Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Symbaalin tummentaminen
1
Lauri Lehto
31.12.2015 01:11:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tässä vaan sellanen fiilis, että haluan modata mun peltejä vähän, ihan vaan modaamisen ilosta ja mieleen tuli, että miten lähestyn tätä? Kannattaako peltiä liekittää, raaputtaa, liata, vai käyttää jotain kemikaalia X, että saisi kämäisemmän lookin ja soundin? Pienessä mielessäni liekittäminen tuntuu kaikista siisteimmältä vaihtoehdolta. Ja jotenkin olettais, että se metalli tummuu silleen hauskasti ja ehkä vaikuttais soundiinkin, ainakin placebotyyppisesti. Mitä sanois joku, joka tietää enemmän?
 
jtpennane
31.12.2015 08:11:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm. Ulkonäön vuoksi, vai soundin?
 
Soundia on hankala muuttaa. Ihan ensin kannattaa harkita uuden symbaalin hommaamista, jos soundi miellytä. Toiseksi voi koittaa laittaa snadisti teippiä pellin pohjaan. Tätä ei kaikki hyväksy, mut anna mennä vaan.
 
That said, ite oon joitakin peltejä käsitellyt näin:
 
Sekoita sitruunamehua suolaan ja sivele sitä tasaisesti pellin päälle. Anna vaikuttaa jonkin aikaa ja pyyhi ylimääräiset pois. Syntyy demppaava insta-patina, jonka saa pyyhittyä pois halutessaan. Itse aloitan aina alapuolelta ja sen käsittely usein riittää muuttamaan soundia radikaalisti.
 
Juuh elikkäs
Lauri Lehto
31.12.2015 12:15:02 (muokattu 31.12.2015 12:21:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm. Ulkonäön vuoksi, vai soundin?
 
Vastaus kysymykseen on kyllä. En tykkää niin superkiiltävistä symbaaleista. Ja ei harmittais, jos soundikin kuivuis siinä samassa.
 
Sekoita sitruunamehua suolaan ja sivele sitä tasaisesti pellin päälle. Anna vaikuttaa jonkin aikaa ja pyyhi ylimääräiset pois. Syntyy demppaava insta-patina, jonka saa pyyhittyä pois halutessaan.
 
Just jotain tän tyyppistä, mut ei tarvii olla pyyhittävissä pois! Mä kokeilen tätä silti!
 
Markkinoilta kun ei tahdo löytyä sellasta kuivaa ja synkkää reikäpeltiä, oon nyt tässä kyselemässä. Niinku Meinlin niitä kamalan hyvän, tai hyvän kamalan, näkösiä Byzance peltejä yhdistetty johonkin Sabianin reikäpeltiin.
 
Nyt tuli tässä kirjoittaessa mieleen, että onko symbaaleja lämpökäsitelty? Mitä jos vähän takois ite? Paino sanalla vähän. Too much?
 
jtpennane
31.12.2015 12:22:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lauri Lehto: Nyt tuli tässä kirjoittaessa mieleen, että onko symbaaleja lämpökäsitelty? Mitä jos vähän takois ite? Paino sanalla vähän. Too much?
 
En suosittele. Todennäköisemmin saat aikaan halkeaman, kuin soundiin muutosta mihinkään suuntaan. :-)
 
Juuh elikkäs
Lucky 7
31.12.2015 15:24:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kevyt hiekkapuhallus vois toimia, venyttää peltiä ja vie lakat ja muut suoja-aineet mennessään. Sitten pelti pa.kakasaan kerään partikkeleita.
 
TÄ?
Niq
31.12.2015 21:39:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?plink=2479394#p2479394
 
Tais olla ekoja plussia mitä sain m.netissä tuo vastaukseni. Mutta siinä keskustelua aiheesta.
 
Jos joku arvoton pelti on kyseessä, niin sitähän voi vaikka takoa tai sorvata jos siltä tuntuu, mutta jos on yhtään jälleenmyyntiarvoa, eikä miellytä, niin laita kiertoon ja hanki toinen.
 
tml
01.01.2016 15:26:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitruunamehun sijasta voi käyttää etikkaa ja suolaa. Sitruunamehun haju on tosin miellyttävämpi. Joka tapauksessa kannattaa ensin putsata kaikki sormenjäljet jne. esim. asetonilla, jos haluaa tasaisen patinan. Tasainen lopputulos vaatii joka tapauksessa harjoittelua.
 
jtpennane
01.01.2016 16:52:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tml: Joka tapauksessa kannattaa ensin putsata kaikki sormenjäljet jne. esim. asetonilla, jos haluaa tasaisen patinan. Tasainen lopputulos vaatii joka tapauksessa harjoittelua.
 
Hyvä pointti!
 
Kannattaa muistaa, että asetonilla lähtee leimatkin, jos kovaa hankaa.
 
Juuh elikkäs
Bullitt
02.01.2016 15:14:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lucky 7: Kevyt hiekkapuhallus vois toimia, venyttää peltiä ja vie lakat ja muut suoja-aineet mennessään. Sitten pelti pa.kakasaan kerään partikkeleita.
 
Hiekkapuhalluksen sijaan lasikuulapuhallus voisi olla hellempi, mikäli vain moisiin välineisiin pääsee käsiksi.
 
Pearlist
02.01.2016 15:33:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bullitt: Hiekkapuhalluksen sijaan lasikuulapuhallus voisi olla hellempi, mikäli vain moisiin välineisiin pääsee käsiksi.
 
Lasikuula, pähkinänkuori, sooda ja luonnonhiekka (hieno/pöly) olisivat kaikki mielenkiintoisia kokeiltavia. Teräsrakeella voisi saada myös oman lisäsnsä hapettumiseen kunhan symbaali vain kestää. Tämä korro-maalari voisi aloittaa kokeilun.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti