Muusikoiden.net
21.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Drum Workshop
1 2
ÄM
02.04.2009 18:39:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh,
meikä on nyt koko ikäni vetäny Pearleilla ja tyytyväisenä olen vetänytkin.
 
Nyt viime aikoina on kuitenkin tullut pientä kuumetta, kokeilla jotain muutakin merkkiä ja DW on aina ollut se, mikä on kiinnostanut vaihtoehtona.
 
Onpas vaan jotenkin hemmetin hankalaa yrittää ostaa, tai lähinnä tehdä ostoa edeltäviä toimenpiteitä. Pearlia, kun hankkii, niin Pearlin sivuilta selkiää aika helposti, mitä on tarjolla ja miten eri sarjat menee. Sitten vaan SMI:n sivuilta tsekkaa hinnaston ja laskee itselleen setin. Tarjous pyyntöä menemään ja se on siinä.
 
Mutta auttakaas nyt joku ton DW:n kanssa; Musamaailman sivuilla on joku harva valmis setti myynnissä, ilman kuvia. Muuta infoa en löytänyt. Pitääkö tänä netinvaltakautenakin nykyään oikeesti marssia liikkeeseen olla sosiaalinen, puhua kasvotusten, ennen kuin homma etenee? No eihän siinä mitään, hoituuhan tuo.
 
DW:t ilmeisesti kuitenkin lähtökohtaisesti hankitaan custom-setteinä ja nuo liikkeessä olevat on vaan jotain liikkeen kasaamia, eikä niihin tarvitse rajoittua.
 
Tietääkö joku jonkun ulkomaisen saitin, jossa olis täydellinen hinnasto, referenssiksi miten eri valinnat vaikuttavat hintaan (koot, puut, viimeistely, hardware)?
 
Löytyykö joku, joka olis oikein kokenut näitä VLT ja X-shell runkoja, onko soundi kuten luonnehditaan?
 
Ylipäätään kiinnostaa, miten tohon DW-ralliin lähdetään mukaan.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
sahkuifk
02.04.2009 18:56:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pieni uhraus kai olisi tuo että menisit ihan livenä hypistelemään, eikö niin?
 
Meidän treenikämpän ikkunasta näkyy route 66, onhan sekin jo jotain matkalla menestykseen.
ÄM
02.04.2009 19:07:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sahkuifk: Pieni uhraus kai olisi tuo että menisit ihan livenä hypistelemään, eikö niin?
 
Ei varsinaisesti. Nyky mallin mukaan vaan kun yleensä pystyy tekemään netitse taustatyötä, joka nopeuttaa aikalailla itse liikkeessä asiointia. Nyt homma tuntuu tyssäävän heti alkuunsa. Meikä kiireisenä miehenä, harvoin edes lauantaisin, on pääseväinen, liikeiden aukioloaikojen puitteissa, vierailemaan. Siinä mielessä on tottunut siihen, että liikkeeseen mennessä on jo melko selvät sävelet.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
JGroover
02.04.2009 20:52:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse settiä hankkiessa ihmettelin myös tuota DW:n nettitietojen vajautta. Sivuilla on pari hassua esimerkkiä eri pinnotteista ja set-upeista, mutta niillä tiedoilla ei valitettavasti kuuhun mennä. Esim. Sonorin sivuilla on kunnioitettava kit builder jossa voi rakentaa jokaisen rummun yksityiskohtasesti ja viimeisellä sivulla seisoo hinta.
 
Omalla kohdalla tingin hiukan unelmapinnoitteesta, koska itselleni muuten täydellinen setti löytyi suoraan Musamaailman ikkunalta. Hain sen pois ja säästyin kuumottavan pitkältä odotusajalta ja muulta tilaushässäkältä.
 
Mutta kyllä se on liikkeeseen mentävä ja lähdettävä räätälöimään sitä juttua suoraan myyjän kanssa. Onneksi esim. Musamaailmassa näyttäis ainakin olevan settejä koko ajan testattavana ja niistä on hyvä lähteä hakemaan omia mieltymyksiä.. Tohon hintaluokkaan ei kannata mutu-tuntumalta lähteä tilailemaan mitään. Vaikkakin hyvät saundit saa joka tapauksessa.. :) Myyjät on ainakin tosi asiantuntevia ja osaavia em kaupassa.
 
Täällä taisin jo asiaa kerran mainostaakin, mutta tampereen Rock Centerillä on 5-osainen DW:n setti (Finish Ply ja värinä Champagne Sparkle tms.), 22" bd, muita kokoja en muista enää. Hinta oli ainakin kysymishetkellä alle 2500e ja se on jo todella vähän. Periaatteessa saa yhden tomin kaupanpäälle.. Vuoden alusta myös DW:n hinnat nousi sietämättömän paljon.. Se kannattaa käydä ainakin tarkastamassa. :)
 
markkuliini
02.04.2009 22:29:32 (muokattu 02.04.2009 22:48:23)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään Musamaailmaan tuli uusi Eco-x-setti joka on siis bambua ja koivua, eli ympäristö/uusituvat luonnonvarat yms. ajatuksilla tehty setti. Pienen testituokion perusteella oli erittäin mainion kuuloinen soitin. Ainakin 10" tomi oli todella helppo virittää ja bassari toimi heti laatikosta otettaessa kuin junanvessa. Hinta on käsittääkseni noin neljänneksen halvempi kuin Dw:n normi-custom-seteissä.
Lisäksi liikkeeseen oli tullut juurikin toisaalla mainittu jazz-series setti, ja yksi uusi Collector-sarjan setti White Moire-pinnalla.
 
Itse ole ollut todella tyytyväinen vlt-runkoisiin 22" 12 ja 15" kokoisiin rumpuihini. Sietävät hyvin korkeampaakin virettä ja rummuissa on luonnostaa matala ominaissointi. Toimii esim. rock/pop-hommissa todella hyvin. Vahvikerenkaisia Dw:itä kun on vähän moitittu etteivät toimi kireällä vireellä, mutta vlt:ni toimivat ainakin.
X-shelleistä ei kokemusta, muuta kuin Musamaailmassa olevasta demoshelleistä. Siellä on esillä kolme versiota saman kokoisesta rungosta ilman hardwarea. Normaali collector, vlt ja x-shell. Yllättävän iso ero kun vähän kopauttelee ja kuuntelee runkojen ominaissoundia.
 
Edit: Jgrooverille tiedoksi, ettei uusia virveleitä tainnut tuossa erässä tulla. Mut kuulemma piakkoin...
 
Niiakun cläpältä putoo kitsranhihna kai katkee, niibn kiilusilmä-Robretsoni paikkasi kähäkästi jatrkamalla Erkin sooloa lähestulkuon katkeematta luistu hommeli hyvin loppuunasti. Hyvin bvetää kyll se Hevon Lehmikin ilmantuplapedaaliakin niitä vanhoja
ÄM
02.04.2009 22:43:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin kai se on mentävä.
 
Onko tosiaan niin, että tuo viimeistelyvalikoima ei rajoitu suinkaan tohon, mitä DW:n sivuilla on näytillä?
 
Mulla on nyt siis alla MMX:n 20"x18", 10"x8", 14"x12".
Aikomus olis varmaan ottaa ihan samat koot, mutta odotukset olisi siihen suuntaan, mitä noita X-shellejä mainostetaan; pienet rummut kuulostais isommilta. Nyt noilla kokolukemilla mennään aika rajoilla, molemmat tomit mahdollisimman alas viritettyinä. Isompia en rupea roudailemaan. Että jos 10":n sais vähän paremmalla marginaalilla sopivaan vireeseen ja 14" sois isommin, niin AVOT.
 
Samoin basaria en isompaa halua, mutta puhtia sais olla enemmän. Vaihdoin 20"x16":n 20"x18":ta ja potku lisääntyi huomattavasti, silti lisääkin sais olla.
 
Tässä mielessä jos toi X-shell-meininki toimii, edes sinne päin, mitä puhuvat, voisi se olla mitä haetaan. Onko kukaan oikeesti kokenut niitä, voiden sanoa, että eroa on?
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
ÄM
02.04.2009 22:47:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aa Markkuliini ehtikin jo vastailla mukavasti, kiitos siitä.
 
Olis kyllä hienoa, kun niillä olis sama rumpu ihan kasattuna, eri rungoilla; siinähän se todellinen eroavaisuus tulisi ilmi.
 
Vaan täytyy vissiin mennä koputtelemaan.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
JGroover
02.04.2009 22:49:01 (muokattu 02.04.2009 22:50:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markkuliini: Vahvikerenkaisia Dw:itä kun on vähän moitittu etteivät toimi kireällä vireellä, mutta vlt:ni toimivat ainakin.
 
Pitää paikkansa. En sitä varsinaisesti moitteena pidä, enemmänkin ominaisuutena. Jännä juttu, että rumpu jollain lailla "kuolee" kun batterkalvon kiristää tietyn rajan yli. Itsellä ei tosin pahemmin olis jazz-vireelle käytännön tarvetta... :)
 
Vieno
03.04.2009 08:48:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mää voisin ehkä jos raskin/kykenen niisk! myydä sulle oman DW:n settini halvalla..
20, 10, 12, 15 ja mukaan vielä ehkä 6x14 snare.
 
ÄM
03.04.2009 16:46:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vieno: Mää voisin ehkä jos raskin/kykenen niisk! myydä sulle oman DW:n settini halvalla..
20, 10, 12, 15 ja mukaan vielä ehkä 6x14 snare.

 
Jaa juu,
mutta onko X-shell tai VLT ja minkä väristä? Onko 20", 18"-syvä, vai 16"? Ja mitä sarjaa?
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
Kailis
03.04.2009 21:54:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ÄM: Jaa juu,
mutta onko X-shell tai VLT ja minkä väristä? Onko 20", 18"-syvä, vai 16"? Ja mitä sarjaa?

 
Mitä siinä kyselet? Nehän on deeweet =D
 
moderndrummer88
03.04.2009 23:24:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Mitä siinä kyselet? Nehän on deeweet =D
 
Nuo on just niitä DW:n runkotyyppejä, doh
 
"jazzahtavia ridekomppeja tyyliin Ian Paice" -Brother Michael
JGroover
03.04.2009 23:48:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: Nuo on just niitä DW:n runkotyyppejä, doh
 
Noh yritä nyt Brady-miehelle kertoa jotain DW:n runkotyypeistä..?! DAA! ?
 
moderndrummer88
03.04.2009 23:50:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaapa muuten Premier-miehelle, että mikä runkotyyppi noista nyt sit passaa semmosen popin ja jazzin vääntöön paremmin?
 
"jazzahtavia ridekomppeja tyyliin Ian Paice" -Brother Michael
Bacchus
04.04.2009 00:21:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: Kertokaapa muuten Premier-miehelle, että mikä runkotyyppi noista nyt sit passaa semmosen popin ja jazzin vääntöön paremmin?
 
DW:n sivuilta löytyi linkki erinäisiin videoihin. Listassa on runkojen rakenteiden selventämistä sun muuta. En tsiigannut linkkejä läpi, mutta tästä osoitteesta löytyy lista.
 
http://www.dwdrums.com/videos/default.asp?videoList=shells
 
When the Going Gets Weird, the Weird Turn Pro
ÄM
04.04.2009 12:20:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bacchus: DW:n sivuilta löytyi linkki erinäisiin videoihin. Listassa on runkojen rakenteiden selventämistä sun muuta. En tsiigannut linkkejä läpi, mutta tästä osoitteesta löytyy lista.
 
http://www.dwdrums.com/videos/default.asp?videoList=shells

 
Joo katoin noi kyllä, ihan mielenkiintoista kamaa.
 
Siinäkin kopisteltiin runkoja, mutta kiintoisaa olis nimenomaan ihan koottuja rumpuja kokeilla eri rungoilla. Tai nähdä videoita jossa sitä valmiin rummun soundia analysoidaan.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
ÄM
04.04.2009 19:18:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, liikkeessä käyty, kyllä avarsi. Loistavaa palvelua, asiantuntevalta myyjältä, asiakkaan tarpeita kuunnellen.
 
Tilanne on nyt se, että esim. DW:n sivut on pahasti jäljessä. X-shellien lisäksi on nyt uusi joku X/VLT, vai mikä se oli. Siinä keskikerrokset on X ja sisä ja ulko kerrokset VLT. Pitäis olla vielä muhkeampaa, kuin X-shell, kyllä rupesi kiinnostamaan.
 
Nyt täytyy tsekkaila kokoonpanoa ja odotella, että tulee noita uusia runkoja myymälään, testattavaksi.
 
Kyllä tää skenaario taidetaan nyt runnoa kasaan, jollain aikataululla,
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
moderndrummer88
04.04.2009 20:12:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ÄM:
mutta kiintoisaa olis nimenomaan ihan koottuja rumpuja kokeilla eri rungoilla. Tai nähdä videoita jossa sitä valmiin rummun soundia analysoidaan.

 
Tätä itekkin kaipailisin...
 
"jazzahtavia ridekomppeja tyyliin Ian Paice" -Brother Michael
Kailis
04.04.2009 20:57:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JGroover: Noh yritä nyt Brady-miehelle kertoa jotain DW:n runkotyypeistä..?! DAA! ?
 
Tai siis ylipäätään mistään mitään.
 
JGroover
05.04.2009 23:17:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Tai siis ylipäätään mistään mitään.
 
No älä nyt mökötä siellä! ;)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti