Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Snare ja pellit lentokoneeseen, miten?
1 2
tito
22.08.2014 13:13:29 (muokattu 22.08.2014 13:14:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoi lentävät rumpalit, miten olette ratkaisseet peltien ja virvelin kuljetuksen lentokoneessa?
 
Alustavasti ajattelin jos pakkaisin kevyen symbaalisetin symbaalipussiin ja virvelin pehmeään caseen ja sitten kamat vaan isoon kovaan matkalaukkuun vaatteiden sekaan. Erilaisia ristiriitaisia mielipiteitä löytyi ulkomaisilta foorumeilta, mutta olisko täällä jollakin omakohtaista kokemusta Euroopan lennoita?
 
Virveli ei voi tosin tällä ajatuksella olla mikään paras puurumpu jos se menee sinne ruumaan pakkaseen..
 
robbiehill.net
sahkuifk
22.08.2014 13:26:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse toin P-Amerikasta noita tavaroita ihan vaan vaatteiden seassa, virvelistä kalvo irti ja likapyykkiä tais olla täynnä. Torontosta otin HANDLE WITH CARE kyltin laukkuun roikkumaan, tiedä sitten oliko vaikutusta mutta eipä se mitään maksanutkaan. Kolmesti lastattiin tuollainen laukku koneeseen ja ei koskaan mitään kyselty vaikka läpivalaistiinkin.
 
Silloin pitää puskee kun reikä on ruskee.
markkuliini
22.08.2014 13:27:51 (muokattu 22.08.2014 13:29:08)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon lentänyt paljonkin peltien ja snaren kanssa. 20" mahtuu vielä just ja just matkalaukkuun jos sen voi laittaa vähän vinoon. 18":set menee heittämällä. Oon tehny yleensä niin että pellit on matkalaukun sisällä pehmeässä pelticasessa, ja snaren pehmeässä casessa käsimatkatavarana. Tai sitten jos on pelkät pellit niin iso ja kova case ruumaan ja lentolaukkuun vaatteet. Peltilaukkun lisävaatteita tarvittaessa.
Joskus toin snaren matkalaukussa niin että otin kalvon pois ja pakkasin vaatteita sen sisään. Hyvin mahtui jo valmiiksi aika täyteen laukkuun. :-D
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
Speedy
22.08.2014 13:32:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sahkuifk: ei koskaan mitään kyselty vaikka läpivalaistiinkin.
 
Tämmösiä jos laukullisen kuskaa niin saattas herättää ainakin epäilyksiä..=)
 
http://www.drumsmith.com/NAMM2009/images/fm2.jpg
 
Pellit tuskin ottavat itseensä mutta lentokorkeudesta ja puusta ja muista seikoista johtuen aika nopea ilmankosteuden ja paineen vaihtelu saattaa puiselle virvelille jotain tehdäkkin.. ainakin teoriassa.. käytännöstä en tiedä onko merkitystä
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
Kailis
22.08.2014 14:57:48 (muokattu 22.08.2014 14:59:27)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Speedy: Tämmösiä jos laukullisen kuskaa niin saattas herättää ainakin epäilyksiä..=)
 
http://www.drumsmith.com/NAMM2009/images/fm2.jpg
 
Pellit tuskin ottavat itseensä mutta lentokorkeudesta ja puusta ja muista seikoista johtuen aika nopea ilmankosteuden ja paineen vaihtelu saattaa puiselle virvelille jotain tehdäkkin.. ainakin teoriassa.. käytännöstä en tiedä onko merkitystä

 
Mulle vaimon siskon mies toi amerikasta paljonkin kamaa kun asuivat siellä, varsinkin sitten kun muuttivat takaisin ja tuli kontissa kamaa. Muutama snare tuli matkalaukussa. Ei vie paljoakaan tilaa kun ottaa kalvot pois ja tunkee vaatteet ym. sinne sisään. Puiset snaret eivät käytännössä kärsi. Ainakaan Slingyn vintaget =D
 
TRAUM: mua vituttaa idiootit...tai siis ei muuten mutta kun niillä on äänioikeus siinä missä meikäläiselläkin.
jabajee
22.08.2014 20:17:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Virveli ehdottomasti käsimatkatavaroissa lentokoneeseen!
Koska rumpalien kymppikerhoon pääsee, kun napauttaa vessassa paradiddlen :D
 
Hollmi-5: Siihen aikaan tehtiin rummut paremmasta kamasta, kuin nykyään. Siitä sulla tosin ei ole kokemusta, kun sinun omat tuon aikakauden kamat edustaa nykyajan Milleniumtasoa...
ÄM
23.08.2014 12:00:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ryanairilla keikalle, ilman ruumalaukkua, siinä on taiteilemista.
Oli vaan pedaalicase, johon sullottuna peltiä, 14" asti, haikkaa ja pari crashia.
Ne pullotti silleen ulkona, vetoketju vain osin kiinni. Paino yli sallitun ja olisko se mahtunu siitä laukun koon testaus sapluunastakaan, en muista. Vaati vähän harhauttamista.
 
Snare-bägi ja kapulaosasto, kerran käsimatkatavaroissa, ni aika pitkään joutu selittämään vispilöitä, Barcelonan kentällä. Luulivat joksikin itämaisiks sivallusaseiksi. Piti kaivaa rumpu esiin ja ruveta sutimaan, fly me to the moonia toki laulaen, ennen kuin meni läpi, että en aio kaapata konetta.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
fabula
26.08.2014 15:54:38 (muokattu 26.08.2014 16:01:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joitakin vuosia sitten Ryanilla Lontoosta Riikaan 14x7" virveli jonkun maan armeijan ylijäämärepussa sisään koneeseen. Meni muistaakseni just käsimatkatavarahyllyyn. Samaalla tavalla Riiasta Stadiin.
Huhtikuussa Istanbulista Suomeen setillinen uusia peltejä (14"-19") laukussa, laukku olalla sisään koneeseen. Istuin ikkunapaikalla, peltilaukku pystyyn polven ja seinän väliin. Nousun ja laskun ajaksi laitoin lattialle, osittain etummaisen penkin alle.
En ole tosin kuljettanut snarea ja peltejä samaan aikaan, mutta periaatteessa molemmat mahtuvat sisään. Uskoisin myös, että kova case ruumassa on ihan ok vaihtoehto.
Eiköhän tuo ruuman pakkanen ja paineen vaihtelu ole ihan myytti.
Itse olen monesti pakannut rinkkaan, vaatteiden sekaan muutaman paikallisen oluttölkin. Tölkit olivat ehjiä ja kalja yhtä lämmintä kuin lähtiessä.
 
EDIT:
 
Onko lentokoneiden ruuma paineistettu ja lämmitetty? Nykyisin on tiukat määräykset nesteiden viemiseksi koneeseen. Lentokorkeudessa lämpötola on usein -60c ja ilmanpaine 1/3 maanpinnalla vastaavasta. Monetkaan nestepakkaukset eivät vältämättä kestä moisia olosuhteita.
 
Lentokoneen rahtitila pidetään lämmitettynä. Rahtitila on paineistettu kuten koneen matkustamokin. Rahtitilassa on oma ilmankiertojärjestelmä; lämpötilaa kontrolloidaan ja se ei yleensä saa laskea alle 18 asteen. Mikäli näin tapahtuu, aloitetaan tilan lämmitys n. 20 asteeseen.
 
Lähde: Finnair
 
No onhan siinä oma hommansa!
Conrad Lant
26.08.2014 15:57:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Symbaalit menevät tosiaan kovassa laukussa ruumassa oikein sujuvasti. Pienemmät myös pehmeämmässä matkalaukussa hyvin topattuina, vaikka esim. jenkeistä tullessa TSA saattaakin (kokemuksen mukaan) tonkia toppaukset uuteen uskoon.
 
No one prayed for Sodom
Kimd
26.08.2014 17:15:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Offtopikkina, mutta onko kukaan päässyt kokeilemaan tuota DW:n Frequent Flyer settiä? Itsellä on aina ollut kiinnostus noita pienempiä settejä kohtaan ja tuo näyttäisi olevan ihan kohtuullisesti hinnoiteltu.
 
Harrastelija harrastelija rumpali
janneto
26.08.2014 22:22:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kimd: Offtopikkina, mutta onko kukaan päässyt kokeilemaan tuota DW:n Frequent Flyer settiä? Itsellä on aina ollut kiinnostus noita pienempiä settejä kohtaan ja tuo näyttäisi olevan ihan kohtuullisesti hinnoiteltu.
 
Setti on mielenkiintoinen samoin kuin Ludwigin uusi Signet -sarja. Mukava, että uusia tuulia tulee amerikastakin.
 
Conrad Lant
27.08.2014 08:46:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan kevyesti tuota tuli kopisteltua Lahden rumpumessuilla epäoptimaalisissa olosuhteissa ja ainakin basari oli yllättävän hyvän kuuloinen, myös pari metriä setin edestä kuunneltuna.
 
No one prayed for Sodom
Epämuusikko
27.08.2014 09:40:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pellit oon aina ottanu matkustamoon pehmeässä pussissa, ei mitään ongelmaa. Ryanairilla ja joillakin eurooppalaisilla halpisyhtiöillä voi tulla rutinaa, mutta Finnair/Blue1/Norwegian no problem. 22" rideä en oo uskaltanu ottaa matkustamoon, en ota riskiä ettei se mahdukaan läpivalaisukoneesta ja rutina ala jo siellä.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
Strumbali
27.08.2014 09:48:15 (muokattu 27.08.2014 09:48:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Molempia olen muutaman kerran kuskannut ruumassa kovassa laukussa ja muutaman kerran olen ollut keikalla niin, että molemmat löytyy backlinesta keikkapaikasta. Thomannin halppiskovalaukku symbaaleille ei kestänyt paiskimista (keskitappi poikki), vaan mieluummin semmoinen kunnollinen Hardcase tai vastaava. Sain vakuutuksista jotain takaisin rikki menneestä laukusta. Virvelit on menneet ihan ok ruumassa, perus puuvirveleitä. Mulla on tullut aina käsimatkatavaroihin nauhuri, niin se rajoittaa matkustamoon menevia pakaaseja. Ehkä siirryn joskus 2000-luvulle ja hankin jonkun näppärämmän kokoisen vekottimen. :)
 
Epämuusikko
27.08.2014 11:38:22 (muokattu 27.08.2014 11:42:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulin erään kauhutarinan jossa Swissair oli saanut kulmaraudallisen kunnon flight case -tyylisen peltilootan paskaksi sisältöineen. Ja Finnair teki aimo lommon Egberto Gismontin erikoiskitaraan. ja ja ja ja.
 
+ Jenkkien lentokenttävirkailijat pisti John Patituccin kontrabasson paskaksi koska random search for drugs. Normaalisti en vihaa virkamiehiä enkä lainvalvojia, mutta tuo pisti vihaksi. Ei edes se, että saksassa minut pelteineni otettiin syrjään ja tarkistettiin räjähdejäämien varalta, jonka takia missasin jatkoyhteyteni, vituttanut yhtä paljon. Rummuista sentään näkee sisään, joten mahdollisissa tarkasteluissa ei kauaa vanheta. Älkää tosin Hollannin -reissuillanne pakatko vihreää teetä soitinlaukkuihinne. Eräälle kaverilleni tuli muutamakin pitkä katse kun kateltiin tullissa tuliaisia.
 
++ https://www.youtube.com/watch?v=5YGc4zOqozo
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Breaks_Guitars
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
tito
28.08.2014 01:01:18 (muokattu 28.08.2014 01:37:32)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko:
++ https://www.youtube.com/watch?v=5YGc4zOqozo
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Breaks_Guitars

 
Jes, tässähän ei voi hävitä, jos pellit menee paskaksi niin viraalivideo tuotantoon ja bändin tuubisivujen katsojaluvut sfääreihin!
 
Ja kiitti kaikille vinkeistä, eiköhän tästä selvitä.
 
robbiehill.net
tito
13.10.2014 11:34:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jälkiraporttiin mainittakoon, että neljä lentoa meni onnistuneesti symbaalit ja snare kovassa matkalaukussa ruumassa (omissa pehmeissä pusseissaan). Olishan tuota rundausta voinut jatkaa toiset komisen viikkoa, nälkä kasvaa syödessä.
 
robbiehill.net
Epämuusikko
13.10.2014 16:31:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tito: Jälkiraporttiin mainittakoon, että neljä lentoa meni onnistuneesti symbaalit ja snare kovassa matkalaukussa ruumassa (omissa pehmeissä pusseissaan). Olishan tuota rundausta voinut jatkaa toiset komisen viikkoa, nälkä kasvaa syödessä.
 
Kolme viikkoa wat. Missä kävitte?
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
tito
13.10.2014 16:46:28 (muokattu 13.10.2014 16:50:52)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Kolme viikkoa wat. Missä kävitte?
 
No oli siinä muutama päivä vapaata lomailua seassa. Pohjoisesta Hollannista Friisinmaalta alotettiin viidellä keikalla, sitten kolme päivää vapaata jossain keskellä ei mitään, siitä Belgiaan, sieltä Skotlantiin, Lontooseen ja Irlantiin. Vähän kalliiksi tuli kun oli pari lentoa välissäkin, ei jää paljoa jaettavaa viivan alle, mutta hyvä kokemus, uusia kontakteja ja tietää jatkossa miten parantaa systeemiä.
 
edit: "systeemin" parantamisesta puheen ollen, tän jätkän kirjoitukset on keskimäärin erittäin naulan kantaan vaikka onkin vähän oman genrensä suunnalta, oon saattanut aijemminkin mainita http://aristake.com/
 
robbiehill.net
Velli
13.10.2014 16:53:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tito: ei jää paljoa jaettavaa viivan alle, mutta hyvä kokemus, uusia kontakteja ja tietää jatkossa miten parantaa systeemiä.
 
Joo, eihän noita reissuja voi dollarinkuvat silmissä tehdä, mutta hienoja kokemuksia niistä saa. Itse kävin elokuussa Italiassa parilla keikalla taidepoppibändillä. Sinne saatiin onneksi neuvoteltua rupuiset rumpukamat molemmille keikoille, eli en ottanut mukaan muuta kuin kapulat (yksi pari ja yksi varakapula, jolle ei tosin tullut käyttöä :D).
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti