Muusikoiden.net
18.02.2019
Musiikkialan ammatillinen perustutkinto: Muusikko | Kuopion konservatorio 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Paiste Big Beat?
1
18is9
07.07.2018 19:10:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En haulla löytänyt että näistä olisi ollut keskustelua. Löytyykö kenelläkään kokemusta näistä? Itseä kiinnostelisi koko sarja, 15-18-20-24, mutta lähinnä huolestuttaa tuo ison riden keveys että pystyykö sitä soittamaan vähänkään lujempaa ilman että se on pelkää washia sitten. Samaten olen lueskellut että haikat olisivat suhteessa aika hiljaiset. Netissä on paljon videoita mutta tuntuu että vähän ristiriitaista infoa niistä saa, riippuu varmaan paljon soittajasta että miten ne reagoivat.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
18is9
23.07.2018 21:21:16 (muokattu 23.07.2018 21:21:35)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, ei enää voi editoida tuota edellistä joten jatkan itsekseni uudella postauksella. Tilasin sellaisen valmiin 15", 18", 20", 24" -setin ja lähetin sen sitten takaisin kun ei miellyttänyt omaa korvaa.
 
Yksittäiset lautaset olivat minusta hienoja ja hyviä kaikin puolin. Jopa 18" oli riittävän matalasointinen makuuni. Lautaset olivat ohuita ja keveitä, mutta ei kuitenkaan ohuiden turkkilaisten tapaan herkästi lepattavaa todella washikasta osastoa. Pienemmät lautaset taipuivat väänneltäessä hieman, isommat enemmän. Soundi on tummahko ja kaunis ja tuntui että ride/crash osasto oli tosi hyvin kontrollissa ja kaikkia lautasia saattoi oikeasti soittaa molemmilla tavoilla. Haitsut olivat ohuet ja soivat suhtellisen matalalta nekin.
 
Syy setin takaisin lähettämiselle oli että jotenkin se kokonaisuus ei pelittänyt minulle. 20" tuntui parhaalta lautaselta. Se oli tosi mellevä crash ja samalla kevyt ride. Siihen nähden 24" soi turhan matalalta ja samalla omaan korvaan 18" liian korkealta. Oikeampi kattaus olisi mielestäni 19" + 20" + 22" tai jopa 20" + 21" + 24". Samaten haitsut tökkivät, kun crashridet eivät olleet kuitenkaan sieltä hiljaisimmasta ja ohuimmasta päästä, ohuet haitsut tuntuivat olevan jotenkin epäbalanssissa muuhun settiin nähden. Voi olla että setin edestä asiaa ei koe näin, mutta soittajan paikalla siltä tuntui.
 
Tykästyin kuitenkin lautasiin tosi paljon ja luulen että keräilen 19" + 20" + 22" -setin kunhan ehdin ja laitan joukkoon jonkun muun haitsun. Aprikoin tässä että toimisikohan 900 -sarjan 15" heavy hats tässä porukassa mitenkään.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
hollmi-5
04.08.2018 08:36:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysymykseesi en osaa vastata, mutta jos laittaisit tämän kysymys/vastaus-säikeeseen, joku saattaisi tämän huomata. Nyt itsekin aivan vahingossa tämän huomasin. Uuden aiheen aloittaminen ei kaikille näy, kun jatkavat "Omat kirjoitukset"-tekstiä klikkaamalla muusikoiden.netin käyttöä.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
18is9
25.10.2018 11:16:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivitänpä vielä tätä. Nyt on setissä kokoonpano joka saa jäädä. Crashosastolla on koot 22" + 20" + 19". Näillä soittanee melkein mitä vain. Joskus tulevaisuudessa ehkä hommaan 21" lautasen tuohon joukkoon.
 
Hi-hatteina toimii nyt muokattu 16". Sain hyväkuntoisen setin käytettynä, joten ajattelin antaa sille mahdollisuuden. Nämäkin tuntuivat liian ohuilta ja sohjoisilta omaan soittoon, vaikka ovat paremmat minusta kuin testissä olleet 15":t. Tuunasin hi-hattia sitten laittamalla alapelliksi Ruden crash/riden joka on painava ja jäykkä pelti, tehty kuitenkin samasta materiaalista. Nyt toimii paljon paremmin hevihommissa. Vähemmän sohjoa ja pidempi sointi, mutta soundi on silti matala. Kevyemmässä musassa tuo 16" toimisi varmasti ihan hyvin sellaisenaan.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti