Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kamoista luopuminen.
1 2
iekku84
12.06.2013 08:33:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko juuri sinulla ollut sellainen fiilis, että pistäisit kaikki kamasi myyntiin ja ostaisit vaikka harrasteauton, lomamatkan tai ihan mitä vaan koko rahalla?
Itsellä on motivaation kärpänen kadoksissa ollut koko soittoon nyt tovin ja alkanut miettimään moisia syntyjä syviä. Toistaalta ei raaskisi, mut silti mieli tekisi. Lainatakseni Pelleä: Sisko tahtoisin jäädä, moottoritie on kuuma.
Huono aihe, mutta omassa elämässä hyvin ajankohtainen.
Tarkennus: lapset on pieniä, aika kortilla, hieman pikku remonttia on talossa, mut ei onneksi taloudellisia syitä.
 
Toki sen verran pitää säästää et ludarin bb, pellit ja auttava hardware menisi vintille, josta ne sitten löytyisi jos ja kun kärpänen puree..
 
Tällaisilla ajatuksilla mennään tähän aamuun.
 
Kiitos ja anteeksi.
hollmi-5
12.06.2013 09:34:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole koskaan käynyt mielessäkään kaikkien kamojen myyminen. Pitäisi paljonkin harventaa, kun on treenikämpän tyhjennys heinäkuun loppuun. Silloin saattaa ilmestyä hyvää tavaraa myyntiin ;) Mutta koko varaston tyhjennys lompakkoon olisi aika epätodennäköistä missään tilanteessa.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
jazzmies
12.06.2013 11:18:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi kuule vaikka kuinka monta kertaa. Tälläkin hetkellä kaikki musiikkiini tai musisointiini liittyvä tökkii pahemman kerran. Nämä ovat yleensä tilapäisiä tiloja ryömiä henkisissä ja taiteellisissa pohjamudissa, sillä yleensä niiden jälkeen paistaa aurinko. Tällöin tulee mieleen, että pitäisikö lopettaa soittaminen lopullisesti ja siirtyä toimistorotaksi ja luennoitsijaksi, sillä sillä puolella kysyntää on 400 kertaa enemmän kuin soittajana.
 
Mutta toisaalta soittaminen on kivaa. Loma alkoi just ja taas on NARD-sulkeiset käynnissä ja uptempo pauhaa, joten en minä rummuista eroon pääsisi, vaikka haluaisinkin.
 
Soittimista olen luopunut siten, että kostoksi trendejä ja "totuutta" vastaan myin kaikki amerikkalaiset rummut ja symbaalit. Sen jälkeen soittaminen on ollut entistä terapeuttisempaa, kun rummut pysyvät vireessä, niitä on helpompi soittaa, niissä on parempi saundi, ne ovat kauniimpia ja ne ovat puhtaasti oma valintani.
 
"Ego on kuin hattu. Olisi aina kohteliasta ottaa hattu pois päästä aina kun tapaa toisia ihmisiä."
Kailis
12.06.2013 11:43:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En suosittele. Olin itse pari vuotta soittamatta -90 luvun lopulla, enkä ole koskaan voinut henkisesti niin huonosti. Pyri vaikka siihen että viikonloppuna saisit pari tuntia omaa aikaa soittohommiin.
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
-Dr.DW-
12.06.2013 12:34:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ei ole itsellänikään motivaation puolesta ollut. Tottakaihan aina tulee sellaisia suvanne päiviä, mutta kyllä se veressä virtaava rytmi lopulta kapuloille antaa kyytiä.
Itse jouduin luopumaan sähkörummuista. Vein kaverin kersoille soitettavaksi, kun tuntuu innostusta olevan.
Nyt pyörin sitten päivät kämpillä kuin hullun se, mielettömän siellä... Oon jopa pyöritellyt sellaista vaihtoehtoa, että pitäisköhän mennä vaikka duuniin? :O
Noh, senkin näkee sitten kunhan on terveys reilassa ja hedarit hävinny.
Voe elämän karut kävyt.
Mutta Iekku, älä nyt kirvestä kaivoon heitä! On ollu rumpalointi varmasti sinullekin pitkä ja rakas harrastus. Ikävä sitä ennemmin tai myöhemmin tulee!
 
Im not drinking anymore... Or any less.
iekku84
12.06.2013 13:20:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: No ei ole itsellänikään motivaation puolesta ollut. Tottakaihan aina tulee sellaisia suvanne päiviä, mutta kyllä se veressä virtaava rytmi lopulta kapuloille antaa kyytiä.
Itse jouduin luopumaan sähkörummuista. Vein kaverin kersoille soitettavaksi, kun tuntuu innostusta olevan.
Nyt pyörin sitten päivät kämpillä kuin hullun se, mielettömän siellä... Oon jopa pyöritellyt sellaista vaihtoehtoa, että pitäisköhän mennä vaikka duuniin? :O
Noh, senkin näkee sitten kunhan on terveys reilassa ja hedarit hävinny.
Voe elämän karut kävyt.
Mutta Iekku, älä nyt kirvestä kaivoon heitä! On ollu rumpalointi varmasti sinullekin pitkä ja rakas harrastus. Ikävä sitä ennemmin tai myöhemmin tulee!

 
Tosiaan tunnen itseni, siksi jättäisin itselle tärkeimmät pisteosat tonne vintille muu on vaihtuvaa. Kaikki on soittoa-ajatellen kunnossa. Kamat, hiton hyvä bändi ja treenis kotiobvelta 2min kävelymatkan päässä. Ei vaan huvita yhtään. Tätä on jatkunut nyt kohta reilu puolivuotta. Toinen harmistus oli kun en saanut rahoitusta kokoon ruotsissa olleeseen haavesettiin. Noi tamat on hankalat myydä ja kun pitäisi saada omakustanne edes niistä pois. Ja viel yksi. En haluaisi olla bändille se jarrua lyövä kaveri, kun ei itse jaksa ja toisten drive on 110lasissa. Siinä poppoossa on ainesta ja asennetta enemmän kun laki sallii.. Viel kun saisi siihen jonkun motivoituneen soittajan tilalleni. Marginaali musiikkia mut toimivaa sellaista! Facebookissa löytyy nimellä suoliliuos.
 
Kiitos ja anteeksi.
statistiÖ
12.06.2013 13:44:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kannata kokonaan lopettaa, en mä ainakaan voisi. Tämähän nyt on tämmöistä etappiajoa fasiliteetin suhteen. Jotain aina puuttuu tai "puuttuu" ja tuntuu, että hirmuinen vastus muka. Loppupeliin omaan soittamiseen montaa juttua tarvitse. Ajankäytön kannalta näppärintä, kun pystyy kotona soittamaan. Paa Iekku ullakolle pikkusetti tai virveli vireeseen ja pakene sinne, kun on hetki aikaa. Motivaatioon rahalla, ostaisin pari back-to-basics-kirjaa, niitä missä on nuotteja. Mulle ainakin toimii, kun tulee joku ei-tuu-mtn-hetki, että käy läpi helppoja komppeja tai rudimentteja. Tai ihan vaan yhtä ja samaa kuopsuttaa.
 
I RLRR LRLR RLRR LRLR I Jos ei soi hiljaa, soi kovaa II
Otto
12.06.2013 14:09:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen pyrkinyt viime aikoina siihen, että olisi juuri sellaiset kamat kuin haluaa ja tarvitsee. Siksi olen myynyt ylimääräisiä kamoja pois. Nyt on mukavampaa, kun olemassa oleviin kamoihin pääsee helpommin käsiksi, kun ei ole "rojua" tiellä:). Kolme mieluisaa settiä löytyy, mukavia virveleitä ja ne juuri oikeat symbaalit.
 
Eihän soittamisesta eroon pääse. Kun kuuntelee Rushia tai Nykästä, niin kyllähän se motivoi soittamaan:). Viime syksynä ravintola Nyyrikissä pidettin Jälkilöylyjazz-klubia, jossa kävin kuuntelemassa muutamaa bändiä. Toinen oli Jaska Lukkarinen Trio. Vaikka bändien rumpalit olivat tajuttoman hyviä ja musiikkikin ihan mielenkiintoista, niin harrastelijamuusikkona voi aina lohduttautua sillä, että saa soittaa, mitä haluaa. Jos jollekulle esimerkiksi AC/DC:n grooven tavoittelu on se juttu, joka puhuttelee, niin pelkästään sitä voi treenata aina, kun pystyy.
 
passe
12.06.2013 14:42:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikkia kamoja ei kannata myydä, kipinä tulee kuitenkin takaisin. Been there - done that. Se on sitten perheelliselle kivuliasta hommaa raapia kasaan rahat kokonaan uusiin soittokamoihin. Been there - done that!
 
Itse olen välillä hiplaillut enemmän muita soittimia, yleensä tulee niitä parin kolmen kuukauden puuskia, jolloin ei rummutus nappaa. Se on sitten ihan win - win juttu, mitä enemmän haldaa muiden soittimien ja laulun perusteita. Sanoittaminenkin on kivaa puuhaa!
 
"Kauriit nuolee öisin autoja".
majuku
12.06.2013 14:57:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla joka kesä sama homma mutta syksyllä taas alkaa kiinnostamaan. Eikai taukoa varten rumpuja tarvii pois myydä? Spede heitti aikanaan golfmailat lampeen samasta syystä mutta haki ne sieltä pois kun auton avaimet meni mukana. Älä myy, harmittaa kuitenkin myöhemmin.
 
Ps. Käytän vain amerikkalaisia rumpuja ja symbaaleja, varsinkin aasiasta ja kanadasta tulevat soittimet ovat rumia ja huonosti soivia nykypäivän trendituotteita joilla ei ole sielua.
 
- It's business in the front and party in the back -
Rockarolla
12.06.2013 15:39:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaisin sitä, että laitat vain kamat hetkeksi kasaan ja pidät loman tai virkavapaan. Ajan kanssa käy usein niin, että soittaminen tulee bumerangina takaisin kuin huuliherpes. Joskus riittää viikko, joskus monta kuukautta, että vire palaa.
 
"Soittaminen ei oo työ, eikä harrastus. Se on elämää." (Andy McCoyta vapaasti lainatakseni)
 
Epämuusikko
12.06.2013 20:28:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajoittain niitä fiiliksiä tulee, mutta sopiva sekoitussuhde taukoa ja päätä-seinään-treeniä yleensä auttavat.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
EJ84
12.06.2013 22:38:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ylä- ja alamäkeä. Niistä on normaalit elämät tehty. Ota rennosti. Puntaroi mikä tekee onnelliseksi ja luovu ylimääräisestä painolastista. Materiaa saa aina hankittua ja koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta.
Jape Muusa
12.06.2013 22:54:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Kaikkia kamoja ei kannata myydä, kipinä tulee kuitenkin takaisin. Been there - done that. Se on sitten perheelliselle kivuliasta hommaa raapia kasaan rahat kokonaan uusiin soittokamoihin. Been there - done that!

Kuin myös, sama kokemus takana. Vieläkin v...ttaa, kun ekaa perhettä perustettaessani parikymppisenä märkäkorvana, myin pois Hayman-settini. 26` basari ja kaikkee...
Uuden setin hankkiminen muutaman vuoden päästä ei sit ollukkaan ihan piece of cake, kun oli kersat ja asuntolaina päällä.
 
En se minä ollut!
Bobana
12.06.2013 23:19:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Möin juuri 20" Scandi Lite Sonor basarin. Ei harmittanut. Kaksoiskappaleesta luopuminen ei harmita. Yksöis kyllä.
Mutta kun tuota kokoelmaa on niin kyllä niistä vaikea luopua on ja sanoinkin jo vaimolle että siinä on sitten perikunnalle jaettavaa. JA pojalle annan Sonor Lite Rosewood 24", 13",14" + 2x virvelit sitten myytäväksi/soitettavaksi. Saa tehdä mitä haluaa.
 
Cujo: Isä soitti ja kertoi ostaneensa kolme lammasta ja sähköurut. Se kyllä aina tietää, mihin rahansa laittaa.
-Dr.DW-
12.06.2013 23:32:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bobana: Möin juuri 20" Scandi Lite Sonor basarin. Ei harmittanut. Kaksoiskappaleesta luopuminen ei harmita. Yksöis kyllä.
Mutta kun tuota kokoelmaa on niin kyllä niistä vaikea luopua on ja sanoinkin jo vaimolle että siinä on sitten perikunnalle jaettavaa. JA pojalle annan Sonor Lite Rosewood 24", 13",14" + 2x virvelit sitten myytäväksi/soitettavaksi. Saa tehdä mitä haluaa.

 
Upea asenne.
 
Im not drinking anymore... Or any less.
artsipartsi
13.06.2013 07:51:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan tuo käynyt mielessä,monestikin.
 
Kerran olen kamoista luopunut ja uudelleen piti aloittaa kun soittamatta oleminen alkoi sattumaan aivoihin.
 
Nykyään lähinnä mietin että jos jättäisi vain yhen virvelin ja setin+jotkut ok pellit itelle ja soittelis niillä. Mutta ei tähänkä'än ole pystynyt,ainakaan toistaiseksi.
Luulen myös että rahat jotka kamoista saisi menisi kuitenkin johonkin "turhaan", joten eipä se oikein nappaa.
 
Saap nähdä sitten jatkossa,jossain määrin tullee soitettua niin kauan kun jalat,kädet ja pää toimii.
 
Onneksi kamarunkkaus on hieman rauhoittunut omalta osalta, se jos mikä meinas lähteä käsistä aiemmin :)
 
Weetoz
13.06.2013 08:29:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus muutama vuosi sitten jouduin olemaan olosuhteiden pakosta jotain n. 6kk soittamatta, ja se oli kyllä sen verran masentavaa aikaa ettei enää tulisi mieleenkään myydä kaikkea pois. Eli komppaan edellisiä, pidä vaan taukoa mutta älä myy kamoja pois.
 
EJ84
13.06.2013 09:26:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myy vaan jos siltä tuntuu. Älä kuuntele meitä! Itse möin kaikki pois joskus. Paremmat on sittemmin tullut hommattua, eikä harmita yhtään.
jtannin
13.06.2013 10:02:43 (muokattu 13.06.2013 10:05:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs niitä panttaamaan... Uudet soittovehkeet saa ostettua sangen helposti myöhemminkin jos hommat alkaa polttelemaan uudelleen. Poikkeuksellisen hyviä soitinyksilöitä ei ehkä heti kannata myydä, koska vastaavan löytyminen myöhemmin saattaa osoittauta vaikeaksi.
Soittaminen on harrastus muiden joukossa. Mutta muista, että muutkin harrastukset vaativat aikaa ja tilapäistä poistumista kotiympyröistä. Eli esim. harrasteauto ei tässä suhteessa ratkaise ajankäytön ongelmaa, eikä varmasti myöskään harrastuksen finanssipuolta ;o). Mutta, ihmiset hankkivat harrastuksia poistuakseen hetkeksi arkikuvioista, jos nyt ei suorastaan fyysisesti niin ainakin henkisesti. Lomareissulta olet takaisin arjessa jo viikon loputtua
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti