Muusikoiden.net
19.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yamaha Tour Custom vs. Stage Custom (vai sittenkin Tama)
1 2 3
macce84
28.12.2012 21:17:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedostaen, että täällä on jo lukuisia viestiketjuja keskihintaisten rumpujen vertailusta uskallaudun kuitenkin avaamaan uuden topicin aiheesta :)
 
Tällä hetkellä omistuksessa siis Taman Rockstar setti (BD 22", tomit 12",13" ja 16") ja nyt olisi hakusessa hieman kompaktimpi setti samasta hintaluokasta. Oon tykännyt Rockstaroista, mutta koko saisi tosiaan olla bassorummussa 18" tai 20" nykyisen 22" sijaan. Soittelen Skata, joten senkään puolesta rumpujen ei tarvitsisi olla näin jykeviä.
 
Oon miettinyt vaihtoehtoina Yamaha Stage Customia tai Tour Customia tai sitten Taman Superstaroja. Tänään kävin liikkeessä kokeilemassa Tour Customeja ja ne eivät sytyttäneet. Eivät tosin olleet lainkaan vireessä, joten annettakoon vielä mahdollisuus. Viereiset Oak Customit sen sijaan alkoivat himottaa, mutta budjetti ei tällä hetkellä anna myöden näihin.
 
Kyselisinkin täällä viisaammilta, mitä mielipiteitä Stage ja Tour Customeista tällä palstalla löytyy? Onko hintaero näissä nähtävissä myös laadussa Tourien hyväksi? Entäs sitten Superstarat verrattuna Rockstaroihin ja näihin Yamahan rumpuihin? Jos hinnat pyörii samoissa niin ottaisinko Tour Customin vai Superstaran? Vai pysynkö nykyisissä ja odotan, että talous antaa myöden Oak Customiin? Niin paljon valintoja :)
 
sahkuifk
28.12.2012 21:35:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko se nyt ihan pakko rajata näin pieneen?
Mää mitään tiedä mutta onhan niitä aika paljon muitakin tarjolla jotka sopii budjettiin ja skahan?
 
Kävelin sumussa koulun ohitse.
Jasks
28.12.2012 21:47:59 (muokattu 28.12.2012 21:48:49)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ittellä nyt pari vuotta tuo Stage Custom on ollut ja erittäin hyvä setti se on. Ehdottomasti suosittelen! Tomi koot ovat 8" 10" 12" ja 14"
 
Nuo yamahan tehdas kalvot tosin eivät kauheen hyviä ole niin itte vaihdoin melkeinpä heti remon kalvoihin, mutta bassarissa vielä on tuo yamahan kalvo.
 
Pienessä huoneessa jos rumpuja soittelee ei kaikkein parasta soundia saa aikaan, mutta kun tila on hieman edes suurempi esim autotallissa rummut kuulostavat jo paaljon paremmilta. Mutta tämä koskee lähes tulkoon kaikkia settejä. Meidän koulultakin tuo setti löytyy ja hyvin on pelannut!
 
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
tcitc
28.12.2012 21:50:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/artikkelit/1172
 
Tuossa jotain ölinää tour customeista artikkelin muodossa. Muistaakseni palvontaa, en kerkee lukea kun pitää jo lähteä veskistä :)
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
ilebe
29.12.2012 00:19:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen testannut tour customeita ihan kunnon vireessä, mutta eivät silti itsellä ainakaan sytyttäneet. Saattoi johtua koosta kun oli 22,13,16 oli vähän liian jytäkkä ja sellanen jännän kova se saundi. Virveliä ei ollut tästä testattavana ja rauta oli sekalaista sorttia.
 
Entisellä appiukolla taasen oli stage customit joten niitäkin tullut soiteltua. Tomeista saisi varmasti aika muhkeat saundit kalvojen vaihdolla, basarista ei oikein ottanut selvää kun oli ihan tukkoon dempattu. Alkuperäinen peltipurkki virveli taas oli ihan kuraa. Ensinnäkin lugien kierteet oli heikohkon oloiset (ainakin tässä, muuten en settiä hirveesti viritellyt), sekä pahin miinus oli erittäin heikon oloinen mattokoneisto joka tässä tapauksessa oli jo melko huonossa kunnossa. Raudasta en tiedä koska oli vaihdettu suurimmaksi osaksi parempaan yamahaan.
 
Superstaroista ei ole omakohtaista kokemusta.
 
Itse suosittelen harkitsemaan myös Pearlin vision vbl settiä, löytyy valmiina koossa 20,10,12,14,14x5. Kaverilla on isommalla basarilla sama setti ja basari on tuossa hintaluokassa ylivoimasesti paras saundisin testaamani. Tomeistakin saa kalvojen vaihdolla melko muhkeat saundit. Tässäkin setissä virveli on se heikoin lenkki, jykevä rakenne mutta mm. mattosyvennykset puuttuu kokonaan.
Pearlin rauta taas omien kokemusten mukaan on erittäin kestävää ja hyvää, lukuunottamatta halvempia pedaaleja (esim mukana tuleva p-900). Ja plussana tietysti pearlin "sst"-rungoille myöntämä elinikäinen takuu ;)
 
Sori jos tuli liian Pearl kirjoitus :D
 
Ps. Parashan olisi tietysti jos pääsisit nuita kaikkia ihan itse testaaman.
 
ilebe
29.12.2012 00:31:26 (muokattu 29.12.2012 00:32:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin ja muistuipahan mieleen että tuli yksi keikka soitettua kerran stage custoimeilla. Tässäkin oli muistaakseni 20" basari, joka oli oikeasti viritetty hyvin (ei tukkoon dempattu) ja oli kyllä aika mukavan muhkea saundi tässäkin. Tomeista ei ole minkäänlaista muistikuvaa. Rauta oli sekalaista, muistaakseni aika pitkästi pearlia.
Ja tässä setissä oli joku ihme vanha virppa (ei yamaha) jossa mattokoneisto piti solmia rautalangalla kiinni :D
 
macce84
29.12.2012 10:00:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ilebe: Niin ja muistuipahan mieleen että tuli yksi keikka soitettua kerran stage custoimeilla. Tässäkin oli muistaakseni 20" basari, joka oli oikeasti viritetty hyvin (ei tukkoon dempattu) ja oli kyllä aika mukavan muhkea saundi tässäkin. Tomeista ei ole minkäänlaista muistikuvaa. Rauta oli sekalaista, muistaakseni aika pitkästi pearlia.
Ja tässä setissä oli joku ihme vanha virppa (ei yamaha) jossa mattokoneisto piti solmia rautalangalla kiinni :D

 
ennen rockstarojen hankkimista harkitsin tosiaan myös noita visioneja. Enpä tiedä miksi ne on nyt jääneet pois listalta, ehkä treeniksen räkäiset yhteiskäyttö-exportit ovat aiheuttaneet antipatioita pearliä kohtaan. Pitääpä antaa tällekin vielä mahdollisuus.
 
kincy
29.12.2012 11:13:50 (muokattu 29.12.2012 11:15:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ilebe: Ja plussana tietysti pearlin "sst"-rungoille myöntämä elinikäinen takuu ;)

 
En ole ihan varma, mutta mulle jäänyt jostain PDF:n puolelta semmonen muistikuva, että tuo lifetime warranty koskee ainoastaan jenkkilää.
 
Mulle sanovat musiikkikaupan sedät, että rungoilla on vuoden takuu ostohetkestä, silloin kun omat MCX:t kaupasta hain. Voi tosin olla, että eivät vaan tienneet asian oikeasta laidasta, enkä oo itekään jaksanu googletella.
 
ilebe
29.12.2012 11:20:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

macce84: ennen rockstarojen hankkimista harkitsin tosiaan myös noita visioneja. Enpä tiedä miksi ne on nyt jääneet pois listalta, ehkä treeniksen räkäiset yhteiskäyttö-exportit ovat aiheuttaneet antipatioita pearliä kohtaan. Pitääpä antaa tällekin vielä mahdollisuus.
 
Mitä jäsentiedoista katselin, niin helsingissä päin asustelet(?), niin siellä
Varmasti löytyy liikkeitä joissa näitä kaikkia pääsee testaamaan. Kannattaa tosissaan käydä katsomassa nuo kaikki ainakin kertaalleen läpi.
 
Ja tosiaan nuista visioneista nimenomaan se vbl eli koivu setti. Se vaahterainen vml ei mun mielestä oikee oo nii hyvä saundinen, vaikka oli samat kalvot ja suurinpiirtein samat vireet molemmissa, kun kävin nuita testailemassa ihan vierekkäin.
 
ilebe
29.12.2012 11:24:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kincy: En ole ihan varma, mutta mulle jäänyt jostain PDF:n puolelta semmonen muistikuva, että tuo lifetime warranty koskee ainoastaan jenkkilää.
 
Mulle sanovat musiikkikaupan sedät, että rungoilla on vuoden takuu ostohetkestä, silloin kun omat MCX:t kaupasta hain. Voi tosin olla, että eivät vaan tienneet asian oikeasta laidasta, enkä oo itekään jaksanu googletella.

 
Kyllä tuo muistaakseni taitaa lukea ihan euroopankin sivuilla että "lifetime warranty".
En kyllä oo varma kun ei oo koskaa ollu pearlin runkojen kans ongelmia. Ainut takuuasia ollut ellujen välitanko joka sekin tuli viikossa uusi :)
 
janneto
30.12.2012 20:06:42 (muokattu 30.12.2012 20:07:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokosin ennen joulua soittokuntoon Visionit ja Stage customit. Molemmat ovat hyviä hintaluokassan ja kaikki perusjutut olivat kunnossa; viisteet ok ja rungot kunnossa.
 
Yamahan runkojen sisäpinnat oli käsitelty siistimmäksi, samoin viisteet. Pearlin eduksi luettakoon esimerkiksi todella laadukkaat valetut basarin vannekoukut, Yamahassa ne ovat erittäin rimpulat.
 
Itse ottaisin ( ja otinkin ) Yamahat. Pidän tomiripustuksesta ja pallonivelistä, samoin neutraalista soundista. Visionit ovat varmasti hyvät rokkikäyttöön, soundi on atakkipitoinen.
 
www.captaincougar.net
ilebe
30.12.2012 20:55:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

janneto: Itse ottaisin ( ja otinkin ) Yamahat. Pidän tomiripustuksesta ja pallonivelistä, samoin neutraalista soundista.
 
Itse asiassa Pearliltakin saa pallonivelellisiä tomi holdereita, TH-2000.
 
Ja saundin atakkiin voi vaikuttaa kalvovalinnoilla, vireellä ja rumpujen koolla.
Toki tuo koivu ihan materiaalinakin antaa rummulle atakkia.
 
RJL
30.12.2012 21:12:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eivät taida ainakaan nuo hieman vanhemmat Staget täyttä koivua olla? Ääni niille, vaikken Toureista tiedä käytännössä juuri mitään, miksi niin paljon kalliimmat? Taman superstareja voisi verrata kait Stageen, mutta onhan Tamalla valikomaa vaikka kuinka ja kai sieltä kaikille jotain löytyy jossei rajata johonkin.
 
Syyt ovat usein vieraita jälkeenpäin ajateltuna.
Ernesti
30.12.2012 21:31:49 (muokattu 30.12.2012 21:32:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Odottele ne Oak Customit. Onpahan sitten kunnon pelit.
 
ilebe
30.12.2012 22:38:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RJL: Eivät taida ainakaan nuo hieman vanhemmat Staget täyttä koivua olla? Ääni niille, vaikken Toureista tiedä käytännössä juuri mitään, miksi niin paljon kalliimmat? Taman superstareja voisi verrata kait Stageen, mutta onhan Tamalla valikomaa vaikka kuinka ja kai sieltä kaikille jotain löytyy jossei rajata johonkin.
 
Tietääkseni noi vanhemmat staget oli jotai sellasta sekapuu vaneria.
Nyt vasta muutaman vuoden ollu vissii täyttä koivua.
 
Ja kyllä oon samaa mieltä että säästä vaan niihi oak customeihin.
Ite tein sen virheen että ostin pdp:t halvan hinnan ja uuden setin hurmiossa, soitin niillä vuoden ja sitte päädyin ostamaan nuo silloin kuolaamani "liian kalliit" masters customit ja onhan tuo saundi aivan eri maailmasta. Nyt kelpaa soitella!
Rahaa vaan meni perhanasti hukkaan siinä välissä ku osti ja myi.
 
RJL
30.12.2012 22:58:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ilebe: Tietääkseni noi vanhemmat staget oli jotai sellasta sekapuu vaneria.
Nyt vasta muutaman vuoden ollu vissii täyttä koivua.
 
Ja kyllä oon samaa mieltä että säästä vaan niihi oak customeihin.
Ite tein sen virheen että ostin pdp:t halvan hinnan ja uuden setin hurmiossa, soitin niillä vuoden ja sitte päädyin ostamaan nuo silloin kuolaamani "liian kalliit" masters customit ja onhan tuo saundi aivan eri maailmasta. Nyt kelpaa soitella!
Rahaa vaan meni perhanasti hukkaan siinä välissä ku osti ja myi.

 
Niin. Kai aika harva meistä ostaa ensimmäisiksi tai edes toisiksi rummuiksi laaturummut, vaikka harmittaa täälläkin kun noita halvempia on tullu hankittua eikä viittiny säästää parempiin.
 
Syyt ovat usein vieraita jälkeenpäin ajateltuna.
Zuni2112
31.12.2012 00:34:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

macce84: Kyselisinkin täällä viisaammilta, mitä mielipiteitä Stage ja Tour Customeista tällä palstalla löytyy? Onko hintaero näissä nähtävissä myös laadussa Tourien hyväksi? Entäs sitten Superstarat verrattuna Rockstaroihin ja näihin Yamahan rumpuihin? Jos hinnat pyörii samoissa niin ottaisinko Tour Customin vai Superstaran? Vai pysynkö nykyisissä ja odotan, että talous antaa myöden Oak Customiin? Niin paljon valintoja :)
 
Yammuista sen verran, että Tour Customeita funtsiessa kannattaa pitää mielessä, ettei Yamaha niitä enää valmista, joten lisätomien yms. saaminen tulevaisuudessa on hankalaa ja uutena käytännössä mahdotonta.
 
Stage Customit ovat olleet jo jonkin aikaa täyttä koivua ja hintaansa nähden vallan mainiot pelit.
Oak Customeista kannattaa kääntyä lähimmän Yamaha-kauppiaan puoleen ja pyytää tarjousta, saatat vaikka yllättyä iloisesti...
 
And the meek shall inherit the earth...
marktark
31.12.2012 00:47:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ilebe: Tietääkseni noi vanhemmat staget oli jotai sellasta sekapuu vaneria.
Nyt vasta muutaman vuoden ollu vissii täyttä koivua.

 
Saisiko tälle lisävarmistusta ? Eli kannattaako vilkaista esim 90-luvun tuotantoa (jota torillakin myös liikkuu) ? Eikös vanerikin tavallaan viilua päällekkäin ole...kö ? Haenko takkini ?
 
Play that song, not the instrument.
Ernesti
31.12.2012 09:16:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli stage customit joskus 2003, uutena ostin ja rungot oli sitä jotain filippiiniläistä mahonkia, ulkoviilu koivua että näyttää nätiltä. Vai oisko sisälläkin ollu kerros koivua, saatto olla. Mutta sitä "höttömahonkia" ne oli. Hyvä sen luokan setti, toimi kunnon kalvoilla ihan hyvin!
 
Zuni2112
31.12.2012 10:37:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ilebe: Tietääkseni noi vanhemmat staget oli jotai sellasta sekapuu vaneria.
Nyt vasta muutaman vuoden ollu vissii täyttä koivua.

 
Vanhemmissa Stage Custom Standardeissa oli 8 tai 9 -kerroksinen runko, joista uloin kerros oli koivua ja muut filippiiniläistä mahonkia.
Stage Custom Advantage ja -Advantage Nouveau -sarjoissa oli molemmissa 8-kerroksinen runko, mutta kiiltävä-pintaisissa väreissä uloin kerros oli koivua, seuraavat kuusi filippiiniläistä mahonkia ja sisin kerros falkataa.
Mattapintaisissa väreissä taas uloin kerros oli tammea ja seuraavat kuusi filippiiniläistä mahonkia ja sisin kerros falkataa.
 
And the meek shall inherit the earth...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti