Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apulanta ja kuinka rahastetaan "tyylikkäästi"
1 2 3 4
volvo240
21.03.2010 12:29:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Apulannalta on ilmestynyt erittäin rahastukselle löyhkäävä sinkkukokoelma. Herrat ovat ratkaisseet (tämän varmasti itsekin tiedostamansa) ongelman leikkimällä hyväntekijöitä. Koko uran kattavan kokoelman julkaisussa tai päivitetyssä versiossa ei olisi mitään kummallista, mutta siitähän apiksen tuoreimman julkaisun kohdalla ei ole tosiaankaan kyse. Näin toimii punk-bändi!! Nuorisopsykiatrian tukeminen on tietenkin hyvä asia, mutta miksi apulanta ei ohjaa uutta musiikkia sisältävän levynsä (siis perustellun julkaisun) tuotosta osaa hyväntekeväisyyteen, vaan yrittää tällaisella silmänkääntötempulla antaa vaikutelman pyyteettömästä hyvänteosta. Kaiken lisäksi mikä on 10% tuotosta? Mistäköhän summasta se lasketaan -netto vai brutto tuotosta..?
 
jarkkkk
21.03.2010 12:40:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekös tuo Apiksen sinkkukokoelma ole jo jonkinlainen traditio? Hyvähän se on laittaa kaikki samoihin kansiin b-puolineen.
 
miten ajetaan grungeparta? -haulikolla. "Neekerit, homopopparit ja muut hipit jamittelevat. hewy äjjät vaan mulkoilevat toisiaan ja virittävät kitaroita kilpaa alemmas." -Jawski
TommiTomminen
21.03.2010 14:14:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tää nyt suosikkeihin kuulu, mutta näiden kokoelmilla taitaa sentään yleensä olla suunnilleen eri sisältö. Monet bändit kuitenkin lykkää periaatteessa saman kokoelman ulos tietyin väliajoin, ja ehkä tekee siihen kylkeen yhden uuden biisin, niin on sitten fanienkin ostettava, vaikka edelliset olisikin hyllyssä. Että mikä se nyt haisee rahastukselta ja mikä ei..
 
Schönen Donau under Vienna sun!
Rotuvaari
21.03.2010 14:15:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tyylikkäästi, kieltämättä. Tuo punk-bändi oli kanssa tyylikkäästi luonnehdittu. Ai niin..olihan Apis kait punkia ennen 90-luvun puoliväliä ja vähän sen jälkeenkin, mutta että 2010-luvulla? Itse lopetin systemaattisen levyjen ostelemisen tuossa 2005 Kiila-levyyn enkä ole hankkimassa tätä uuttaa kokoelmaa, vaikka olen sitä kuullutkin. Edelleen siellä on joukossa kovia b-puolia, joissa bändi ei soita yhtä pakotetusti kuin pitkäsoitoilla harmittavan monesti. Tuotosta kannattaa kysyä vaikka suoraan bändiltä.
 
Jos otat kollin voit hörhiä muiden natu kissojen kanssa. Ja näin saat extraa tekemiseen eli tekeminen nousee yli maximin. Kissan elämää -tietokonepeli
jannu
21.03.2010 14:46:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

volvo240: Apulannalta on ilmestynyt erittäin rahastukselle löyhkäävä sinkkukokoelma. Herrat ovat ratkaisseet (tämän varmasti itsekin tiedostamansa) ongelman leikkimällä hyväntekijöitä. Koko uran kattavan kokoelman julkaisussa tai päivitetyssä versiossa ei olisi mitään kummallista, mutta siitähän apiksen tuoreimman julkaisun kohdalla ei ole tosiaankaan kyse. Näin toimii punk-bändi!! Nuorisopsykiatrian tukeminen on tietenkin hyvä asia, mutta miksi apulanta ei ohjaa uutta musiikkia sisältävän levynsä (siis perustellun julkaisun) tuotosta osaa hyväntekeväisyyteen, vaan yrittää tällaisella silmänkääntötempulla antaa vaikutelman pyyteettömästä hyvänteosta. Kaiken lisäksi mikä on 10% tuotosta? Mistäköhän summasta se lasketaan -netto vai brutto tuotosta..?
 
Ja tämä kaikki haittaa sinun elämääsi ja hyvinvointiasi miten?
 
Booombox
21.03.2010 15:22:57 (muokattu 21.03.2010 15:23:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää kokoelma juttu on ihan ok, just siks ko sielt löytyy myös ne B-puolet. Lisäksi tapa jolla pändi tätä "ultimaterahastusjuttua" promoaa on aika tyylikäs. http://www.apulanta.fi/fin/?sivu=alkkarit&id=1 Nää mainokset nimittäin on aika asiallisia. :D
 
E. En silti itse ostaisi, vaikka bändiltä 5 levyä hyllyssä onkin.
 
Get your money for nothin' Get your chicks for free
volvo240
21.03.2010 16:25:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Ja tämä kaikki haittaa sinun elämääsi ja hyvinvointiasi miten?
 
Hmm... Jannu hyvä. Nyt jompi kumpi meistä ei ole ymmärtänyt tällaisten keskustelupalstojen tarkoitusta (turhanpäiväisenkin )mielipiteenilmaisun välineenä.
Mutta miten minun kirjoitukseni haittaa sinun -elämääsi ja hyvinvointiasi- siinä määrin että otit sitten edes asiaan kantaa.....
 
jannu
21.03.2010 16:55:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

volvo240: Hmm... Jannu hyvä. Nyt jompi kumpi meistä ei ole ymmärtänyt tällaisten keskustelupalstojen tarkoitusta (turhanpäiväisenkin )mielipiteenilmaisun välineenä.
Mutta miten minun kirjoitukseni haittaa sinun -elämääsi ja hyvinvointiasi- siinä määrin että otit sitten edes asiaan kantaa.....

 
No sua nyt ainakin tuntuu rassaavan joku, koska otat suoraan "jannu hyvä"-tyylisen alentuvan kannan. Ja vastaat kysymykseen kysymyksellä.
 
Sua siis ottaa päähän, kun joku tekee omalla taiteellaan rahaa? Mua ottaa päähän monikin asia, kuten jääkiekko ja ihmiset. Mutta mikä oman musan myymisessä on niin väärin? Ja millainen musiikin myyminen ei sitten muka ole rahastusta? Eikö levyn MYYMISEN yksi lähtökohta ole, että siitä saadaan kohtuullinen korvaus, kulut peittoon, voittoa whatever? Vaikka taide onkin jaloa ja kutsumus monilla vahva, niin harva taitaa ihan hyvää hyvyyttään ottaa tuhansien kappaleiden painoksia levyistä ja sitten jakaa niitä persnetolla.
 
Että jos sä olet ymmärtänyt keskustelupalstan merkityksen kanavana jauhaa täysin absurdia ja käsittämättömän yksisilmäistä paskaa, niin kyllä mä näkisin että olet käsittänyt väärin.
 
volvo240
21.03.2010 16:59:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: ....
 
Sua siis ottaa päähän, kun joku tekee omalla taiteellaan rahaa? ....

 
Jos ei kirjoituksen pointti käynyt selväksi ja luetun ymmärtämisessä ongelma, niin minkäs sille voi.
 
jannu
21.03.2010 17:04:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

volvo240: Jos ei kirjoituksen pointti käynyt selväksi ja luetun ymmärtämisessä ongelma, niin minkäs sille voi.
 
Niin siis sun pointti on, että Apulannan jätkät ovat rahanahneita mulkkuja, koska julkaisevat sinkkukokoelman ja antavat osan tuotosta hyväntekeväisyyteen. Mitä mä en ymmärtänyt?
 
Jag
21.03.2010 17:09:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo en minäkään nyt ihan ymmärrä mikä tämän ketjun idea on. Tehdään vaihteeksi pientä hyvää niin sitten itketään ku "eihän ne ennenkää. Miksi ne ei muuten tee". Koko musabisneshän on rahastusta. Fanituotteet, levyt, keikat. Pienistä puroista koostuu artistien ja ympärillä toimivien tahojen tulot.
 
Pahempana rahastuksena näen nämä erilaiset kulta/platina yms. painokset levyistä, jotka julkastaan vuoden alkuperäisen ilmestymisen jälkeen. Sisältävät ehkä pari uutta raitaa ja nämä saadakseen pitää ostaa sama levy uudestaan. Niin ja Apulanta ei kyllä ole ollut punk bändi pitkään aikaan.
 
"Ja jotta soppa olisi täydellinen, sulassa sovussa näiden pahuuden palvelijoiden kanssa metallimusiikista nauttii sivareita, kasvissyöjiä ja muita ekoaktivisteja". -MOT
-J
21.03.2010 17:14:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minäkään en löytänyt sitä paljon puhuttua pointtia.
Aikoinaan Apikselta tuli Singlet 1993-1997 joka oli mainio levy sisällöltään. Nyt sitten tämä joka on ihan johdonmukainen levyjulkistus. En ymmärtänyt myöskään rahastusvertausta.
Apulantahan on tunnettu aktiivisena sinkkuja julkaisevana bändinä jonka etenkin 90-luvun sinkut ovat nykyisin haluttua tavaraa.
 
Mielestäni kaikkien bändien tulisi harrastaa samanlaista toimintaa iänikuisten 'Greatest Hits' plattojensa osalta. Ja josnyt hyväntekeväisyyttä halutaan harrastaa niin siitä vain.
 
Mikä ihme teitä hevareita vaivaa?
Supreme74
21.03.2010 17:32:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

volvo240: Nuorisopsykiatrian tukeminen on tietenkin hyvä asia, mutta miksi apulanta ei ohjaa uutta musiikkia sisältävän levynsä (siis perustellun julkaisun) tuotosta osaa hyväntekeväisyyteen, vaan yrittää tällaisella silmänkääntötempulla antaa vaikutelman pyyteettömästä hyvänteosta. ..?
 
Täytyypä esittää ketjun aloittajalle kysymys: - Jos apulannan toiminnassa on jotain väärin, niin kuinkas paljon rahaa ketjun aloittaja on itse valmis laittamaan hyväntekeväisyyteen ? Jos ketjun aloittaja peräänkuuluttaa pyyteetöntä hyväntekoa, niin mitä jos laitat suoraan rahaa jonkun hyväntekeväisyysjärjestön tilille? Ei tarvitse ostaa levyä, senkun laitat vaikka omasta palkastasi 10 prossaa jonnekin hyvään. Näin sinulle tulee parempi mieli, eikä tarvitse harmitella, että apulanta tekee jotain väärin. Aina voit itse toimia paremmin.
 
volvo240
21.03.2010 17:36:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh. Bändi joka yrittää olla henkeen ja vereen punk/indie ja saldo tähän asti: 10 pitkäsoittoa ja viisi kokoelmaa. Eihän tuo nyt jätä mitään epäselväksi halusta myydä asiat kahteen kertaan ja tuo levyn markkinointi hyväntekeväisyydellä on vain yksinkertaisesti halpamainen veto. Jos 15000 myydystä levyjstä menee kohteeseen 9000e niin kiva. Mutta mediahuomio jonka bändi on tuolla vedätyksellä saanut, on helposti enemmän kuin 9000e arvoista. Hyvin toimii homma ja laskupää kalkulaattorikapinallisilla.
 
volvo240
21.03.2010 17:43:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Supreme74: Täytyypä esittää ketjun aloittajalle kysymys: - Jos apulannan toiminnassa on jotain väärin, niin kuinkas paljon rahaa ketjun aloittaja on itse valmis laittamaan hyväntekeväisyyteen ? Jos ketjun aloittaja peräänkuuluttaa pyyteetöntä hyväntekoa, niin mitä jos laitat suoraan rahaa jonkun hyväntekeväisyysjärjestön tilille?
 
Homman "oveluushan" onkin siinä, että levyn ostajathan ne rahat sinne hyväntekeväisyyteen laittavat ja ei jää firmakaan nuolemaan näppejään. Tuollaisen markkinointivedon seurauksena levyjä menee myös takuulla kappalemääräisesti enemmän kuin "perusmeiningillä".
 
reverend
21.03.2010 17:46:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

volvo240: Homman "oveluushan" onkin siinä, että levyn ostajathan ne rahat sinne hyväntekeväisyyteen laittavat ja ei jää firmakaan nuolemaan näppejään. Tuollaisen markkinointivedon seurauksena levyjä menee myös takuulla kappalemääräisesti enemmän kuin "perusmeiningillä".
 
Häh, olisiko parempi että olisivat julkaisseet tämän uusimman sinkkukokoelman kuten aikaisemmatkin? Onhan se todella paheksuttavaa jos hyväntekeväisyyteen menee siivu.
 
Ziggy Bubba
21.03.2010 17:53:03 (muokattu 21.03.2010 17:53:26)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä reilumpi meininki olisi, jos Apis pistäisi sen 10% tuotosta sinne hyväntekeväisyyteen kertomatta kellekään. Vaan harvoinpa julkisuutta taitaen käyttävät jättävät sen ylitsepursuavan humanisminsa mainitsematta, sillä sehän menis isolta osin silloin hukkaan ;)
 
This Is Sonar Transistor...
Joees
21.03.2010 17:54:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

volvo240: Noh. Bändi joka yrittää olla henkeen ja vereen punk/indie ja saldo tähän asti: 10 pitkäsoittoa ja viisi kokoelmaa. Eihän tuo nyt jätä mitään epäselväksi halusta myydä asiat kahteen kertaan ja tuo levyn markkinointi hyväntekeväisyydellä on vain yksinkertaisesti halpamainen veto. Jos 15000 myydystä levyjstä menee kohteeseen 9000e niin kiva. Mutta mediahuomio jonka bändi on tuolla vedätyksellä saanut, on helposti enemmän kuin 9000e arvoista. Hyvin toimii homma ja laskupää kalkulaattorikapinallisilla.
 
Nii, mikä tossa nyt sitten on niin kauheeta? Tai oikeastaan, mikä tuossa hommassa nyt sitten on niin uutta ja ihmeellistä jotta siitä tarvii keuhkota?
 
Rahaa menee hyväntekeväisyyteen, bändi on tyytyväinen, rahaporras on tyytyväinen ja kokoelman ostaneet ovat tyytyväisiä(todennäköisesti).
 
Joo, bändi saa nimensä taas jokaiseen mediaan ja ihmisten huulille. Sehän on bändille vaan positiivinen asia. Joo se on aika varmasti laskettu jotta sillä mediahuomiolla on sen verran arvoa jotta voidaan moinen tempaus tehdä. Mitä pahaa siinä on? Tai mitä pahaa siinä on että myös tuo kyseinen hyväntekeväisyyden kohde saa mediahuomiota? Luulenma jotta tuo on aikalailla semmonen kuuluisa win-win tempaus mistä oon kuullut toisinaan puhuttavan. Sinäkin varmasti oot moisesta kuullut.
 
Kuten todettua. Tuskin tuon orkesterin jäseniäkään kiinnostaa persnetolla painaa menemään yhtään sen enempää kuin vaikka sua.
 
Loafers
Grunge-garagerokin räimettä höystettynä powerbluesilla á la Zepukat -fox
Humina on mun särö ja feedback on mun laulaja.
volvo240
21.03.2010 17:54:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sikki-six: Vielä reilumpi meininki olisi, jos Apis pistäisi sen 10% tuotosta sinne hyväntekeväisyyteen kertomatta kellekään. Vaan harvoinpa julkisuutta taitaen käyttävät jättävät sen ylitsepursuavan humanisminsa mainitsematta, sillä sehän menis isolta osin silloin hukkaan ;)
 
Täsmälleen samaa mieltä!
 
TommiTomminen
21.03.2010 18:07:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

volvo240: Täsmälleen samaa mieltä!
 
Ja onhan se melkoisen hyvää julkisuutta tälle hyväntekeväisyyden kohteelle, kun yksi Suomen nuorison suurimmista suosikeista selkeästi kannattaa ajatusta. Tällaset jutut kuitenkin tuppaa vaikuttamaan niihin asenteisiin ja mielipiteisiin.
 
Schönen Donau under Vienna sun!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti