Muusikoiden.net
16.04.2024
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustiset rummut mesh -sähkörummuiksi
1 2
Jakari
21.09.2006 10:42:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aiheesta on paljon keskusteltu ja paljon on väkeviä mielipiteitä moneen suuntaan. Siksi en tässä perustele tarvetta enempää ja sen syvemmin.
 
Projektina on siis normaalin Sonorin akustisen rumpusetin muunto "sähkörummuiksi" mesh kalvoin ja tarvittavin hilppein. Kovasti on selattu foorumeita ja t-kaupan sivuja, muutama kysymys on jäänyt.
 
- Onko nuo t-kaupan halvimmat rumpuaivot ihan päteviä? Vaihtohtoina on nyt Alesis DM5 ja Yamahan yli 100e halvempi DTXplorer malli http://www.thomann.de/thoiw3_yamaha … dtxplorer_sound_modul_prodinfo.html kolmantena vaihtoehtona rolandin moduuli http://www.thomann.de/artikel-167900.html?iwid=3
 
- Jos valinta on Alesis, niin tukeeko se peltien sammutusta? En oikeen löytänyt tästä infoa, mutta jossain m.netin threadissa kerrottiin että ei toimisi Rolandin sähköpeltien kanssa sammutus. Onko tästä enemmän faktaa?
 
- Tekeekö noilla halvimmilla Yamaha cymbal pädeillä mitään, eli http://www.thomann.de/thoiw3_yamaha_pcy60_prodinfo.html ? Tekeekö noilla hiukan kalliimmillakaan mitään, eli http://www.thomann.de/thoiw3_roland … drum_stereo_beckenpad_prodinfo.html
 
- Onko triggereissä ja triggereissä eroja? Halvin DDrum trigger setti (basari, snare, 3 tomia) maksaa 125 euroa. Pohdin että onko budjettirakentajan viisasta silti valita jotain "parempaa" settiä tuohon?
 
- Kestääkö MESH kalvot käytössä, pitääkö käyttää jotain spesiaalimpia kapuloita (vois kuvitella että rispaantuneet kapulat ei ainakaan auta)? Kestääkö noi sähköpellit käytössä (pois lukien Millenium, ei olla siihen lankeamassa)?
 
- Onko sähkösetin ajaminen (melko tehokkaan) laulu PA:n läpi mielekästä, vai kannattaisiko näille hankkia jo omaa vahvistinta ja kaiuttimia? Jos kannattaa, niin onko valintaperusteena ihan yleisesti kaiuttimen laatu, vai vaaditaanko jotai valtavaa subbaria tms?
 
Pahoittelen että aihe liippailee useampaakin threadia, mutten saanut juuri näihin kysymyksiin mielestäni spesifisiä vastauksia kaivettua esiin. Ja tarkoituksena ei ole millään tasolla keskustella triggauksesta, sähkörummuista yleensä taikka musatyypistä millä ollaan menossa noiden kanssa soittelemaan. Kyseessä siis "pienen budjetin toimiva projekti" akustisen setin saamisesta sähkösetiksi niin, että paluu akustiseen settiin tai sen setin pelkkä triggeröinti onnistuu helposti samoilla kamoilla.
 
Niq
21.09.2006 12:26:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

- Onko sähkösetin ajaminen (melko tehokkaan) laulu PA:n läpi mielekästä, vai kannattaisiko näille hankkia jo omaa vahvistinta ja kaiuttimia? Jos kannattaa, niin onko valintaperusteena ihan yleisesti kaiuttimen laatu, vai vaaditaanko jotai valtavaa subbaria tms.
 
Riippuu laulukamoista. Basari vaatii kyllä sen subbarin että saa saman jytkeen, minkä normibasaristakin. Muutenkin vähän ihmettelen tämän vaihtoehdon järkevyyttä. Miksi muutat akustiset sähköisiksi ja sitten PA:han, kun akustisesta lähtee parempi ja luonnollisempi soundi? Henk. koht. näen sähkörummut tarpeellisena vain silloin, kun halutaan rajata soittovolyymiä, muuten ei oikein hyötyä akustisiin nähden ole.
 
"I have a cunning plan" -Baldrick
wavelength
21.09.2006 12:50:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko nuo T-kaupan halvimmat rumpuaivot ihan päteviä? Vaihtohtoina on nyt Alesis DM5 ja Yamahan yli 100e halvempi DTXplorer malli; kolmantena vaihtoehtona Rolandin moduuli.
 
Oma valintani olisi TD3.
 
Tekeekö noilla hiukan kalliimmilla symbaalipädeillä mitään, eli http://www.thomann.de/thoiw3_roland … drum_stereo_beckenpad_prodinfo.html
 
Noissa on huomattavasti parempi tuntuma kuin tavan kumipädeissä. Ovat lisäksi hijlaisempiakin.
 
Kestääkö MESH kalvot käytössä, pitääkö käyttää jotain spesiaalimpia kapuloita? Kestääkö noi sähköpellit käytössä?
 
Eräs tuttu rumpali rankaisee sähkörumpuja todellisella antaumuksella, ja hyvin ovat kestäneet. Kunhan käyttää ehjiä kapuloita ja soittaa "ulos" rummuista, ei ongelmia pitäisi tulla.
 
Onko sähkösetin ajaminen (melko tehokkaan) laulu PA:n läpi mielekästä, vai kannattaisiko näille hankkia jo omaa vahvistinta ja kaiuttimia?
 
Jos vaan tehot riittävät, niin kannattaa käyttää samaa PA:ta.
Strumbali
21.09.2006 13:58:43 (muokattu 22.09.2006 11:16:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko triggereissä ja triggereissä eroja? Halvin DDrum trigger setti...
Tarkoitat ilmeisesti tuolla halvimmalla setillä red shotteja? Varmista, että ne sopivat käyttämääsi rumpusettiin. Esim. red shotin basaritriggeri on ilmeisesti(?) ajateltu näihin vanhempiin "siipimallisiin" kiristysruuveihin, jotka jäävät bassorummun vanteen reunan yli. Tuon triggerin voi saada viriteltyä basariin, kuin basariin. Lopputulos ei kuitenkaan ole välttämättä toimintavarma. Triggerin toiminnassa tärkeä tekijä on se, että kontakti kalvoon on hyvä. Tämä estää haamutriggautumista ja varmistaa sämpleäänen muodostumisen soitetuille iskuille.
 
Jos olisin hankkimassa triggereitä kokeilisin todennäköisesti tätä Tdrum-settiä:
http://www.thomann.de/thoiw3_tdrum_trigger_set_komplett_prodinfo.html
Tietoa tai käyttökokemusta tuon setin toimivuudesta minulla ei ole.
 
Se on halvempi, mutta vaikuttaa ulkoisesti samanlaiselta, kuin Ddrumin red shotteja parempi "pro"-setti:http://www.thomann.de/thoiw3_ddrum_triggerset_prodinfo.html
Nämä toimivat ihan ok.
 
Rolandilta oli tullut minulle uusia malleja:
http://www.rolandus.com/products/pr … tails.aspx?ObjectId=768&ParentId=64
En tiedä ovatko toiminnallisesti muuttuneet edeltäjiinsä, joista minulla ei ole kokemusta, verrattaessa. Rolandin sähkörumpusetti ja "personal trainer" toimivat moitteetta.
 
ettäjotta
grind
21.09.2006 14:01:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DM-5 kannattaa ottaa jos aikoo käyttää triggeristä midiksi -muuntimena, soundien puolesta taitaa muut viedä voiton. Haitsu on mallia kiinni/auki (ei välimuotoja esim.puoliavoin) dm:ssä, muissa tehty vissiin viksummin. Basariin kannattaa laittaa vahvikelätkä niinkuin oikeaankin kalvoon, se on aika herkkä kulumaan läpi. Omat mesh-kalvot ovat kestäneet kiitettävästi, ei näitä näytä normaalisoitolla rikki kovin äkkiä saavan.
 
Harkitse kuitenkin soittotuntuman vuoksi esim. rolandin kalvoja. Nämä ohuet ja halvat verkkokalvot antavat vähän luonnottoman pompun kapulalle.
 
Incarnate deathrash.
Youni
21.09.2006 16:14:57 (muokattu 21.09.2006 16:16:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Red Shot, oletan? Varmista, että ne sopivat käyttämääsi rumpusettiin. Esim. basaritriggeri on ilmeisesti(?) ajateltu näihin vanhempiin "siipimallisiin" kiristysruuveihin, jotka jäävät vanteen reunan yli... tai sitten sen joutuu virittelemään jotenkin muuten. Jos olisin hankkimassa triggereitä kokeilisin todennäköisesti sitä Tdrum-settiä. Mitään tietoa tuon toimivuudesta ei ole. http://www.thomann.de/thoiw3_tdrum_trigger_set_komplett_prodinfo.html
 
Puhut ilmeisesti tällaisesta basaritriggeristä: http://www.thomann.de/thoiw3_ddrum_d752_kick_trigger_prodinfo.html
 
TDrumin setissä on tällainen kehittyneempi: http://www.thomann.de/thoiw3_tdrum_ … ass_drum_kick_trigger_prodinfo.html
 
Kyllä nuo TDrumit ja kalliimmat Red Shotit näyttävät olevan samaa kamaa. Itse yritin päästä selvyyteen kun bongasin nämä Thomannilla pari viikkoa sitten.
 
E: Vai onko TDrumilla joku halvempikin setti, jossa on tuo orvompi basaritriggeri? Tuo ainoa minkä Thomannilta bongasin maksaa 188€.
 
"Käyttäkää sitä hakua, ja toisaalta älkää joka kohtaan itkekö turhaan sen haun käytöstä." -Moderaattori
LaquerHead
21.09.2006 16:53:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


 
- Onko nuo t-kaupan halvimmat rumpuaivot ihan päteviä? Vaihtohtoina on nyt Alesis DM5 ja Yamahan yli 100e halvempi DTXplorer malli http://www.thomann.de/thoiw3_yamaha … dtxplorer_sound_modul_prodinfo.html kolmantena vaihtoehtona rolandin moduuli http://www.thomann.de/artikel-167900.html?iwid=3
 
- Jos valinta on Alesis, niin tukeeko se peltien sammutusta? En oikeen löytänyt tästä infoa, mutta jossain m.netin threadissa kerrottiin että ei toimisi Rolandin sähköpeltien kanssa sammutus. Onko tästä enemmän faktaa?

 
Kasasin itte sähkösetin eri valmistajien vermeistä. Setin sähköinen puoli on pääasiassa ddrummia ja rolandia, muu härpäke pearlia, tamaa ja tdrummia. Aivon vaihdoin Td-6:een koska stereopädit ja kontrolleri ei toiminu halutulla tavalla alesiksen dm-5:ssa.
 
Tällä hetkellä koko roska näyttää jotakuinkin tältä:
 
http://rumpu.net/index.asp?sivu=galleria&kuva=2561
 
Voisin jopa väittää että noiden mesh-kalvoisten runkojen tatsi on aika lähellä rolandin V-sarjaa. "Normi" kumipädit ne päihittää ainakin 100-0. Asiaan tietysti vaikuttaa merkittävästi toi td-6 aivo.
 
Tässä hieman hyviä ja huonoja puolia DM-5:sta
 
+ hyvät bd-soundit
+ riittävästi trigger inputteja
+ sekä aux out että main out
+ midi in/out
+ saa näppärästi räkkiin kiinni
 
- ei tunnista ddrummin/rolandin uusimpia controller-pedaaleja
- ei tunnista 2- tai 3- alueisia pädejä koska inputit monoja
- ei tunnista chokea
- soundien muokkausmahdollisuus melko rajallinen
 
Eli tosta johtopäätöksenä: ei kannata ostaa DM-5:sta jos meinaat trigata muunkin ku pelkän bassarin.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei.
Peicco
21.09.2006 20:35:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisin jopa väittää että noiden mesh-kalvoisten runkojen tatsi on aika lähellä rolandin V-sarjaa. "Normi" kumipädit ne päihittää ainakin 100-0.
 
Kumipädit on aika onnettomat. Ei mesh-kalvojen jälkeen niillä viiti tosissaan soittaa.
Kummaa, että niitä yhä kysytään. Ilmeisesti sen takia kun Roland ja muut tuottajat ovat hinnoitelleet mesh-padit pilviin. Ei se tekniikka maksa juuri mitään.
 
En koskaan unohda kasvoja, mutta teidän kohdallanne olen valmis tekemään poikkeuksen.
Strumbali
22.09.2006 10:02:48 (muokattu 22.09.2006 11:16:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

E: Vai onko TDrumilla joku halvempikin setti, jossa on tuo orvompi basaritriggeri? Tuo ainoa minkä Thomannilta bongasin maksaa 188€.
Selvensin kirjoitustani. Selvensin lisää ;)
 
ettäjotta
rm_wispila
22.09.2006 10:19:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kasasin itte sähkösetin eri valmistajien vermeistä. Setin sähköinen puoli on pääasiassa ddrummia ja rolandia, muu härpäke pearlia, tamaa ja tdrummia. Aivon vaihdoin Td-6:een koska stereopädit ja kontrolleri ei toiminu halutulla tavalla alesiksen dm-5:ssa.
 
Tällä hetkellä koko roska näyttää jotakuinkin tältä:
 
http://rumpu.net/index.asp?sivu=galleria&kuva=2561
 
Voisin jopa väittää että noiden mesh-kalvoisten runkojen tatsi on aika lähellä rolandin V-sarjaa. "Normi" kumipädit ne päihittää ainakin 100-0. Asiaan tietysti vaikuttaa merkittävästi toi td-6 aivo.
 
Tässä hieman hyviä ja huonoja puolia DM-5:sta
 
+ hyvät bd-soundit
+ riittävästi trigger inputteja
+ sekä aux out että main out
+ midi in/out
+ saa näppärästi räkkiin kiinni
 
- ei tunnista ddrummin/rolandin uusimpia controller-pedaaleja
- ei tunnista 2- tai 3- alueisia pädejä koska inputit monoja
- ei tunnista chokea
- soundien muokkausmahdollisuus melko rajallinen
 
Eli tosta johtopäätöksenä: ei kannata ostaa DM-5:sta jos meinaat trigata muunkin ku pelkän bassarin.

 
Mulla on Alesis kanssa, ja gummilätkillä (joissa vielä trigatut padireunat muovia). Plussa-osaston allekirjoitan, lisäksi käyttöliittymän helppous on suuri plussa. Säädöt löytyvät nopeasti, helposti ja manuaalia lukematta.
 
Kumilätkät on ihan jees, ei rupea leijumaan ja hakemaan "oikean rummun" tuntumaa. Settiä on jatkettu myös monilla omilla triggerivirityksillä jos jonkinlaisiin alustoihin asennettuna. Alesis nielee nikottelematta kaikki monotriggerit ja säätöjä löytyy. Sen kun soittaa eikä mieti liikoja ...
 
Controller-speduja en ole kaivannut. Erialueiset padit voi korvata käyttämällä useampia padeja, joihin hakee esim. kaksi erityyppistä virppasoundia. Inputtien lukumäärä mahdollistaa tämänkin. Myös puoliavoimen haisun soundin voi hakea sen normi on/off-soundin rinnalle...
 
Choke-ominaisuuskin on käyttäjän omien mieltymysten mukainen; itse en käytä sitä juuri koskaan akustisellakaan setillä, joten en tarvi sitä ominaisuutta sähköisissäkään.
 
Muokkausmahdollisuutta en ole myöskään kaivannut; valmiita soundeja on paljon, ja nauhoituskäytössä (lähinnä omia demoversioita biiseistä) saan muutettua soundeja miksatessa kaikulaitteilla yms. härpäkkeillä halutessani.
Midi/tietokone-käytössä soundit kannattanee joka tapauksessa tuoda muualta sampleina, eli miksi niitä pitäisi pystyä "editoimaan" aivosta ? Varmasti helpompaa on tehdä se osuus hommasta kompuutterilla.
 
Johtopäätös on itsellä erilainen; hyvä, edullinen, riittävä allround-vehje monentyyppisiin juttuihin. Piruako sitä nyt pelkkää basaria pitää trigata yleensä lainkaan... siitä selviää virityksellä ja mikillä ;)
 
Kapulakieli = rumpalien oma kieli.
Jakari
23.09.2006 14:13:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on tilattu T-kaupasta Rolandin TD-3 moduuli, 5 x mesh kalvot, TTDrum triggerit, piuhat, hihat + 3 rolandin sähköpeltiä. Koko kasa kustansi 850 euroa. Raporttia sitten kun kamat on tullu ja tunattu kuntoon, että kannattiko ja miltä kuulostaa.
 
Jospa ei enää tarttis peltoreita reeniksellä tän jälkeen.
 
Ze Kink
23.09.2006 17:10:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muakin kiinnostaisi kyllä joskus kasailla tällainen setti kun budjetti antaa periksi. Eli jotkut Newsoundit tms. puoliksi, meshkalvot ja triggerit ja sitten nakuttelemaan. Olisi roudausystävällinen ja varmaan kivempi soittaa kuin "oikeat" sähkörummut. Kuinka paljon teillä on oikein kustantaneet tällaiset systeemit?
 
KÄYTÄ USAN KONTSUA UN USA USAN KONTSU O SEMMONEN AITO KONTSU VEÄTSE VAA SIIHE PINTAA, YO,
Strumbali
23.09.2006 17:49:48 (muokattu 23.09.2006 18:26:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla oli joskus semmoinen kysymys, että onko olemassa muita räkkimallisia moduuleja, kuin DM5:nen. Googlasin joskus oikein tosissaan ja mitään järkevää en saanut tulokseksi. Sittemmin vaihdoin suunnan triggereistä mikkeihin(tavallisten kalvojen kanssa).
 
ettäjotta
Peicco
24.09.2006 09:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muakin kiinnostaisi kyllä joskus kasailla tällainen setti kun budjetti antaa periksi. Eli jotkut Newsoundit tms. puoliksi, meshkalvot ja triggerit ja sitten nakuttelemaan. Olisi roudausystävällinen ja varmaan kivempi soittaa kuin "oikeat" sähkörummut. Kuinka paljon teillä on oikein kustantaneet tällaiset systeemit?
 
Itse aloitan uuden sähkörumpusettiprojektin vuoden vaihteen jälkeen. Pannuiksi tilaan Milleniumin MX200 -sarjan irtotomeja. Kokoja on 8" 10" 14" ja basari 20".
 
http://www.thomann.de/thoiw3_millen … 9_mx200_serie_tom_tom_prodinfo.html
 
Itse tomit ei ole kovinkaan kalliita. Kaikki muu sitten maksaakin. Rolandin kalvot maksaa saman verran kuin itse tomit. Alakalvoiksi ulkonäöllisistä syistä olen ajatellut Hartdynamicsin mustia mesh-kalvoja. Mahdollisesti sahaan tomit about puoliksi akustisen metelin minimoimiseksi. Triggeröinniksi tulee kuten nykyisissäkin, Rolandin conet ja Kouluelektroniikan pietsot.
Räkiksi olen kaavaillut drum-tecin PDR-5001 -mallia.
 
Nykyinen settini http://muusikoiden.net/dyn/users/5140.jpg tulee siis myyntiin jossain välissä...
 
En koskaan unohda kasvoja, mutta teidän kohdallanne olen valmis tekemään poikkeuksen.
Youni
24.09.2006 14:05:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaahan ne tomit sahata puoliksi, johan siinä roudaaminen ja asettelukin helpottuu kovasti.
 
"Käyttäkää sitä hakua, ja toisaalta älkää joka kohtaan itkekö turhaan sen haun käytöstä." -Moderaattori
grind
24.09.2006 14:23:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muakin kiinnostaisi kyllä joskus kasailla tällainen setti kun budjetti antaa periksi. Eli jotkut Newsoundit tms. puoliksi, meshkalvot ja triggerit ja sitten nakuttelemaan. Olisi roudausystävällinen ja varmaan kivempi soittaa kuin "oikeat" sähkörummut. Kuinka paljon teillä on oikein kustantaneet tällaiset systeemit?
 
http://propelli.cop.fi/~zvomit/diy/valmiit/
 
Sieltä löytyy puolikkaita newsoundeja. Tarkempaa selostusta tein-ne-itse sähkörummut -ketjussa. Mitähän tolle olis hintaa tullut... räkki, kiinnikkeet, moduli, piuhaviuhka MPS300 setin mukana, konversio per rumpu/pelti n.10-20€.
 
Incarnate deathrash.
LaquerHead
25.09.2006 09:30:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muakin kiinnostaisi kyllä joskus kasailla tällainen setti kun budjetti antaa periksi. Eli jotkut Newsoundit tms. puoliksi, meshkalvot ja triggerit ja sitten nakuttelemaan. Olisi roudausystävällinen ja varmaan kivempi soittaa kuin "oikeat" sähkörummut. Kuinka paljon teillä on oikein kustantaneet tällaiset systeemit?
 
Pearl traveller rhythm gig kit: 345 €
Tdrummin meshit 8", 10", 12", 16" + rolandin 10" mesh virpalle: 100 €
Drummin triggerit 2 x tom pro, 1 x snare pro, 1 x kick red shot: n. 200 €
Rolandin TD-6 aivo, käytetty: n. 350 €
Rolandin FD-8 controller ja CY-5 haikkapädi: n. 120 €
Rolandin CY-12RC symbaalipädi ja CY-8 symbaalipädi + puomivarret, käytetyt:240 €
 
Elikkä yhteensä tommonen 1400 €
 
Ei tietenkään mikään halvin projekti, mutta en oo hankkinu tota settiä kerralla vaan rakentanu sitä pikkuhiljaa. Pearlin sivuilla kyllä mainostettiin että noi rungot menee sisäkkäin mut eipä meekkään, tomikiinnikkeet kinnaa vastaan. Toisaalta noi rungot on niin pienet että mahtuu vaikka henkilöauton kartturin paikalle.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei.
Peicco
25.09.2006 10:43:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaahan ne tomit sahata puoliksi, johan siinä roudaaminen ja asettelukin helpottuu kovasti.
 
Näinhän se on. Mutta kun ei keikkaile, ei tartte roudata.... ;)
 
Itselleni syvä tomi on lähinnä ulkonäöllinen tavoite, mutta saattaa jäädä toteuttamatta muista syistä.
 
En koskaan unohda kasvoja, mutta teidän kohdallanne olen valmis tekemään poikkeuksen.
Jakari
05.10.2006 23:13:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin, Tkaupan paketti tuli ja ekat tyypit uusiin mesh kalvotettuihin trigattuihin sähköaivorumpuihin otettu.
 
Hiukan meinaa ylisanat itellä loppua miten hieno juttu koko projekti on ollut ja miten hyvin tavoitteeseen päästiin. Ekat treenit vuoteen ilman elacceja / peltoreita, laulusta sai ekan kerran mitään selvää, kitaralla pienet nyanssit erottui ja kokonaisvolume on ehkä kymmenesosa vanhasta. Nopsaan plussat ja miinukset so far:
 
+ Volume on nyt hallittavissa, ei vuoda enää korvat verta
+ Saundit oli paremmat mitä uskallettiin toivoa, varsinkin basari ja tomit
+ Sähköpellit ei jyrää kaikka alleen, kuten akustisella setillä oli
+ Rolandin käyttölogiikka on järkevä kun sen kerran jaksaa opetella
+ Rumpalin soittotatsi ei menny täysin uusiksi
 
- Lautaset oli livenä melkopaljon pienemmän kokosia kuin kuviteltiin. Normaali ruoka-lautasen kokoluokkaa
- Snaren triggauksen säätö on melko hankalaa; joko tulee tuplia, tremolo ei kuulu tai dynamiikka on nollassa
- Dynamiikka lensi volumien mukana suurimmaksi osaksi ikkunasta
 
Mutta mutta: nuo plussat ovat niin suuria että jäi erittäin positiivinen fiilis koko hommasta. Triggereiden säätö on joiltain osin melko vaikeaa (basari, snare) ja taas toisaalta naurettavan helppoa (pellit, tomit).
 
Meidän hevicover kellaripändillä oli vaihtoehtoina joko rumpalin teippaaminen pakkopaitaan, rumpujen täydellinen demppaaminen täysin soimattomaksi tai sitten tämä mikä nyt tehtiin.
 
Koska ei ole kokemusta oikeista "puhtaista" sähköseteistä, niin vaikea tuon enempää kommentoida. Snare triggerin arvojen säätely (herkkyys, treshold, tupla-iskun tunnistus, 'mittausaika' ja muut) varmaan jatkuu vielä pitkään jotta voi olla tyyvyväinen.
 
grind
06.10.2006 09:33:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitä virvelin kalvoa kannattaa koettaa dempata esim. ohuella vaahtomuovirenkaalla joka tulisi rummun rungon ja kalvon väiin, tai sitten jos rummussa on oma demppari niin sitäkin kannattaa kokeilla. Omien kokemusten mukaan parantaa toimivuutta triggerin kanssa.
 
Incarnate deathrash.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «