Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rockin ja Rock n rollin ero
1 2
sub zero
16.02.2010 17:53:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kaljataiteilija: Monet nykyajan bändit toisaalta, en tiijä mitä ne yrittää hakea esim. Strokesit ym. Niissä ei alkuunkaa ole semmoista rehellistä alkukantaisuutta siinä poljennossa vaikka kuinka yritetään....
 
Jos puhutaan rock'n'rollista asenteena, niin ainakin viime vuosien bändeistä Kakkahätä-77:aa on kiitelty rokkenrollin palauttamisesta rokkenrolliin
 
en ole kännissä, en elä huumeessa, kirjoitan vaan viestini kovassa kuumeessa / rölötysketjut ovat mulle aika vaikeita, aina ei voi aavistaa moderaattorin aikeita
Black Star
16.02.2010 18:08:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"there's only one way to rock", näin täälläpäin...
 
"Book them and they will come"
jazzmies
16.02.2010 18:09:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bluesmies: Rock n' roll: Hurriganes, Status Quo, Chuck Berry.
 
Rock: Guns n' Roses, Mötikät, ACDC, Bon Jovi.

 
Sammaa mieltä. Rock and roll on hyvinkin rullaavaa boogie ja shuffle -pohjaista tasapulssista musiikkia, jota on helppo tanssia (ei ehkä Remun nykykondiksessa, tosin). Baseballs kuuluu ehdottomasti tähän lajiin, kun jätetään rock and roll -käsitteen sosiologisasenteellinen liibalaaba pois (asennetta, **kele).
 
Rock on taas rytmiikaltaan tarvittaessa epäsymmetristäkin, kuten proge. Kaikesta huolimatta se kuuluu rock-kategoriaan, eikä jazz tms. Rockissa on rock and rollia enemmän taiteellisia ambitioita, individuaalisia pyrkimyksiä, ja etenkin, alaluokkia. Eli niin kuin aikaisemmin on sanottu, rock on kattokäsite, ja rock and roll on puolestaan rock and rollia. Rock-käsitteessäkin on helppo astua harrastelijamaisiin lantakasaluokituksiin, vaikka sitä on määritelty maailman sivu.
 
Keskustelusta jää varsin usein sivuun itselleni merkittävin rockiin usein yhdistettävä luokka, nimittäin rhythm and blues, tai pikemminkin rhythm and gospel. Siihen kuuluu soul, funk, hip hop ja "nyky" R&B. Tuo laji on hyvin selkeästi yhä afroamerikkalainen, mutta täällä härmässä keskiverto musiikkikasvatus ja vallitseva kulttuuri ei liioin anna avaimia tuon lajin purkamiseen. Täällä tykätään mielummin kömpelöstä tikutikukopoti köpn -rytmiikasta kuin afroamerikkalaisesta groovesta.
 
Tahdit ääriään myöten täyteen onomatopoeettisesti honottaen: "Taa-gaa-uus-vaa-veer-hoo-jeen, taa-gaa-maii-teen-mee-rii-een, taa-gaa-vuo-tiin (miksi "vuotiin" eikä "vuotten"?) mai-teen-mii-rii-en". Tällaisiako nämä laulajat nykyään ovat?
Tsugu Way
16.02.2010 18:31:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bluesmies: Rock n' roll: Hurriganes, Status Quo, Chuck Berry.
 
Rock: Guns n' Roses, Mötikät, ACDC, Bon Jovi.

 
Ihan pakko koettaa saivarrella, koska Wikipedian mukaan Status Quo, Guns n`Roses ja AC/DC ovat Hard Rockia. Muita tunnettuja Hard Rock-yhteitä ovat mm. Aerosmith, Van Halen, Thin Lizzy, Kiss ja Velvet Revolver. Hard Rock on rock-musiikin yksi tyylilaji - väittää wikipedia. Ja miksipä emme tätä uskoisi. Ei, mutta kyllähän tämä on loputonta - siis tämä bändien luokittelu yhteen kategoriaan... Hard Rock Hallelujaa!
 
Jos se ei svengaa, se ei ole minkään arvoinen. (Duke Ellington)
BigPapa
16.02.2010 18:54:00 (muokattu 16.02.2010 18:54:08)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rock on yleisnimike, johon myös rock'n'roll sisältyy, näin yksinkertaista se on.
 
For me, it's about the music. I'm just the messenger, and I hope to do it as long as I live. - Eric Clapton
Demo Harrison
16.02.2010 19:18:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin puhui kerran Keef:
 
"Kaikilla klassikoilla on mukana pystybasso ja 4/4-jazzrumpali. Niinhän kaikki tehtiin ennen sähköbasson keksimistä minkä jälkeen bändin huonoin kitaristi siirrettiin basistiksi. Koska hän ei ollut kovin hyvä, hän alkoi jumputtamaan kahdeksasosia. Samalla rumpali lakkasi svengaamasta ja alkoi neljäsosien sijasta soittamaan hi-hatilla kahdeksasosia, jotka sopivat yhteen tämän uuden instrumentin kanssa. Ja se merkitsi rollin katoamista. Rock'n'rollista tuli rockia".
 
velipesonen
16.02.2010 21:12:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LeoFender: Ja toinen pointti sitten on mitä tarkoitetaan sillä että levytys on "kestänyt aikaa huonosti"? Esim. Buffalo Springfieldin (1966) debyytistä olen nähnyt suomenkielisessä levyarvostelussa sanottavan näin. Mikä siinä ei ole kestänyt aikaa?
 
Erittäin hyvä kysymys minun mielestäni. Ehkä se edustaa sellaista folkrockia jota ei nykyisin paljon tehdä. Nykyään se kallistuu enemmän etnofuusion suuntaan tai sitten hiukan enemmän ns. rootsiin. Sitten tietysti se tylsä juttu ettei sitä ole tuotettu mitenkään huippuskarpisti, eli nykyajan kvantisointiin ja kyborgiohjattuun musiikkiin tottunut korva vähän vieroksuu sitä.
 
Toisaalta Dylanin samana vuonna tekemällä Blonde on Blondella, jota kukaan ei uskalla haukkua, on kappaleita joissa ei millään soitannollisilla huippusuorituksilla juhlita. Ehkä siinä Dylanissa on jotain paatosta mitä Springfieldistä puuttuu. Semmoinen myötäsyntyinen maanläheinen muheva paatos. Nähdäkseni pateettisuus on niitä harvoja todella kestävän taiteen välttämättömiä ominaisuuksia. Siksi voi olla että Zappan suosio joskus laskee...vaikka oli Zappallakin pateettisia sävellyksiä.
 
Lesko
16.02.2010 22:59:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riverman: koska Wikipedian .... Ja miksipä emme tätä uskoisi.
 
Koska joku "Mikxu 13v Mikkelistä" kirjotti sen siideripäissään, koska sen mielestä se asia on niin ja ajatteli jakaa tämän faktan kaikenkattavaan tietosanakirjaan, jotta joku "Mauno Iisalmesta" voi käyttää sitä argumenttina soittimenomistajat.comissa.
kaljataiteilija
17.02.2010 07:37:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heh, kuka tolvana nyt Wikipediaa pitää äärimmäisen luotettavana :)
 
had a rough night, and I hate the fucking Eagles, man... The Big Lebowski
Tsugu Way
17.02.2010 08:19:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kaljataiteilija: Heh, kuka tolvana nyt Wikipediaa pitää äärimmäisen luotettavana :)
 
Minä! Olen katsonut liikaa mm. Uutisvuotoa, jossa tiedonlähteinä usein käytetään monia vähintään yhtä "luotettavia" lähteitä kuin wikipedia. Ja tällöin lause täytyy aina lopettaakin jotenkin tyyliin "... jos X:ään on uskominen. Ja miksipä emme tätä uskoisi" ;-)
 
Jos se ei svengaa, se ei ole minkään arvoinen. (Duke Ellington)
StJerky
17.02.2010 08:27:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuskinpa tähän mitään totuutta löytyy. Olen kuullut esim. mielipiteen että hevi, heavy, heavy rock ja heavy metal on ihan eri asioita. Minusta älytöntä (varsinkin kun sama tyyppi luettelee parikymmentä metallin alagenreä jotka normaali-ihmisen mielestä on kaikki ihan samanlaisia).
 
rheinone
19.02.2010 23:01:21 (muokattu 19.02.2010 23:01:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Svedupeedereiltä Maarianhaminasta tuli tänään remasteroitu Edgar & Johnny Winter Together. Aijjaij, paras rock'n'rool/rock live-lätty ever made.
 
Ziggy Bubba
19.02.2010 23:45:50 (muokattu 19.02.2010 23:46:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

StJerky: Tuskinpa tähän mitään totuutta löytyy. Olen kuullut esim. mielipiteen että hevi, heavy, heavy rock ja heavy metal on ihan eri asioita. Minusta älytöntä (varsinkin kun sama tyyppi luettelee parikymmentä metallin alagenreä jotka normaali-ihmisen mielestä on kaikki ihan samanlaisia).
 
Jep. Tämä on just eikä melkein hiusten halkomista. Mitä väliä onko joku rock vai oikein rokettiroll? Genre-rajat on mitä tylsin asia maailmassa, mitä niistä liikaa jauhamaan - ellei sitten halua osoittaa jonkin olevan oman pyhäksi kokeman genre-karsinan ulkopuolella. Silloin niistä tulee toki oiva elitismiä ruokiva väline.
 
This Is Sonar Transistor...
BigPapa
20.02.2010 00:02:33 (muokattu 20.02.2010 00:04:20)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rheinone: Svedupeedereiltä Maarianhaminasta tuli tänään remasteroitu Edgar & Johnny Winter Together. Aijjaij, paras rock'n'rool/rock live-lätty ever made.
 
Kyl tää on yhtä hyvä ainakin ellei sit paree:
 
http://www.amazon.com/Roadwork-Edgar-Winter-White-Trash/dp/B0000024YD
 
http://www.youtube.com/watch?v=TyBIfgj2jrY
 
For me, it's about the music. I'm just the messenger, and I hope to do it as long as I live. - Eric Clapton
rheinone
20.02.2010 00:39:12 (muokattu 20.02.2010 00:45:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BigPapa: Kyl tää on yhtä hyvä ainakin ellei sit paree:
 
http://www.amazon.com/Roadwork-Edgar-Winter-White-Trash/dp/B0000024YD
 
http://www.youtube.com/watch?v=TyBIfgj2jrY

 
Ommulla toiki. Muistaaksini hankin teikäläisen suosituksesn perusteella. Helvetin hyvä kokonaisuus, joskin ottaa pattiin ne gospel-veisuut siellä seassa.
 
Together on vaan niim pirun kompakti paketti ettei mitään rajaa; Kaikki piisit täyttä timanttia. Hitto ku pärähtää käyntiin Fats Dominon Sick And Tired tai Good Golly Miss Molly puhumattakaan Let The Good Times Rollista, siit on oksat pois. Jalat lähtee alta, it's as simple as that. Kyl nää sällit osaa laulaa (huh), plus ett pikkusen sovittaa siinä sivussa bändiäkin. Skitta ja säxi maukkaasti siinä bändin päällä vielä - Aijjjaij!
 
Rok'n'roll? Vai onks tää nyt sitte söylia vai blöyyssiä - Who fucking cares?
 
sakkemule
21.02.2010 14:51:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gregg Allmannilta kysyttiin joskus käsitteestä "Southern Rock".
Se ei käsittänyt määrettä ollenkaan, sillä senhän pitäisi olla jotain esim ""Rock'n'Rock" koska etelästähän rock on peräisin...
 
www.fillmore.fi
Andy Six
21.02.2010 21:37:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BigPapa: Rock on yleisnimike, johon myös rock'n'roll sisältyy, näin yksinkertaista se on.
 
Lue ylläoleva teksti.......
 
"Behind these shades, the visions fade...." Ian Hunter
Kailis
21.02.2010 23:34:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Baseballs kuuluu ehdottomasti tähän lajiin, kun jätetään rock and roll -käsitteen sosiologisasenteellinen liibalaaba pois
 
Mulle toi "sosiologisasenteellinen liibalaaba" on just se roll. Baseballsin kutsuminen Rock&Rolliksi on vähän sama kuin sanoa jotain uskontunnustuksen tehnyttä, uraansa jatkavaa taparikollista hyväksi kristityksi.
 
Osteri
22.02.2010 00:00:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos otsikon termeillä tieteellisesti on jotain eroa, niin fine with me.
Mulle itselleni rock'n roll on sitä wanhaa kamaa ja tyyliä ja rockia voipi olla sitten muu uudempi musa. Hard- ja metal-rock kaipaa täsmennyksen ja onneksi niille on sana keksitty.
 
Ja sitten nämä Baseballs/Scheissballs...käännän aina kanavan muualle kun niiden vääntö alkaa. Myönnän että kundien soundi on hyvä, mutta mua repii se että soittavat näitä Todays Top Of The Pops biisejä. Voe helevata. Soittaisivat vaikka jotain wanhaa Sha Na Na -kamaa.....Flash Cadillac.....tms...jota ei muuten enää missään kuule.
 
Nazareth
22.02.2010 06:30:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulle itselleni rock'n roll on sitä wanhaa kamaa ja tyyliä ja rockia voipi olla sitten muu uudempi musa. Hard- ja metal-rock kaipaa täsmennyksen ja onneksi niille on sana keksitty.
 
Mä oon samaa mieltä, eli itelleni rock'n'roll on sitä 50-luvun reteetä menoa, pelkkä rock on sit vähä laajempi alue.
 
Sitkeä rotta.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti