Muusikoiden.net
24.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alternative
1
Yallup
29.11.2013 08:28:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämän aihealueen nimi on rock, pop ja alternative, josta viimeisin tarkoittanee vaihtoehtoista musaa - mitä se tänäpäivänä lieneekin. Itse olen pitkään ihmetellyt kun mitään uutta, kokonaan erilaista musiikkia ei ole ilmaantunut. 70-80 lukujen vaihteessa tuli sitä alternativea, uutta aaltoa ja punkkia, myöhemmin erilaisia heviasteita sukkahousuista tappomeininkiin. Odotatko sinä, että tulisi jokin uusi tapa tai genre, joka veisi jalat alta kerralla. Löytäisivät sen kuten aikoinaan vaikkapa Reggaen jostakin pikkusaaren kansanmusiikista. Onko kaikki jo koluttu läpi? En usko.
 
"Tosta se taitaa lähteä.."
JIRPPI
29.11.2013 15:26:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olet oikeasti sitä mieltä että mitään uutta ei ole tullut pitkään aikaan niin tuskin olet edes yrittänyt etsiä sitä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=y2cQvZPX3OY
 
jmyrakka
29.11.2013 23:29:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

netti on pullollaan vaikka mitä ihmeellistä ja jännää. absurdia väittää ettei ole tullut mitään uutta.
 
saundi lähtee sormien välistä!
Yallup
02.12.2013 15:02:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JIRPPI: Jos olet oikeasti sitä mieltä että mitään uutta ei ole tullut pitkään aikaan niin tuskin olet edes yrittänyt etsiä sitä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=y2cQvZPX3OY

 
Pitääkö jotakin uutta erikseen etsiä? Kun joku - ainakin ennen - uusi musiikinlaji ilmaantui ja löi läpi, se vyöryi omalla painollaan koko läntisen maailman eikä sitä voinut edes väistellä. Ei toki ollut pakko digata, mutta aika suuri osa ainakin nuorisosta oli haltioissaan. Jos tuo juutuubi on esimerkki ja käsitys "uudesta musiikista", odotan kovasti milloin se pääsee kehdostaan. Tuskin koskaan, sen verran vammainen tuntuu olevan ja kuolee pois. Kyse siis oli oikeasti kovasta jutusta, kuten rock (kaikkine muotoineen), r&b, blues, reggae, räppi jne. Jopa humppa näin kotoperäisesti.
 
"Tosta se taitaa lähteä.."
KTR
02.12.2013 20:39:21 (muokattu 02.12.2013 20:40:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yallup: Pitääkö jotakin uutta erikseen etsiä?
 
Pitää, jos haluaa kuulla jotain uudenlaista muutenkin kuin vain vahingossa. Niin se vain nykyään taitaa olla, mutta huoli pois, ei ole kovin vaikeaa. Kaiken maailman blogeista ym. voi löytää juttuja jotka itseään kiinnostaa, last.fm ja spotifykin ehdottelevat artisteja, joista voisi olla kiinnostunut.
"Alternative" on kyllä ehkä vähän aikansa elänyt termi, en ainakaan itse osaa tätä nykyä sanoa, että mitä se vaihtoehtoinen musa on. Mieleen tulee lähinnä joku 90-luvun angstirock. Vaihtoehto mille? Radiomusalle? Sille löytyy helpostikin vaihtoehtoja.
 
Yallup
03.12.2013 10:26:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt ihan suoranaisesti tarkoittanut alternativea puhtaimmillaan, siis sellaista jota kuuntelee ja soittelee jotkut pienet piirit kuten goottimusa. Joskus joku kyllästyi entisiin tyyleihin ja alkoi "soittamaan huonosti" ja tuli punk. Jollekin hevi oli liian kevyttä ja haki raskaampaa ja hurjempaa soundia ja syntyi erilaisia hevi-alalajeja. Jäbät Bronxissa alkoivat puhumaan nopsaan musiikin päälle ja kohta olivat kehittäneet räppäyksen. Joku keksi, että Jamaikalaisilla on hassu rytmi ja kohta tuli regee jopa Suomeen.
 
Meillähän on ihan kotikutoinen tango, joka poikkeaa varsin paljon ns. kuumista rytmeistä ja humppa kai keksittiin vahingossa. Listaa voisi jatkaa aika pitkälle, mutta mitään vakavasti otettavaa aluevaltausta ei ole aikoihin kehitetty. Toki kaikkea muunnosta edelliseen ja tätä radiosoittokamaa joka perustuu levy-yhtiöiden masinoimiin hitteihin on olemassa, mutta mitään uutta auringon alla ei ole nähty. Liekö sitä sitten koskaan ollutkaan, vaan kaikki on vaan kehittynyt? Evoluutio, joka on hidastunut ja asettunut nykypäivään.
 
"Tosta se taitaa lähteä.."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti