Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kestävimmät vispilät?
1
burdon
14.11.2013 15:34:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerrostalomuusikkona (kitti asunnossa sekä alakerran ei-niin-hyvin-varustetulla-ja-äänieristetyllä treeniksellä) olen päätynyt vispilöihin kun riisitikuistakin lähtee liikaa mökää. Oon jopa tykästyny vispiläsoittoon mutten todellakaan tee sitä oikealla tekniikalla tai mitään jazz-hyssyttelyä vaan rockia melkein kuin kapulat ois vaan korvattu vispilöillä, näin pysyy naapurisopu, kuulee muutkin soittimet ja laulun alakerras jne. Ongelmana vaan että eivät kestä. 10 euron Milleniumit ollu ironisesti kestävimmät, niitä hakkasin useamman kuukauden mut sit alkoivat näyttää Homerin hiuksilta, hommasin jotku 24 euron Vatermikälie merkkiset joita myyjä suositteli rockiin, nehän hajos alle kuukaudessa ja just vieläpä keikan aikaan pahiten, keikan jälkeen ei montaa säiettä ollu jäljellä. Ajattelin sit tyhmänä et saisko rahalla parempaa laatua ja ostin yli 40 euron Regaltipit mutta kuukauden aktiivisen soiton jäljiltä alkaa nekin olla siinä kunnossa että uudet pitäs ostaa mutta mitkä, löytyykö KESTÄVIÄ vispilöitä vai onko kaikki suunniteltu jazz-hyssyttelyyn ja leviää käsiin kunnon rock 'n' rollissa?
 
PS. Mietin kun symbaaleihin jää pienet jäljet metallivispilöiden jäljiltä niin heikentävätkö ne jälleenmyyntiarvoa?
 
Mark Stavin' Rad
Veksi
14.11.2013 15:56:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laita muoviset vispilät, ei jää mitään jälkiä pelteihin, eikä kalvoihin?! Regal Tip tai vastaavat!
 
Elämä on kovaa, ilman kovaa ei olisi elämää? ( Eemeli )
hollmi-5
21.11.2013 15:49:15 (muokattu 21.11.2013 15:49:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerrostalo ja rummut ei todellakaan ole hyvä juttu muiden asumisviihtyvyydelle. Vispilät ei toimi niihin juttuihin, joita pitäisi kapulalla soittaa. Sutisoitto on tekniikaltaan erilaista ja soundimaailmakin omansa.
 
Minulla sudit kestävät hyvin. Varmaankin 20 vuotta sitten ostetut teräslankaiset ovat edelleen hyvässä kuosissa. Käyttökin on melko satunnaista, mutta livetilanteeesta johtuen lyönnit lähtevät mieluumminkin melko korkealta, kuin hissutellen.
 
Muoviset ei minulla toimineet soundillisesti ollenkaan. Niistä puuttuu sutisoundille ominaiset läpsyt ja suhinat.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
ilebe
21.11.2013 16:14:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.levytukku.fi/pro_mark_tb6_heavy_vispilat
 
Voisko olla kokeilemisen arvoiset?
 
ÄM
01.12.2013 10:58:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veksi: Laita muoviset vispilät, ei jää mitään jälkiä pelteihin, eikä kalvoihin?! Regal Tip tai vastaavat!
 
Noissa kannattaa sit välttää niitä malleja, jossa runko on muovia; riittää ku kerran tirvasee, runko kanttiin osuen, ni paskaks meni.
 
Itsellä on semmonen, jossa runko on alumiinia ja päällä läpinäkyvää kumiputkea.
Aiemmin oli joku malli, saman tyyppinen, mutta päällä ollut musta kumi, oli sen tyyppistä, että mureni käsiin, rungon osuessa rummun rimmiin. Alumiini kun paljastui, ei se taas tee hyvää, rummun rimmille.
 
Samaa mieltä Hollmin kanssa, että ei noila sutijuttuja soitella, mutta tähän kysyjän, sinällään erikoiseen lähestymistapaan, rumpujen soittoon, nuo nylon-sudit kyllä toimisi loistavasti. Eli kun on tarve vaan lyödä, jollain muulla, kuin kapulalla.
 
Itse tosin lähtisin etsimään ratkaisua, muualta (soittotekniikka, harjoitustilajärjestelyt, äänieristys, sähkö-kitti kotona, jne.). Onhan tuo omaperäinen tapa soittaa, ilmeisesti rokimpaa menoa, mutta saattaa siinä vähän vieraantua ns. hyviksi todetuista tekniikoista. Joka on toki jokaisen oma asia, eikä siinä mitään.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
burdon
09.12.2013 18:31:19 (muokattu 09.12.2013 18:37:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siirryin alakerrassa siihen ratkaisuun että soitan riisikepeillä kuten joskus aikoniaan, volyymi nousi heti moninkertaiseks ja kaikki hukkuu rumpujen alle mut sain korjattua ongelman itselleni sillai että laitoin vanhan Zoom H2 diginauhurin monitoriks syöttämään ko. laitteen mikkien poimiman signaalin Peltor tyylisten kuulosuojainten sisälle sijoittamiini kuuloke-elementteihin. Nyt mä kuulen hyvin mut muut ei kuule sitä vähääkään ja valittavat että kuulo menee melusta. Rupesivat kyselee et miten hekin saisivat äänen korviinsa samallalailla kuin minä. Voin korvausta vastaan rakentaa heillekkin kuulokkeet suojainten sisään ongelmitta mutta miten saisin Zoom H2sen yhden kuulokesignaalin jaettua neljille kuulokkeille? Ei oo ollu ikinä tarve tällaselle, mikä laite tohon tarvitaan, joku kuulokemikseri/vahvistin tms? Mistä moisen saa ja mahdollisimman halval ku pitäs saada? Kahdellehan homma onnistuis passiivisella jakajalla mut neljään kuulokepariin vaaditaan tehoa ja jokaiseen tulis olla oma volyymikytkin. Ideoita?
 
edit: Toimisko tollanen: http://www.thomann.de/fi/millenium_ha4.htm ? Mulle ihan tuntematonta territoriota...
 
Mark Stavin' Rad
ferodoz
09.12.2013 21:04:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

burdon: Siirryin alakerrassa siihen ratkaisuun että soitan riisikepeillä kuten joskus aikoniaan, volyymi nousi heti moninkertaiseks ja kaikki hukkuu rumpujen alle mut sain korjattua ongelman itselleni sillai että laitoin vanhan Zoom H2 diginauhurin monitoriks syöttämään ko. laitteen mikkien poimiman signaalin Peltor tyylisten kuulosuojainten sisälle sijoittamiini kuuloke-elementteihin. Nyt mä kuulen hyvin mut muut ei kuule sitä vähääkään ja valittavat että kuulo menee melusta. Rupesivat kyselee et miten hekin saisivat äänen korviinsa samallalailla kuin minä. Voin korvausta vastaan rakentaa heillekkin kuulokkeet suojainten sisään ongelmitta mutta miten saisin Zoom H2sen yhden kuulokesignaalin jaettua neljille kuulokkeille? Ei oo ollu ikinä tarve tällaselle, mikä laite tohon tarvitaan, joku kuulokemikseri/vahvistin tms? Mistä moisen saa ja mahdollisimman halval ku pitäs saada? Kahdellehan homma onnistuis passiivisella jakajalla mut neljään kuulokepariin vaaditaan tehoa ja jokaiseen tulis olla oma volyymikytkin. Ideoita?
 
edit: Toimisko tollanen: http://www.thomann.de/fi/millenium_ha4.htm ? Mulle ihan tuntematonta territoriota...

 
Toimii, mutta se on siis kuulokevahvistin. Tarkoittaa sitä että sinne vahvistimeen on tultava jotain mitä vahvistaa/jakaa.
 
Periaatteessa yksinkertaisimmillaan: 1-2 mikrofonia hyvin sijoiteltuna huoneeseen, ne ajetaan mikseriin, josta ne menevät kuulokevahvistimeen ja näinollen kaikkien korviin. Miina on muunmuassa se että yksittäistä kuuntelua ei voi muokata volumea lukuunottamatta, vaan kaikki ton boksin kautta kulkevat kuuntelut on samoja. Jos haluaa rakentaa jokaiselle oman monitoroinnin niin etuaste + tietokone + DAW on ehkä halvin ratkaisu, nimittäin halvin mikseri missä on neljä auxia maksaa jo jonkinverran sekin.
 
telaketju.com
ilebe
09.12.2013 22:33:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tai vaan tämmösiä??
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … -3-5mm-uros-2-x-3-5mm-stereo-naaras
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … aapeli-3-5mm-uros-3-5mm-naaras-ster
 
Jos muutenkin tulee jo miksaamattomana suoraan nauhurista, tai miksei vaikka mikseriinkin, selviää kuitenkin halvemmalla mikserillä kun ei tarvi hirveesti kanavia.
 
tomboarmageddon
09.12.2013 22:34:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musta on nyt kyllä tosi kummallinen systeemi. Yritätte soittaa hiljaa ja mikitätte ittenne itsellenne pelttareiden alle ja tä?
Ottakaa ne pelttarit pois ja yrittäkää ihan akustisesti saada balanssiin koko poppoo säätämällä vahvistimia ja soittovolumea. Oisko loogisin je helpoin lähestymmistapa?
 
ferodoz
09.12.2013 22:39:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomboarmageddon: Musta on nyt kyllä tosi kummallinen systeemi. Yritätte soittaa hiljaa ja mikitätte ittenne itsellenne pelttareiden alle ja tä?
Ottakaa ne pelttarit pois ja yrittäkää ihan akustisesti saada balanssiin koko poppoo säätämällä vahvistimia ja soittovolumea. Oisko loogisin je helpoin lähestymmistapa?

 
Mä en oikeestaan edes jaksanu takertua tähän koska se muutos täytyy tapahtua itsessä. Kamaa on helpompi ostaa ja huomata itse sen jälkeen että vittukueiskulaa. JA tajuta se pääpointti koko hommalle sitten sen jälkeen.
 
telaketju.com
jabajee
09.12.2013 23:34:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Opettellet soittamaan hiljempaa
-Jos et kapuloilla onnistu, niin rodeilla onnistut
-Jos ääni edelleen häiritsee naapureita, niin lisäätte äänieristystä
-Jos vieläkin häiritsee, vaihdat sähkörumpuihin
-Jos siltikin häiritsee, vaihdatte kaikki PA:t pelkkiin kuulokkeisiin
-Vielä jos häiritsee, lopetatte soittamisen..... tai naapurin :)
 
Eli toisinsanoen nuo kaikki tekniset kikkailut on ihan turhia, jos lähtökohtaisesti soitatte ihan liian lujaa. Ettehän osta silloinkaan ensimmäisenä Peltoreita, jos auton pakoputki tippuu tielle.
 
ferodoz
09.12.2013 23:50:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Autovertauksia, jei! :D
 
Yksinkertaisesti, ei bändi voi treenata kerrostalossa. Niin että siitä olisi mitään hyötyä.
 
telaketju.com
burdon
10.12.2013 14:04:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tila, laitteet ja budjetti rajottaa, meil on laulu jollai 10w vahvaril ja bassostyrkkari ali-tehoinen yms. Tarkotuksena hankkia kunnolliset (joilla pystys keikkailee) tulevaisuudessa mutta siihen asti tarkotuksena soitella kuulokkeiden avulla ennemmin kuin paskoa vispilöitä toisensa jälkeen (kolmet jo hajalla). Siks pitää tällanen purkkaviritys ja en tiedä kirjotinko epäselvästi mut Zoom H2 ottaa 4 mikillään tilan äänet, ne on paneroitu sen sisäisesti sillai et siitä saa selvää audiosignaalia ulos mut tosiaan tällä hetkellä vain yksille kuulokkeille mut hyvä juttu jos toi linkkaamani kuulokevahvistin ajaa asian siihen et saa yhden signaalin neljille...
 
Tämäkin viesti kiireessä, menossa treeneihin->
 
Mark Stavin' Rad
tomboarmageddon
10.12.2013 19:02:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

burdon: Tila, laitteet ja budjetti rajottaa, meil on laulu jollai 10w vahvaril ja bassostyrkkari ali-tehoinen yms. Tarkotuksena hankkia kunnolliset (joilla pystys keikkailee) tulevaisuudessa mutta siihen asti tarkotuksena soitella kuulokkeiden avulla ennemmin kuin paskoa vispilöitä toisensa jälkeen (kolmet jo hajalla). Siks pitää tällanen purkkaviritys ja en tiedä kirjotinko epäselvästi mut Zoom H2 ottaa 4 mikillään tilan äänet, ne on paneroitu sen sisäisesti sillai et siitä saa selvää audiosignaalia ulos mut tosiaan tällä hetkellä vain yksille kuulokkeille mut hyvä juttu jos toi linkkaamani kuulokevahvistin ajaa asian siihen et saa yhden signaalin neljille...
 
Tämäkin viesti kiireessä, menossa treeneihin->

 
Ainavain menee kummallisemmaksi. Tilamikin kautta siis kuuluu kaikki muttei akustisesti.? Ymmärtäisin jos kaikilla ois omat mikitykset. Kuuluuko tuo laulukin sulle muttei laulajalle?
En ymmärrä yhtään , muttei oo ensimmäinen eikä viimeinen asia;)
Mites jos koittasitte saada vuoron jonnekkin treenikselle.? Sellaisia on valmiiksi kalustettuinakin aikas halvalla. jos ei oo soitinten lähinnä rumpujen laadulla väliä. Tai jonkun tutun tai ilmoituksen avulla. Aika halvalla on mahdollista saada esim kerran/vko huki.
Sais ihan oikeeta tatsia koiteltua.
 
jabajee
10.12.2013 19:57:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En kyllä tajunnut yhtään mitään koko hommasta, mikä ei sinänsä ole mikään yllätys...
Mikä tässä nyt oli se ongelma ja miten se ratkesi tuolla kuulosuojain virityksellä?
Soitatko nyt siis niin käsittämättömän hiljaa vispilöillä, ettei sitä kukaan kuule ilman kuulokevahvistinta?
No oli miten oli, nuo aiemmin kirjoittamani vinkit on edelleen käytettävissä.
 
ÄM
11.12.2013 16:07:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melkein pitäis mennä joo kattomaan, että mitä sielä touhutaan.
 
Siis ensin, kun paljaalla korvalla, siinä tilassa, ei kuulunut, mitä pitäis, nyt laittamalla siihen tilaan mikin ja kuuntelemalla sitä, luureilla, kaikki kuuluukin hyvin. Jollei kyse ole kuuroudesta ja nyt käyttöön otetusta kuulolaitteesta, ni en hahmota.
 
Jos mikitätte, lähimikein, kaikki instrumentit (rummutkin useammalla), ja teette useampi AUXisella mikserillä, jokaiselle oman, haluamanlaisellaan balanssilla olevan kuuntelumiksauksen, saatatte päästä johonkin maaliin. Silloin voidaan kutakin instrumenttia pitää niin hiljaisella, kuin haluaa. Ja jos on ongelmia löytää instrumenttien balanssia huoneessa, sellaisenaan, voi tällä kuuntelumikserillä säätäen, se olla hitusen helpommin saavutettavissa.
 
Lähtökohtaisesti sanoisin kuitenkin, että etsikää nyt herra isä se balanssi kohdilleen, niillä soittimilla ensin. Ihan perusasiaa, jota ei kannata sivuuttaa. Teknisillä laitteilla kyllä kerkiää kikkailemaan. Katsot sen volyymin, jolla niitä rumpuja voi sielä soittaa. Sitten haette muille äänilähteille sellaiset paikat ja volyymit, että kaikki kuulee ne, balanssissa, rumpujen kanssa. Älkää esim pelätkö nostaa, pienitehoista lauluvahvistinta, korkeallekin, korvan tasolle, niin että laulaja kuulee sen, siinä missä muutkin.
 
Ääritilanteet, vahvistinsijoittelussa vois olla, joko niin, että kitaristi lymyää nurkassa, keskenään, vahvistin hiljalleen laulaen, suoraan hänen korvaansa, ilman että muut sitä kuulee. Tai sitten vahvistin puhaltaa lattialla, kitaristin nilkkojen vierestä, niin että muut sen kuulee, mutta kun kitaristi itse ei sitä kuule, niin nostaa volaa, niin että lopulta muut ei kuule muuta kuin sen kitaran.
 
Eli etsitään sellaiset paikat ja volyymit, soittimille, että kokonaisuus toimii.
Tämän pystyy saavuttamaan, ihan sama, soitti hiljaa tai lujaa.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti