Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soitto/treenitila.
1
Jarmando
03.09.2011 14:09:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sori, aihe ei varmaankaan kuulu tänne ja kitarasankareillakin voisi olla sanasensa sanottavana, mutta en nyt tähän hätään keksinyt parempaakaan. Tämä siirtynee oikeaan sijaintiinsa, konsa joku senkin ensin neuvoo.
 
Ulkorakennukseen on tekeillä n. 15m2 "soittokämppää" ja lähellä asuvien naapurien takia (jostain syystä myös itsellä soittoajat asettuvat iltamyöhäiselle) haluaisin tilaan äänieristystä. Sisätilojen akustointiin on helpommin neuvoja saatavilla ja vähentäähän kaiun poisto myös uloskantautuvan äänen määrää, mutta nyt kyselisin ihan raakojen runkorakenteiden perään.
 
Rakennus on perusrunkorakenteella, lasivillaeristeellä ja lautaverhoilulla. Layoutin suunnittelin siten, että naapureiden suuntaan on soittamon ja ulkoseinän välissä, muuta huonetta (halkovaja, autotalli, yms), niin että ainoa soittamon vastainen ulkoseinä on talomme/sisäpihamme suuntaan.
 
Parocin sivuilta löysin irtohuone-huoneen sisällä-ratkaisun ja vastaavaa periaatetta noudatetaan kuulemma oikeissakin konserttisaleissa. Käytännössä huoneen sisälle rakennetaan huone, joka lepää lattialla kumilappujen päällä. Tällä poistetaan runkomelua, niin että kahden seinärakenteen välissä on 5cm tyhjää ilmatilaa. Tämä kuulostaa toimivalta, mutta kaikkien rakennusalan asiantuntijoiden lausunnot alkavat: En tiedä, mutta..
 
Oletteko tuota ratkaisua jossain kokeilleet ja olisiko se riittävä mielestänne, vai tarvitaanko muita metkuja lisäksi?
 
Ilmanvaihtoputkiin tein äänenvaimentimet: Ylimääräisiä mutkia ja osastoituja kammioita.
 
Eräs hifimies kertoili kiinnostavaa tarinaa aiheesta: Olivat kokeilleet 3mm kumilevyn värähtelytaajuuksia ja saaneet arvon 80hertsiä 60cm jännevälillä. Valitettavasti muita mittatietoja ei ollut saatavilla, mutta haarukoimme vaimennuksen osuvan sopivaiselle tasolle, jos joka toiseen runkoon pingoitetaan 3mm kumilevy, ainakin suunnilleen? Tarkoituksena olisi muuttaa matalia (hyvin seinän läpäiseviä) taajuuksia liikkeeksi seinien välissä, jolloin uloskantautuvat murinat vähenisivät entisestään.
 
Kommenttia?
 
passe
03.09.2011 17:34:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Studiotyöskentely-palstalla on ollut tästä epäsäännöllisen säännöllisesti keskustelua. Haullakin löytynee mukavasti.
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
Speedy
04.09.2011 00:38:34 (muokattu 04.09.2011 00:39:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoista juttua.. Itsellä oli vähän saman suuntaisia ideoita täksi kesäksi, mutta paremmin asiaan perehdyttyäni, luulin hommaa helpommaksi kun onkaan, niin jääpi ensi kesälle, jolloin on toivottavasti paremmin aikaa..
 
Omia huomioita, huone-huoneessa-ratkaisu on paras/ainoa vaihtoehto rakentaa äänieristystä. Matalien taajuuksien kanssa voi vuotaa vielä silti, jos ei ole tyyliin puolimetriset seinät, joten keskellä yötä ei ehkä pysty soittamaan.. Ja matalat äänet kuuluu yllättävän kauas.. Tuuletuskanavat/ilmanvaihto, ikkunat ja ovet ovat heikoin lenkki joihin saa myös rahaa kulumaan.. Vaikka seinä olisi metrin paksu, mutta ovi ei ole eristävä, on seinän "vaimennus" lähestulkoon turhaa..
 
Uutta tilaa rakennettaessa suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon ettei sisätilasta tule liian pieni, koska seinät siis paksunevat sisään päin.. Pienessä kopissa ei ole mukava soittaa akustisessakaan mielessä..
 
Asiasta oppii paljon kun lukee esmes foorumeilta kotiteattereiden rakenteluista, jonkun verran löytyy myös (koti)studioiden rakentelu juttuja.. Laitappa linkkiä jos tulee vastaan joku hieno rumpukoppi viritelmä..=)
 
"All I think about is time and groove" J. Porcaro
Jarmando
04.09.2011 13:14:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kopsasin miltei sellaisenaan studio-osastolle, kiitos vinkistä.
 
Osaisiko joku poistaa tämän tästä?
 
Speedy: Laittaisitko sinäkin vastauksesi sinne, niin jatkamme siellä?
 
Jarmando
09.09.2011 09:53:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, kutsuttaneen sitä jatkossa rummuttamoksi, jossa satunnaisesti soittavat muutkin bändin jätkät. Syy: Ei jaksaisi vahdata kahden otsikon alle ja Studiopuolella ei tipu kommenttia. Ollaan me rummuttelijat ja te rumpalit vain erinomaisen aktiivista porukkaa, hyvä!
 
Eli, voisiko tätä jatkaa täällä "väärän" otsikon alla sittenkin?
 
Jarmando
09.09.2011 10:10:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Speedy: Mielenkiintoista juttua..
 
Jepulis. Eipä ole vallan paksut seinät olemassa: 15cm ristikoolattua ja 5cm sisempää irtoseinää. Kopissa ei ole ikkunoita, vain oviaukko autotalliin, johon siihenkin tulee 2 ovea (kumpaankin runkoon omansa). Mahdollista äänityskäyttöä silmälläpitäen ovet ovat ikkunallisia, jolloin pienemmän melun tarkkaamona toimii autotalli.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti