Muusikoiden.net
21.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Heavy -symbaalit
1 2
Erska88
05.12.2012 08:08:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli tämä on jo puhki kaluttu aihe niin heivakkaa nevadaan, mutta mua ihan uteliaisuutta kiinnostaa tietää, mikä on "se juttu" heavy paksuisissa symbaaleissa?
 
Niitä markkinoidaan kovaäänisinä ja kaikesta läpi leikkaavina plus kestävinä.
Tässä kohtaa mä putoan kärryillä. Kysyn koska ei ole kokemusta..
Mun mielestä symbaaleista yleensäkin lähtee kova ääni, yleensä liian kova. Äänittäessä aiheuttaa ongelmia mm. haikan kolina ja keikoilla miksaaja on aina tuputtamassa symbaalin demppauspadejä peltien alle tai jeesusteippiä tai vähintään neuvoo soittamaan lautasia maltilla.
 
Miksi siis oikein hakemalla haetaan helvetin kovaa kolinaa, kun siitä tuntuu olevan niin paljon haittaa monessa tilanteessa? Toisekseen, isommilla lavoilla kuitenkin laitetaan oh mikit poimimaan lautasia, haitsua tms..
 
Itselläni on melkein aina ollut mieltymys ohkasempiin (med thin) paksuisiin pelteihin, vaikka suunta on ollut hevimpään päin. Lisättäköön pieni huomio hevistä: Usein hevimiksauksessa virppa ja tomit on kuin atomipommeja mutta symbaaleita hädin tuskin kuulee vaikka niitä yleensä on tuhansien eerojen edestä. Haikka poikkeuksena.
 
Riden vielä ymmärrän koska paksu ride ei soi vaan siinä on erotteleva ping -ääni.
 
Tarkoituksenani ei ole dissata heavylautasia millään tavalla. Uteliaisuuttani haluaisin tietää em. symbaalien käyttäjien kommentteja ja niitä asioita, miksi heavysymbaaleita käytetään. Eli siis hyviä puolia! :) Mainittakoon esimerkkimalleina vaikka Paiste Rude ja Meinl MB20.
 
Mollihan on duurin vastakohta!
ferodoz
05.12.2012 09:06:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joidenkin mielestä saundimaailma on se tärkein asia mainitsemissasi symbaaleissa. Varsinkin jos haetaan leikkaavaa ja kirkasta symbaalia. Jotenkin tuntuu että näillä nykyisillä isommilla heviukoilla on symbaalit alkaneet ohenemaan ajan saatossa. Todennäköisesti on huomattu että setti kuulostaa paljon täyteläisemmältä kun symbaalit ei oo mitään kaivonkansia. Sitä en itsekkään tajua että miksi paksu symbaali olis muka kestävämpi kuin ohut. Näkisin asian päinvastoin, toki tiettyyn pisteeseen asti.
 
Kailis: Jos mä otan joskus tatuoinnin niin se on Joukahainen ottamassa Väinämöiseltä suihin.
passe
05.12.2012 09:30:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykymetallia ei tule juurikaan kuunneltua, mutta sehän on usein sellaista tikutaku meininkiä että paksun symbaalin (yleensä) pitkä ja massiivinenkin sointi saattaa monesta olla haitta.
 
Rokkia kuunnellessa tulee itselleni usein nykyään spontaaneja eeeiihhh-reaktioita, kun ensin oikein tosissaan ladataan ruoska valmiiksi ennen symbaalin iskua ja sitten sieltä tulee sitä thin osaston piiperrystä. Se on vähän kuin villalanka heilahtaisi messuhallissa, yhtä uskottavaa.
 
Medium!
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
Erska88
05.12.2012 10:00:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Nykymetallia ei tule juurikaan kuunneltua, mutta sehän on usein sellaista tikutaku meininkiä että paksun symbaalin (yleensä) pitkä ja massiivinenkin sointi saattaa monesta olla haitta.
 
Rokkia kuunnellessa tulee itselleni usein nykyään spontaaneja eeeiihhh-reaktioita, kun ensin oikein tosissaan ladataan ruoska valmiiksi ennen symbaalin iskua ja sitten sieltä tulee sitä thin osaston piiperrystä. Se on vähän kuin villalanka heilahtaisi messuhallissa, yhtä uskottavaa.
 
Medium!

 
Haa!! Mulla on juurikin 18" medium thin johon survon yleensä komppia ja sitä ruoskaa varten mediumi vieressä, josta saa sen täyden mäjäyksen. :D
Soundillisesti eroa ei ole paljon paitsi äänittäessä varsinkin huomaa puoltoista sävelaskelta.
Joskus kun oikein umpitunnelissa hevifiiliksellä soittaa niin tuo medium thin vähän tukehtuu ja alkaa pelottaa että lyön sen paskaks, mutten kyllä oo koskaan saanu b20 turkissa hakattuihin jälkeekään aikaseks... Ne o jotenki nii pehmeitä tai jotain. :)
 
Normaalissa soitannassa sitten taas mediumi on paikoin liian kalskee congimainen jopa ja med thin mössöytyy/syttyy hipaisusta jo. Hirvittää vaan ajtus vähän jostain heavy lätystä johon saa ladata kuntosalin kautta ja jälkeenpäin nyppiä pinseteillä kapulan säleitä silmistä yms... :)
 
Mollihan on duurin vastakohta!
Simbe
05.12.2012 10:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun Zildjian A rock hi hat ja vintage rock/medium heavy ride soi toki soittopallille kirkkaammin mutta ne myös kantaa ilmakerrosten läpi x...xx metrin päähän just oikealla balanssilla.
 
Huomauttaisin, että eihän niitä oo täysiä pakko soittaa, ja paljon puhuttu ns. symbaalien kolina on lähes puhtaasti mentaaliasia ja tottumattomuutta siihen tatsiin.
 
Crashpuolella ehkä ymmärrän enemmän tämän keskustelun, mutta allekirjoitan myös Passen kommentin.
 
Onko sinulla Yamaha rummut? Käy täällä.
AP
05.12.2012 11:09:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erska88:
Riden vielä ymmärrän koska paksu ride ei soi vaan siinä on erotteleva ping -ääni.

 
Kyllähän se soi, mutta eri tavoin kuin ohuemmat. Englanniksi taitaa "wash" olla sen ilmiön nimi, joka puuttuu. Minulla on Paiste 3000-sarjan 22" Power ride joka on Zildjianin Z-customin tyylinen pelti, järjettömän kovaääninen mutta ei se pelkkää pingiä ole. Enempi sointi on karu ja kuulas, kuin kirkonkelloa mätkisi.
 
"Että se tulisi seinän läpi ja kaataisi hellan, ja menisi toisesta seinästä ulos. Sitten muumimamma sanoisi että "kah, nyt taitavat kakkuset uunissa olla hieman vituillaan" -Tempura
Erska88
05.12.2012 11:24:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taitaa nimenomaan olla tottumus/makuasia tämä paksuus. Itselleni pellistä tuleva kolina on kryptoniittia, varsinkin china joka ei syty silleen koshhahtamalla vaan lähemmäs klangg tyyppisesti.
Mielestäni ohuemmilla symbaaleilla saa helpommin jäljiteltyä kuvitteellista levysoundia, sillä tomeista ei lähde määräänsä enempää mökää, mutta symbaaleihin voi vaikuttaa ja ne yleensä miksataan suht hiljaiselle. Olettaen että paksua peltiä ei lyödä hiljaa vaan niin että se syttyy.. Isobroidin humppabändillä on paisteen 404 sarjan crash joka on mielestäni kauhea kolinapelti, mutta toisaalta ne lyö tipillä....
 
Ehkä johki splash tms osastolle vois sopia heavymmät kun ovat muutenkin hiljaisempia, riippuen mieltymyksistä...
 
Ps. ohuemmilla lätyillä ei tartte huutaa "LISÄÄ VOLAA SAATANA" ;)
Tähän tietysti taas voi sanoa et soita hiljempaa mutta kun se soundi....meidän reenis on noin luokkaa ison paskahuussin kokonen...
 
Joskus ois kyllä hieno kokeilla tota Meinl MB20 24" Heavy bell ridea :p
 
Mollihan on duurin vastakohta!
passe
05.12.2012 11:31:12 (muokattu 05.12.2012 11:33:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten todettu, ei niitä paksujakaan symbaaleita kannata täysiä hakata. Silloin se niiden em. hallitsemattomuus äkkiä vain korostuu. Symbaalin lyöntitekniikan merkitys ehkä vähän korostuu paksujen symbaalien kanssa.
 
Varmaankin osin samaisesta syystä äänimiehet usein toteavat, että ohuita on kivempi äänittää ja miksata. Helpommin hallittavissa. Kun Harri halonhakkaaja pistää menemään 20-tuumaisella alasin crashillä niin miksaa nyt siinä sitten.
 
Kuten todettu, se kuskin paikalle välittyvä fiilis symbaalien kanssa on pitkälti tottumis/opettelu kysymys.
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
Erska88
05.12.2012 11:48:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hahaha! :)
Sit kun mä voitan lotossa ni hommaan mun kartanoon semmosen setin misson 24" chinaa ja ainakin 16" haitsu ja mylvin niitten kaa täyden kuun aikaan. Aamuhummerin keitän Supraphonicissa lämmitän takan bubingalla.
Helvetin aamuvuorot....
 
Mollihan on duurin vastakohta!
Weetoz
05.12.2012 21:42:29 (muokattu 06.12.2012 15:29:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Kuten todettu, ei niitä paksujakaan symbaaleita kannata täysiä hakata.
 
Crasheista puhuttaessa on vaan sellanen ongelma, että se soundi ei syty ihan pienestä hipaisusta jos on paksu pelti kyseessä. Kerran oon joutunut niin erikoisen keikan soittamaan, että pellitkin olivat lainakamaa. Kyseessä oli Paisteen Rudet, eikä ne syttyneet ollenkaan kun soitin silleen normaalisti, en siis mitenkään yrittänyt hissutella. Sitten pikkuhiljaa lisäsin voimaa niin kauan että soundi lopulta syttyi, ja meteli oli ihan infernaalinen jo siinä vaiheessa, enkä olisi mitenkään saanut settibalanssia järkeväksi sillä tavalla. Enkä oo kenenkään muunkaan toistaiseksi nähnyt soittavan hyvällä settibalanssilla ja paksuilla crasheilla. Ainoastaan yleisöön päin kuuluvassa metelissä tämä on näennäisesti toteutunut silloin, kun rummut on ollut mikitettynä (ja volat kaakossa) mutta pellit eivät, mutta se on jo lähtökohtaisesti ihan kieroutunut tilanne minusta.
 
Edit: Niin ei siis tosiaan ollut erityisesti tarkotus noita Rudeja haukkua, niitäkin on kai ohkasempiakin olemassa. Sitä vaan, että ihan yleisesti ottaen paksut crashit kusee settibalanssin minun kokemuksien mukaan aika pahasti. Tai ainakin tuosta em. kokemuksesta jäi sellanen fiilis, että kapulat olisivat menneet tomien kalvoista läpi ennen balanssin saavuttamista.
 
Erska88
06.12.2012 14:15:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Weetoz: Crasheista puhuttaessa on vaan sellanen ongelma, että se soundi ei syty ihan pienestä hipaisusta jos on paksu pelti kyseessä. Kerran oon joutunut niin erikoisen keikan soittamaan, että pellitkin olivat lainakamaa. Kyseessä oli Paisteen Rudet, eikä ne syttyneet ollenkaan kun soitin silleen normaalisti, en siis mitenkään yrittänyt hissutella. Sitten pikkuhiljaa lisäsin voimaa niin kauan että soundi lopulta syttyi, ja meteli oli ihan infernaalinen jo siinä vaiheessa, enkä olisi mitenkään saanut settibalanssia järkeväksi sillä tavalla. Enkä oo kenenkään muunkaan toistaiseksi nähnyt soittavan hyvällä settibalanssilla ja paksuilla crasheilla. Ainoastaan yleisöön päin kuuluvassa metelissä tämä on näennäisesti toteutunut silloin, kun rummut on ollut mikitettynä (ja volat kaakossa) mutta pellit eivät, mutta se on jo lähtökohtaisesti ihan kieroutunut tilanne minusta.
 
Juuri tämä on se perimmäinen syy miksi avasin sanaisen arkkuni ja laitoin keskusteluun. Olisi vaan kiva jos joku vannoutunut Ruderumpali kertoisi näkemyksiään.
 
Mollihan on duurin vastakohta!
sahkuifk
06.12.2012 15:01:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erska88: Juuri tämä on se perimmäinen syy miksi avasin sanaisen arkkuni ja laitoin keskusteluun. Olisi vaan kiva jos joku vannoutunut Ruderumpali kertoisi näkemyksiään.
 
Mulla on Ruden haikka ja 18" ride/crash. Tykkään kovin ja kyllä ne mulla syttyy mutta mää soitan vinyylitipeillä(kohta tulee kuraa niskaan).
Lisääkin ostaisin noita mutta nyt on niin vähäistä ollu soittelu että en ole halunnut satsata kamoihin.
 
Kävelin sumussa koulun ohitse.
Kailis
06.12.2012 18:55:50 (muokattu 06.12.2012 18:58:02)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainoa arvostamani rumpali joka on soittanut Rudeilla oli Stewart Copeland.
http://www.drummerworld.com/forums/ … tachmentid=24207&stc=1&d=1233055550
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
Bobana
06.12.2012 20:35:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä vedän "humppaa" (poppia) 2oo2 Power crasheilla.
Siis ei aina tartte lyödä läpi.
Setissä on 18" ja 20" crashit ja 22" Power ride joka on erittäin sopivan "washy" hiljaa soitettaessa mutta napsakan erottuva. Ja nimenomaan pidän siitä massiivisesta saundista jota se hiljalleen syttyessä tuottaa.
Crashia kun tupla-kopauttaa niin saa saundin syntyyn aivan eri syvyyttä kun perus-Tero-tipit-helvettiin-iskulla.
Opetelkaa soittamaan niitä symbaalejanne. Ei ne oo pelkästään mitään räsymattoja joita pitää piekseä.
 
Cujo: Isä soitti ja kertoi ostaneensa kolme lammasta ja sähköurut. Se kyllä aina tietää, mihin rahansa laittaa.
markkuliini
06.12.2012 20:53:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään kokeilin huvikseni mun yhden haitsuparin alapeltiä crashina. Se kun on 16" Zildjian A medium crash. Ei sen paksuinen, etenkään noin pienikokoinen, vaan syty vasta kuin reilulla lyönnillä. Mun tarpeisiin aivan liian vähän dynamiikkaa tuon paksuisissa kun tarvin sen soinnin myös kevyemmälläkin lyönnillä.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
jazzmies
06.12.2012 21:33:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markkuliini: Mun tarpeisiin aivan liian vähän dynamiikkaa tuon paksuisissa kun tarvin sen soinnin myös kevyemmälläkin lyönnillä.
 
Tässäpä tämä. Luulen, että jotkut rumpalit eivät ole sinut ohuiden symbaalien kanssa, sillä niiden sointiin tulee luonnetta ja "räkää" mukaan jo pikkukopautuksella. Osa pitää siitä, että pienillä lyönneillä sointi on siloiteltu ja vasta isolla lyönnillä tulee mukaan koko pellin potentiaali. Todella ohuet ovat myös raivostuttavia, etekin komppipelteinä, jos niistä ei saa "pingiä" tai "tickiä" millään irti. Nämä ovat etenkin modernien turkkilaisten komppisymbaalien ongelma. Rajansa ohuudella ja paksuudella, niin sitten niille keksii monenlaista käyttöä - sekä komppi- että aksenttitarkoituksiin.
 
"Ego on kuin hattu. Olisi aina kohteliasta ottaa hattu pois päästä aina kun tapaa toisia ihmisiä."
Kailis
07.12.2012 02:11:56 (muokattu 07.12.2012 02:13:45)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun custom 21" Bosphorus on aika saman tyyppinen kuin Sabian Groove ride, mutta parempi. Siis tämä;
http://i256.photobucket.com/albums/hh186/kaljakori/P1010555.jpg
http://i256.photobucket.com/albums/hh186/kaljakori/P1010554.jpg
Paino 2124gr. Löytyy tickiä ja washia.
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
Erska88
07.12.2012 13:47:50 (muokattu 07.12.2012 13:48:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Mun custom 21" Bosphorus on aika saman tyyppinen kuin Sabian Groove ride, mutta parempi. Siis tämä;
http://i256.photobucket.com/albums/hh186/kaljakori/P1010555.jpg
http://i256.photobucket.com/albums/hh186/kaljakori/P1010554.jpg
Paino 2124gr. Löytyy tickiä ja washia.

 
Noi Bosphorukset on kyllä pirun nättejä symaableja ja kyllä niillä varmaan kelpaakin soitella. :) Vaikkaki melkein kaikki käsintehdyt pellit on komeita., joskin byzance extra dry alkaa oleen jo vähän hienon ja hirveen rajamailla... alkaa mun korvaan ääninäytteetkin kuulostaan rikkinäisiltä, ehkä vähän yskältä. :D
 
Mollihan on duurin vastakohta!
statistiÖ
07.12.2012 19:07:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpupäivien testailun saldo (kaikki paikalla olleet virmat ja pellit, poislukien leveimmät pellit, ne telineissä alimpana olevat): jos tykkää kevyesti soitella voi unohtaa paksut jötkäleet ja yli 20" pellit.
 
Joistain leveistä pelleistä saa toki ääntä irti kevyesti kopistelemalla. Pingi? Onko väärti hankkia soitin, josta jää hyödyntämättä (suurin) osa sointia, kun voi hankkia soittimen, mikä soi koko kapasiteetilla soittajalleen.
 
Päädyin kapuloineni synkeännäköisen paksun pellin ääreen. Kevyesti kopistelin sitä. Se sanoi hiljaa pin-pin-pin. Ei toiminut ei, vaikka onhan niitäkin peltejä, mitkä ei kevyesti sano yhtään mitään. Tuli siihen joku kaveri ja räväytti sitä kohtuullisen kovaa. Sehän oli kuin kongi. Jos kongeista tykkää niin.. olihan se jotenkin säväyttävä ääni sekin. Jäin vaan miettimään, kun se taisi olla ride, että mitenhän semmoista soitellaan.
 
I RLRR LRLR RLRR LRLR I Jos ei soi hiljaa, soi kovaa I
Duro
07.12.2012 20:33:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ: Onko väärti hankkia soitin, josta jää hyödyntämättä (suurin) osa sointia, kun voi hankkia soittimen, mikä soi koko kapasiteetilla soittajalleen./quote
 
Jos soitettava musiikki vaatii erottuvaa tikkuääntä ja enemmän pingiä washin sijaan, niin joo, on se väärti.
 
Jäin vaan miettimään, kun se taisi olla ride, että mitenhän semmoista soitellaan.
 
Sitähän voi soittaa ihan miten haluaa. Kuin crashia, pelkkää kelloa, tikulla, kapulan lappeella jne jne. Ihan siten kuten ite haluaa ja millasissa kohdissa kappaletta se soundi paraiten toimii sillä hetkellä.
 
Tilipitappituppitappi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti