Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hevikioski
1 2
Jarmando
15.01.2013 17:37:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei vaan tietäjät. Lausukaapa mielipiteitänne sijoitteluun ja tarvittavaan varusteluun liittyen ja tietty pari trolliakin tarvitaan, ettei mene pelkäksi asiaksi.
 
Rokkipaketti on viimeistelyä vaille valmiina ja ettei mene pelkäksi soittamiseksi otin hevikiskan työn alle ja sen ergonomia tarvitsee vähäsen neuvontaa ja apua. Paketilla pitäisi metalloida omaksi iloksi, kohtuullisella budjetilla (jotain itsetehtyä pitää seassa aina olla). Tätä settiä ei tarvinne koskaan roudata. Omissa kuvissa on ensimmäinen häthätää kasattu näkemys sijoitteluun, mutta tuo muuttunee kovastikin, jahka sillä ehtii vähän soittamaan. Isoilta pojilta olen varovasti vaklaillut varustusta ja sieltä bongannut ainakin: Räkit, vaijerihaikat ja x-hatit (vaimikäseolikaan).
 
Räkki: Ostaen, tehden, vai jätänkö pois koko höskän? Yhtenä vaihtoehtona olen pyöritellyt päässäni kevyt räkkiä, jossa poikkipuomi kiinnitetään bassojen tomimuhveihin. Crashit ja tomit siihen ja reunoilla standit lattialla. Onko ihan hölmö ajatus? Mihinkä kohdin settiä räkki sijoitetaan, silmämääräisellä haarukoinnilla vaakaputki asettuisi suunnilleen bassojen resokalvojen yläpuolelle, mutta kuinka korkealle?
Vaijerihaikka: Ymmärrän sen helpomman sijoittelun, mutta niin suolaiset ovat hinnat, että katsonen tuon tavallisen kanssa ensin tien loppuun? Kulkenee siis käsi kädessä räkin kanssa?
X-hat: Pellit on ja tellingit eivät näemmä ihmeitä maksa, ellen sitten innostu rustaamaan jotain tuosta vanhasta Yamahasta. Miten ne toimivat, kun en ole rakenteeseen päässyt tutustumaan ja mihin väliin olette omanne sijoittaneet?
Chinat: Sellainenhan vissiin kuuluu olla kummassakin laidassa? Pari halpista on, joista ainakin tuo kuvan Meinl on lähtijöiden listoilla (taas tarttee tilata Jannelta audienssia). Wuhanin 18 on niin kaamea, että se alkaa menemään kivan puolelle, saatan jopa pitää sen.
 
Sijoittelun tulisi olla varsin tiivis ja kompakti, että ehdin rivakammassakin menossa sutaisemaan edes osan iskuista. Lisäksi olen mieltynyt levymäiseen sijoitteluun, jossa korkeuserot ja pykälät (keppi tahmaa niihin ikävästi) on pyritty minimoimaan. Jos jotakin olennaista puuttuu listalta, kertokaa toki ja kommentoikaa toki muutenkin. Kierrätyskin on kivaa, joten saa tarjota niitä puuttuvia elementtejä ja ostatella Meinliä (jos ketään vähääkään kiinnostaa, se on: 16 traditional-sarjan china).
 
Sori: Päällekkäisyydet muiden threadien kanssa ja pitkä & huonosti jäsennelty vuodatus.
 
Kurjaa olla niin älykäs, että käsittää, ettei ole kauhean älykäs.
El Jefe
15.01.2013 18:03:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tavaraa kertyy enemmänkin, niin kyllä se räkki helpottaa elämistä paljonkin.
Ei varmaan kannata mitään pielavetistä väsätä kun ei nuo uudet tai käytetyt modernit Gibraltaritkaan maksa paljoa. Ja just jos haluaa päällekkäin symbaaleja niin se on hyvä ratkaisu.
 
Ei se vaakaputki tarvitse mennä suorassa bassorumpujen päällä:
 
http://www.gibraltarhardware.com/?fa=rf
 
Tuo nyt on ääriesimerkki, mutta aika hyvin tuota pystyy muokkaamaan vaikka pienelle mutkalle pois ja ylöspäin kuljettajasta. Kunhan 2 jalkaa on maassa, niin lisäputket vaikka halvemmilta merkeiltä ei maksa paljoa. Ja haikkaa voi liikuttaa jonkin verran jos sen laittaa klämpillä kiinni räkkiin.
 
Tuossa kuvahaun tulos:
 
http://www.google.fi/search?q=gibra … ource=og&sa=N&tab=wi&ei=YXr1UJ6wE8n
 
X-hat näyttäs maksavan joitakin kymppejä. Mä laitoin ihan puomiin mahdollisimman alas muovisen aluslevyn ja ohuehko huopa siihen, vähän taisi olla huopaa välissä ja Etolasta letkua kierteen peitteenä. Ja juuri mahtoi toi yläpelti kiinni muovisella M8-mutterilla.
 
Fresh White Reeboks Kickin Your Ass
18is9
15.01.2013 18:42:18 (muokattu 15.01.2013 18:44:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äkkiseltään kun katon tuota sun isointa settiä niin ergonomiaa ajatellen räkki voisi auttaa asiaa. Toki varmaan telineilläkin pärjää. Onko ride ja kakkoshaikka optimaalisessa paikassa niin ettet joudu kurottelemaan? Itse siirtäisin koko etutomihässäkkää pykälän verran vasemmalle jotta saisin riden enemmän eteen. Onko vasemman laidan haikka just siinä missä pitääkin, ettei ole liian kaukana?
 
Itsellä on aika iso setti kanssa hevanderihommissa, ja olen rakentanut sen sillä periaattella että basari, virppa, haikat ja ride oikeille paikoille, ja muu siihen ympärille miten sitten mahtuu.
 
EDIT: Trollatakin piti, kaks rideähän tarvit sitten kanssa?
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
Jarmando
15.01.2013 18:47:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

El Jefe: X-hat näyttäs maksavan joitakin kymppejä. Mä laitoin ihan puomiin mahdollisimman alas muovisen aluslevyn ja ohuehko huopa siihen, vähän taisi olla huopaa välissä ja Etolasta letkua kierteen peitteenä. Ja juuri mahtoi toi yläpelti kiinni muovisella M8-mutterilla.
 
Kiristätkö sä mutterilla peltejä toisiinsa? Ja jos, niin kuinka lujasti? Jotenkin tahtoisin pikkasen "sihahdusta", muttei kuitenkaan kokonaan auki ja mietiskelin kiristykseen jousia... Tosta kokonaisesta (rikki on, joo) voisi osat saada haaskattua.
 
Kurjaa olla niin älykäs, että käsittää, ettei ole kauhean älykäs.
Jarmando
15.01.2013 18:56:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

18is9: Trollatakin piti, kaks rideähän tarvit sitten kanssa?
 
Jepulis. Kävi itselläkin mielessä kokeilla tomeja yhtä pykälää vasemmalle. Saisi alemmas, kun 13" (korkein) tulisi enemmän bassojen väliin ja rokkisetissä tosiaan on ride melko edessä. Mutta sillä lailla luulisin, että se 10" menee liiaksi vasemmalle ja jää vallan soittamatta? Ei siinä, hölmöltähän se kuulostaakin, kun en osaa virittää... Pitääpä kokeilla.
 
Kyllä mä varauduin tuohonkin ja valkkasin 17" crashin (haikan vieressä vasemmalla), joka "raidaa" kanssa. Yhtä nopsaa blastbeatin (vaimikäsenytoli) johdannaista en osaa soittaa oikeakätisesti, niin tarttee olla kätisyydet ristiin.
 
Kurjaa olla niin älykäs, että käsittää, ettei ole kauhean älykäs.
18is9
15.01.2013 19:06:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jarmando: Mutta sillä lailla luulisin, että se 10" menee liiaksi vasemmalle ja jää vallan soittamatta?.
 
Itse soitan vanhan liiton meiningillä heviä, joten pieniä tomeja tarvitaan ainoastaan rolleihin. Ei mitään yksittäisiä jazz-iskuja vaan Nico McBrain -meininkiä. Mulla on pari pienintä tomia haikan päällä. Siinä mielessä ei haittaa vaikka pienimmät tomit on ergonomisesti aika huonossa paikassa kun niitä tarvitaan ehkä kahdesti per biisi. Nämä new school -metallimiehet saattavat asetella setin vähän eri logiikalla, olen nähnyt niitäkin missä pienin tomi on keskellä.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
Kailis
15.01.2013 19:44:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitää olla symmetrisesti sijoitettu niin että kaikkea on kaksi. Ergonomialla ei ole väliä. HW:n pitää olla mustaa. Kaiken pitää olla mustaa. Resokalvoon omasuunnittelema epäonnistunut logo, joka viittaa johonkin mystiseen.
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
Kefiiri
15.01.2013 20:26:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisäisin listaan vielä että hevivaikutelman maksimoimiseksi bändin nimi pitää kirjoittaa kalvoon niin omaperäisen ja rajun näköisellä fontilla ettei pirukaan ota selvää mitä siinä lukee.
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
EJ84
15.01.2013 21:04:02 (muokattu 15.01.2013 21:15:31)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

18is9: kaks rideähän tarvit sitten kanssa?
 
HEVI KIOSKI!
http://www.freewebs.com/chaos-satan … -mantra/POD%20Satan%20Drums%201.jpg
Duro
15.01.2013 21:26:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Trendikästähän olis myös heittää etutomit jotenkin vammeniin järjestykseen. Niinku vaik 12/10/13 ja lattiatomit soittajan molemmille puolille jos niitä olis kaks. Joudut myös hommaamaan octobanit ja räkin. Ja kickportit molempaan basariin. Ja Axisit, ettei olennaisin unohdu. Toinen snarekin jonnekki pitäs änkee.
 
Tilipitappituppitappi
Jasks
15.01.2013 22:03:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://imageshack.us/photo/my-images/577/20121225135540.jpg/
 
Ittelläni tuo toinen haikka on sijoitettu noin. Telineenä on siis tämä http://www.thomann.de/fi/gibraltar_9707x_xhat.htm erittäin näppärä peli, suosittelen! Meinasin ensi että säästän kaapeliin mutta kaikkeahan on pakko saada heti. ;)
 
Tuo toimii siis niin että heitetään ylä ja alapelti kiinni tuohon ja sitten sitä että kuinka tiukasti ne toisissaan ovat kiinni niin säädetään tuolla omalla säätö ''vivulla''
 
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
jazzmies
15.01.2013 22:25:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jarmando: Chinat: Sellainenhan vissiin kuuluu olla kummassakin laidassa?
 
Riippuu ihan siitä, mitä omalta soitoltaan tai saundiltaan hakee, vaikka on olemassa lähes vaikoituja kattauksia eri lajeissa. Osasta settikokoonpanoja on tullut klisheenomaisia, vaikka sille musiikillisia perusteita olisikaan. Mutta näin se vain menee, että jos menee tietynsorttiseen hevibändiin rumpaliksi, on rumpalin hankittava se toinen bassari visuaalisista syistä, vaikka yhä soittaisikin tuplapedaalilla yhteen bassariin. There is no business like show business. Ja samalla taatusti suurin osa jazzmuusikoista ihmettelee, miksi setissäni on kaksi pikkutomia, kaksi virveliä, kaksi chrashia ja kaksi chinaa kahden riden lisäksi. Ne ovat siinä, koska haluan niiden olevan siinä ja koska muuten en saa setistä tiettyä väriä irti en sitten millään.
 
Äärimetallissa on syytä opetella kuviot molempikätisesti, jottei lopu papu kesken liidikädestä. Eli energiaekonomisuudesta on pitkälti kyse, joten silloin olisi järkevä olla kylliksi äänenväriä molemmilla puolilla settiä.
 
"Ego on kuin hattu. Olisi aina kohteliasta ottaa hattu pois päästä aina kun tapaa toisia ihmisiä."
House Band
15.01.2013 23:41:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä teille kioskia... Ja on heviä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=9EJMNx186DQ
 
Soittaja soittaa,haitaristi haittaa.
kazaa
15.01.2013 23:50:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EJ84: HEVI KIOSKI!
http://www.freewebs.com/chaos-satan … -mantra/POD%20Satan%20Drums%201.jpg

 
Ei perhana, noihan on Sonorit.
 
Too weird to live, too rare to die
Jarmando
16.01.2013 10:40:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille ja oho, tuli kuhinaa?
 
Jasks: Kovin saman näköinen laite jo haarukoituna Gibraltarilta, pykälää halvempi joka kiinnittyy peltistandin M8-kierteeseen. Aina vaan tosin tekis mieli vuolla itse. Tajuan toki, ettei kaikkea voi/kannata tehdä, mikä on tylsää. Mietintämyssyyn.
 
Jääzmies: Komppaan. Symmetria selittyy juurikin kätisyyden vaihdolla, mutta ei aivan noin ylevistä syistä: Mä oon niin surkea, että kätisyyden vaihto on enimmäkseen pakko/lintsaamista ja energiansäästö/kova kiire ajaa ergonomian pariin. Syynä toiseen bassoon oli enimmäkseen budjetti. Tuollaista vasemman jalan soittotuntumaa en löytänyt (tuohon rahaan), tuplapedaaleilla ja toisekseen tuplasetti on "viileä". Toisaalta se vähän vaikeuttaa sijoittelua, mihin tässä neuvoja kyselenkin.
 
Ne "suttufontilla" kirjatut bändikalvot ym. ovat tietenkin selviö. Tässä koetetaan yhdistää huumorilla klisheet ja soitettavuus, mikäli vain mahdollista.
 
Huomionarvoista lienee sekin, että tomit asettuivat ylltättävän hyvin paikoilleen setin omilla tomiarmeilla. Niiden paskuudesta olen lukenut täältä paljon ja lopputulos kaunistelee vähäsen tilastoja.
 
Noh, konsa ehdin vähäsen vuodattelemaan sydänveriä muutaman kuolemattoman Immortal-klassikon parissa, niin tiedän enemmän. Tällaiselle ikämiehelle ne ovat äärimetallia, olematta kuitenkaan sitä oikeasti? Kasvomaaleihin en taida innostustani kuitenkaan laajentaa, hehheh.
 
Kurjaa olla niin älykäs, että käsittää, ettei ole kauhean älykäs.
Jarmando
16.01.2013 10:45:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

18is9: Siinä mielessä ei haittaa vaikka pienimmät tomit on ergonomisesti aika huonossa paikassa kun niitä tarvitaan ehkä kahdesti per biisi. Nämä new school -metallimiehet saattavat asetella setin vähän eri logiikalla, olen nähnyt niitäkin missä pienin tomi on keskellä.
 
Hyvä pointti. Montaakaan iskua per biisi siihen kymppiin tuskin tulee, joten ehkäpä sietääkin väistää vähän. Hmm.
 
Kurjaa olla niin älykäs, että käsittää, ettei ole kauhean älykäs.
Jarmando
17.01.2013 14:41:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääsinpäs viimein eilen testaamaan ja ensi alkuunsa en vielä kommentoi ergonomiaa millään tavalla, koska suurempana shokkina tuli vasemman käden totaalilakko ja kankeahko vasen jalka.
Jalkaa osasin vähän odottaakin: 2007 enskamopo haukkasi vasenta polvea ja tuplabassotteluun tuli 5,5v taukoa. Mutta mihin hävisi vasen käsi? Moposettiä olen aika paljon tahkonnut viime vuosina, mutta punkkihommissa näemmä pääsevät lepäämään nämä "slave"-raajat.
Kovahko urakka on edessä, mutta vaikka läpi harmaan kiven
 
Kurjaa olla niin älykäs, että käsittää, ettei ole kauhean älykäs.
joku muu sikko
17.01.2013 18:53:04 (muokattu 17.01.2013 18:55:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mitään räkkejä hevisettiin. Räkit on håmåvehkeitä. Näyttää ihan rollaattoreilta kun yleisöstä katsoo.
 
There is no school like "old school".
hollmi-5
19.01.2013 13:50:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko: Ei mitään räkkejä hevisettiin. Räkit on håmåvehkeitä. Näyttää ihan rollaattoreilta kun yleisöstä katsoo.
 
Niiiiii... Räkki sopii settiin, kuin apupyörät Harley-Davidsoniin.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
Veksi
19.01.2013 14:04:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kazaa: Ei perhana, noihan on Sonorit.
Al Qaidan rumpali!?
 
Elämä on kovaa, ilman kovaa ei olisi elämää ( Eemeli )
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti