Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Katusoittaminen: kuinka hiljentää rumpuja?
1
BUDDYVILLE
02.05.2013 23:38:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikko kertoo ongelman. Setin speksit: 16" BD, 14"x6" SN, 14" haitsut ja 20" ride. Aika hiljanen on setti ja riisitikuilla mennään. Oisko vielä jotain kikkoja joilla hiljentää entisestään hieman? Kokemuksia?
 
markkuliini
03.05.2013 00:34:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BUDDYVILLE: Otsikko kertoo ongelman. Setin speksit: 16" BD, 14"x6" SN, 14" haitsut ja 20" ride. Aika hiljanen on setti ja riisitikuilla mennään. Oisko vielä jotain kikkoja joilla hiljentää entisestään hieman? Kokemuksia?
 
Oletko kokeillu soittaa ulkona? Ongelma on yleensä päinvastainen, eli ulkona (ilman huoneen tuomaa akustiikkaa, eli kaikua) rumpujen ääni meinaa olla liian hiljainen.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
Freezing Death
03.05.2013 01:32:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BUDDYVILLE: Otsikko kertoo ongelman. Setin speksit: 16" BD, 14"x6" SN, 14" haitsut ja 20" ride. Aika hiljanen on setti ja riisitikuilla mennään. Oisko vielä jotain kikkoja joilla hiljentää entisestään hieman? Kokemuksia?
 
Laita tyynyjä tai yms. täytettä kannujen sisään. Sitten on vielä myynnissä vaimenus kalvoja.
http://www.thomann.de/fi/hq_percussion_so14hat_sound_off_daempfer.htm
http://www.thomann.de/fi/hq_percussion_so14_tom_sound_off_daempfer.htm
 
http://www.youtube.com/watch?v=plDxBk2zqfE
 

 
Tai sitten:
http://www.thomann.de/fi/evans_e14er2.htm
Tämä ei vaimenna kovinkaan paljoa.
 
wavelength
03.05.2013 08:34:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsestään selvä vinkki: soita hiljempaa. :)
 
AP
03.05.2013 10:58:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wavelength: Itsestään selvä vinkki: soita hiljempaa. :)
 
Tai kulman takana :P
 
Kai se ulkotila vähän vaikuttaa sekin, onko kyseessä tuulinen metsäaukio tai joku kapea katusola, jossa kiviseinät heijastavat kaiken äänen.
 
"Että se tulisi seinän läpi ja kaataisi hellan, ja menisi toisesta seinästä ulos. Sitten muumimamma sanoisi että "kah, nyt taitavat kakkuset uunissa olla hieman vituillaan" -Tempura
ÄM
03.05.2013 11:26:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pikkusen ihmettelen, että ulkona soittaessa olis liiallinen volyymi, ongelma, jos on tuommonen setti ja riisikepit, kyseessä.
 
Itsellä kokemuksia about vastaavasta setistä, ulkona, tilanteessa, jossa esim kitara oli ihan akustisella vaan, ilman vahvistusta.
 
Eli onko paikka jossa soitetaan, sellainen, jossa akustisen kitaran volyymikin on liian kova, niin siinä vaiheessa lähtisin vasta etsimään ratkaisua jostain muualtakin, kun soittotavasta.
 
Ulos mahtuu aikalailla ääntä; pihalle vaan testaamaan, ni uskoisin et toimii ihan noin vaan.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
statistiÖ
03.05.2013 18:06:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AP: ...aukio tai joku kapea katusola, jossa kiviseinät heijastavat kaiken äänen.
Kun soittovola on hallinnassa ja soittovälineet sen mukaan (kalvot, kapulat). Kesäkadulle sopii leppoisa soitto. Jos osaa soittaa, saa sen alle 10 metriä kuulua, minkä yleensä katusoitto kaupungissa kantaa. Tässä kaupungissa on leveitäkin katusolia, missä ääni lähtee joissain paikoin poukkoilemaan korkeiden talojen seinissä. Kuuluu kauas ja kuulostaa kököltä, vältä. Ihmiset demppaa ääntä. Paljon ohijalankulkijoita, ei kuulu ääni kauas ja se tavallaan imeytyy ihmisiin, jää puheen alle. Liikenne on voimakkaampi ääni. Kadulla keskeistä, että soitto kuuluu ympärille, ei ylöspäin. Älä mene asuntoikkunoiden alle soittamaan. Aukealle ei kannata mennä, jollei halua kuulua kauas. Kannattaa seurata, missä ja millaisissa paikoissa muut soittaa. Miltä saundaa..
 
I RLRR LRLR RLRR LRLR I Jos ei soi hiljaa, soi kovaa II
BUDDYVILLE
04.05.2013 00:26:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wiisauden sanoja. Funattiin kanssa, että tuolle basistiraukalle vois antaa hieman virtaa akustiseen bassoon (siis akkari, ei kontra), kuinkas se toimisi? Onko tiedossa jotain halvahkoja akkusysteemejä johon pikkuisen vahvarin saisi tyrkättyä suoraan?
 
Vallu-Veke
04.05.2013 10:41:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BUDDYVILLE: Wiisauden sanoja. Funattiin kanssa, että tuolle basistiraukalle vois antaa hieman virtaa akustiseen bassoon (siis akkari, ei kontra), kuinkas se toimisi? Onko tiedossa jotain halvahkoja akkusysteemejä johon pikkuisen vahvarin saisi tyrkättyä suoraan?
 
Sähköbasso ja rolandin microcube bass-vahvistin. Toimii myös tavallisilla sormipattereilla. Varapatterit vaan mukaan.
En ole koskaan testannut, miten kauan patterit kestää, kun soittelen kotona verkkolaitteen kanssa. Mutta tuollaiseen pikku katusoittoonhan se on käsittääkseni tehty tämä ko. vahvistin.
 
AP
04.05.2013 11:43:27 (muokattu 04.05.2013 11:44:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ: Kun soittovola on hallinnassa ja soittovälineet sen mukaan (kalvot, kapulat). Kesäkadulle sopii leppoisa soitto. Jos osaa soittaa, saa sen alle 10 metriä kuulua, minkä yleensä katusoitto kaupungissa kantaa. Tässä kaupungissa on leveitäkin katusolia, missä ääni lähtee joissain paikoin poukkoilemaan korkeiden talojen seinissä. Kuuluu kauas ja kuulostaa kököltä, vältä. Ihmiset demppaa ääntä. Paljon ohijalankulkijoita, ei kuulu ääni kauas ja se tavallaan imeytyy ihmisiin, jää puheen alle. Liikenne on voimakkaampi ääni. Kadulla keskeistä, että soitto kuuluu ympärille, ei ylöspäin. Älä mene asuntoikkunoiden alle soittamaan. Aukealle ei kannata mennä, jollei halua kuulua kauas. Kannattaa seurata, missä ja millaisissa paikoissa muut soittaa. Miltä saundaa..
 
Honmassa on siis ns. pari muuttujaa :)
 
Omat ulkosoittokokemukset tulevat kesäteatterista, ongelmia suuntaan tai toiseen ei juuri ollut: katsomon edessä on lava, vasemmala kiinteitä lavasteita, etuoikealta maisema on auki osin lavan yli pikku lammelle, ja äärioikealla oli orkesteri. Lavasteet ja katsomon nousu muodostivat kai ihan sopivan "suppilon" jossa risukepeillä soitetut rummut, vahvistamaton harmonikka, tuuba ja mitä kaikkea siinä oli, kuuluivat kai aivan hyvin joka puolelle. Tuubisti sai hillitä eniten, mutta rumpujen kanssa ei tarvinnut ihan älyttömästi varoa ainakaan. Tuulisina iltoina oli vähän ongelmia jo puheen kuulumisenkin kanssa.
 
"Että se tulisi seinän läpi ja kaataisi hellan, ja menisi toisesta seinästä ulos. Sitten muumimamma sanoisi että "kah, nyt taitavat kakkuset uunissa olla hieman vituillaan" -Tempura
ReiskaW
16.05.2013 14:22:15 (muokattu 16.05.2013 14:24:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aina on helpompi soittaa jonkunsortin katoksen tai lipan alla. Näin ääni heijastuu takaisin omiin korviin ihan eri tavalla kuin jos soittaa ihan taivasalla ja soiton volyymin säätäminen on helpompaa kun kuulee mitä soittaa.
Jos meinaa soitto olla liian lujaa niin soittaa vain hiljempaa, eihän siinä muuta, esim. sudeilla jos riisikepitkin on liian heavy.
Lisäksi sateen sattuessa voi jatkaa soittoa keskeytymättä eikä tarvitse kerätä kiiruulla kamoja kasaan ja paeta sadetta (katoksen alle!!).
Uskoisin, että sinnikkäästi kokeilemalla bändille löytyy sopiva balanssi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti