Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassorumpu ja virveli samalla raidalla rumpusampleja käyttäessä?
1
jannesamuli
29.10.2009 14:30:20 (muokattu 29.10.2009 14:31:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäisi äänittää kotistudiossa rumpuraitoja demolle. Käytössä nelikanavainen äänikortti ja sen lisäksi pieni mikseri. Mikkeinä overheadit ja 4 muuta mikkiä virvelille, bassarille ja tomeille (AKG:n Rhyhm Pack).
 
Ajatuksena olisi käyttää lopullisessa rumpumiksauksessa overheadien stereosignaalia (lähinnä pellit siis) ja korvata sitten muiden mikkien äänittämä pönttösaundi sampleilla (Drumagog, Logic Expressin Drum Replacer tms).
 
Äänikortti on tällä hetkellä rajoitteena, kun tietokoneeseen asti saa vain 4 erillistä monosignaalia. Mietin sellaista, että voisiko kaikkien pönttöjen mikkisignaalin ajaa mikserin läpi kahdelle äänikortin raidalle (stereopari veisi sitten ne kaksi muuta raitaa).
 
Eli esimerkiksi bassari ja virveli mikseristä vasemmalle panoroituna yhteen äänikortin sisääntuloon ja etutomi sekä lattiatomi oikealle panoroituna toiseen äänikortin kanavaan. Siten saisi 6 mikin signaalin tietokoneeseen 4 eri raidalle.

No entäs nuiden rumpusamplesoftien käyttäminen tämän jälkeen? Kykeneekö Drumagog tai Drum Replacer erittelemään automaattisesti samalle raidalle äänitetyn virvelin ja bassarin signaalit (ja tomit)? Miten nuo pöntöt kannattaisi jakaa eri kanaviin, että softan olisi helppo erotella ne toisistaan?
 
Eli onko virvelin, bassarin ja tomien neljän mikin signaalien tunkemisessa kahdelle raidalle mitään järkeä vai pitäisikö vain ostaa suoraan 8-kanavainen äänikortti...
 
Einherjar
29.10.2009 19:10:40 (muokattu 29.10.2009 19:13:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä minä lähtisin ennemmin siitä, että ottaisin basarin ja snaren omalle raidalleen ja overeilla pelailisin loput. Siitä voi sitten trigata basarin ja snaren, jos todella tarvetta on. Niitä sitä kuitenkin enimmäkseen siellä kompeissa kuuluu.
 
Jos overit on huonosti toimivat tomien erottelun/kuulumisen kannalta, niin sitten miksaisin overiraitoihin vähän tomimikkejä mukaan. Tämä toki vaatii sitä, että overit ja tomit eq:tetaan jokseenkin valmiiksi ja balanssi hiotaan hyvin kohdilleen.
 
Ei kuitenkaan kannata yrittää pikatietä onneen triggereillä. Hyvin mikitetty ja miksattu on yleensä paremman kuuloinen.
 
edit: Niin juu... Neljällä raidalla tulee hirveä työ. Kannattaa yrittää haalia se 8-raitainen kortti, niin säästää tunteja huomattavasti.
Muistaakseni sitä erottelua ei saa niin helposti itse ohjelmalla tehtyä, eli joutuu kopioimaan raidat ja eroittelemaan leikkelemällä.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti