Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä vaikuttaa sinun ostopäätökseesi? - Keskustelua
1 2
MaxDamage
07.04.2013 12:26:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikäläinen tekee parhaillaan musiikkiliikkeen toimeksiantamana opinnäytetyötä, jonka tarkoituksena on parantaa liikkeen toimintaa ja asiakaspalvelua. Työtä tehdessä on näkökulmaa myös syvennetty ja päätetty perehtyä tarkemmin musiikki-instrumentteja (Lähinnä kitaristit ja rumpalit) ja niiden oheistarvikkeita ostavan asiakkaan valintamotiiveihin.
 
Kuullostaa monimutkaiselta, mutta pähkinänkuoressa ajamme takaa sitä, mitä muusikot tai alanharrastajat arvostavat ja millaisissa liikkeissä (vai netissä) he mieluimmin asioivat.
 
Asiaa on selvitetty jo viiden laadullisen haastattelun kautta, mutta ajattelin että olisi mielenkiintoista viritellä keskustelua myös täällä muusikoiden.netissä. Haastattelujen perusteella on jo tullut ilmi, että yllättävän moni ei musiikkipiireissä pidä hintaa ratkaisevana asiana ostamisen suhteen vaan ennemmin asioidaan jo tutuksi tulleessa, hyvän myyjän ja palvelun omaavassa liikkeessä ja maksetaan hieman enemmän.
 
Toinen ilmi käynyt asia oli se, että vaikka ennalta arvaten suuri valikoima olisi toivomusten kärkipäässä, niin senkin ohitse kiilasi myyjän asiantuntevuus. Esim. Suuri valikoima= Seinä täynnä Gibsonin Les Pauleja= Ruvetaan testaamaan itse. Moni tahtoi tätä skenaariota mieluummin Kitarapajan tyylisen; asiakas ilmoittaa haluavansa Les Paulin, asiantunteva myyjä tuo testattavaksi kaksi parasta yksilöä- tilanteen.
 
Jotkut, (selvästi pienempi määrä) taas mieluummin asioivat huonon palvelun liikkeissä kunhan saavat liikkeestä tuotteet halvemmalla hinnalla.
 
Mikä tai mitkä seuraavista seikoista vaikuttavat eniten juuri sinun osto/liikkeessä asiointipäätökseesi? Kannattaa miettiä hetki, mieli saattaa muuttua asiaa pidempään pohtiessa.
 
Motiivit:
 
1: Hinta (Maksatko mieluummin vähän enemmän jos saat hyvää palvelua? Onko hinnalla mitään merkitystä?)
 
2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?)
 
3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?)
 
4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?)
 
Postaan aiheen sekä kitarakamojen- että rumpukamojen palstalle, koska näillä keskustellaan musaliikkeistä ja soittimien ostamisesta. Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitä asiasta. Vääriä sellaisia ei ole.
 
Kiitos etukäteen! :)
 
tcitc
07.04.2013 17:41:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jännää kun alustat tutkimustuloksilla ennen kysymyksiä ja kysymysten asettelustakin saattaa löytää asenteita jos vähän sillä tuulella sattuu olemaan. Mut voishan sitä vastata vähän myöhemmin että kerkeepi pohtia asiaa.
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
MaxDamage
07.04.2013 20:47:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tcitc: Jännää kun alustat tutkimustuloksilla ennen kysymyksiä ja kysymysten asettelustakin saattaa löytää asenteita jos vähän sillä tuulella sattuu olemaan. Mut voishan sitä vastata vähän myöhemmin että kerkeepi pohtia asiaa.
 
Niin no lähinnä juuri siksi että se herättäisi ajatuksia. Tämä ei ole mikään itse tutkimus. Kiinnostaa vain täälläkin asiasta keskustella kun päivittäin juttua työstää. Mitä tarkoitat asenteilla? Tottakai itse olen olen tietoinen mitkä asiat minulle ovat tärkeitä, muille ne voivat olla ihan eri jutut. Kitarakamojen puolella on jo syntynyt mielenkiintoista keskustelua aiheesta. Ei tässä ole tarkoitus ärsyttää ketään vaikka kirjoitustyylini joihinkin niin vaikuttaisi.
 
Kailis
08.04.2013 11:15:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä mutta Soitin Huttuseen en astu jalallani enää ikinä.
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
MaxDamage
08.04.2013 11:47:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: En tiedä mutta Soitin Huttuseen en astu jalallani enää ikinä.
 
Kiitettävän ytimekäs mielipide! :D
 
quicgr
08.04.2013 12:21:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä olen ASIAKAS. Peruskäytöstavat ovat itsestään selvyys. En todellakaan ala maksamaan siitä että myyjä sanoo "päivää" tai "terve".
En ole vielä kertaakaan törmännnyt myyjään joka olisi oikeasti asiantunteva. Näitä jotka koittavat vaikuttaa asiakkaan ostopääätköseen tyyliin "et sä tota voi ottaa ota tää kalliimpi tää on hyvä" kyllä löytyy. Yleensä katson netistä parhaimman vaihtoehdon ja ostan sieltä mistä tämän vaihtoehdon saa halvimmalla. Eli jos se on normi kivijalkaliikkeessä, marssin sisään ja kysyn myyjältä tuotetta ja ostan sen.
 
Pik-kaisen kopis-telin ja potkis-kelin rumpu-loita ja kilkut-telin sy-mppiksiä. Vähän gibun in-tukkaa, zild-jukkaa, pari yamahas-pede epä-kak-sois-tukija-lka stand-iä eli kevyt ja muuta kruisa-iltavan inter-stingiä bys-anttilaista dä-dää.
tomboarmageddon
08.04.2013 12:30:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mullakin on dlx:ään jonkin sortin"viimeninen jos ei muualta löydy" patoutuma.
Kaikki ratkaisee mulla. Eniten hinta ja se, että annetaan heti vähän alea jo tinkaamatta toimii mulle. Tammerpianossa juuri näin.+annetaan rauhassa tsekkailla, eikä tulla puhumaan pehmeitä että sais äkkiä kaupat...
Täähän on sinänsä hassua että mua voi huijata laittamalla ensin vähän ilmaa hintoihin ja ottaa niitä siinä pois sitten:)
 
tcitc
08.04.2013 15:38:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MaxDamage: Niin no lähinnä juuri siksi että se herättäisi ajatuksia. Tämä ei ole mikään itse tutkimus. Kiinnostaa vain täälläkin asiasta keskustella kun päivittäin juttua työstää. Mitä tarkoitat asenteilla? Tottakai itse olen olen tietoinen mitkä asiat minulle ovat tärkeitä, muille ne voivat olla ihan eri jutut. Kitarakamojen puolella on jo syntynyt mielenkiintoista keskustelua aiheesta. Ei tässä ole tarkoitus ärsyttää ketään vaikka kirjoitustyylini joihinkin niin vaikuttaisi.
 
ahhaa, luulin siis että tää ois myös osa tutkimusta. Siks ihmettelin tietynlaista subjektiivisuutta. Eipä sitten mittään :)
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
isoaarne
08.04.2013 16:04:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse asioin aina hyvillä mielin Lahden Keskusmusiikissa. Kukaan ei tule tuputtamaan/"myymään" erikseen mitään, ja tuotteista saa hyödyllistä ja jopa asiantuntevaa tietoa kunhan kehtaa kysyä. Lähes joka kerta liikkeessä asioidessani on ollut joku teini-hevari vinguttamassa Jacksonilla Metallicaa, mutta myyjien naamalta ei ärtymystä ole ollut havaittavista.
 
Hirveitä alennuksia ei ole suuremmin hellinnyt, mutta kaupan hinnoittelu ei ole muutenkaan kalleimasta päästä. Netistä esim. thomannilta saisi usein ostettua halvemmalla, mutta kun "lähikaupassa" homma toimii, niin miksen tukisi sen toimintaa.
 
Draw blood
majuku
08.04.2013 16:37:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hinta ei kamalasti vaikuta jos se on lähelläkään verkkokauppojen hintoja, tuote heti hyllyssä ja palvelu edes asiallista. Jos tavara pitää tilata niin mieluummin tilaan sen netistä ja samantien kotiin asti.
Myyjän mielipiteet ei voisi vähempää kiinnostaa, eli ihan sama vaikka ei omaisi tuotteista mitään omakohtaisia kokemuksia. Tärkeämpää olisi hallita asiakaspalvelu ja asioiden hoitaminen loppuun asti sovitusti.
 
- It's business in the front and party in the back -
ferodoz
08.04.2013 17:06:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Markun Musiikki! Ei lisättävää. Paras palvelu, parhaat hinnat.
 
Kailis: Jos mä otan joskus tatuoinnin niin se on Joukahainen ottamassa Väinämöiseltä suihin.
tito
08.04.2013 17:09:54 (muokattu 08.04.2013 18:49:55)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1 hinta: muutaman prosentin heitoilla ei ole väliä jos fiilis on kohdallaan ja/tai tarvitsen tuotteen juuri sillä hetkellä
 
2 palvelun laatu: mun mielestä ei yhdyssana :) On hyvä jos myyjällä on soittotaustaa ja omia mielipiteitä, aloittelijoille ohjeeksi ja kokeneemmille asiakkaille ajatusten ja keskustelun pohjaksi
 
3 valikoima: tällä ei ole oikeastaan paljoa merkitystä, nuorempana tein hankinnan opettajan, myyjän tai kaverin suosituksesta. Nykyään taas tiedän tarkemmin mitä etsin ja haen sen sieltä mistä sen saa. Kaikkea ei kuitenkaan voi olla tarjolla testattavaksi, niin kunhan on jotain minkä takana kauppias voi ylpeänä seistä. Eli hyvät jutut lähtee intohimosta alaan ja tiettyihin tuotteisiin, ei pelkästä bisneksestä.
 
4 tila: Helsingin Verkkokaupan musaosaston kaupallinen hallimaisuus aiheuttaa mulle vähän näppylöitä, taidan siis olla old-school. Tosin pienenä plussana mainittakoon pieni räpläyskynnys; teknohärpäkkeitä ja laitteita on kiitettävästi asennettu esille ja kokeiltavaksi. Mutta paremmin se toimii mulle kodikkaammissa ja persoonallisemmissa tiloissa. Pitää olla siis eristettyjä nurkkia ja tiloja soundien testailuun ja sopivaa rentoutta atmosfäärissä. Tosin sitten täytyy rehellisesti todeta että varmasti yli puolet viime vuosien hankinnoista on tullut ebayn, t-kaupan, dv247:n jne kautta. Niin ja oli sitten nettikauppa tai kivijalkaputiikki, niin netissä online reaaliaikainen varastotilanne on aika must nykyään, ei tarvi arvuutella pistäisikö tilauksen Saksasta vetämään vai hakeeko aamulla naapurin kivijalkaliikkeestä.
 
Tietyllä tavalla parhaat musakauppamuistot on jo historiaan jääneestä Oulun Backlinestä, jossa kaikki kama oli vimosen päälle kallista ja vimosen päälle laatua. Putiikin isäntähän oli yläasteikäiselle pojanklopille ensi näkemältä lähinnä kunnioituksen sekaista pelkoa herättävä ilmestys. Mutta persoonallisia mielipiteitä sai kuulla aiheesta kuin aiheesta, pääsi kokeilemaan Signioiden soundia ensimmäistä kertaa livenä ja taisipa olla kahviakin tarjolla. Muutamaa vuotta myöhemmin kun metsästin elämäni virveliä, päädyin hankkimaan sen Noble&Cooleyn juurikin ko putiikista, en suinkaan hinnan, vaan tuotteen laadun ja yleisen fiiliksen pohjalta. Terveiset vaan Nietsulle, jos tällä palstalla seikkailet.
 
cannedheatmaista zen-kepeyttä =)
statistiÖ
08.04.2013 18:02:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MaxDamage: 1: Hinta 2: Palvelunlaatu 3: Valikoima 4:Kohtaamismaisema
Katson netistä valmiiksi, mitä ostan; tiedot, hinta, saatavuus. Ei nettitilauksille! Merkkiuskovaisuutta mulla autojen ja soitinten suhteen. Suomalaisuus on tuotteessa aina ohjaava tekijä.
1. Sopiva tuote, sopivasta hintaluokasta. Ostan sieltä, missä se on kohtuuhinnassa tai halvin JA lähellä. En pidä tinkimisestä. 2. Annetaan olla rauhassa (pyynnöstä). Osataan vastata kysymyksiin. Ei tarvi mielistellä, lokeroida, esitelmöidä tai opastaa. 3. Tosi hyvä, jos on sitä mitä haluan. 4. Siistiä, tarpeeksi vaihtoehtoja (ei vain halvinta tai kalleinta) ja tilaa. Pitää saada hypistellä. Ei niskaanhengittämistä. Mielenkiintoista olisi päästä isoon musiikkimarkettiin käymään.
 
I RLRR LRLR RLRR LRLR I Jos ei soi hiljaa, soi kovaa II
Pearlman
08.04.2013 18:21:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1: Hinta: En osta mitään hintavampaa ilman kilpailutusta (en ole ikinä ostanut). Eli hinta määrää ostopäätökseni täysin. Ostan vain tuotteen jonka olen selvittänyt hyväksi. Jos palvelu on olematonta tai huonoa kivijalka tai nettiliikkeessä, niin en yksinkertaisesti osta sieltä mitään.

2: Palvelunlaatu (Sisältää myyjän peruskäytöstavat sekä asiantuntevuuden, eli osaa vastata kysyttäessä. Onko sillä loppujen lopuksi väliä?): Kyllä tällä on väliä - rummuissa en tarvitse enää näuvoja, mutta monessa muussa asiassa kyllä. Yleensä kivijalkaliikkeet pystyvät laskemaan hinnan haluamalleni tasolla, mutta jos palvelu ei toimi niin en osta vaan tilaan muualta. Palaan yleensä hyvän palvelun omaavaan liikkeeseen (Markun musiikki on tästä erinomainen esimerkki!).

3: Valikoima (Suuri valikoima monia eri tuotemerkkejä ja tuotteita. Onko se tarpeellista?): Olisi tarpeellista, mutta rumpujen suhteen harvoin näin on - jenkeissä tilanne on toisin. Kokeilemaan pitäisi tuotteita päästä.

4:Kohtaamismaisema (Yleinen uskomus alalla on, että muusikot asioivat ennemmin old school- henkisessä, tunnelmallisessa liikkeessä. Asioisitko itse mieluummin suuressa ja avarassa, hallimaisessa tilassa? Vai mieluiten netissä?): Ei mitään merkitystä minulle.
 
"Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin"
-Dr.DW-
08.04.2013 18:43:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannetaanpa omakin korsi kekoon!
Pidemmittä jaaritteluitta:
 
1. Hinta on nykyisillä tuloilla hyvinkin merkittävä tekijä ostopäätöksessä. Jos saan postikuluineen vaikka Esim. Thomannilta, kympinkin halvemmalla -ostan sieltä.
Niinkuin joku tuossa jo aikaisemmin sanoikin että jos ostoksella on kiire, niin olen valmis maksamaan hitusen enemmän!
Jos olisin hitusenkaan rikkaampi, niin ehdottomasti asioisisin kivijalkakaupoissa. Nyt on vain näin.
 
2. Palvelunlaadusta osaan sanoa sen, että olisi hyvä että kauppiaalla/myyjällä olisi jonkinlainen perustuntemus myytävästä tuotteesta. Myöskin se osoittaa suunnatonta omistautumista asialle että jos jotakin tietoa ei Esim. esitteistä/tms. löydy, on myyjä valmis soittamaan maahantuojalle/muulle henkilölle jolta tietoa saa.
Hyvään asiakaspalveluun kuuluu itsensä jatkuva "kouluttaminen" erilaisiin uutuuksiin.
 
3. Valikoimasta sen verran että minun mielestä sitä olisi hyvä olla.
Ymmärrän kyllä kauppiaankin kantaa, että jos Esim. jokin High End rumpusetti seisoo esitteillä, on se tekemätöntä palkkaa.
Niinkuin tuossa aikaisemminkin mainittiin, olisi kultakin edustamaltaan merkiltä hyvä olla tarjoilla kaikentasoista laitetta. Selvästi enempi kauppaansatekeviä, useampiakin yksilöitä.
 
4. Kouhtauspaikasta sen verran, että kauneus on totaalisesti katsojan silmissä.
Itse pitäisin enempi sellaisesta hieman modernimmasta lookista. Tummia värejä, esim. violettia ja viininpunaista. Hyvä ja toimiva valaistus.
Iso halli on myrkkyä minulle. Mutta niinkuin sanoin, katsojan silmistä jne.
Nettikauppahan on vaivaton, ostajan kannalta. Mutta siinä ei paljoa sitten hiplatakaan. Se olisi erittäin hyvä lisä kivijalkaliikkeelle, niinkuin monilla jo onkin.
Sivujen tulisi minun mielestä seurata kaupan omaa ilmapiiriä ja olla selkeät ja erittäin helppokäyttöiset.
 
Its better to die on your feet, than to live your life -on your knees.
M. Kekki
08.04.2013 18:55:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1: Hinnalla on suuri merkitys. Lähes aina vertailen, kilpailutan ja tinkaan - eli yritän saada haluamani tuotteen mahdollisimman halvalla. Silti olen valmis myös maksamaan hieman ekstraa nopeasta, sujuvasta ja asiantuntevasta palvelusta, jos koen sen antavan todellista lisäarvoa.
 
2: Palvelu on tärkeä asia. Yksikään myyjä ei voi tietää kaikkea kaikista myymistään tuotteista, mutta täytyy osata ja haluta ottaa selvää. Välinpitämättömyys ja vetelyys ajaa minut ulos ovesta.
 
3: Olisihan se tarpeellista, mutta samalla utopiaa.
 
4: Kyllähän se on ihan mukava notkua tiskillä ja iskeä tarinaa paikallisen soitinkauppiaan kanssa. Samalla usein tulee jotain hankittuakin.
 
Ei surkutella vaan tehdään!
Hakki
08.04.2013 22:25:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1: Hinnalla on toki väliä, mutta jos puhutaan pikkuisista heitoista niin hyvä palvelu vie aina voiton. Muutaman satasen ostoksessa ei joku kymppi tai pari ole mitään, jos saa hyvää palvelua ja tavaran käteen siltä seisomalta sen sijaan että pitäisi ruveta netistä tilaamaan. Koskaan en ole t-kaupasta joutunut mitään vielä ostamaan.
 
2: Asiantuntevuus on aina iso plussa, mutta ei aina välttämätön. Jos itse tietää aika hyvin mitä on hakemassa ja millaisia tuotteita on tarjolla niin se ei ole niin justiinsa osaako myyjä sanoa muuta kuin hinnan vai ei. Aloittelevalle soittajalle asiantunteva myyjä on kultaakin kalliimpi. Itsellä kävi mäihä kun aloittelijana osuin liikkeeseen jossa oli todella asiantuntevaa rumpupuolen henkilökuntaa.
 
3: Valikoima auttaa, mutta myös varmaan omankin tuoteuskollisuuden kanssa on ollut tekemistä lemppariliikkeen hyvällä palvelulla. Merkkejä ei tarvitse olla kuin se yksi.
 
4: En ole ihan niin paljon tykännyt suurista hallimaisista myymälöistä. En oikein osaa sanoa miksi, mutta tunnelmalliset liikkeet on kivampia. Netistä ostan kaikenlaista, mutta soittimia en.
 
Oma vakiokauppani on ollut alusta asti Soitin-Laine. Kun 15v hevipaavona sinne ensimmäisen kerran kävelin huuli pyöreänä ostamaan Paisteen kolmenollakakkosia, sain todella hyvää palvelua iästä ja asiantuntemattomuudesta huolimatta. Onhan tässä jo melkein 17 vuotta tullut sinne kannettua rahaa säännöllisin väliajoin, että on sillä palvelulla jotain väliä.
 
while(true) {play(metal);}
AP
09.04.2013 11:02:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-:
 
1. Hinta on nykyisillä tuloilla hyvinkin merkittävä tekijä ostopäätöksessä. Jos saan postikuluineen vaikka Esim. Thomannilta, kympinkin halvemmalla -ostan sieltä.
Niinkuin joku tuossa jo aikaisemmin sanoikin että jos ostoksella on kiire, niin olen valmis maksamaan hitusen enemmän!
Jos olisin hitusenkaan rikkaampi, niin ehdottomasti asioisisin kivijalkakaupoissa. Nyt on vain näin..

 
Ma ei ymmärtää. Jos olisin ostamassa vaikka symbaalia, joka maksaa 400 e Soitin-Laineella ja 390 e Thomannilla, ei kahta kysymystä etten ostaisi sitä Laineelta. Rahat jäävät omaan kaupunkiin ja jos vaikka tarvitaan jotain takuujuttua, on paljon kätevämpää lompsia keskustaan sitä hoitamaan kuin jonnekin Saksaan.
Kalliimmassa kamppeessa pieni hintaero on vielä epäolennaisempi asia. Halvan vekottimen taas, vaikka 50 e laitteen (joka maksaisi T-kaupassa 40 e) ostaminen ulkmailta vaan taas tuntuu muuten pöljältä.
 
Ei , minusta, yrittäjäperheen ipanasta ei helpolla saa T-kaupan asiakasta - ainakaan niin kauan kuin kulmilla on kotimainen liike joka pystyy kilpailemaan hinnoilla ja palvelullakin.
 
"Että se tulisi seinän läpi ja kaataisi hellan, ja menisi toisesta seinästä ulos. Sitten muumimamma sanoisi että "kah, nyt taitavat kakkuset uunissa olla hieman vituillaan" -Tempura
Vallu-Veke
09.04.2013 12:24:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Turun suunnalla on pelkästään hyviä musiikkiliikkeitä.
Äffä, Soitin-laine, Vertikaali.., Super-Ostis,..
Hieman erilaiset valikoimat, niin tilanteen mukaan vaihtelee, missä tulee käytyä.
Iltapäivällä, ruuhka-aikana joskus parkkipaikka ratkaisee. Palveluissa ei valittamista. Hinnat yleensä halvempia, kuin t-kaupassa.
 
Weetoz
09.04.2013 12:55:39 (muokattu 09.04.2013 13:02:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AP: ...ja jos vaikka tarvitaan jotain takuujuttua, on paljon kätevämpää lompsia keskustaan sitä hoitamaan kuin jonnekin Saksaan.
 
Pakko kommentoida tätä vähän, kun tuntuu olevan aika yleinen harhaluulo että takuujuttujen hoitaminen olisi jotenkin hankalaa thomannin kanssa. Itse olen kerran joutunut Zoomin laitteen palauttamaan tuonne Saksaan, ja se hoitui kyllä jopa helpommin kuin kotimaan kauppojen kanssa asioidessa. Ei tarvinnut edes lompsia sinne keskustaan asti, kun parin sähköpostiviestin jälkeen UPS:n heppu tuli sovittuna aikana ihan kotiovelta noutamaan laitteen. Paria viikkoa myöhemmin UPS:n heppu toi uuden laitteen tilalle, jälleen kotiovelle asti. Missään vaiheessa ei tarvinnut vääntää asiasta kättä kenenkään kanssa, ja palvelu oli koko ajan erinomaista. Myös kaverini on kerran joutunut hoitamaan kitarapedaalin takia takuujuttuja thomannin kanssa, ja hänen kokemuksensa ovat samanlaiset.
 
Perään täytyy mainita vielä se, että asioin kyllä kuitenkin itsekin pääasiassa paikallisten liikkeiden kanssa, ja pidän niiden tukemista tärkeänä. Omien kokemusteni perusteella näissä Jyväskylän liikkeissäkin palvelu pelaa aina hyvin ja hinnat ovat kohdillaan, usein olen saanut tavaraa jopa halvemmalla kuin t-kaupasta. Tuon Zoomin ostin thomannilta siitä syystä, että sen sai sieltä huomattavasti nopeammin kuin paikallisesta olisi saanut, ja sillä oli vähän kiire. Kotimaisissa kaupoissa asioidessa eniten harmittaa yleensä valikoiman niukkuus, vaikka se onkin ihan ymmärrettävää. Helsingissä tämä ongelma on luonnollisesti pienempi kun suurin osa maahantuojista on siellä, mutta muuten se on ihan huono paikka. :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti