Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Slash
1 2 3 4
Thimann
20.02.2013 16:02:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämmöinen puuttui vielä tai sitten olen vain sokea. Eli keskustelua slashin soolotuotannosta Myles Kennedyn ym. kanssa. Mitä mieltä ihmiset eilestä helsingin keikasta?
 
"It was success that screwed us up" Slash
Carvel
20.02.2013 16:11:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=58053&o=0&#p1063016
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=179977&o=0&#p8795458
 
Thimann
20.02.2013 16:12:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin tietysti omamielipiteeni eilesestä keikasta vielä. Slashin soitto yllätti kyllä positiivisesti :) Omasta mielestäni slashin pitkät soolot olivat mukavaa kuunneltavaa, vaikka monen suusta kuulinkin, että olivat aivan liian pitkiä jne... Pitkiä olivatkin, mutta suurin syy miksi slashiä menin katsomaan oli se että nään kitarataiturointia ja hienoja sooloja. Jotkut ilmeisesti olivat tulleet kuulemaan pelkästään vanhoja gunnari biisejä, kun näyttivät niin pettyneiltä kun slash soitti soolotuotantoaan.. Mutta kokonaisuutena Mylesin ääni soundasi hyvälle, bändi soitto hyvin ja slash osoitti olevansa legendan arvoinen! Mutta jotain pientä siitä keikasta uupui en tiedä mitä vai oliko vain väsynyt tai jotain. Kokonaisuutena diggasin kuitenkin kovasti. Slashin uuden levyn tuotanto toimi tosi hyvin livenä, mutta suurin yllätys keikassa kuitenkin oli tämän basistin vetämä welcome to the jungle voi pojat! Mutta niin mitäs muut tykkäs, vai tykkäsittekö ollenkaa?
 
"It was success that screwed us up" Slash
Thimann
20.02.2013 16:16:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Carvel: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=58053&o=0&#p1063016
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=179977&o=0&#p8795458

 
Ketjut liittyvät kyllä slashiin, mutta ei niinkään tähän haettuun nykyiseen Slash, Myles Kennedy and the Conspirators yhtyeen tekemään musiikkiin tai kiertueeseen. Käsittääkseni tämä kokoonpano on ainakin toistaiseksi pysyvä ja bändi aikoo tehdä vielä lisää levyjäkin, joten ajattelin sen takia luoda tämän ketjun.
 
"It was success that screwed us up" Slash
phiit
20.02.2013 18:46:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thimann: Niin tietysti omamielipiteeni eilesestä keikasta vielä. Slashin soitto yllätti kyllä positiivisesti :) Omasta mielestäni slashin pitkät soolot olivat mukavaa kuunneltavaa, vaikka monen suusta kuulinkin, että olivat aivan liian pitkiä jne... Pitkiä olivatkin, mutta suurin syy miksi slashiä menin katsomaan oli se että nään kitarataiturointia ja hienoja sooloja. Jotkut ilmeisesti olivat tulleet kuulemaan pelkästään vanhoja gunnari biisejä, kun näyttivät niin pettyneiltä kun slash soitti soolotuotantoaan.. Mutta kokonaisuutena Mylesin ääni soundasi hyvälle, bändi soitto hyvin ja slash osoitti olevansa legendan arvoinen! Mutta jotain pientä siitä keikasta uupui en tiedä mitä vai oliko vain väsynyt tai jotain. Kokonaisuutena diggasin kuitenkin kovasti. Slashin uuden levyn tuotanto toimi tosi hyvin livenä, mutta suurin yllätys keikassa kuitenkin oli tämän basistin vetämä welcome to the jungle voi pojat! Mutta niin mitäs muut tykkäs, vai tykkäsittekö ollenkaa?
 
Helvetin hyvä keikka, tuli sopivasti materiaalia sieltä täältä. Huomasi kyllä ettei suuri osa yleisöstä ollut varmaan kuullut kuin ne pakolliset GnR hitit?! Samantasoista ellei parempaahan ne Slashin soolokamat ovat. Hyvä bändi, Myles Kennedy erinomainen laulaja ja Slashin soitto moitteetonta. Sounditkin oli keikalla suoraan kuin Appetitelta :) Ilmeisesti haettukin sitä. Basistin vetämä Welcome To The Jungle meni vähän sinne cover osastolle vaikka hyvä lauluääni olikin kaverilla, jäi vaan sanat kaikki puoliväliin / huudoks.
 
Thimann
20.02.2013 19:07:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Helvetin hyvä keikka, tuli sopivasti materiaalia sieltä täältä. Huomasi kyllä ettei suuri osa yleisöstä ollut varmaan kuullut kuin ne pakolliset GnR hitit?! Samantasoista ellei parempaahan ne Slashin soolokamat ovat. Hyvä bändi, Myles Kennedy erinomainen laulaja ja Slashin soitto moitteetonta. Sounditkin oli keikalla suoraan kuin Appetitelta :) Ilmeisesti haettukin sitä. Basistin vetämä Welcome To The Jungle meni vähän sinne cover osastolle vaikka hyvä lauluääni olikin kaverilla, jäi vaan sanat kaikki puoliväliin / huudoks.
 
Miksaaja oli kyllä mies paikallaan tuolla keikalla :) Tosin en tiedä mitä tapahtui kun Michael Monroe esiintyi. Eihän sen Michaelin bändin leadkitaraa kuulunut lopussa ollenkaan?? Sääli... Mieheltä lähti sträppikin irti keikan loppupuolella ja yritti sitä huitoa kamateknikolle että tulisi laittamaan hihnan paikalleen. Kamateknikko ei vissiin tajunnut kun työnsi kaverille uutta skebaa vaan syliin :D
 
"It was success that screwed us up" Slash
Jucciz
20.02.2013 21:31:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thimann: Mieheltä lähti sträppikin irti keikan loppupuolella ja yritti sitä huitoa kamateknikolle että tulisi laittamaan hihnan paikalleen. Kamateknikko ei vissiin tajunnut kun työnsi kaverille uutta skebaa vaan syliin :D
 
Millainen kitaristi pitää olla, ettei saa irronnutta hihnaa takaisin paikalleen ilman kitarateknikon apua?
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
nahkalipsi
20.02.2013 21:42:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menin keikalle ihan vaan kuulemaan GNR biisejä. Slashin soolotuotantoa en tuntenut juuri yhtään.
Biisit oli mulle uusia mutta aika helvetin hyviä. Eli kyllä tää uusin lätty lähtee nyt hankintalistalle.
Eritoten diggasin siitä punkkirokkibiisistä missä huudettiin kait "doctor" tjsp.
 
GNR biisit kuulosti noin miljoona kertaa paremmalle kuin kummallakaan 2000-luvun GNR:n Suomen keikalla.
 
- Tää Myles lauloi tosi axlmaisesti mikä tietysti sopi kuin nyrkki naamaan
- Sweet child on niiiin Slashin biisi. Ai että se kuulosti hyvältä.
- Welcome to the Jungle oli mun mielestä todella kova laulusuoritus siltä basistilta. Vähän se lausuminen/rytmitys tjsp oli erilaista mutta tahallaan? tsananananat lähti hyvin!
- Rocket queen oli kiva mutta se 11minuutin (katoin kellosta) välirämpyttely oli "vähän" puuduttava.
 
Kyllä kannatti. Mie tykkäsin.
 
Roses are red, violets are blue. All my base are belong to you
Thimann
20.02.2013 21:57:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Millainen kitaristi pitää olla, ettei saa irronnutta hihnaa takaisin paikalleen ilman kitarateknikon apua?
 
En muuten edes ajatellut tätä näin nyt kyllä vähän naurattaa :D:D Avuton tai ylimielinen.. Ei taisi syy olla siinä että kaverilla oli soolo just pahasti kesken ja olisi varmaan halunnut korjata muttei viitsinyt korjata kesken soolon. Kaveri korjasikin asian sitten itse kun oli soolonsa saanut suoritettua.
 
"It was success that screwed us up" Slash
Jokapaikanapina
20.02.2013 22:47:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Millainen kitaristi pitää olla, ettei saa irronnutta hihnaa takaisin paikalleen ilman kitarateknikon apua?
 
Ilmeisesti ammattilainen.
 
McLeach
20.02.2013 22:50:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Millainen kitaristi pitää olla, ettei saa irronnutta hihnaa takaisin paikalleen ilman kitarateknikon apua?
 
Eilen irtosi hihna reeneissä ruuveineen päivineen ja silloin joutu kyllä heittämään stopin. Tosin nyt taisi olla vain hihnasta kyse? :D
 
Larox
21.02.2013 08:18:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Millainen kitaristi pitää olla, ettei saa irronnutta hihnaa takaisin paikalleen ilman kitarateknikon apua?
 
Siitä kitarasta lensi hihnan lukko pois, eikä hihnaa saanut enää paikoilleen, siitä syystä uutta keppiä tilalle. Olin aivan kitaristin edessä kattomassa...
 
Oli muuten kova setti slashiltä.
 
mpekkanen
21.02.2013 08:35:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästäkin kitaristista voi sanoa ihan saman niinkuin monesta muustakin rock tyypistä. Eli jos olisi soitettu blues/jazz tyylin juttuja alusta asti niin tämäkään soittaja ei olisi noussut mitenkään erityisen ihmeelliseksi. Se että sattui soittamaan suositussa rock bändissä tekee hänestä tietenkin todella hyvän muusikon. Voisin väittää että pelkästään jatsin puolelta löytyy huomattavasti paljon parempia soittajia joka maasta tuhansittain(tai useita kuitenkin,riippuen maasta),jotka eivät vaan tule koskaan kuuluisiksi koska jazz on niin pienen kuulija kunnan musiikkia. Rock tähteys on sellaista jossa voi keskinkertaisuudellakin tienata aivan älyttömiä summia. On vaan ikävä että ne oikeasti uutta musiikkia innovatiivisesti tekevät eivät koskaan tule musiikillaan rikastumaan,vaikka leivässä varmasti pysyvätkin.
 
PsychedelicWarlord
21.02.2013 08:52:19 (muokattu 21.02.2013 08:55:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Tästäkin kitaristista voi sanoa ihan saman niinkuin monesta muustakin rock tyypistä. Eli jos olisi soitettu blues/jazz tyylin juttuja alusta asti niin tämäkään soittaja ei olisi noussut mitenkään erityisen ihmeelliseksi. Se että sattui soittamaan suositussa rock bändissä tekee hänestä tietenkin todella hyvän muusikon. Voisin väittää että pelkästään jatsin puolelta löytyy huomattavasti paljon parempia soittajia joka maasta tuhansittain(tai useita kuitenkin,riippuen maasta),jotka eivät vaan tule koskaan kuuluisiksi koska jazz on niin pienen kuulija kunnan musiikkia. Rock tähteys on sellaista jossa voi keskinkertaisuudellakin tienata aivan älyttömiä summia. On vaan ikävä että ne oikeasti uutta musiikkia innovatiivisesti tekevät eivät koskaan tule musiikillaan rikastumaan,vaikka leivässä varmasti pysyvätkin.
 
No onpas rautaista analyysiä. Ensinnäkin jo pelkkä jazz- ja rock-kitaristin vertaaminen keskenään on melko hurlumhei-meininkiä jossa kummankin lajin omainaispiirteet heitetään laidan yli hillittömän yleistyksen vallassa.
 
Toinen juttu on se ettei kitaran- tai minkään muunkaan instrumentin soitto ole mikään urheilukilpailu jossa verrataan numeerisia absoluuttisia arvoja toisiinsa.Kyse on mitä suuremmassa määrin makuasiasta ja siitä mitä soitossa ylipäätään arvostaa: Toiset arvostaa nopeutta,toiset ihailee melodisuutta jne.
 
Jo se ,että Slash on edelleen ajankohtainen -vaikkeikaan megasuosittu- ja häntä arvostavia edelleen löytyy kertoo siitä ,että mies EI ole keskinkertaisuus.
 
Keksinkertaisuuksia ei käsittääkseni juurikaan muisteta.Näitä löytyy mm.lukuisista cover-poppoista ympäri maailman.
 
"I'm a free spirit baby - olen ilmainen väkevä alkoholijuoma,vauva"
Bonfire
21.02.2013 09:03:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Tästäkin kitaristista voi sanoa ihan saman niinkuin monesta muustakin rock tyypistä. Eli jos olisi soitettu blues/jazz tyylin juttuja alusta asti niin tämäkään soittaja ei olisi noussut mitenkään erityisen ihmeelliseksi. Se että sattui soittamaan suositussa rock bändissä tekee hänestä tietenkin todella hyvän muusikon. Voisin väittää että pelkästään jatsin puolelta löytyy huomattavasti paljon parempia soittajia joka maasta tuhansittain(tai useita kuitenkin,riippuen maasta),jotka eivät vaan tule koskaan kuuluisiksi koska jazz on niin pienen kuulija kunnan musiikkia. Rock tähteys on sellaista jossa voi keskinkertaisuudellakin tienata aivan älyttömiä summia. On vaan ikävä että ne oikeasti uutta musiikkia innovatiivisesti tekevät eivät koskaan tule musiikillaan rikastumaan,vaikka leivässä varmasti pysyvätkin.
 
Jos se on niin ikävää, ettei sillä jatsilla rikastu, niin mikseivät ne jazzarit alkaisivat sit rahanpalo silmissä tekemään rockia? Nehän olisivat silloin ihan ylivertaisia siinä, koska siinä maailmassa on vaan keskinkertaisuuksia. Siellä villaslipoverit päällä annettaisiin palaa niin, että pitkätukat voisivat painua vihdoinkin oikeisiin töihin.
 
Voisikohan se olla niin, että siinä on syynsä että jazz on niin pienen piirin musiikkia?
 
"Automatic simply means you can´t fix it yourself" -Frank Capra
mpekkanen
21.02.2013 09:07:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PsychedelicWarlord: No onpas rautaista analyysiä. Ensinnäkin jo pelkkä jazz- ja rock-kitaristin vertaaminen keskenään on melko hurlumhei-meininkiä jossa kummankin lajin omainaispiirteet heitetään laidan yli hillittömän yleistyksen vallassa.
 
Toinen juttu on se ettei kitaran- tai minkään muunkaan instrumentin soitto ole mikään urheilukilpailu jossa verrataan numeerisia absoluuttisia arvoja toisiinsa.Kyse on mitä suuremmassa määrin makuasiasta ja siitä mitä soitossa ylipäätään arvostaa: Toiset arvostaa nopeutta,toiset ihailee melodisuutta jne.

 
Tässä olen täysin samaa mieltä ettei ole urheilukilpailusta kysymys. En myöskään tarkoittanut jazzkitaristeilla sellaisia joille taiturimainen teknisyys soitossa on kaikki kaikessa. Kuitenkin on niin että rock musa on paljon enemmän show touhua monella muullakin osa-alueella kuin pelkästään siinä musiikissa. Tällaista ei ole jazz tai kansanmusiikin puolella. Tai se on vain murto-osa siitä mitä rock puolella. Makuasioitahan nämä on. Tähän voisi ihan hyvin listata vaikka kuinka paljon sellaisia soittajia joilla ei minun mielestä ole oikeasti niin paljon sanottavaa kuin media antaa ymmärtää. Tai mitä ihan tavalliset ihmisetkin kehuvat. Jätän sen kuitenkin pois,ettei tarvitse perustella muille omia makumieltymyksiään.
 
Bonfire
21.02.2013 09:19:43 (muokattu 21.02.2013 09:20:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Makuasioitahan nämä on. Tähän voisi ihan hyvin listata vaikka kuinka paljon sellaisia soittajia joilla ei minun mielestä ole oikeasti niin paljon sanottavaa kuin media antaa ymmärtää. Tai mitä ihan tavalliset ihmisetkin kehuvat. Jätän sen kuitenkin pois,ettei tarvitse perustella muille omia makumieltymyksiään.
 
Koit sitten kuitenkin tarpeelliseksi tulla niitä makumieltymyksiäsi tähän ketjuun jakamaan?
 
"Automatic simply means you can´t fix it yourself" -Frank Capra
mpekkanen
21.02.2013 09:43:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonfire: Koit sitten kuitenkin tarpeelliseksi tulla niitä makumieltymyksiäsi tähän ketjuun jakamaan?
 
Ilmeisesti mihinkään ketjuun ei saisi laittaa mitään eriäviä mielipiteitä. Silloinkaan että ne perustelee ja kertoo ne omaksi henkilökohtaiseksi mielipiteeksi. Myöskään minkäänlainen kritiikki ei ole suotavaa näemmä.
Muistan jostain Gunnari haastattelusta kun Slashillä oli mukana Jack daniels whisky pullo niin hän kertoi joskus että se sisälsi vain teetä. Hänestä oli otettu joitain promokuvia johon haluttiin ilmeisesti pahan pojan imagoa ja pullossa ei ollut oikeaa tavaraa. Jos näin ei ollut, niin sitä en tiedä miksi olisi noinkin typerän jutun keksinyt.
Teen kyllä itsekkin mehua monesti niin että kaadan tiivistettä limsapulloon ja laitan sitten vettä niin että se tulee täyteen.
 
Bonfire
21.02.2013 10:15:21 (muokattu 21.02.2013 10:41:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Ilmeisesti mihinkään ketjuun ei saisi laittaa mitään eriäviä mielipiteitä. Silloinkaan että ne perustelee ja kertoo ne omaksi henkilökohtaiseksi mielipiteeksi. Myöskään minkäänlainen kritiikki ei ole suotavaa näemmä.
Muistan jostain Gunnari haastattelusta kun Slashillä oli mukana Jack daniels whisky pullo niin hän kertoi joskus että se sisälsi vain teetä. Hänestä oli otettu joitain promokuvia johon haluttiin ilmeisesti pahan pojan imagoa ja pullossa ei ollut oikeaa tavaraa. Jos näin ei ollut, niin sitä en tiedä miksi olisi noinkin typerän jutun keksinyt.
Teen kyllä itsekkin mehua monesti niin että kaadan tiivistettä limsapulloon ja laitan sitten vettä niin että se tulee täyteen.

 
Toki erimieltä saa olla, mutta jos se mielipide ilmaistaan tuollaisella idiotismilla, kuin että jazzjätkät ovat kovempia kuin rokkarit voit varmasti hyvin ymmärtää, että ilman sitäkin panosta tässä keskustelussa pärjätään.
 
En vaan voinut vastustaa kiusausta haastaa sinua hiukan noiden heittojesi jälkeen. Miellän itseni rokkariksi, vaikka kuuntelen toisinaan jazziakin ja lähes kaikenlaista musiikkia. En silti viitsisi mennä laukomaan jazzketjuun jotain omia mielipiteitäni siitä estetiikasta tai että esim. yleensä saan helvetisti enemmän energiaa kuunnellessani vaikka Slashia kuin vaikkapa Pat Martinoa.
 
Toinen asia, joka ärsyttää monesti keskustellessa jazz- ja klasaripuolen ihmisten kanssa on se vastenmielinen elitistisyys, että kaikki muu on "keskinkertaista" tai vähempi arvoista kuin se heidän edustamansa ylemmän luokan taide. Olen törmännyt tähän monta kertaa elämäni aikana, mutta en vieläkään ymmärrä mistä siinä on kyse.
 
Mut jospa tämä riittäisi tästä offtopicista.
 
Itse asiaan ja tiistain keikka oli viihdyttävä, vaikka Rocket Queenin puuduttavuuksiin asti mennyt kitarasoolo latisti vähän fiiliksiä. Uuden levyn biisit toimivat livenä hyvin ja on ilahduttava nähdä, että Slash on hyvässä soittokunnossa ja tuntuu todella nauttivan tekemisistään tällä hetkellä. Kennedy lauloi todella hyvin, mut pakko sanoa että oli hän hiukan seinäruusun asemassa verrattuna vaikka encoressa esiintyneeseen Monroeen. Michaelin bändi veti kanssa todella nautittavan keikan!
 
"Automatic simply means you can´t fix it yourself" -Frank Capra
T.R.N.
21.02.2013 11:55:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monroe vetäisi kyllä Slashilta maton alta, vaikka veti klassissa lämppärin olosuhteissa. Todella hyvä rock keikka.
 
Slash itse oli kovassa vedossa, mutta se bändi... se oli mun mielestä uskomattoman tylsä Hollywood pumppu, ilman mitään särmää ja karismaa. Kennedy lauloi hiton hyvin, mutta ei se lavakarisma nyt oikein riittänyt. Liikaa gunnareita, liian vähän Snakepit tuotantoa.
Ja oikeesti! Kitarasoolo -osiot pois mun rockista. Toisaalta siinä kerkesi hyvin röökille.
 
Onneksi tuli nähtyä edes VR taannoin.
 
-------------------------------------------------
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti