Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gretsch Catalina, millaiset kannut?
1
Lurker
22.04.2006 20:20:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saisin poistettua tällaisen setin erittäin halvalla:
http://www.thomann.de/artikel-180908.html?iwid=3
 
Merkkinä Gretsch miellyttää ja tomikoot ovat juuri sitä mitä haen.
 
Catalina lienee jonkin sortin halpissarjaa Gretschiltä? Ei ihan entry-level, muttei mikään semi-pro-settikään? Olenko yhtään oikeilla jäljillä?
 
Pönttöjen puulaatu ym. ei niinkään kiinnosta, sillä oikeilla kalvoilla, hyvällä virityksellä, MUSIKAALISELLA TATSILLA ja sitten livetilanteessa mikityksellä ja miksauksella on oikeasti helvetin paljon enemmän merkitystä.
 
Lähinnä minua kiinnostaa hardwaren (vanteet, virityspesät, muhvit, rimssit) ja viimeistelyn laatu ylipäätään eli miten pöntöt kestää "kovempaa ajoa".
 
Toinen asia, mikä epäilyttää, on tuo bassarin koko 26" x 16". Eikös 16 tuumaa ole aika pieni syvyys noin isolle bassarille? Omien kokemusteni mukaan jopa 20-tuumaisesta bassarista saa enemmän botnea kuin 22-tuumaisesta, jos syvyys on sama. Eli että bassarissa ei merkkaa niinkään halkaisija, vaan syvyyden suhde halkaisijaan. Toisaalta 26-tuumainen bassari alkaa jo olla melkoisen herkkä humisemaan. Soittotatsissakin lienee totuttelemista.
 
Voi tietysti sanoa, että mene kokeilemaan, mutta bassarisoundi on niin paljon kalvoista, virityksestä, mahd. demppauksesta, pedaalin nuijasta ja jopa virvelistä (joo joo!) kiinni, että pikaisella potkimisella on mahdoton sanoa, mitä pöntöstä voisi saada irti. Kun ei ihan viittis pelkkää testaamista varten ostaa 26-tuumaista ambassadoria, emperoria, pinstripea ja powerstrokea ja ruuvailla bassaria eri vireisiin koko päivää.. tai roudata referenssiksi omaa bassaria mukaan, jotta tietää millainen soundi soittotilalla itsessään on.
 
Vielä en ole päässyt kokeilemaan, mutta jos jollain on kokemuksia siitä, tekeekö tuon setin virvelillä mitään, niin nekin ovat tervetulleita.
 
Migo
22.04.2006 22:31:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sittenhän kannattaa tsekata nämäkin: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=104041
 
Niinpä..
Lurker
22.04.2006 22:35:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sittenhän kannattaa tsekata nämäkin: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=104041
 
8"-14" tomit ei kyl toimi siihen musaan mitä nyk. bändillä soitan, sori. Ja hinta, jolla ton toisen setin saisin, on oikeesti luokkaa "dirt cheap". Eikä oo edes mistään manne-mersun takaluukusta, vaan ihan tutulta tyypiltä. =)
 
Mut eiks toi Catalina birch oo pykälää parempi/kalliimpi ku toi linkittämäni setti?
 
ddrum54
23.04.2006 11:30:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toinen asia, mikä epäilyttää, on tuo bassarin koko 26" x 16". Eikös 16 tuumaa ole aika pieni syvyys noin isolle bassarille?
 
Ei lainkaan pieni. Kuuntele Bonhamia.
 
2`n 4
Kuorsuri
23.04.2006 12:05:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Catalina Bircheissä on hyvin viritettyinä soundi, jota voisi kuvailla sanalla "sweet".
Tällä hetkellä olen tomit saanut soimaan pirun mukavasti, ei pärinöitä, ei tärinöitä.
Suosittelen. Mutta nuo Club Rock-kannut ovat mahonkia, elikkäs jos pidät tummasta tai hieman sumeasta soundista (joita vielä tehostaa pinnoitetut kalvot, jotka tulevat vakiona) ovat nuo ehdottomien suosittelujeni saattelemat.
 
Näin se menee... eiku.. siis... tota noin... nyt mä hokkasin! eiku... -Setin kokoamista á la Peté
Veksi
23.04.2006 12:31:10 (muokattu 23.04.2006 12:31:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DLX Musiikissa Helsingissä Malmilla oli tuollaiset myynnissä, mustat hienot, hintaa
en tarkalleen muista, mutta hieman yli 1000 euroa.
 
ettäs kehtaat, antaa olla!!
oksatboys
23.04.2006 15:31:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä on noiden kannujen metalli osien laatu? ja miten toi Catalina birch pärjää vertailussa esim. Taman Superstaroille tai Sonorin Force 3005?
 
oksatboys ounaa...
ddrum54
23.04.2006 20:31:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta nuo Club Rock-kannut ovat mahonkia,
 
Musicware myy EAST nimisiä rumpuja, joista löytyy samanlainen setti, kuin tuo DLX:n setti. Ne on vaahteraa ja hinta on sama, kuin tuossa Gretschin setissä. Käykää sivuilla katsomassa all maple 26 ja 28 setit.
 
Jotenkin tulee semmoinen fiilis, kun noita settejä vertailee, että joku tehdas valmistaa tuota samaa settiä eri merkeille. On meinaan aivan samanlaiset lugitkin.
 
2`n 4
Painajaismainen
30.07.2013 14:36:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 2654 päivää vanhaan aiheeseen!
 
Nostellaanpas vanha hylky takaisin pinnalle.
 
Veljeni kanssa suunnitellaan uusien rumpujen hankintaa ja olemme iskeneet silmämme Gretsch Catalina Club Rock-settiin. http://www.thomann.de/fi/gretsch_catalina_club_rock_sn.htm
 
Musatyylimme on poppia ja rokkia aikalailla laidasta laitaan. Foo Fightersia, Zeppeliniä, Stonesia, grungetouhuja yms. tulee veivattua paljon omien, kevyempien biisien ohessa. Soitamme myös treenikämpällä jonkin verran akkarikamaa.
 
Yksi tärkeimmistä vaatimuksista setin suhteen on etutomikiinnitys erilliseen ständiin bassorumpukiinnikkeen sijasta, sillä tykkäämme pitää etutomia varsin alhaalla. Useimpien bassorumpukiinnikeiden kanssa tämä ei oikein onnistu.
 
Onko teillä rumpupalstalaisilla kokemusta tuosta setistä? Onko yleinen laatu millaista, toimiiko rautaosat kunnolla? Soiko noin isot kannut nätisti akkarimeiningeissä, vai pitäiskö katsella pienempikokoisia rumpuja? Pääpaino meidän musassa on kuitenkin särökitaralla ja vahvistetulla akustisella, että pieniä kompromisseja olemme kyllä valmiita tekemään.
 
Olemme luultavasti tilaamassa settiä Thomannilta, sillä 30 päivän palautusoikeus on varsin kova sana. Suomalaisissa kivijaloissa ei tuota natural-väritteistä settiä oikein näytä olevan varastossa. Pitänee vielä kartoittaa puhelimitse vaihtoehtoja läpi.
 
Osaatteko suositella muita vastaavanlaisia settejä 800€ hintaluokassa?
 
tomboarmageddon
30.07.2013 16:15:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja samaa vastataan,eli käytettynä etsimään. Pro tason vanhat rummut saa tolla hintaa ilman peltejä...
 
kincy
30.07.2013 21:00:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomboarmageddon: Ja samaa vastataan,eli käytettynä etsimään. Pro tason vanhat rummut saa tolla hintaa ilman peltejä...
 
Jep.
 
Jos uutena on ihan pakko, niin ei suuria eroja tuossa budjettiluokassa ole. Fiilis ratkaisee.
 
tomboarmageddon
31.07.2013 08:03:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torilla oli mirror chrome cataliinat 590e....eli vähän säästöä jos pitää nimenomaan nuo olla.
 
JTS
31.07.2013 08:42:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Catalina Club Rock setti käytettynä 400 €. Siis mikäli nuo Catalinat on ns. "pakko saada".
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=780189
 
www.gonebadband.bandcamp.com
Niq
04.08.2013 13:13:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Painajaismainen: Yksi tärkeimmistä vaatimuksista setin suhteen on etutomikiinnitys erilliseen ständiin bassorumpukiinnikkeen sijasta, sillä tykkäämme pitää etutomia varsin alhaalla. Useimpien bassorumpukiinnikeiden kanssa tämä ei oikein onnistu.
 
24" basarin kanssa ei etutomia ihan mahdottoman alas saa, jos se tomi on 9" syvä. Ellei laita sitten reilusti basarin sivulle sitä etutomppaa...
 
Kailis
04.08.2013 13:50:38 (muokattu 04.08.2013 13:52:53)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: 24" basarin kanssa ei etutomia ihan mahdottoman alas saa, jos se tomi on 9" syvä. Ellei laita sitten reilusti basarin sivulle sitä etutomppaa...
 
Mikä on sitten "reilusti" on pitkälti makuasia. Useinhan tällaisessa asettelussa on vielä vähintään 22" ride hyvin alhaalla basarin päällä ja kaksi lattiatomia. Rok rok!
http://muusikoiden.net/dyn/tori/780189.jpg?1375184124
Itselleni tällainen asettelu olisi hyvin luonnoton, koska haikan ja basarin pedaalien kulma on hankala.
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
Yrms
05.08.2013 19:35:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Painajaismainen:Veljeni kanssa suunnitellaan uusien rumpujen hankintaa ja olemme iskeneet silmämme Gretsch Catalina Club Rock-settiin. http://www.thomann.de/fi/gretsch_catalina_club_rock_sn.htm
 
Musatyylimme on poppia ja rokkia aikalailla laidasta laitaan. Foo Fightersia, Zeppeliniä, Stonesia, grungetouhuja yms. tulee veivattua paljon omien, kevyempien biisien ohessa. Soitamme myös treenikämpällä jonkin verran akkarikamaa.
 
Onko teillä rumpupalstalaisilla kokemusta tuosta setistä?

 
Meillä on studiolla justiinsa tuo setti, valkoisella wrapilla tosin ja helposti saa hyvää soundia äänitettyä juurikin rock-meininkeihin. Oman poppirokkibändin kanssa käytetään noita myös keikoilla ja joka kerta miksaajat ovat kehuneet soundia, tietty iso bassari voi olla ongelma ihan pienimmillä lavoilla, mutta keskisuurilla klubeilla homma toimii. Varmasti hintaluokassaan ihan sitä terävintä kärkeä.
 
Ainoa miinus on snare, tai oikeastaan sen virityskoneiston laatu. Kun virpan saa vireeseen niin ihan toimiva soundi mutta tuntuu löystävän virettä aika lailla ajan kanssa. Erillinen snare tohon settiin olisikin seuraavaksi hankintalistalla.
 
Mutta itse en ainakaan ole pettynyt, päinvastoin, rummut tuntuvat hintaansa selvästi laadukkaammilta ja arvokkaamilta.
 
Why do edit
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti