Muusikoiden.net
18.04.2024
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Auttakaa rumpumikkien kanssa!
1 2 3 4
stogis_88
05.11.2014 11:58:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, se on kyllä totta että virvelissä pitää kunnon mikki olla. Yks kaveri tuossa sanoi että ei kannata ostaa noin halpaa settiä missä tulee kaikki mikit mukana kun kertoo kuulemma laadusta jokun verran. Totta varmaan tuokin mutta ei tässä mitään kroisoksia olla. No, se sitten suositteli näitä virveliin ja tomeihin ja erillisen basari mikin siihen ja overin jos tarvetta on. 4 tuollaista ja basari mikki olisi reilut 400 e. Mitäs mieltä siis näistä:
 
http://www.thomann.de/fi/beyerdynamic_tg_d52d.htm
 
Hämmentävän näköinen tuo teline ainakin?
 
Jos jollain on suositella suht hyvää mikkisettiä n. 400 euron hintaan nin kertokaa ihmeessä. Overheadeja ei tarvitse välttämättä olla, mutta 4 virveli/tomi mikkiä plus basari olisi tarvittava kokoonpano.
 
tito
05.11.2014 13:28:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on toi "isoveli" Beyerdynamic TG D58c välillä virvelissä keikoilla, klipsi on ihan toimiva, tarttuu hyvin vanteeseen, jopa S-hoopiin.
 
Sanoisin jälleen että köyhällä ei oo varaa ostaa halpaa. Hankkisin aluksi kunnolliset ammattitason mikit snareen ja basariin, siihen menee se 200-250€. Sitten vaikka jotain viisseiskoja/viiskaseja jostain lainaan tomimikityksiin kunnes on myöhemmin mahis ostaa omat tomimikit. Esim tuota Beyerdynamicia voin suositella tomeihinkin tai Sennheiser E604 ja mitä näitä nyt on.
 
Veikkaan että jos ostat 400€:llä jonkun budjettipaketin, alkaa kuitenkin laatu kaihertamaan ja haluat vaihtaa parempaan ja kestävämpään ja rahaa menee aluksi hukkaan.
 
robbiehill.net
tomboarmageddon
05.11.2014 14:24:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää on taas näitä juupaseipäs juttuja, mutta jos tarvii pikkukeikoille ja demotteluun jotkut mikit, niin samsoneilla pääsee pitkälle, kun hyvin virittää kamansa , no pitäähän ne virittää joka tapauksessa. Alle 200e kaikki. Kannattaa kuunnella omia korvia eikä aina kavereiden mielipiteitä, varsinkin jos niilläkään ei oo kokemusta kyseisistä kamoista.
Studioissa ja isoilla keikkoilla ei yleensä tarvii sitten niitä omia mikkejä olleskaan.
 
Einherjar
05.11.2014 14:41:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo Beyeri ei ole oikein hyvän kuuloinen mikki snaren mikitykseen. Asettelusta riippuen se tahtoo myös poimia vähän turhan paljon haikkaa mukaan.
 
Tuo 400e ei tahdo oikein vielä riittää budjetiksi "ammattiosaston" mikkien ostamiseen. Näin karkeasti rajaten tomit ja snare kuluttaa 110e/pönttö ja basarimikkiin tahtoo upota >150e. Siihen vielä joutuu yleensä hommaamaan telineen tai pari.
Monesti mainostavat klippimikkien toimivan myös snaren mikitykseen, mutta yleensä Shuren 57:lla tai Audixin i5:sella saa paremman tuloksen. Se klippikin monesti on siinä mielessä ongelmallinen, että se johtaa runkonsa kautta äänen mikkiin. Snaren vinkunat saattaa siis tulla melkoisen lujaa sitten sinne mikkiin.
 
Itse lähtisin ratkomaan tuota 400e budjettia vielä tuolla Samsonin 5kit-setillä ja lisämikeillä. Siihenhän pystyy sitten päivittämään mikkejä sitä mukaa, kun budjettia aina ilmenee.
Jos ajattelee, että laittaa tuon 5kitin, sm57:n ja tuon K&M:n klipin sille, niin siinä vielä jää satasen verran säästöön tai overia varten 400e budjetista. Tuolla kokoonpanolla kuitenkin pystyy vääntämään demoa ja keikkailemaan ihan ilman tuskia.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
tito
05.11.2014 14:44:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomboarmageddon: Tää on taas näitä juupaseipäs juttuja...
 
Totta, ei ole yhtä totuutta näissä jutuissa. Tietty yks pointti on myös jälleenmyyntiarvo jos sellasta haluaa funtsia. Käytetyn viisseiskan saan aina myytyä melkein samaan hintaan eteenpäin jne.
 
robbiehill.net
Einherjar
06.11.2014 03:48:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa kun tämä aihe pyöri ajankohtaisena mielessä, niin muistimpa vetäistä treenit moniraitaisena talteen.
Kolme eri versiota asiasta laittelin linjoille;
- Täysin raakan soundin miksauksen, jossa ei ole ollenkaan eq:ta, dynamiikkaa tai efektejä. Pelkkää prosessoimatonta soundia
- Tilamikkisoundin setin livesoundin vertaamiseksi
- Kevyesti miksatun (vain eq:ta) version muiden soittimien kera.
 
Settinä on siis Sonorin 2005 (koivu) 2x22, 12, 13, 16 ja 14x5. Snaressa on Evanssin ST Dry ja muualla on pinstripet. Ei demppejä pöntöissä. Pelteinä sekalainen kattaus (Sabianin AAX, Zildjian ZBT, jne.)
Mikkisettinä on basareissa ja tomeissa tuota Samsonia, snaressa sm57, overeina Beyerdynamicin mce530-pari ja tilamikkeinä Behringerin ecm8000-pari (eli mittamikit). Basarimikit ovat basareiden sisällä (keskellä, matalalla) itsetehdyssä kehdossa, eivätkä siis reiässä.
Äänittimenä on Behringerin X32.
 
Tuolta löytyy:
https://app.younited.com/?shareObje … c30dbbc-9f2e-0ea7-c3c5-3c44e00731fe
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
stogis_88
07.11.2014 17:13:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos soittonäytteistä, tuostahan saa ihan hyvää kuvaa Samsoneista ja eipä tuo nyt huonolta kuulostanut!:)
 
Ja ei tässä tosiaan ammattitason mikkejä ole missään vaiheessa ollut tarkoitus hommata, sellaiset riittää millä pärjää keikoilla ja kun cover bändi ollaan niin tuskin tulee ääniteltyäkään mitään ihmeempiä. Veikkaan että lähden tuolla Samsonin setillä liikkeelle ellei nyt mitään huippudiiliä tule vastaan ja ostan ainakin paremman virvelimikin sitten kun rahaa on enemmän.
 
Onko nuo Samsonin 8-kitin overit ja se "kynämikki" sitten niin vehkeestä että kannattaa mielummin ottaa se 5-kit? Eipä noilla ole kuin 100 euroa hintaeroa jolla ne saisi ja kai nyt paska overi on parempi kuin ei ollenkaan, jos sellaiselle sattuu edes käyttöä olemaan? :P
 
Juhani_t
07.11.2014 18:26:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: snaressa sm57
 
Eihän ole koskaan sattunut kenellekään niin että olisi kapulalla napsauttanut 57:n muovigrillin palasiksi? Tämä skenaario mielessäni ostin snareen Beta 57:n, mutta mä olenkin enempi semmonen huitoja.
 
"Mikä midi? Levysoitinliitinhän tämä on."
tomboarmageddon
07.11.2014 18:31:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani_t: Eihän ole koskaan sattunut kenellekään niin että olisi kapulalla napsauttanut 57:n muovigrillin palasiksi? Tämä skenaario mielessäni ostin snareen Beta 57:n, mutta mä olenkin enempi semmonen huitoja.
 
Opettele lyömään rummun kalvoon. Älä siihen mikkiin tähtäiile ollenkaan;)
No parinkympin kohtalokas huitaisu on tuo jos nuin pääsee käymään
 
Einherjar
07.11.2014 18:53:53 (muokattu 07.11.2014 18:57:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stogis_88: Onko nuo Samsonin 8-kitin overit ja se "kynämikki" sitten niin vehkeestä että kannattaa mielummin ottaa se 5-kit? Eipä noilla ole kuin 100 euroa hintaeroa jolla ne saisi ja kai nyt paska overi on parempi kuin ei ollenkaan, jos sellaiselle sattuu edes käyttöä olemaan? :P
 
Harmaat muistikuvat on, että ne isokalvoiset oli jokseenkin kuunneltavat (siitä on tosin pitkä aika, kun niitä testasin/käytin viimeksi), mutta pikkukonkat havisi heti vertailussa Beyereille.
Paremman soundin saat sillä 5kitillä ja noilla Beyerin mce530:sillä ja hinta pystyy kuitenkin jokseenkin samoilla viivoilla 8kitin kanssa.
 
edit:
Juhani_t: Eihän ole koskaan sattunut kenellekään niin että olisi kapulalla napsauttanut 57:n muovigrillin palasiksi? Tämä skenaario mielessäni ostin snareen Beta 57:n, mutta mä olenkin enempi semmonen huitoja.
 
Sitä 57:aa ei toki tarvi sijoitella kalvon päälle ulottumaan. Kantin yläpuolellakin on ihan hyvää soundia, kunhan ei ole ihan kantissa kiinni.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
ferodoz
08.11.2014 06:18:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sijoittelusta tuli mieleen; MARKKULIIIINIIII!! Mikäs se Auvisen peruste olikaan sille että sulla on Koon setissä ne settimikit soittajan takana? Tai siis oliko siinä joku hienompi logiikka? Ajattelin kokeilla Ressu-kuvioissa sitä jossain kohtaa.. :)
 
Just a face in the crowd.
Juhani_t
10.12.2014 20:28:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikkiklipseistäkin oli jossain vaiheessa puhe niin laitanpa nyt tämmösen kuvan kun sattui olemaan kamera mukana käNpällä:
http://heinola.org/~juhani/uuhooh/11.jpg
 
Jos muoviset klipsit ja telinehässäkät kyrpii niin voi vähän soveltaa. Sonorin tomivarteen oli muuten tiukka vääntää jengat. Tuohon kiinalaiseen pitimeen meni ilman leikkuöljyäkin. Tuo tomitappiin tehty versio ei anna oikein kauheasti sijoitteluvaihtoehtoja eikä sovellu arvotavaraan. Tuo ylempi versio on monikäyttöisempi. Tokihan kumpikaan ei käy pro-touhuun eikä julkiseen käyttöön.
 
Ja kyllä, 10x1,5MM on ihan tarpeeksi tarkasti mikkikierre jos tuumaista pakkaa ei ole heti laatikossa :)
 
"Mikä midi? Levysoitinliitinhän tämä on."
-Dr.DW-
10.12.2014 20:40:04 (muokattu 10.12.2014 20:40:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halvallakin mikillä tulee kyllä toimeen, kunhan on edes EQ. Signaalin jälkiprosessointi saa kaiken aikaiseksi. IMHO.
E: Typo.
 
Bombing for peace is just like fucking for virginity.
Einherjar
10.12.2014 21:19:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Halvallakin mikillä tulee kyllä toimeen, kunhan on edes EQ. Signaalin jälkiprosessointi saa kaiken aikaiseksi. IMHO.
 
Ei se nyt ihan näin yksioikoista ole. Esim. näissä helvemmissa basarimikeissä ei kertakaikkiaan ole yläkertaa, eikä sitä tule siis vaikka sitä kuinka eq:lla yrittäisi kaivaa.
Paskan päälle voi heittää nonparellejä ja koristeita, mutta se silti maistuu paskalta.
On toki sitten eri asia trigata setti.
 
Lähtösoundi on se määräävä tekijä ja kaikki sen jälkeen tapahtuva on vain sen soundin muokkaamista ja säätöä.
Vireetön huonosoundinen rumpu kuulostaa hyvälläkin mikillä vireettömältä huonosoundiselta rummulta. Vireinen hyväsoundinen rumpu huonolla mikillä kuulostaa ihan siltä samalta, mutta siinä on sitten vain honotuksia ja korostuksia/puutteita huonontamassa soundia äänentoistomielessä.
Hyvä mikki toistaa tasaisesti juuri sen mitä se kuulee, kun taas huono mikki lisää resonansseja, ei pysy iskuäänissä mukana ja korostaa/poistaa eri taajuuksia. Vaikka olisi kuinka eq:ta siellä perässä, niin niillä eq:lla ei pysty poistamaan esim. resonointeja ja huonosta mikkikiinnikkeestä johtuvia komotuksia.
 
Kyse on sitten enemmänkin siitä, että millä tullaan toimeen ja mikä on kyseisen tapauksen hinta/laatu/järki-suhteen paras vaihtoehto.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
-Dr.DW-
10.12.2014 21:48:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: Ei se nyt ihan näin yksioikoista ole. Esim. näissä helvemmissa basarimikeissä ei kertakaikkiaan ole yläkertaa, eikä sitä tule siis vaikka sitä kuinka eq:lla yrittäisi kaivaa.
Paskan päälle voi heittää nonparellejä ja koristeita, mutta se silti maistuu paskalta.
On toki sitten eri asia trigata setti.
 
Lähtösoundi on se määräävä tekijä ja kaikki sen jälkeen tapahtuva on vain sen soundin muokkaamista ja säätöä.
Vireetön huonosoundinen rumpu kuulostaa hyvälläkin mikillä vireettömältä huonosoundiselta rummulta. Vireinen hyväsoundinen rumpu huonolla mikillä kuulostaa ihan siltä samalta, mutta siinä on sitten vain honotuksia ja korostuksia/puutteita huonontamassa soundia äänentoistomielessä.
Hyvä mikki toistaa tasaisesti juuri sen mitä se kuulee, kun taas huono mikki lisää resonansseja, ei pysy iskuäänissä mukana ja korostaa/poistaa eri taajuuksia. Vaikka olisi kuinka eq:ta siellä perässä, niin niillä eq:lla ei pysty poistamaan esim. resonointeja ja huonosta mikkikiinnikkeestä johtuvia komotuksia.
 
Kyse on sitten enemmänkin siitä, että millä tullaan toimeen ja mikä on kyseisen tapauksen hinta/laatu/järki-suhteen paras vaihtoehto.

 
Edelleenkin, signaalin prosessointia. Tietty, jos mikin kalvo on kykenemätön taajuuksia tallentamaan... Mutta, kunnon kaveri saapi milleniumin mikeillä aika pahaa jälkeä aikaiseksi.
 
Bombing for peace is just like fucking for virginity.
markkuliini
10.12.2014 22:46:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikkien ominaisuuksissa on muutakin kuin taajuusvaste, eli ei niitä halpoja mikkejä eq:lla tai muullakaan prosessoinnilla kalliin kuuloisiksi saada. Tai silloin voi jo ajatella, että eikö olisi helpompaa käyttää sampleja jos huonosta lähtösoundista koetetaan tehdä hirmuisella prosessoinnilla hyvän kuuloista.
Yksi mitä halvat mikit eivät kauhen hyvin nappaa, on rummun transientti eli ensimmäinen kova attack-piikki. Eri malliset mikit (dynaaminen/kondensaattori/nauhamikrofonit) myös kuulostavat "eri värisiltä" vaikka niiden taajuusvaste olisikin suht. lähellä toisiaan. Mä koen sen usein niin että eri mikeillä äänitetty sama äänilähde tuntuu erilaiselta, niinkuin eri kankaat tuntuvat erilaisilta kosketukselle. Toinen soundi on karheampi ja toinen sileämpi.
Myös suuntakuviot, proximity-efekti ja muutenkin yleinen bassotaajuuksien kuuleminen eri mikeillä vaihtelee, ja nuo erot eivät välttämättä liity mikin hintaan, mutta ne on hyvä muistaa, jos kuvittelee että minkä vaan mikin saa kuulostamaan miltä vaan kunhan soundia prosessoi jälkikäteen.
Summa summarum, halpojen mikkien yleinen ongelma on transientin heikkous ja yleinen tunkkaisuus yläpäässä, eli kun nuo asiat usein puuttuvat mikkisingaalista tai ovat tosi heikkoja, niin niitä ei voi oikein miksaamalla sinne taikoa. Esim.ylähyllyn lisääminen eq:lla nostaa myös singaalin kohinan tasoa, ja lopputuloksena usein esim. tomi-iskut jotka kohisevat selvästi.
 
Itse äänittelin paljon demolauluja yhteen aikaan Röden about 200€ hintaisella semihalpis-konkkamikillä jossa oli suht iso kalvo. Ja aina ihmettelin miten paljon mun laulussa on terävää s-kirjainta, joutui ihan pirusti leikkaamaan 6000-7000 hertsiä ja laittaa parikin de-esseriä signaaliin. Tämä tietenkin aiheutti sen että laulusoundi ei sattunut s-kirjainten kohdalla korviin, mutta oli yleisesti ottaen aika tunkkaisen kuuloinen. Sitten tajusin että Rödeissä on yleisenä ilmiönä aika reilu piikki juuri tuolla taajuusalueella, ja kun hommasin Shuren SM-7:n niin laulun miksaamisesta tuli PALJON helpompaa.
Pointti on siis siinä että huonosta lähtösoundista on tosi vaikeaa saada herkkua.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
-Dr.DW-
11.12.2014 00:31:22 (muokattu 11.12.2014 00:32:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän taajuusvaste ole juurikaan mitään muuta, kuin esim. kaiuttimen herkkyys. Pienellä wattimäärällä saadaan isokin paine ulos, vice versa. Jämäkälläkin kalvolla saadaan aikaan paljon! Elektronisesti saadaan nostetua tasoja, ihan mitenkä vain. Tietokone ja käyttäjä. ...well, fuck, if I know.
 
Bombing for peace is just like fucking for virginity.
Einherjar
11.12.2014 02:27:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Eihän taajuusvaste ole juurikaan mitään muuta, kuin esim. kaiuttimen herkkyys. Pienellä wattimäärällä saadaan isokin paine ulos, vice versa. Jämäkälläkin kalvolla saadaan aikaan paljon! Elektronisesti saadaan nostetua tasoja, ihan mitenkä vain. Tietokone ja käyttäjä. ...well, fuck, if I know.
 
Nyt ollaan vähän hukassa. Kyllä se taajuusvaste on paljon muutakin ja taajuusvasteen lisäksi tulee kaikenmaailman mikkikapselien omat värittävät tekijät, kapselin tarkkuus ja moni muukin asia.
Hyvät mikit eivät ole valttämättä esim. yhtään herkempiä kun huonot mikit. Kyse on sen mikin tarkkuudesta ja muista "äänen lukemiseen" liittyvistä ominaisuuksista. Hyvät mikit kuulostaa siksi hyviltä, että ne toistavat hyvin kuulemansa äänen. Huonot mikit kuulostavat huonolta siksi, etteivät ne toista hyvin sitä ääntä, mitä kuulevat.
 
Sellainen huomio vielä loppuun, että miksaamisessa ei ole kyse (varsinkaan livenä) äänen muuttamisesta, vaan äänen toistamisesta. Pyritään siis tuottamaan ulos ääntä, jota sieltä bändistä lähtee. Tämä koskee myös rumpusettiä. Radikaalimmat muutokset rumpujen soundiin tehdään triggaamalla.
Ääntä toki prosessoidaan, mutta ei silläkään pystytä ihan tuhottoman isoja muokkausihmeitä tekemään ilman että kuulostaa ihan hirveältä.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
-Dr.DW-
11.12.2014 10:41:57 (muokattu 11.12.2014 10:44:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: Nyt ollaan vähän hukassa. Kyllä se taajuusvaste on paljon muutakin ja taajuusvasteen lisäksi tulee kaikenmaailman mikkikapselien omat värittävät tekijät, kapselin tarkkuus ja moni muukin asia.
Hyvät mikit eivät ole valttämättä esim. yhtään herkempiä kun huonot mikit. Kyse on sen mikin tarkkuudesta ja muista "äänen lukemiseen" liittyvistä ominaisuuksista. Hyvät mikit kuulostaa siksi hyviltä, että ne toistavat hyvin kuulemansa äänen. Huonot mikit kuulostavat huonolta siksi, etteivät ne toista hyvin sitä ääntä, mitä kuulevat.
 
Sellainen huomio vielä loppuun, että miksaamisessa ei ole kyse (varsinkaan livenä) äänen muuttamisesta, vaan äänen toistamisesta. Pyritään siis tuottamaan ulos ääntä, jota sieltä bändistä lähtee. Tämä koskee myös rumpusettiä. Radikaalimmat muutokset rumpujen soundiin tehdään triggaamalla.
Ääntä toki prosessoidaan, mutta ei silläkään pystytä ihan tuhottoman isoja muokkausihmeitä tekemään ilman että kuulostaa ihan hirveältä.

 
No se on kyllä totta, että jos mikki ei kuule esim. tiettyä taajuutta, niin hankalaahan sinne on sitä jälkikäteen lisätä. Mutta kaiken liianhan sieltä saa prosessoitua pois. (E: Ja huonosti tallennetut äänet taas saadaan kovennettua).Sillä pääsee yleensä jo ihan kauhian etäs! :)
 
Bombing for peace is just like fucking for virginity.
markkuliini
11.12.2014 11:18:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Eihän taajuusvaste ole juurikaan mitään muuta, kuin esim. kaiuttimen herkkyys. Pienellä wattimäärällä saadaan isokin paine ulos, vice versa. Jämäkälläkin kalvolla saadaan aikaan paljon! Elektronisesti saadaan nostetua tasoja, ihan mitenkä vain. Tietokone ja käyttäjä. ...well, fuck, if I know.
 
No vähän olet ulalla ehkä nyt. :)
 
"Taajuusvaste kuvaa, kuinka järjestelmän antama vaste riippuu siihen syötetyn herätesignaalin taajuudesta. Taajuusvaste esitetään yleensä graafisena käyränä, jossa vaaka-akselilla on herätesignaalin taajuus ja pystyakselilla systeemin lähtösignaalin voimakkuus logaritmisella desibeliasteikolla. Taajuusvasteen avulla nähdään miten systeemi reagoi eritaajuisiin herätesignaaleihin. Teknisissä sovelluksissa tarkastellaan usein myös systeemissä tapahtuvaa signaalin vaihesiirtoa.
 
Audiotekniikassa taajuusvastetta käytetään yleisesti kuvaamaan vahvistimien, mikrofonien ja kaiuttimien käyttäytymistä taajuuden funktiona."
 
Wikipediassa taajuusvaste selitetty suht.hyvin, tuossa yllä lainaus. Käytännössä, mitä tasaisempi taajuusvaste (eli se graafinen käppyrä), sitä luonnollisempi soundi mikrofonissa yleensä on.
 
Vielä EQ:sta hieman asiaa, siitä miksi se ei ole kaiken korjaava "taikaluoti". Mitä jyrkempiä ja isompia korjauksia eq:lla tekee, sitä suurempia vääristymiä se myös tekee ääneen (mm.vaiheen siirtoa, epätoivottua modulaatiota). Tätä en alunperin itse uskonut tapahtuvan, ajattelin että hifistien pölinää, kunnes sitten tsekkasin asian vääntelemällä EQ:lla jyrkkiä leikkauksia ja huomasin miten paljon ääneen tulee epätoivottua häiriötä.
Tämän(kin) takia miksaajat mielummin pyrkivät toistamaan kuulemaansa alkuperäistä lähdettä mahdollisimman hyvin, kun alkaisivat muuttamaan sitä radikaalisti. Miksaajalle on paljon mieluisampaa ja PALJON nopeampaa työskenellä hyvän lähtösoundin kanssa, kuin joutua tilanteeseen missä miksaaminen on jatkuvaa ongelmanratkontaa.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «