Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: tomien sirinä/särinä Apua!
1
henrikx
28.10.2014 21:10:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä siis yamahan tour customit! Ostin setin käytettynä, kaikin puolin hyvässä kunnossa muuten, mutta 12 ja 16 tomit ovat pitäneet ihme särinää alusta lähtien. Olisin kiitollinen jos joku auttaisi. Alakalvoina on uudet g1 ja yläkalvoina uudet clearit g2. Ajattelin että epämääräinen särähtely johtuisi kalvoista, joten vaihdoin kaikki. 12 Tomi särisee sekä kiinni setissä, että sylissä/lattialla. kuten lattiatomi myös Aivan sama miten viritetty niin tuppavat sitä tekemään. '-' Kun keskelle kalvoa lyö niin särinä on aivan pientä mutta reunoille mentäessä pahenee! Kalvot olen monta kertaa ottanut pois ja laittanut takaisin. Viisteet katottu, kaikki ruuvit kiristetty jne.. Alkaa olla vitsit vähissä. Ennenkuin joku sanoo virittämisestä niin mielestäni ei voi siitä johtua. Tomit soivat hyvin muuten ja ovatkin sellaisessa vireessä jossa haluaisin, mutta aina jos kapula osuu vähänkään rummun "reunaan" se särähtää. Toki kalvon tiukkuudella on jonkin näköistä muutosta särinään, mutta ei juurikaan. 10 tomi ei siis tätä tee vaan soundaa todella hyvältä. Vaikea löytää mistä johtuu. Yrittänyt kuunnella mstä hitosta se ääni tulisi muttakun en vain tajua missä vika. En osaa tähän muuta kirjoittaa tarkemmin, mutta jos joku osaisi auttaa annan lisää infoa. Voi myös olla että menee ihan väärään threadiin, en ole ennen kysellyt täällä mitään tällaisia. Aikaisempien settien kanssa ei mitään ongelmia ole ollut! kiitos
 
markkuliini
28.10.2014 21:24:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko tsekannut että ei ole virvelirummun matto joka särisee?
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
EJ84
28.10.2014 21:57:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Särinä voi johtua myös lugien sisällä olevista jousista, tosin erikoiselta tuntuu että se ilmenisi ainoastaan kalvon reunaa soittaessa.
 
jarome
28.10.2014 21:58:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Väittäisin melkein, että jonkun lugin sisällä rämäjää jotain.
Itellä oli Mapexien saturn prossa yksi lugi sellainen 12" tomissa, että se resonoi. Auttoi itsellä ihan löysäys ja uudelleen virittäminen. Välillä se sieltä vielä vähän kuuluu.
Tutkaileppa tämmöistä.
 
Lentävä lause. Tai jotain muuta persoonallista.
jabajee
28.10.2014 22:02:14 (muokattu 28.10.2014 22:07:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lugien jouset, ilmareijän holkki löysällä, tomien ripustukset.
Eli ensimmäisenä tsekkaisin tuon holkin. Työnnä sormi siihen reikään ja soita tomia, niin huomaat heliseekö se.
Roikota tomia kädessä ja soita sitä, niin selviää tuleeko ääni ripustuksista.
 
Hollmi-5: Siihen aikaan tehtiin rummut paremmasta kamasta, kuin nykyään. Siitä sulla tosin ei ole kokemusta, kun sinun omat tuon aikakauden kamat edustaa nykyajan Milleniumtasoa...
Kimd
28.10.2014 22:10:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla oli kerran vastaava ongelma Slingerlandin lattiatomissa ja silloin huomasin, että kalvon logon kohdalta piti kiristää hieman enemmän. Tiedä sitten onko tällä mitään tekemistä tässä tapauksessa
 
Harrastelija harrastelija rumpali
passe
29.10.2014 01:32:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on bassorummussa normi tomimountti niin sielläkin saattaa sisällä jousi tms. rämistä.
 
"Ne levyt usein radiossa soivat - tai ne voivat olla muitakin".
M. Kekki
29.10.2014 11:52:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko kokeillut, säriseekö rumpu myös ulkona? Sisällä saattaa esim. loisteputkivalaisimen ritilä resonoida rummun mukana - ja korva väittää, että ääni tulee rummusta.
Jos särinä jatkuu paikasta riippumatta, niin purkaisin rummusta lugit, mountit yms. irti ja asentaisin huolella takaisin.
Sitten jos särinä vielä jatkuu huolellisesta virittämisestä huolimatta, on vika viisteessä, vaikka se silmämääräisesti näyttäisikin olevan kunnossa.
 
Ei surkutella vaan tehdään!
henrikx
29.10.2014 13:20:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille neuvoista. Tomit tekee ulkona tuota samaa, eli ei ole soittokämppä mikä resonoi. Seuraavaksi käyn yksitellwn niitä lugeja sitten katsomaan ja availemaan.. voi myös olla että ripustuksissa olisi jotain vikaa.. tuntuu että särinä häviäisi kun tomin ottaa jalkojen väliin puristukseen jolloin jalka painaa sitä ripustuskiinnikettä. Sen ruuvit olen myös tiukannut jne mutta joku outo siinä voi olla. Voisin tänään koittaa ottamalla koko ripustuskoneiston pois..tuntuu että vaikka ripustukset on ruuvattu niin tiukalle kuin saa (myös löysemmällä kokeiltu) niin aivan kuin se kiinnitys höskä silti pääsisi heilumaan. Hmm jos tuosta nyt sai selvää
 
henrikx
29.10.2014 13:25:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli siis se ripustus juttu on kahdella ruuvilla tomissa kiinni, ja todella tiukalla, silti kun ripustuksesta ottaa kiinni ja vähän kuin vääntää, kuuluu tomista/ripustuskoneistosta ihmeellistä rutinaa... onkohan normaalia. Eli voisi olla vaikka niin että käsillä vedettynä ruuveja ei vain saa tarpeeksi kireelle jostain syystä/ripustus on huonosti kiinni tomissa. Ja silloin lyödessä resonoi ripustukseen jolloin särisee. Olisikohan mahdollista moinen. Pitää tänään selvittää
 
M. Kekki
29.10.2014 13:30:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko nuo lakatut vai wrap-päällysteiset? Myös päällyste voi joskus antaa ääntä, jos on huonosti kiinni.
 
Ei surkutella vaan tehdään!
passe
29.10.2014 13:55:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä väännä mitään rumpusetin ruuveja kiinni hampaat irvessä, koskaan. Se on varmin ja nopein tapa rikkoa lugit ja hardware.
 
"Ne levyt usein radiossa soivat - tai ne voivat olla muitakin".
Velli
29.10.2014 13:56:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

henrikx: Eli voisi olla vaikka niin että käsillä vedettynä ruuveja ei vain saa tarpeeksi kireelle jostain syystä/ripustus on huonosti kiinni tomissa.
 
Tämä nyt on luultavasti turha ja itsestäänselvä varmistus, mutta olethan kiristänyt nuo kaksi kiinnitysruuvia lenkkiavaimella etkä vain käsin?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti