Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ?Verity - Agapé
1
TommiW.
30.11.2015 10:14:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Julkaisimme ?Verityn kanssa ensimmäisen pitkäsoittomme Kulttuuriosuuskunta Partuunan kautta. Laitoin myös tänne rock-puolelle, sillä levy ei edusta puhtaasti mitään yksittäistä tyylisuuntaa.
 
Levyn voi ostaa omakseen osoitteesta http://verityofficial.bandcamp.com/, mutta levy löytyy myös esim. Spotifystä:https://open.spotify.com/album/0qqLhvpANBGjwNjzwzGYvV
 
verity
noun ver--t
 
1: the quality or state of being true or real
2: something (as a statement) that is true; especially : a fundamental and inevitably true value
 
?Verity on vuonna 2009 perustettu yhtye, jonka musiikki ja live-esiintyminen imevät vaikutteensa elokuvista, englantilaisesta progeperinteestä, eurooppalaisesta pop-musiikista ja minimalistisesta taidemusiikista.
 
Kaupallisen laskelmoinnin sijasta Suomen taiteellisesti peräänantamattomin bändi työskentelee omassa musiikillis-alkemistisessa viitekehyksessään pyrkimyksenään luoda ainutlaatuisia ja aikaa kestäviä kuuntelukokemuksia ja uudistaa eurooppalaisen pop-musiikin kenttää.
 
28. 11. 2015 julkaistava Agapé on ?Verityn ensimmäinen täyspitkä levy. Yhdeksän kappaleen mittainen massiivinen ja melodioita pursuava albumi on temaattinen matka ihmisen sisäiseen maailmaan. Levynä Agapé on rakkauden prosessikaavio, jossa aukiselittämisen ja tarpeettoman asioiden alleviivaamisen sijaan jätetään tilaa kuulijan omalle tulkinnalle.
 
What is grand is necessarily obscure to weak men. That which can be made explicit to the idiot is not worth my care.
 
-William Blake
 
"Enemmän auki! Auki! Avaa enemmän!"
Osmo
08.12.2015 13:09:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onpa hyvän kuuloinen levy! Vaikea mitään kovin kattavaa vielä sanoa, mutta oikein säväyttävä tunnelma näin ensikuuntelulla. Aika teatraalinen meininki paikkapaikoin, mutta kyllähän se tällaiseen musaan tietysti sopii. Hyvä jäbät! Onko ihan DIY meiningillä saatu kasaan?
Spedemix
10.12.2015 18:33:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuntelin koko levyn. Olihan se komiaa musiikkia. Siistit arrit.
 
Laulaja ei oikein sopinu mun mielestä bändiin. Meinasi levyn kuuntelu tyssääntyä ekan biisin introon kun laulaja ynisee ekat nuottinsa. Kuulostaa vähän niinku Billy Talentin laulaja yrittäis vetää Björkiä :D Monissa kohissa joissa vokalisti vetää kovempaa ja suoraviivaisemmin toimii huomattavasti paremmin (esim Beastin puolivälin jälkeen). Jotenkin nuo hiljaisemmat vedot laulajalta tuntuu teennäisiltä.
 
Myös rumpalin soitto paikoitellen ei mairittele; monissa kohdissa läpi kun muu bändi soittaa tahtilajihärpätykset kivan notkeasti, rumpalin kulmikkuus degeneroi lopputuloksen "pidu-pidu-pidudu" -tyyppiseksi riffiprogeksi.
 
Biisien arrit jousineen on kyllä hienoja. Koko levyn miksaus sen sijaan on IMO kovin puolivillainen. Kun musa on peräänantamatonta on kovin kornia että mixut ovat sitten tosi pliisuja jotka eivät vie musaa taiteenlajillisesti mihinkään suuntaan. Koko levy toimisi paremmin jos se olisi rohkeasti vedetty enemmän tommoseen Full-on Muse-Absolution -tyyppiseen moderniin rytinään tai sitten rohkeasti tehty saundillisesti vintagepastissi (Tame Impala -meiningillä). Mukavaa on tietenkin se että levyltä löytyy paljon dynamiikkaa myös ns. sähköisesti.
 
Viime kädessä levyn parasta antia ovat kitaristin sovitukset (je ne muutamat Procupine Treetä muistuttavat sound design -ratkaisut) ja se miten ne toimivat jousien kanssa.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
Osmo
11.12.2015 13:09:25 (muokattu 11.12.2015 13:10:46)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spedemix: Biisien arrit jousineen on kyllä hienoja. Koko levyn miksaus sen sijaan on IMO kovin puolivillainen. Kun musa on peräänantamatonta on kovin kornia että mixut ovat sitten tosi pliisuja jotka eivät vie musaa taiteenlajillisesti mihinkään suuntaan. Koko levy toimisi paremmin jos se olisi rohkeasti vedetty enemmän tommoseen Full-on Muse-Absolution -tyyppiseen moderniin rytinään tai sitten rohkeasti tehty saundillisesti vintagepastissi (Tame Impala -meiningillä). Mukavaa on tietenkin se että levyltä löytyy paljon dynamiikkaa myös ns. sähköisesti.
 
Jaa en mä huomannut kovin puolivillaista miksausta tässä, noh toisaalta kuuntelin pennin kuulokkeilla töissä. Että ehkä olen jäävi sanomaan. Mutta peukku myös täältä sovituksellisesta puolesta, hyvin futaa.
 
Edit. Joskin samaa mieltä, että pieni Museuttaminen varmasti olisi tehnyt tälle terää. Mutta tietysti, tuotantobudjetit lienee hieman eri kaliiberia.
TommiW.
16.12.2015 13:38:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osmo: Onpa hyvän kuuloinen levy! Vaikea mitään kovin kattavaa vielä sanoa, mutta oikein säväyttävä tunnelma näin ensikuuntelulla. Aika teatraalinen meininki paikkapaikoin, mutta kyllähän se tällaiseen musaan tietysti sopii. Hyvä jäbät! Onko ihan DIY meiningillä saatu kasaan?
 
Kiitos palautteesta! DIY-meininkiä on osittain. Rummut ja laulut äänitettiin SF-soundilla Lehmossa, kitarat, bassot ja kiipparit siellä täällä kotioloissa. Miksaus on Hannu Hattusen.
 
"Enemmän auki! Auki! Avaa enemmän!"
n0lla
17.12.2015 09:15:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olipa hienon kuuloista! Minä pidin laulajan ulosannistakin. Miksauksessa olisi tosiaan toivomisen varaa; varsinkin rummut jäävät jotenkin ponnettoman kuuloiseksi hissutteluksi.
 
Ei ole tyhmiä kysymyksiä. On vain tyhmiä ihmisiä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti