Muusikoiden.net
22.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Piru Kange - Viimeisen ihmisen hautajaiset (2012)
1
Sistis
16.03.2012 15:26:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piru Kange lienee ainakin jollekin muusikoiden.netin hahmoista ainakin nimeltä tuttu, koska demostudiossa ja lyriikkaosastolla olemme ainakin pyrkineet olemaan ajoittain äänessä. Yhtä kaikki, koska olemme solmineet levytyssopimuksen Ratas Music Group:n kanssa, ja koska äkkiväärästi venkoileva, progen, punkin ja ties minkä sävyttämää rockia sisältävä debyyttitupla-albumimme Viimeisen ihmisen hautajaiset julkaistiin tällä viikolla, päätin olla röyhkeä ja avaan näin oman ketjun tänne rock-osastolle, toivomuksenani tietysti uusien kuulijoiden löytäminen.
 
Virallinen tiedote albumin julkaisuun liittyen:
 
Piru Kangen debyytti Viimeisen ihmisen hautajaiset on julkaistu tänään. Äkkiväärän suomenkielisen rockin maisemissa seikkailevan Piru Kangen tupla-albumi sisältää useita tasoja niin musiikillisesti kuin tekstillisestikin. Yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto on jännittävä kokonaisuus, joka leikkaa läpi rockin, kansanmusiikin, eeppisen progen, punk-kitaroiden ja runouden.
 
Piru Kangen musiikilliset juuret ovat syvällä 80-luvun alun uudessa aallossa ja Piru Kangen tuotannossa kuullaan elementtejä mm. Ismo Alangon, YUP:n, CMX:n ja Don Huonojen tuotannosta. Tuottajana albumilla on toiminut Rauli Rake Eskolin, joka on tuottanut mm. CMX:ää ja Maj Karmaa. Vakaasti omia polkujaan tallaava Piru Kange tunnetaan myös monisyisistä ja nerokkaita oivalluksia sisältävistä lyriikoistaan.
 
Esimakua Piru Kangen albumista on saatu sinkuilla Niin vähän itsestäsi ja Kun järki ei riitä. Lammilla vuonna 2003 perustettu Piru Kange on keikkaillut tasaisella tahdilla ja lisäksi pitkäsoitosta saatiin esimakua, kun yhtye julkaisi kuuden biisin ep:n, joka valittiin Soundin kuukauden demoksi 2010.
 
Albumin sisältö on seuraavanlainen:
 
LEVY 1
1. Viimeisen ihmisen hautajaiset
2. Niin vähän itsestäsi
3. Kuolinvuode
4. Kun järki ei riitä
5. Sanat
6. Bélmezin kasvot
7. Hyvää yötä painajainen
8. Aamut
 
LEVY 2
9. Aamut II
10. Voitto ja Tapio
11. Palvelut koneena
12. Kadotetut
13. En halua täältä pois
14. Seitsemän kuolemansyntiä
15. Yellowstone
16. Luulen
17. Jungleboogie Chase de Sade part 1

 
Näistä yllä mainituista biiseistä neljä (Kun järki ei riitä, Yellowstone, Kadotetut sekä Niin vähän itsestäsi) on kuultavissa levy-yhtiön kotisivuilta: http://www.ratasmusic.fi/
 
Albumin julkaisu on toistaiseksi ylittänyt uutiskynnyksen ainakin seuraavissa paikoissa:
 
YLE Häme: http://yle.fi/alueet/hame/2012/02/p … ellisyyden_ja_runouden_3285508.html
 
Kapunkiuutiset:
http://epaper.kaupunkiuutiset.com/p … KUT-2012-03-10/pdfs/article_5_4.pdf
 
Lisäksi bändin jäsenistöä käväisi Radio Rockin haastattelussa tiistai-iltana, 13.3.2012.
 
Levynjulkistuskeikka on nyt tulevana lauantaina, eli 17.03.2012 Hämeenlinnassa, ja paikkana on Torin Panimo, eli entinen yökerho Metropol. Tervetuloa paikalle. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 
Levyä on saatavilla hyvin varustelluista levykaupoista sekä myös verkon välityksellä. Ja moni verkkokauppa mahdollistaa luonnollisesti biisien koekuuntelunkin.
 
Lisätietoa yhtyeestä löytyy seuraavilta sivuilta:
 
http://www.ratasmusic.fi/piru-kange-albumi
http://www.pirukange.net
http://www.facebook.com/pirukange
 
Palautetta saa antaa, ja sitä jopa toivotaan.
 
Piru Kangen debyyttialbumi "Viimeisen ihmisen hautajaiset" julkaistaan tuplana Ratas Music:n toimesta 14.3.2012.
aikavaikea
19.03.2012 12:50:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään lopulta saapui CDONilta ennakkoon tilattu levy. Tuttuja biisejähän tässä suurilta osin on, mutta kylläpä kuulostaa hyvältä. Tuotanto on onnistunut. Onnittelut koko kollektiiville, kyllä tätä kelpaa esitellä. Salaa toivoin, että Marrasmyrsky olisi ollut mukana. :-)
 
I know I ain't doing much. Doing nothing means a lot to me.
Sistis
21.03.2012 10:39:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hgtete: Salaa toivoin, että Marrasmyrsky olisi ollut mukana. :-)
 
Ikävä tuottaa pettymys, mutta tuo kappale on kyllä pudonnut keikkaseteistä jo aikoja sitten, eli tuskin päätyy koskaan levylle. Mutta kiva, että joku muistelee lämmöllä jo meidän demobiisejä. :)
 
Levy on ainakin Meteli.net:ssä keikkunut latauslistalla melko korkealla, mikä on ollut ihan positiivinen yllätys. Näyttäisi olleen viime viikon seitsemänneksi ladatuin levy, joskin tuo tilasto tuntuu elävän, joten vaikea sanoa, miten luotettava tuo lista on...
 
Ainakin jollain listalla sitä on kuitenkin keikuttu kärkipäässä.
 
Muutama levyarvostelukin on jo saatu. Ainoa suoraan internetin syövereistä löytyvä on Satakunnan kansan käsialaa. Bändin nimi aiheutti tuollakin vähän omituisia värinöitä... YUP-johdannaisuus on myös löydetty, joskin Martikaisen ilkikurisuutta olisi kriitikon mukaan pitänyt omia enemmän.
 
http://www.satakunnankansa.fi/Arvos … +viimeisen+ihmisen+hautajaiset.html
 
Hämeen Sanomat sekä muutama paikallislehti (Nokian Uutiset, Valkeakosken sanomat etc., jokaisessa oli täysin sama artikkeli) ovat myös julkaisseet arvostelut. Paikallislehtien arvostelu oli pelkästään positiivinen, ja julistivatpa YUP:lle löytyneen nyt perillisen, joka ammentaa myös vaikutteita suomalaisesta utuisuudesta tjsp. Hämeen Sanomat tykkäsi soitosta ja laulusta, mutta oli sitä mieltä, että bändin oman linjan etsintä olisi vielä selvästi kesken.
 
Nuo arvostelut eivät ole internetin ihmeelliseen maailmaan päätyneet, ainakaan ilmaisversioina.
 
Yeah, odotellaan, josko arvosteluja tulisi lisää. Hitaasti mutta varmasti eteenpäin.
 
Piru Kangen debyyttialbumi "Viimeisen ihmisen hautajaiset" julkaistu tuplana Ratas Music:n toimesta 14.3.2012.
aikavaikea
24.04.2012 08:41:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sistis: Yeah, odotellaan, josko arvosteluja tulisi lisää. Hitaasti mutta varmasti eteenpäin.
 
Yksi sattui juuri tulemaan vastaan. http://meteli.net/uutiset/5104#piru
 
I know I ain't doing much. Doing nothing means a lot to me.
Sistis
24.04.2012 10:36:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hgtete: Yksi sattui juuri tulemaan vastaan. http://meteli.net/uutiset/5104#piru
 
Jeps, tuo tuli eilen eetteriin. Ihan hyvässä hengessä kirjoitettu. Etenkin viimeinen kappale lämmittää mieltä ja kuvastaa aika osuvasti nykymeininkiä.
 
Toivottavasti ihmiset jaksavat tarttua tällaiseen tiiliskiveen nykyisen informaatioähkyn ja hektisyyden keskellä. Uskon nimittäin, että tämän levykaksikon omaksuminen voi palkita.
 
Muitakin arvosteluja on ollut. Näistä merkittävimpänä Soundi, jossa arvostelun yleisilme oli pelkästään positiivinen:
 
http://www.soundi.fi/arvostelut?nid=14017
 
Ja ihan positiivissävytteinen oli myös Pohjanmaan lakeuksilta tullut Ilkan / Pohjalaisen arvio: http://www.ilkka.fi/arki-ja-el%C3%A … kivaaran-rockin-maisemiin-1.1179309
 
Piru Kangen debyyttialbumi "Viimeisen ihmisen hautajaiset" julkaistu tuplana Ratas Music:n toimesta 14.3.2012.
Sistis
18.05.2012 14:05:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Levy on kuultavissa kokonaisuudessaan myös Spotifyssa.
 
http://open.spotify.com/album/0qbakSbeNhToGXPTrzbA3F
 
Jokainen voi nyt testata, onko kyseessä (lainaukset mediasta) 1. YUP:n perillinen, 2. tämän hetken mielenkiintoisin suomalainen rock-yhtye, 3. puuduttava bändi, joka yrittää maailmanlopun profetiassaan olla yhtä syvällinen kuin A.W.Yrjänä tai 4. kimuranttia rockia, jossa voi kuulla aineksia kansanmusiikista, progesta ja runollisesta punkista...
 
Tai jotain aivan muuta...
 
Levyn toinen singlelohkaisu "Kun järki ei riitä" on soinut silloin tällöin Radio Rockin aalloilla. Muilta osin levy on todettu ilmeisesti liian vaikeaksi radioon. :)
 
Piru Kangen debyyttialbumi "Viimeisen ihmisen hautajaiset" julkaistu tuplana Ratas Music:n toimesta 14.3.2012.
suojärvi
19.05.2012 17:48:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

helvetin hyvä!
 
Sistis
29.06.2012 09:28:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostanpa tätä aihetta ylös.
 
Piru Kange avaa festarikautensa huomenna Hämeenlinnan legendaarisessa ilmaisrocktapahtumassaa, eli siis Ämyrockissa. Bändin soittoaika on about festarin puolivälissä, eli klo 16:30. Soittoajat ja muut artistit Kari Peitsamosta Capital Beatin kautta Pelle Miljoonaan löytyvät festarin sivuilta, osoitteesta http://www.amyrock.org/index.php?page=kaupunginpuisto
 
Tähän liittyen paukahti taas pitkästä aikaa levyarviota, tällä kertaa ilmaisjakelulehti Tamperelaiseen, joka antoi debyyttialbumille komeat neljä tähteä ja rutkasti positiivista sanallista palautetta, josta oheinen katkelma:
 
"Progressiivinen suomirock elää ja voi hyvin Piru Kangen käsittelyssä. Taituroinnin, kiertelyn ja kaartelun lisäksi viisikko kokeilee myös suoraa ilmaisua ja rockin rytkettä. Lopputulos pysäyttää. Ryhmän live-esitys on väkevä. Hämeenlinnassa lähes kotikentällä pelaava yhtye on valmis nousemaan uudeksi kotimaiseksi kiintotähdeksi. Nyt yleisön tarvitsee enää löytää nimeään myöten kimurantti Piru Kange."
 
Katkelman jälkimmäinen lause on luonnollisesti se suurin kysymysmerkki, mutta tuolla festarilla ainakin tavoittanee taas jokusen uuden kuulijan. Tähän liittyen vetäisimme myös pari kappaletta Youtuben syövereihin, jos vaikka tätä kautta saisi tavoitettua taas muutaman kuulijan. Olkaa hyvä:
 
Yellowstone: http://www.youtube.com/watch?v=LA7okBqpPI8
Niin vähän itsestäsi: http://www.youtube.com/watch?v=fbf432s7DCw
 
Piru Kangen debyyttialbumi "Viimeisen ihmisen hautajaiset" julkaistu tuplana Ratas Music:n toimesta 14.3.2012.
Sistis
14.09.2012 11:12:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkan lähes monologin tasolla olevaa keskustelua ja totean, että orkesterin livekunnon voi seuraavan kerran tarkastaa ensi viikon perjantaina Helsingissä, ja tarkemmin Nosturin alakerrassa. Siellä tarjolla seuraava kattaus:
 
21.09.2012 Helsinki, Nosturin alakerta, w: Werna
 
Bändin Youtube-kanavalta löytyy nyt neljä biisiä: http://www.youtube.com/pirukange
 
Piru Kangen debyyttialbumi "Viimeisen ihmisen hautajaiset" julkaistu tuplana Ratas Music:n toimesta 14.3.2012.
Sistis
23.01.2013 12:27:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hitaina hämäläisinä saimme ensimmäisen musiikkivideomme ilmoille vasta vajaa vuosi albumin ilmestymisen jälkeen. Mutta parempi kai myöhään kun ei milloinkaan. Eli olkaa hyvä, tarjolla on mm. torakoita ja tangon tahtia:
 
Piru Kange: Viimeisen ihmisen hautajaiset - video
 
http://www.youtube.com/watch?v=rOUM93gEVxs
 
Piru Kangen debyyttialbumi "Viimeisen ihmisen hautajaiset" julkaistu tuplana Ratas Music:n toimesta 14.3.2012.
pitk
23.01.2013 20:55:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sistis: Hitaina hämäläisinä saimme ensimmäisen musiikkivideomme ilmoille vasta vajaa vuosi albumin ilmestymisen jälkeen. Mutta parempi kai myöhään kun ei milloinkaan. Eli olkaa hyvä, tarjolla on mm. torakoita ja tangon tahtia:
 
Piru Kange: Viimeisen ihmisen hautajaiset - video
 
http://www.youtube.com/watch?v=rOUM93gEVxs

 
ASIAAAAAA!!!
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
Kailis
26.01.2013 02:27:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olette hyvät. Mietityttää luultavasti lemmikkieläinkaupasta hankitun torakan kohtalo.
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
aikavaikea
31.01.2013 06:54:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: torakan kohtalo.
 
Kyllä ne pärjää. Hyvän videon ootte saaneet tehtyä!
 
I know I ain't doing much. Doing nothing means a lot to me.
pitk
31.01.2013 17:20:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Olette hyvät. Mietityttää luultavasti lemmikkieläinkaupasta hankitun torakan kohtalo.
 
Lukiko missään, ettei videoa tehdessä vahingoitettu torakoita?
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti