Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rock-laulajien ja -yhtyeiden tribuuttiaktit
1 2 3 4 5
RockFanatic
26.06.2015 20:09:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin ketjun alkuun ajattelin heti kättelyssä esitellä teille seuraavan tyypin: naamioituneen miehen nimeltä Jimmy "Orion" Ellis. Kirjoitin äijästä pintapuolisen tietopaketin tai pikemminkin arvion Elvis-ketjussa, mutta jätin tällöin kertomatta erään hyvinkin merkittävän asian Jimmystä - nimittäin sen, ettei mies lainkaan yrittänyt imitoida Elppua. Hänellä vain sattui yksinkertaisesti olemaan niin samanlainen (ja joka tapauksessa täysin luonnollinen) ääni Elvikseen nähden, että heti suunsa avattuaan hänet leimattiin automaattisesti Elvis-imitaattoriksi. Jimmy kuitenkin pyrki kaikesta kritiikistä huolimatta viemään uraansa eteenpäin aivan omillaan, irrallaan ilmeisistä Elvis-yhtäläisyyksistään. Kappale, jonka tämä linkki sisältää, todistaa osaltaan saman asian:
 
https://youtu.be/y8UqiAAmjtQ
 
Kyllä, Jimmy kuulostaa aivan h*lvetin paljon Elvikseltä, mutta tämä on sataprosenttisesti hänen oma äänensä. Jimmyn "Elvis-ääni" hämää ja pistää korvaan myöskin seuraavassa kappaleessa, mutta biisin sisältöä tarkasti kuunneltaessa tulee kylläkin ajatelleeksi, että ehkä se on tässä yhteydessä ihan hyvä asia:
 
https://youtu.be/Dv95bv8OmZU
 
Tämän ketjun tarkoituksena on siis herättää yleistä keskustelua yleisestä tribuutti- ja tyylittelykulttuurista, tosin asiallisehkoon sävyyn ja asiallisista esiintyjistä. Elvis-tribuuttiartisteja tuli koluttua pilvin pimein jo miehen nimeä kantavassa ketjussa, mutta siellä saamani kritiikin johdosta päätin perustaa tribuuttiartisteille ja -bändeille aivan oman ketjun. Tulen myöhemmin linkittämään tänne Elppu-esiintyjien lisäksi mm. AC/DC-, Bon Jovi- ja Hurriganes-tribuuttibändien videoita. Bon appetit!
 
RockFanatic
26.06.2015 21:22:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EDIT: Jimmy kuulosti aivan järkyttävän paljon Elpulta. Sanon (tai pikemminkin kirjoitan) tämän imperfektissä, sillä kuten jo Elvis-ketjussa mainitsin, mies ammuttiin kylmäverisesti joulukuussa 1998 omassa panttilainaamossaan.
 
HaloOfFlies
28.06.2015 22:47:43 (muokattu 28.06.2015 22:49:04)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielestäni tribuuttibändit ovat vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta sitä miettii, että onko siinä oikeasti mitään järkeä että lauma ihmisiä esittää rock-tähtiä ja ihmiset maksavat siitä. Toisaalta sitten taas joidenkin bändien ja artistien kohdalla sitä alkuperäistä ei enää ole eikä myöskään tule, ja tässä tapauksessa tribuuttibändit kantavat soihtua eteenpäin.
 
The Beatlesin aktiiviaikoina en ollut vielä edes syntynyt, joten käytännössä minulle The Cavern Beatlesin Oulun-keikka ajaa saman asian. Se oli niin aidon näköistä ja kuuloista menoa. Ja sittenhän on Brit Floyd joka esiintyy joissakin paikoissa yhtä isoilla areenoilla kuin esikuvansakin ja tekee todella suuren mittakaavan kiertueita.
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
kaleidoskooppi
28.06.2015 23:20:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisaalta kait tribuuttiartisti voi olla aika paljon muutakin kuin imitoimista. Vuotuisessa Beatles-happeningissa Tampereella näkee paljon apinointia (välillä hyvin hyvääkin), mutta myös tosi villejä vetoja.
 
Marlowe
03.07.2015 15:14:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lukaiskaapas Chuck Klostermanin "Seksiä, huumeita ja kaakaomuroja : matalakulttuurin manifesti". Se pitää sisällään ihan hyvän kirjoituksen siitä, millaista on kiertää Yhdysvaltoja Guns'n'Rosesia leikkien eli toisin sanoen millaista on soittaa tribuuttibändissä.
 
Henkilökohtaisesti en oikein jaksa syttyä noille tribuuttibändeille. Tampereella näkemäni Pulse oli sinänsä oikein pätevä kunnianosoitus Pink Floydille, vaan jos ja kun kaikki tehdään yksi yhteen, niin on toisaalta ihan sama pysytellä kotona ja katsoa YouTube-pätkiä. Pitkästyin.
 
"Barry, Dick ja minä olemme tulleet siihen tulokseen, että vakavasti otettavalla ihmisellä täytyy olla... vähintään viisisataa levyä" (Nick Hornby)
RockFanatic
03.07.2015 17:27:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://youtu.be/tNd8eM7P7SM
 
https://youtu.be/fExJkpIrm6w
 
https://youtu.be/0q7iWqChGWQ
 
https://youtu.be/V7WrbuVIVVU
 
https://youtu.be/yUwsvFRCxoE
 
https://youtu.be/KQGXQhLsEug
 
https://youtu.be/fnlzmXsqfeo
 
https://youtu.be/-EuJCKif8OE
 
https://youtu.be/sIbVpr-UGDo
 
https://youtu.be/tSZMZce1-qc
 
https://youtu.be/Al4Y_H1PzS4
 
https://youtu.be/PQzvGnZsL0g
 
https://youtu.be/Qew7C2NQngA
 
https://youtu.be/rb2Mp0TGNMY
 
Siinä muutama pätkä a-tason Bon Jovi-apinointia!
 
Mahti
03.07.2015 21:57:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin, että voisko täällä jatkaa tuota Elvis-ketjussa ollutta Jon Cotner -juttua ainakin jonkin verran? Sen verran mua ainakin herra kiinnostaa, että onko siitä joitain oikeita kuvia tai videonpätkiä jossain, kun tuubissa ja mitä nyt vähän olen selaillut, niin ne on just niitä RockFanaticin mainitsemia photoshop-kuvia.
 
Jokainen paistaa omat makkaransa
ganesha
03.07.2015 22:17:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyl tribujutuissakin sois olevan vähän jotain omaa maustetta
 
RockFanatic
04.07.2015 09:31:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Cotner" tulee tietysti olemaan yksi tämän(kin) topicin "päähenkilöistä". Ei muuta kuin aloitetaan vaikka saman tien!
 
Kuten jo Elvis-ketjussa useaan otteeseen mainitsin, minusta tuntuu, ettei JC ole aivan tavallinen tallaaja. Mies väittää vuodesta ja videosta toiseen, ettei ole Elvis, mutta selvästikin unohtaa samalla sen, että erittäin monet asiat hänessä ovat hänen väitöksiään vastaan - ulkonäkö (erityisesti silmät, nenä, leuka ja poskipäät), laulu- ja puheääni ääntämistapoineen kaikkineen (mm. help = "hep", album = "auwbum" ym.), tapa nauraa ynnä lukemattomat muut asiat. Myös miehen Paltalk-"esiintymisissään" viljelemä huumori muistuttaa todella paljon Elpun hymööriä. Herrajumala, onks tää ukko Elppu...?
 
https://youtu.be/ZgWE15ihe20
 
https://youtu.be/51vrKVddZ4A
 
https://youtu.be/-t0XxtWF3bA
 
https://youtu.be/L2IkO5aGN84
 
https://youtu.be/JyA68t5Uijc
 
https://youtu.be/bUj6-NhMXiE
 
https://youtu.be/FjxeZ9x3Czw
 
https://youtu.be/1gt_6MP0TTc
 
https://youtu.be/65YWrhEGz9M
 
https://youtu.be/0kLyOm2rz1I
 
https://youtu.be/bi8PWqGTiDI
 
https://youtu.be/kHqAfQATkBg
 
Tästä videosta löytyy fotoshoppaamaton kuva "Cotnerista":
 
https://youtu.be/fGxVZqbjV_Y
 
https://youtu.be/bU7VhSO7zxU
 
https://youtu.be/MeW3MEH1da0
 
https://youtu.be/M7ZPL-yDYMg
 
https://youtu.be/_g98heiHg50
 
https://youtu.be/oL7lrpA22jw
 
https://youtu.be/ULjJEnUxj7E
 
https://youtu.be/p1eHkEjzRCk
 
https://youtu.be/93ZWmoA8StA
 
Niin... onko? Kyllä, luulisin. "Cotnerin" ja Elviksen äänistä "Unchained Melody"-kappaleessa tehtiin nimittäin digitaalinen ääniprintti, ja äänet olivat 97-98% identtiset - 31 vuoden "tauon" jälkeen! Ei h*lvetti - kaipa se on pakko uskoa... Elppu on elossa!
 
RockFanatic
04.07.2015 09:42:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja vielä yksi "Cotner"-pätkä:
 
https://youtu.be/X9vkpIpAjvU
 
Sergei Fallinen
04.07.2015 09:59:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen aika varma, että tuo ei ole Elvis.
 
vain taito on rajana
RockFanatic
04.07.2015 10:19:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jätkä näyttää 95% Elvikseltä, kuulostaa 100% Elvikseltä ja on syntynyt tasan samana päivänä (8.1.1935) kuin Elvis. "Cotner" laulaa täysin omalla äänellään (joka on täysin identtinen Elvikseen nähden), puhuu täysin omalla äänellään (joka sekin on täysin identtinen Elvikseen nähden ääntämyksineen kaikkineen), vitsailee ja pelleilee elvismäisesti, sanoo asioita, jotka eivät voi olla peräisin kenenkään muun kuin Elviksen suusta ja ajatusmaailmasta, eikä suostu kertomaan itsestään juuri mitään muuta kuin sen, ettei ole Elvis - ja senkin erittäin epäuskottavasti.
Lisäksi ihmettelen suuresti sitä, ettei "Cotner" anna puhelinnumeroaan edes omille lapsilleen. Myös se, että mies soittaa kitaraa ja pianoa, muttei ole koskaan ollut ensin mainitun soittimen käsittelyssä mikään virtuoosi, haiskahtaa jonkin verran elvismäiseltä. Kaiken huippuna näille epäilyille on tämä "Cotnerin" ystävälleen antama lausunto:
"Olisi hullua palata takaisin elämään, josta pois päästäkseni tein kovaa työtä. Olisi sellaisia faneja, jotka ymmärtäisivät. Toiset loukkaantuisivat. Jotkut saattaisivat mennä teoissaan äärimmäisyyksiin, enkä voi ottaa sitä riskiä." Ja ko. juttuhan jatkui vielä tämänkin jälkeen, mutta kertokaapa, miksi "Cotner" olisi paennut entistä elämäänsä ja kertoisi pelkäävänsä fanien reaktioita, jos ei olisi Elvis...?
 
Mahti
04.07.2015 10:41:57 (muokattu 04.07.2015 10:44:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oliskohan Cotnerista kuvia 50-70 -luvuilta, heh. En jaksanut kahlata noita linkkejä enää, jos ne on pelkkiä Elvis-montaaseja ja Cotnerin laulua. Jos ois miehestä ittestään enempi kuvia tai jotain livematskua ni sit jaksais innostua. Mites, RockFanatic, jossain vaihessa mietit, ettei Cotner voi olla Elvis, kun Lisa-Marie herkistyi jostain Always On My Mind -esityksestä. Mun mielestä tosiaan olis mukava ajatella, että Elvis elää, mut ei tää vielä riitä. Toi yks kuva noissa linkeissä oli just se yks ja ainoa, jonka oon nähny.
 
Jokainen paistaa omat makkaransa
Sergei Fallinen
04.07.2015 10:42:12 (muokattu 04.07.2015 10:42:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RockFanatic: Jätkä näyttää 95% Elvikseltä,
 
Ei kyllä näytä. Ja jos Elvis olisi todistajansuojelussa, ei varmaan olisi tarkoituksenmukaistakaan näyttää.
 
kuulostaa 100% Elvikseltä
 
Yhtä lähelle pääsee moni muukin.
 
ja on syntynyt tasan samana päivänä (8.1.1935) kuin Elvis. "Cotner" laulaa täysin omalla äänellään (joka on täysin identtinen Elvikseen nähden), puhuu täysin omalla äänellään (joka sekin on täysin identtinen Elvikseen nähden ääntämyksineen kaikkineen), vitsailee ja pelleilee elvismäisesti, sanoo asioita, jotka eivät voi olla peräisin kenenkään muun kuin Elviksen suusta ja ajatusmaailmasta, eikä suostu kertomaan itsestään juuri mitään muuta kuin sen, ettei ole Elvis - ja senkin erittäin epäuskottavasti.
 
Voisiko kuitenkin olla mahdollista, että tämä kaikki on seurausta siitä, että tyyppi nauttii trollaamisesta?
 
Lisäksi ihmettelen suuresti sitä, ettei "Cotner" anna puhelinnumeroaan edes omille lapsilleen.
 
En tajua miten tämä liittyy mihinkään. Laittaisivatko he numeron fonectaan ja sieltä tulisi että "Numero kuuluu henkilölle Elvis Aaron Presley"
 
Myös se, että mies soittaa kitaraa ja pianoa, muttei ole koskaan ollut ensin mainitun soittimen käsittelyssä mikään virtuoosi, haiskahtaa jonkin verran elvismäiseltä.
 
Tai sitten vain ihan perus laulajalta.
 
Kaiken huippuna näille epäilyille on tämä "Cotnerin" ystävälleen antama lausunto:
"Olisi hullua palata takaisin elämään, josta pois päästäkseni tein kovaa työtä. Olisi sellaisia faneja, jotka ymmärtäisivät. Toiset loukkaantuisivat. Jotkut saattaisivat mennä teoissaan äärimmäisyyksiin, enkä voi ottaa sitä riskiä." Ja ko. juttuhan jatkui vielä tämänkin jälkeen, mutta kertokaapa, miksi "Cotner" olisi paennut entistä elämäänsä ja kertoisi pelkäävänsä fanien reaktioita, jos ei olisi Elvis...?

 
Miksi se kertoisi tuollaisia ystävälleen jos olisi Elvis? Jos kerran on niin salamyhkäinen tyyppi ettei lapsilleenkaan anna puhelinnumeroaan.
 
Foliohattuilulta haiskahtaa nyt kyllä tämä touhu.
 
vain taito on rajana
RockFanatic
04.07.2015 22:45:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en ole nähnyt "Cotnerista" vuotta 2007/08 vanhempia kuvia. Kaiken lisäksi kukaan miehen perhe- ja ystäväpiirin ulkopuolinen henkilö ei tiedä edes hänen oikeaa nimeään. Ehkä "Cotner" kokee, ettei hänen kannata antaa puhelinnumeroaan edes omille lapsilleen, koska pelkää, että jälkikasvu ottaa yhteyttä mediaan ja yksityishenkilöstä tulee julkisuuden henkilö. Toinen mahdollisuus on se, että "Cotner" on salanimen suojissa elelevä Elvis Presley, kuolemansa lavastanut supertähti, joka haluaa kaikin mahdollisin tavoin vältellä julkisuutta ja laajaa huomiota. Miksi - painosanalla miksi - hän olisi muuten kertonut paenneensa entistä elämäänsä ja pelkäävänsä fanien reaktioita? Sallikaa mun sanoa: ei miksikään. Tavallisilla talliaisilla ei yleensä ole tarvetta paeta entistä elämäänsä (eli mitä ilmeisimmin julkisuutta) tai kantaa huolta faneistaan.
 
PS. "Mahti", kato ny hemmetissä nuo linkit läpi. Ne tosin ovat suurimmilta osin "Cotnerin" lauluesityksiä, mutta mukana on myös mm. sekalaista sekoilua miehen Paltalk-profiilin uumenista, puhematskua ym. Suosittelisin teikäläiselle myös videoiden alapuolella olevien kommenttien lukemista - ajatuksen kanssa.
 
PS Vol.2. "Cotner" ei oman käsitykseni mukaan ole koskaan esiintynyt livenä ainakaan kyseisellä nimellä - todennäköisesti kuitenkin lukuisia kertoja eräällä toisella nimellä...
 
RockFanatic
04.07.2015 22:50:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Cotner" on kaiken lisäksi niin ystävällisen, suvaitsevaisen ja lämpimän oloinen ihminen, etten pysty millään uskomaan, että hän nauttisi trollaamisesta. Hän on avautunut samankaltaisista ominaisuuksistaan Elvikseen nähden YouTube-seuraajiensa lisäksi myös ainakin yhdelle ystävälleen, joten henkilökohtaisesti minun on äärimmäisen vaikea uskoa, että hänen kaltaisensa lojaalin ja vilpittömän tuntuinen - ja vieläpä hengellinen - ihminen tekisi pahaa kärpäslätkällekään.
 
Stradlin
04.07.2015 23:03:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kun rupesin miettimään, niin itse asiassa minäkin soittelen kitaraa, mutta en ole mikään virtuoosi, aivan kuten eräskin rokkenrollin kuningas. Voisiko olla... ei h*lvetti! Olenko minä Elvis?
 
"Voi kun täällä onnistuisi älykkäästi keskustella avaruusliskoista ynnä sun muista. Mutta tervettä keskustelua ei synny minnekään kun heti hyökätään ad hominem viesteillä päälle." - Anonymous-jazz
KTR
04.07.2015 23:54:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stradlin: Nyt kun rupesin miettimään, niin itse asiassa minäkin soittelen kitaraa, mutta en ole mikään virtuoosi, aivan kuten eräskin rokkenrollin kuningas. Voisiko olla... ei h*lvetti! Olenko minä Elvis?
 
Mutta eihän se ole mahdollista, koska Elvis on kuollut aikaa sitten.
 
ukko idänmies
05.07.2015 00:07:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihmettelen, kunka kauan tämä saa jatkua.
 
Ei elämästä enää edes juovu.
msalama
05.07.2015 00:17:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko olla... ei h*lvetti! Olenko minä Elvis?
 
No totta mulquessa olet. Sä et vaan ole vielä tajunnut sitä, eikä me muutkaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti