvin juontiin tms. ja tekee kouluhommat ajoissa, niin kerkee varmasti väsäileen ylimääräsiä soittimia, vapaa valintaisesti, sen mitä kerkee. Ja osastolla saa tehä omia hommia iltasin, mikä on ihan saatanan über käytäntö!
 
Oikeaa Heavy Metallia ei soiteta, tekniikalla ja järjellä, vaan VOIMALLA ja TUNTEELLA!!!! Ladatkaa Interspectionalin Demo#2
Bee-äf
09.12.2009 13:56:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lehtomies: ite ku olin nii se soittokoe oli lyhyt systeemi että ne näki vaan että tyyppi osaa soittaa ja silleen
 
Ei olis silloin Fenderin Leo päässy tuonne opiskeleen...
 
With one foot in yesterday and the other in tomorrow you end up peeing all over today.
Tont_Za
11.01.2010 13:44:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kiinnostunut harrastusmielessä kyseisestä koulusta ja linjasta, pohjana on valkolakki ja jonkin verran soittamista. Muutama kysymys kuitenkin askarruttaa.
 
- Millaiset nuo pääsykokeet ovat, kuinka vaativan soittonäytteen joutuu antamaan, ja millainen veistonäyte on?
 
- Kuinka paljon rahaa kuluu tarvikkeisiin opiskelun aikana? Saako valmiit tuotokset pitää itsellä?
 
beorn
12.01.2010 00:43:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

- Millaiset nuo pääsykokeet ovat, kuinka vaativan soittonäytteen joutuu antamaan, ja millainen veistonäyte on?
 
- Kuinka paljon rahaa kuluu tarvikkeisiin opiskelun aikana? Saako valmiit tuotokset pitää itsellä?

 
Soittotaidot ei oo todellakaan siinä mikään olennainen pointti! Siinä katotaan vaan sen verran, että onko häiskä ylipäätään kiinnostunu soittamisesta, soittimista jne.
Ja mä oon siitä hyvä esimerkki! :D hehheh.... Pääsee kyl, vaikka ois paskempikin soittaja. Tai noh, ehkä se pääseminen on monesta muusta asiasta kiinni.
 
Veistokoe tapahtuu vaan sahaa(vai olikohan tätäkän), puukkoo, kynää ja esim. harppia apuna käyttäen. Ja aikaa sen tekemiseen on vaikka koko päivä.
 
Rahaa kuluu ihan saatanasti! Kituuttamallakin voi mennä, mutta se työkalujen sun muiden vermeiden hommaaminen koulun aikana vaan on varsin järkevää ja tarpeellistakin. Ja osat ja aineet rakennettaviin soittimiin maksetaan kokonaan ite ja valmiit soittimet saa pitää itellä tai myydä hyvällä hinnalla jollekkin kaverille ja rahottaa työkaluja sillä rahalla tai vaan ryypätä kaikki rahat ikahovissa tms. ;)
 
Oikeaa Heavy Metallia ei soiteta, tekniikalla ja järjellä, vaan VOIMALLA ja TUNTEELLA!!!! Ladatkaa Interspectionalin Demo#2
lolQ
13.03.2010 23:55:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostetaanpa nyt tämäkin ketju kerta yhteishaku on käynnissä. Kysyisin vaan, että mahtaakohan tuonne kielisoitin -linjalle olla kovinkin vaikea päästä peruskoulun todistuksella? Vuoden puualaa käyneenä kyllä on jotai hyväksi lukuja yms. Ja näin suoraan sanottuna mikään muukaan ala ei yhtään kiinnosta paitsi tämä kielisoitinrakennus. Millasia nuo pääsykokeet nyt ihan tarkalleen ottaen on? Minkälaisia nuo "ennakkotehtävät" on muilla sisäänpäässeillä ollut?
 
Tjero
14.03.2010 08:32:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänne kyllä haluaisin itsekin päästä, taitaa vaan nuo kustannukset koitua kohtalokkaiksi. Pääsykokeistakin voisin jopa päästä läpi. :D Paljonkos sinne pääsykokeisiin on porukkaa ilmaantunut, silloin kun sellaiset on olleet ja kuinka monta on päässyt sisään?
 
Jäsen #75428.
pamppu
14.03.2010 17:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänä vuonna ei oteta uusia opiskelijoita soitinrakennuslinjalle, vain tuonne harmonikkapuolelle.
 
Have mercy maam!
beorn
28.03.2010 10:43:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tjero: Tänne kyllä haluaisin itsekin päästä, taitaa vaan nuo kustannukset koitua kohtalokkaiksi. Pääsykokeistakin voisin jopa päästä läpi. :D Paljonkos sinne pääsykokeisiin on porukkaa ilmaantunut, silloin kun sellaiset on olleet ja kuinka monta on päässyt sisään?
 
Yleensä sinne änkee, sinne pääsykokeisiin 'bout 50-80 hippiä ja 16 otetaan sit opiskeleen.
 
Oikeaa Heavy Metallia ei soiteta, tekniikalla ja järjellä, vaan VOIMALLA ja TUNTEELLA!!!! Ladatkaa Interspectionalin Demo#2
Distro
18.04.2011 23:01:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo.. Itellä olis toi valintakoe edessä 3.5.
Millanen se veistokoe on ollut männävuosina, eli mitä siinä on täytynyt veistää yms.
Ja ihan peruskoulupohjalta ollaan menossa. :D
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti