Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pearl Masters/Reference-sarjan testausmahdollisuus? (kehä III)
1 2 3 4
ReiskaW
25.10.2012 10:40:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka,
 
En tiedä onko foorumilla jo topiccia tällaisia kokeilusessioiden sopimista varten (tarjotkaa vinkkiä jos on) mutta niin tai näin, kokeillaanpas kepillä jäätä seuraavan kyselyn muodossa:
 
Juniori on sinnikkäästi käynyt rumputunneilla jo 4-5 vuotta ja treenannut kotona Pearl Export-perussetillä, jonka kokoonpano on 10"/12"/14"/20"+14"sn + tuplapedaali + Meinl Classics-pellit.
 
Parin vuoden tähtäimellä olisi tarkoitus tehdä setin upgreidaus ja laittaa tuo Export myyntiin. Tilalle on suunnitelmissa hommata joku Pearlin käytetty mutta hyväkuntoinen semi-pro-tasoinen setti eli nykyisistä malleista tulee lähinnä mieleen Masters-sarja tai miksei reference-sarjakin käy jos sattuu joku sopiva paketti kohdalle. Myös Pearlin vanhemmat semi-pro-mallit voivat toki tulla kyseeseen.
 
Ettei tulisi ostettua sikaa säkissä tuli mieleen, että olisi hyvä jos voisi jossakin koesoittaa jotakin tällä hetkellä olemassa olevaa paremman tasoista settiä. Toki voimme mennä johonkin musaliikkeeseen kokeilemaan mutta kun tarkoituksena on ostaa käytetty setti niin siitä tulee vähän sellainen "naruttamisen" maku. Epäilen myös, että kaupoissa esillä olevat setit eivät välttämättä ole parhaimmassa vireessä eikä kaupassa kuitenkaan kehtaa luukuttaa kunnolla.
 
Siispä:
 
ilmoitelkaahan Pearl-rumpalit, jos tunnette kutsumusta auttaa nuorta rumpalin alkua eteenpäin urallaan antamalla mahdollisuuden koesoittaa omaa settiänne. Jos annatte rumputunteja niin tällaista testausta/koesoittoa voisi miettiä ikäänkuin soittotuntina, eli maksan tunnista taksan mukaan tai vaihtoehtoisesti voin tuoda kaljat mukanani vaivanpalkaksi.
 
Asustamme itse Espoossa ja liikkumme sujuvasti kehä III:n sisäpuolella tai Uudenmaan alueella tarpeen mukaan. Meillä paras testausajankohta olisi viikonloppu tai joku arki-ilta miten sovitaan.
 
Laittakaahan yksityisviestiä, tekstaria tai sähköpostia jos teillä on mahdollisuutta/kiinnostusta tarjota tuollaista testausmahdollisuutta.
 
t. Peter 'reiskaw' Weissenberg
 
Yhteydet:
 
Sähköposti: peter piste weissenberg at hotmail piste com
Gsm: nolla neljä nolla 534 00 00
 
marktark
25.10.2012 15:15:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Iso plussa iskälle asiaan kunnolla perehtymisestä, jes ! T. toinen iskä.
ps. mitä todennäköisimmin testattavaa löytyy aika nopeasti tähän tarkoitukseen, vai mitä referenssimiehet ja -naiset ?
 
Play that song, not the instrument.
kincy
25.10.2012 18:57:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

marktark: Iso plussa iskälle asiaan kunnolla perehtymisestä, jes ! T. toinen iskä.
ps. mitä todennäköisimmin testattavaa löytyy aika nopeasti tähän tarkoitukseen, vai mitä referenssimiehet ja -naiset ?

 
Kyllä! Nyt ollaan oikeilla jäljillä pojan harrastuksen suhteen. Minun Mastersseja saisi mielellään käydä kokeilemassa, mutta ei liikuta ihan kehä kolmosen alueella :)
 
vitikka
25.10.2012 23:12:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikai tässä nyt kannata kallistua pelkkään Pearlin mallistoon, jos ollaan käytettyä semi-pro -settiä hankkimassa.
 
Määrä korvaa laadun, vai miten se oli?
ReiskaW
26.10.2012 10:10:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro,
 
Kiitokset kommenteista ja vähän omia ajatuksia alla:
 
marktark: Iso plussa iskälle asiaan kunnolla perehtymisestä, jes ! T. toinen iskä.
ps. mitä todennäköisimmin testattavaa löytyy aika nopeasti tähän tarkoitukseen, vai mitä referenssimiehet ja -naiset ?

 
Kiitos vain kannustavista sanoista! Pari tarjousta on jo tullutkin mutta kaikki lisä otetaan mieluusti vastaan.
 
=============
 
kincy: Kyllä! Nyt ollaan oikeilla jäljillä pojan harrastuksen suhteen. Minun Mastersseja saisi mielellään käydä kokeilemassa, mutta ei liikuta ihan kehä kolmosen alueella :)
 
Tänx! Otan yhteyttä jos lähdetään pohjoiseen...
 
=============
 
vitikka: Eikai tässä nyt kannata kallistua pelkkään Pearlin mallistoon, jos ollaan käytettyä semi-pro -settiä hankkimassa.
 
Totta tavallaan, mutta Pearl sen takia, että on ollut jo sen verran haastavaa opetella tuon merkin mallistoa kun mallistonimityskin on juuri sopivasti vaihtunut muutama vuosi sitten (vrt. Export -> Vision etc.etc.).
 
Noviisina ei ole kokemusta muista merkeistä eli perustan merkkiuskollisuuden muilta oppimaani viisauteen että saman hintaluokan setit eri merkeissä ovat suurin piirten samanlaatuisia. Jos tuo sääntö pätee Export-tason setteihin niin miksei se pätisi kalliimpiinkin setteihin, noin laajasti tulkiten._
 
Tuo Exportti oli rumpuopettajan suositus kun valitsimme ekaa settiä ja silloin oli vertailussa myös Yamaha, Tama ja muutamia muita merkkejä. Exportti on osoittautunut ihan laadukkaaksi sen perusteella mitä minä soittimista ymmärrän vaikka toki muutkin merkit tekevät hyviä settejä. Ollaan vaihdeltu kalvoja ja muuten huollettu tuota nykyistä settiä ja kaikki pelaa ihan vielä kiitettävästi vaikka ei se mikään uusi setti olekaan.
 
Nykyisessä setissä kaikki hardware on Pearlin vaikka eihän se setin soundiin vaikuta jos hardware ja setti ovat eri merkkiä mutta kumminkin lisäperuste pysyä merkissä. Varsinkin telineet kantavat yllättävän paljon kuormaa eli ison pellin lisäksi esim. 12" ja 14" tomit ja kaikki ruuvit ja kiristimet pelaavat moitteetta eli ei noista edes etsimällä vikaa löydä.
 
Pearlin maahantuojalta olen saanut hyviä neuvoja setin soundin parantamiseksi (esim. kaikki tomit kelluviksi yms.), duunipaikan vieressä on Pearl-kauppa, telinettä ja clämppia sun muuta lisähärpäkettä liikkuu käytettynä ihan kiitettävästi tuolla torin puolella eli löytyy tarpeen mukaan vara- ja lisäosaa silloin kun on tarvetta.
 
Kun katsoo Pearlin endorsaamia rumpaleita niin tallissa on ihan Suomen kovimpien bändien soittajia eli antaa junnulle vähän esikuvia kun kaveri näkyy tykkäävän tuosta raskaammasta musasta.
 
Lähinnä siis noista syistä olen ajatellut pysyä Pearlissa kun ei siitä mitään vikaa ole löytynyt. Jos lähtisi katsomaa muita merkkejä niin joutuisi sellaiselle hetteikölle mallien ja hintatasojen osalta että siitä ei enää ota tavallinen ihminen tolkkua.
 
"miksi korjata jotakin joka ei ole rikki" eli kun Pearl on hyvä merkki niin miksi vaihtaa johonkin jota ei tunne?
 
=============
 
Kailis: Sulla on varmaan kiva tyttöystävä?
majuku: Mikäs sua tossa nyt ahdisti??
 
Kamoon kaverit...ei kai tää mikään senssipalsta sentää oo...
 
=============
 
Kailis: Mä en usko tähän kokeilu tsydeemin mutta Pearliin uskon.
 
Miksi? Hyvä.
 
=============
 
tomboarmageddon
26.10.2012 11:53:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä varmaan Kailiskin ehkä ajoi takaa,eli että jos ostatte masterssit tai referenssit niin tottakai ne on paremmat, kuin nuo exportit(mitkä sinänsä ihmeen hyviä hintaisekseen) ja taipuu moneen menoon kalvoja vaihtelemalla.
Ei siis testaamisella sinänsä niin suurta merkitystä ja jos kuitenkin pysytään siellä pearlissa muutenkin. Pearlilla on muuten hyviä nuo vanhat lippulaivamallitkin mlx ja blx.
Sitte kun meette testaamaan jonkun settiä, on tyyppi voinut virittää ne vaikka jazz käyttöön tai vaikka muuten vaan semmoiseen vireeseen mistä poika ei tykkääkkään, tulee koko rummuista ihan väärä käsitys, kun ne voi kuiteskin laittaa sitten kotona sopivammiks siihen hevirumpalointiin.
Laatupelejä siis ja mun mielestä kandeis vaan kytätä mistä halvimmalla saa jne.
 
ReiskaW
26.10.2012 14:50:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomboarmageddon: Tätä varmaan Kailiskin ehkä ajoi takaa....
...Laatupelejä siis ja mun mielestä kandeis vaan kytätä mistä halvimmalla saa jne.

 
Hmmm...
 
On minulla ehkä tässä sellainenkin kerettiläinen taka-ajatus että eri semi-pro-/pro-settejä kokeilemalla selviäisi kuin merkittävä ero itse kannujen soundissa on noissa parempilaatuisissa setissä verrattuna Exporttiin.
 
Toki olisi hyvä jos pääsisi testaamaan ihan kunnollista rock-settiä mutta jos kokeiltava setti sattuisi olemaan jazz-vireessä niin ei sellaisenkaan kuuleminen pahaa tee ja oppiipa ymmärtämään näiden vireiden erot ja että mitä soundia pitää rock-setistä hakea.
 
Kiitti vinkistä koskien noita vanhoja malleja (mlx ja blx) - täytyypä pitää silmät auki.
 
passe
26.10.2012 15:03:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReiskaW: Kiitti vinkistä koskien noita vanhoja malleja (mlx ja blx) - täytyypä pitää silmät auki.
 
Etenkin MLX settejä pyörii siinä +/- 700€:n hintaluokassa ihan kohtuu useinkin. Erittäin hyviä rumpuja tuohon hintaan, kunhan on vain pidetty asiallisesti.
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
Speedy
26.10.2012 15:15:30 (muokattu 26.10.2012 15:15:57)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa mieltä tombon ja Kailisksen kanssa.. Tähän sopis nyt hyvin joku auto vertaus..=D
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
ReiskaW
26.10.2012 16:00:17 (muokattu 26.10.2012 16:18:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Etenkin MLX settejä pyörii siinä +/- 700€:n hintaluokassa ihan kohtuu useinkin. Erittäin hyviä rumpuja tuohon hintaan, kunhan on vain pidetty asiallisesti.
 
Kappas! Jos MLX:iä liikkuu tuossa hintaluokassa niin sehän on jo ihan mahdollisuuksien rajoissa!
 
Olen kiusannut itseäni katselemalla uusien settien hintoja. Mastersien alkaen-hinnat ovat jotain eur 1700,- ja se ei oikein innosta...
Jos Exportin myisi shell-settinä esim. hintaan eur 300,- niin väliraha MLX:ään on vähintäänkin kohtuullinen. Tuossahan on ihan ajatusta.
 
Speedy: Samaa mieltä tombon ja Kailisksen kanssa.. Tähän sopis nyt hyvin joku auto vertaus..=D
Duro: Wait for it...
 
Kundit hei... ei kai nyt mitään autokauppaa sentään...
 
Kailis
26.10.2012 18:18:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oman -87 MLX:n myin kuutisen vuotta sitten 900€. Ständit ja jotain muuta roipetta. Hienoja rumpuja. Kannattaa tsekata tarkkaan tomipidikkeet, ne saattaa olla löysiä eivätkä pysy säädöissään.
Ja totta, se alkolukko olisi joskus paikoillaan. All work and no play make Jack a dull boy.
 
jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla ja spekuloida.
Speedy
26.10.2012 19:32:58 (muokattu 26.10.2012 19:33:46)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Duro: Wait for it...
 
Noo.. No hyvä on sitten.. =)
 
Jos olis ajanu 60-luvun kuplalla röykkyisellä mökkitiellä, mutta etsii uudempaa ja parempaa, ei kannata käydä testaamassa vain kaverin Porschea kilparadalla.. Jos testaa Ferraria, on sekin jo plussaa, mutta silti oma mökkitie saattaa olla erilainen kuin se kilparata..;)
 
E: Mullakin oli MLX:t, ihan loisteliaat rummut - itseäni tosin risoi ettei ollu kun kaksi tomia ja väri oli tylsä harmaa.. Myin muistaakseni 500€lla
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
ReiskaW
26.10.2012 21:51:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Oman -87 MLX:n myin kuutisen vuotta sitten 900€....Hienoja rumpuja.
 
Speedy: E: Mullakin oli MLX:t, ihan loisteliaat rummut .... Myin muistaakseni 500€lla
 
...sorry vaan mutta mulle ei nyt ihan aukee tää mökkitiemetaforiikka tässä kohtaa mutta ymmärrän ehkä kuitenkin sen verran että peltoladan hinnalla ei saa porschea....
 
Toisaalta, tässähän on nyt kyseessä 13v kaverin soittokamppeet eikä ammattirumpalin toivevehkeet eli eihän nuorella kaverilla porschea vielä tarvitse alla ollakaan... ehtiihän tuota. Voi juniori sitten omilla keikkaliksoillaan hommata porsche-Reference-kannut jos haluaa ja intoa riittää....
 
Jos valinta on vanhempi n. eur 700e MLX/BLX setti vastaan n. eur 2000+ Masters/Reference niin valinta on aika selvä (ekan eduksi) kun ei ole mitään kassavirtaa joka oikeuttaisi sen kalliimman vaihtoehdon.
 
Anyway... kun mulle nää Pearlin mallit on vähän mystiikkaa niin valottakaahan sen verran että miltä ajalta nuo MLX/BLX-setit ovat?
Puhutaanko 80-luvusta vai 90-luvusta?
 
Tulee mieleen että jos meidän juniori nyt soittaa arviolta 8-10v vanhalla ELX-setillä (joka on siis ihan OK) niin jos siirtyy 10-15v vuotta vanhaan mutta hyvin pidettyyn sen ajan pro-settiin (MLX/BLX) niin ajaako siinä kohtaa mökkitieltä metsään vai pysyykö turvallisilla vesillä vai kannattaisiko hakea uudempia n. 5 v. vanhoja semi-pro/pro-settejä?
 
Jotenkin tää MLX/BLX-mökkireitti on ruvennut kiinnostamaan kummiskin...
 
Laakstr
26.10.2012 22:31:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReiskaW: ...Toisaalta, tässähän on nyt kyseessä 13v kaverin soittokamppeet eikä ammattirumpalin toivevehkeet eli eihän nuorella kaverilla porschea vielä tarvitse alla ollakaan... ehtiihän tuota. Voi juniori sitten omilla keikkaliksoillaan hommata porsche-Reference-kannut jos haluaa ja intoa riittää....
 
Tuossa iässä saattaa poikia kiinnostaa paljon enemmän muut asiat kuin tietty sarja tai onko semi-pro vai pro tason pannut, esim rumpujen väri jne rumpujen ulkoinen habitus. Pääasia lienee et "juniorin" kiinnostus soittoon säilyy, niin on sit jossain vaiheessa keikka joilla refet hankkii. Paras "konsultti" kenties lienee juniori kenelle rummut tulee. Meillä juniori aloitti toisen merkin semipro värkeillä ja pro tason pelleillä (isänsä intoutuessa hiukan liikaa ;) ) Aina silloin tällöin tulee esitteitä, nettikuvia yms pojalta eteen tyyliin "kato eix ois hienot rummut?" ja monesti ovat setit vaan melko muuta kuin "hyppäys" parempaan laatukategoriaan... Olisimpa kysellyt värivaihtoehtoja kun its...äh, siis pojalle rumpuja hankin ;)
 
Sorry hieman offtopic, Pearleista en juurikaan tiedä kertoa.
 
Aika hätäinen... Mutta aina on kuitenkin iloinen yleisilme päällä
Speedy
26.10.2012 22:44:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReiskaW: ...sorry vaan mutta mulle ei nyt ihan aukee tää mökkitiemetaforiikka tässä kohtaa mutta ymmärrän ehkä kuitenkin sen verran että peltoladan hinnalla ei saa porschea....
 
No sitä minä että jos soitetaan (kotona) mökkitiellä heviä, niin se on eri kun soitetaan (toisen treeniksellä) jatsia sileällä radalla.. Eli vaikka molemmat onkin enemmän tai vähemmän VW, niin se Porsche ei välttämättä kulje (kuullosta) yhtä hyvältä kotona mökkitiellä kuin siellä radalla.. tai jotakin, en enää muista mitä mietin silloin..=I
 
Kuitenkin, testaaminen on aina hyväksi, ei siitä haittaakaan ole. Mutta ei kannata kuitenkaan liikaa luottaa siihen, suuntaan tai toiseen..
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
hollmi-5
27.10.2012 11:55:29 (muokattu 27.10.2012 12:01:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mikä tahansa vanha Pearlin semi-pro tai ihan pro (MLX/BLX) pöllyttää laadussa ja soundissa kaikki Exportit kautta aikojen. Vuosikymmenellä ei ole väliä. Rummut eivät huonone vanhetessaan ja oikeasti viimeisin innovaatio rummunrakennuksen parissa on tehty 70-luvulla.
 
Osta turvallisin mielin käytety. Saat rahalle paljon paremman vastineen, koska setin arvo ei putoa. Saattaa noustakin, jos kaupat tehdään alle markkinahinnan.
 
Tossa aika kivasti (postit Suomeen 49€): http://www.ebay.de/itm/Pearl-Pre-Ma … rums_Percussion&hash=item19d64a26b2
 
Pearlin historiaa: http://www.pearldrum.com/About-Pearl/Pearl-Drum-History.aspx
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
Kailis
27.10.2012 12:47:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollmi-5: Kyllä mikä tahansa vanha Pearlin semi-pro tai ihan pro (MLX/BLX) pöllyttää laadussa ja soundissa kaikki Exportit kautta aikojen. Vuosikymmenellä ei ole väliä. Rummut eivät huonone vanhetessaan ja oikeasti viimeisin innovaatio rummunrakennuksen parissa on tehty 70-luvulla.
 
Osta turvallisin mielin käytety. Saat rahalle paljon paremman vastineen, koska setin arvo ei putoa. Saattaa noustakin, jos kaupat tehdään alle markkinahinnan.
 
Tossa aika kivasti (postit Suomeen 49€): http://www.ebay.de/itm/Pearl-Pre-Ma … rums_Percussion&hash=item19d64a26b2
 
Pearlin historiaa: http://www.pearldrum.com/About-Pearl/Pearl-Drum-History.aspx

 
Olisko tuon kokoisessa ja syvyisissä jo ihan fyysinen ongelma asettelun kannalta kun on nuori kaveri ja ulottuvuus ei ehkä ole maksimissaan?
 
jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla ja spekuloida.
hollmi-5
27.10.2012 13:04:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Olisko tuon kokoisessa ja syvyisissä jo ihan fyysinen ongelma asettelun kannalta kun on nuori kaveri ja ulottuvuus ei ehkä ole maksimissaan?
 
Tottahan se on, että hiukan on iso setti, mutta 10 ja 12" eteen ja 14 sekä 16" ei edes tuota ongelmaa... 12" tomin voi laittaa vaikkapa bassorummun sivuun ja 10" odottamaan rumpalin pituuskasvua. Tuostahan on helppo saada monenlaisia asetteluja.
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
ReiskaW
27.10.2012 17:06:39 (muokattu 27.10.2012 18:04:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laakstr: Tuossa iässä saattaa poikia kiinnostaa paljon enemmän muut asiat kuin tietty sarja tai onko semi-pro vai pro tason pannut, esim rumpujen väri jne rumpujen ulkoinen habitus....
 
Poika jo tuossa kyseli että minkäs värinen se seuraava setti voisi olla ja sanoin, että siihen on vähän paha vaikuttaa kun käytettyä ollaan hakemassa eikä tuo vastaus miltään maailmanlopulta vaikuttanut.
 
Jotekin on sellainen fiilis että jos soitin itsessään soundaa hyvältä ja setissä on tömäkkä soundi niin se jo itsessään motivoi soittamaan kun haluaa kuulla enemmän sitä hyvää soundia. Hyvää soundia taas ei saa markettiluokan vehkeistä eli uskoisin soundin menevän loppupeleissä värin ohi ja jotenkin tuntuu että rumpalit ovat kaikenkaikkiaan sen verran väritietoista väkeä että parempien settien värit ovat aina aika hienoja.
 
Speedy: No sitä minä että jos soitetaan (kotona) mökkitiellä heviä, niin se on eri kun soitetaan (toisen treeniksellä) jatsia sileällä radalla... Kuitenkin, testaaminen on aina hyväksi, ei siitä haittaakaan ole. Mutta ei kannata kuitenkaan liikaa luottaa siihen, suuntaan tai toiseen..
 
Joo, tottahan äänimaailmat eri treenipaikoissa ja eri seteillä voi olla ihan erilaiset ja sama settikin kuulostaa erilaiselta riippuen soittopaikasta mutta noita eroja on minusta hyvä opia kuulemaan ettei kuvittele että oman setin soundi on ainut rumpusoundi tässä maailmassa vaan että parempia (ja erilaisia) löytyy.
 
hollmi-5: Kyllä mikä tahansa vanha Pearlin semi-pro tai ihan pro (MLX/BLX) pöllyttää laadussa ja soundissa kaikki Exportit kautta aikojen....Osta turvallisin mielin käytety.
 
Tossa aika kivasti (postit Suomeen 49€): http://www.ebay.de/itm/Pearl-Pre-Ma … rums_Percussion&hash=item19d64a26b2
 
Pearlin historiaa: http://www.pearldrum.com/About-Pearl/Pearl-Drum-History.aspx

 
Kyllä usko alkaa vahvistua näiden MLX/BLX-settien osalta!!
 
No perhana! Toi Ebay-setti olis just passeli sekä hinnan, värin että tomivalikoiman suhteen mutta että netistä ostais...?? Kyllä tolla myyjällä näyttää olevan ihan hyvä reittaus ja oon kyllä ostanut kaiken maailman fillarinosia ebaystä mutta uskaltaiskos sitä setin ostaa näkemättä vaikka kyllähän noi kuvat näyttäis että setti on ihan hienossa kunnossa...
 
Kiitti tuosta Pearl-historiikkilinkistä, täytyypä perehtyä.
 
Kailis: Olisko tuon kokoisessa ja syvyisissä jo ihan fyysinen ongelma asettelun kannalta kun on nuori kaveri ja ulottuvuus ei ehkä ole maksimissaan?
 
hollmi-5: Tottahan se on, että hiukan on iso setti, mutta 10 ja 12" eteen ja 14 sekä 16" ei edes tuota ongelmaa... 12" tomin voi laittaa vaikkapa bassorummun sivuun ja 10" odottamaan rumpalin pituuskasvua. Tuostahan on helppo saada monenlaisia asetteluja.
 
Ihan hyviä huomioita. Noista rumpumaikkakin varoitteli kun ekaa settiä haettiin ja suositteli silloin nappulalle korkeintaan 20" basaria. Pojan pituus tällä hetkellä n. 165 cm ja toivon mukaan seuraavan 22" BD setin ympärille saisi aseteltua tomeja silleen että kaikkialle yltää mutta varmaan kaveri on vuoden kuluttua 10 cm pidempi kun kasvupyrähdys alkaa ja onhan tää sellanen 5-vuotisprojekti että jonkun verran voi setissä olla "kasvuvaraakin" että en ihan kauheen huolissani olis vaikka tähän kohtaan tulis pieni "ylettymisvaje" kun se kuitenkin häviää vuodessa-kahdessa.
 
LaKu
27.10.2012 20:04:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollmi-5: Kyllä mikä tahansa vanha Pearlin semi-pro tai ihan pro (MLX/BLX) pöllyttää laadussa ja soundissa kaikki Exportit kautta aikojen. Vuosikymmenellä ei ole väliä. Rummut eivät huonone vanhetessaan ja oikeasti viimeisin innovaatio rummunrakennuksen parissa on tehty 70-luvulla.
 
Osta turvallisin mielin käytety. Saat rahalle paljon paremman vastineen, koska setin arvo ei putoa. Saattaa noustakin, jos kaupat tehdään alle markkinahinnan.
 
Tossa aika kivasti (postit Suomeen 49€): http://www.ebay.de/itm/Pearl-Pre-Ma … rums_Percussion&hash=item19d64a26b2
 
Pearlin historiaa: http://www.pearldrum.com/About-Pearl/Pearl-Drum-History.aspx

 
Komppaan Hollmia... Nuo BLX:ät on todella hintansa väärtit. BLX:ää arvostetaan vielä pikkasen korkeammalle kuin MLX:ät. Soundi on todella hunajaa koivurunkoisilla BLX:llä (MLX ovat vaahteraa). Eli siitä vaan BLX:ät kotiin Saksasta, voi olla viimeinen setti jonka hankitte! Näyttäisivät myös olevan oikein hienossa kunnossa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti