Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Halvat mikit äänitykseen?
1
Rames32fin
11.04.2015 01:50:06 (muokattu 11.04.2015 03:48:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve, tarkoitus olisi mikittää nyt ensimmäistä kertaa rummut, sillä tarkoitus olisi tehdä covereita youtubeen. Mitä mikkejä suosittelisitte hinta/laatu suhteessa? Hintana ajattelin 100-150e. Tarviiko äänitykseen muuta kuin mikit, jokin miksteri? (mikä löytyy mutta ei ole erillistä äänitys nappulaa). Ja miten äänityksen saa siirrettyä tietokoneelle?
 
Näitä mikkejä olen nyt miettinyt:
 
Vaihtoehto 1: http://www.thomann.de/fi/the_tbone_dc1500_drummikrofonset.htm
 
Vaihtoehto 2: http://www.thomann.de/fi/the_tbone_dc1200.htm
 
ps. Miten symbaaleiden äänitys onnistuu noilla mikkisarjoilla ja jos osuu kapulalla mikkiin, kestääkö mikki sen?
 
Kiitos.
 
Duro
11.04.2015 09:05:17 (muokattu 11.04.2015 09:21:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikkien lisäks tarvisit jonkin tallennuslaitteen, mihin se ääni tallentuu. Mikseriinkin sellaisen voi liittää, mut helpointa on jos mikit tulee suoraan tallennuslaitteeseen kiinni. Eli, ostaa esmes USB-väyläisen äänikortin (tyyliin M-Audio Fast Track vaikkapa). Sen saa liitettyä suoraan tietokoneeseen. Sitten tietokoneessa tarvii olla vielä joku raituriohjelma (esim. Reaper), jolle ne ääniraidat saa ajettua kunkin erikseen. Yks vaihtoehto on ostaa nauhuri, jossa on omat mikit, joka hoitaa tuon kaiken yhdellä laitteella. Itsellä löytyy Zoomin Q3 ja Tascamin DP-008 EX. Noista jälkimmäiseen saa kaksi ulkoista mikkiäkin kiinni tarvittaessa, vaikka siinä on omat sisäänrakennetut mikrofonitkin.
 
Tubevideoiden nauhotteluun riittäisi minusta aivan hyvin joku em. nauhureiden tyyppinen ratkaisu. Äänenlaatu on aivan riittävä useammissa alta 200€ vermeissä ja ne on helppoja ratkaisuja homman aloitteluun jos miksaamisesta ei o oikeen mitään käryä. Niinku esmes itsellä ei ole oikeen vieläkään.
 
Noita halpoja mikkejä tuskin kukaan tulee hirveemmin suosittelemaan tuohon käyttötarkoitukseen, varsinkaan jos sulla ei o mitään tallenninta niiden lisäksi. Ja ei niitä kapulalla rikki saa jos et niihin kauheen kovaa osu. Minkä tahansa mikin saa kyllä kapulalla rikki jos siihen huitoo kuin heikkopäinen.
 
Noista molemmista linkkaamistasi seteistä löytyy symbaalien (ja muunkin) äänitykseen tarkoitetut overhead-mikrofonit. Tästäkin huolimatta harkitsisin vielä pari kertaa et minkälaista ratkaisua lähtee tekemään. Tietystihän kun tuollasen mikkisetin ja tallentimen kun ostaa niin niillä on varmaan ihan hyvä alkaa nauhoittamista harjoittelemaan. Mut jos sulla ei ole mitään tallenninta tai äänikorttia niin sellaisen joudut vielä ostamaan ja yhtäkkiä kokonaisuudelle tuleekin tuplaten enemmän hintaa. Sillä suosittelisin ite sitä nauhurin hommaamista. Zoomin nauhurit on hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia.
 
Kandee myös miettiä et tarviiko oikeesti kaikille pöntöille omaa mikkiään muutenkaan. 200€:lla ei saa oikeen mistään kotosin olevaa mikkisettiä, mut sillä saa käytettynä kohtuullisen hyvän basarimikin ja overheadin. Muuta ei perusnauhotteluun juurikaan tarvi nääs.
 
Vuoden "taidot riitti, kunto ei": Duro (c) juici
Speedy
11.04.2015 10:33:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helpoten se onnistuu Duron mainitsemalla Zoomin (tai vastaava) tallentimella jossa on sisäiset mikit. Laitat recin päälle ja alat soittamaan. Sitten siirrät äänityksen tallentimelta tietokoneelle johonkin softaan ja lisäät toiselle raidalle sen biisin jota soitit. Jos näytteenottotaajuus ja hertsit on kohdillaan niin ei pitäisi olla ongelmia vireen ja tempon kanssa.
 
Toinen monimutkaisempi vaihtoehto on mikittää rummut, hommata äänikortti ja äänittää tietokoneelle. Liikkuvia osia on enemmän, joten säätöäkin on luonnollisesti paljon enemmän.
 
Entä tietokone? Ensimmäisessä tapauksessa koneelta ei vaadita paljon, kaikki "äänituotanto" tapahtuu jälkeen päin joten viiveidenkään kanssa ei tule murheita. Raitoja on vain 2-3 joten suuria tehoja ei vaadita. Jälkimmäisessä tapauksessa jos äänitettäviä raitoja on kahdeksan plus se biisi jonka päälle soitat niin on jo 9 raitaa pyöritettävänä. Ja latenssi ongelmat on käsittääkseni vieläkin iso riesa PC-maailmassa.
 
Jos päädyt mikki vaihtoehtoihin niin sijoittasin sen vähäisen rahan mielummin neljään hyvään mikkiin. Basari, snare ja pari overheadia. Niillä saa parempaa jälkeä kuin kahdeksalla huonolla. "huonolla" äänikortilla sitä ei pysty enää pilaamaan, mutta hyvällä äänikortilla pääsee vielä parempaan, siinä vaiheessa huonot mikit taas tulee vastaan.
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
Rames32fin
11.04.2015 11:33:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Duro: Yks vaihtoehto on ostaa nauhuri, jossa on omat mikit, joka hoitaa tuon kaiken yhdellä laitteella. Itsellä löytyy Zoomin Q3 ja Tascamin DP-008 EX. Noista jälkimmäiseen saa kaksi ulkoista mikkiäkin kiinni tarvittaessa, vaikka siinä on omat sisäänrakennetut mikrofonitkin.
.

 
Juu katsoin noita, Zoom Q3 ei löytynyt netistä myytävänä, mutta silmään tarttui tämä:
http://www.thomann.de/fi/tascam_dr05_case_bundle.htm
Onko tämä ostamisen arvoinen vai suositteletko jotain muita?
 
Duro
11.04.2015 12:24:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rames32fin: Juu katsoin noita, Zoom Q3 ei löytynyt netistä myytävänä, mutta silmään tarttui tämä:
http://www.thomann.de/fi/tascam_dr05_case_bundle.htm
Onko tämä ostamisen arvoinen vai suositteletko jotain muita?

 
Joo, Q3:sta ei enää tehdä, sen tilalla on nykyään joku HD-versio. Q3:ssa on siis mikkien lisäks kamera. Enivei, päältä satasen hintaluokan nauhurin kun ottaa niin pitäis sillä kaikki perusnauhottelu onnistua kyl. Ko. Tascamista ei kokemusta tosin, netti kertonee enemmän.
 
Vuoden "taidot riitti, kunto ei": Duro (c) juici
Laakstr
11.04.2015 20:14:48 (muokattu 11.04.2015 20:26:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Speedy: Helpoten se onnistuu Duron mainitsemalla Zoomin (tai vastaava) tallentimella jossa on sisäiset mikit. Laitat recin päälle ja alat soittamaan....
 
.... Jos päädyt mikki vaihtoehtoihin niin sijoittasin sen vähäisen rahan mielummin neljään hyvään mikkiin. Basari, snare ja pari overheadia. Niillä saa parempaa jälkeä kuin kahdeksalla huonolla. "huonolla" äänikortilla sitä ei pysty enää pilaamaan, mutta hyvällä äänikortilla pääsee vielä parempaan, siinä vaiheessa huonot mikit taas tulee vastaan.

 
Varsin laadukasta ääntä saa talteen oikein sijoitetulla zoomilla, hyvällä settibalanssilla, rumpujen vireellä ja hyvällä soittajalla ;)
 
Jos päädyt mikkivaihtoehtoihin, kannattaa harkita vieläkin riisutumpaa aluksi. Basarimikki ja (semi)laadukas isokalvoinen konkkamikki overiksi. Tuosta on sitten budjetin niin salliessa hyvä laajentaa esim. tuohon neljään mikkiin, ja enempäänkin tarvittaessa...
 
Olen tämän linkittänyt aiemminkin mutta tuossa mitä saa yhdellä mikillä aikaiseksi: http://youtu.be/iS_YZpn818A
Joissain zoomin digitallentimissa on line-in joten tuota ideaa voisi soveltaa ilman usb tai firewire äänikorttejakin...
 
E: aivan konkat tarvitsee etusen joka syöttää phantomin joten tuo viimeisin lause ja idea yhdestä oh:sta on sitä itteään... Sorry :)
 
Aika hätäinen... Mutta aina on kuitenkin iloinen yleisilme päällä
timo.k
13.04.2015 11:32:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://youtu.be/iS_YZpn818A No ei kuulu ihan aiheeseen,mutta tosta pikkutomista puuttuu alapuolelta viritystappi,varmaan joku on sitä täällä kommentoinut.Onko tarkoituksellista tossa miulla kun toi enklanti ei oikein taivu .Mitä täältä olen lukenut niin juttuja niinpitäs olla varmaan paikoillansa.
 
Laakstr
14.04.2015 14:49:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

timo.k: http://youtu.be/iS_YZpn818A No ei kuulu ihan aiheeseen,mutta tosta pikkutomista puuttuu alapuolelta viritystappi,varmaan joku on sitä täällä kommentoinut.Onko tarkoituksellista tossa miulla kun toi enklanti ei oikein taivu .Mitä täältä olen lukenut niin juttuja niinpitäs olla varmaan paikoillansa.
 
Heh, tarkkaanpa olet videon katsonut ;) Ei siitä mainitaa ollut ja tuskin liittyy muutoin kuin vahingon omaisesti tuohon tapaan äänittää...
 
Aika hätäinen... Mutta aina on kuitenkin iloinen yleisilme päällä
hollmi-5
15.04.2015 21:33:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laakstr:
 
E: aivan konkat tarvitsee etusen joka syöttää phantomin joten tuo viimeisin lause ja idea yhdestä oh:sta on sitä itteään... Sorry :)

 
Zoomin H4n:ään voi liittää konkkamikitkin, kun siinä on phantom poweri. Phantom virtalähteitäkin on, jolloin konkkamikin voi liittää sellaiseenkin mikseriin/nauhuriin, jossa tätä ominaisuutta ei itsessään ole.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti