Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Glasvegas
1
Ozzyneito
26.11.2008 12:22:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tällekään näyttänyt olevan ketjua, vaikka aikalailla joka tuutista tätä on viime viikkoina hehkutettu ja aiheesta.
 
Skotlantilainen shoegazen suuntaan osoittava indie-bändi, jonka meriittejä ovat toistaiseksi brittilistan kakkossija ja hirvittävä kasa ylistäviä arvioita sekä Suomessa että maailmalla. James Allan vääntää hirvittävän vahvalla aksentilla yhteiskunnallisehkoja tekstejä ja bändi soi taustalla käsittämättömän isosti. About kahdenkymmenen kuuntelun jälkeen on helppo nostaa tämä levy vuoden top-listoille.
 
Onko joku muukin jo bongannut tämän herkun? Jos vastaus on kyllä, kertokaa toki toimiiko vai ei, jos vastaus on ei, kannattaa tsekkailla vaikkapa seuraavat videot:
 
http://www.youtube.com/watch?v=6vpkq4vl1vk&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=CMT418TyRiA&feature=channel
 
"Bach sävelsi musiikkinsa jumalalle. Jos me sävellämme, teemme sen saadaksemme pillua." -Erlend Loe
Feggy
26.11.2008 14:41:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimii ihan ok ja skottiaksentti on toki persoonallinen, mutta musiikillisesti jää vähän ... kuulluksi.
DJKaaos
26.11.2008 14:46:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimii ihan ok ja skottiaksentti on toki persoonallinen, mutta musiikillisesti jää vähän ... kuulluksi.
 
Jonkun verran tullut kuunneltua, ei kyllä koko levyä. Tuo yliampuva skottiaksentti ottaa korvaan ja pahasti. Muutenkin laulu on paikoitellen sellaista valitusvirttä, että todella raskas olo tulee. Bändin soundi sinänsä on kyllä aika mahtava paikoitellen.
 
Romanit tuntevat moraalista vain neljä ensimmäistä kirjainta.
porcupine
26.11.2008 15:40:32 (muokattu 26.11.2008 15:42:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Glasvegas on kolissu kyllä kovasti. Bändi on selkeästi ostanut Glasgow'n musakaupat tyhjäksi kaiuista ja varmaankin lainannut U2:lta lisää. Iso soundi antaa uskoa maailmaan - varmaan samalla tavalla kuin jotkut isot kirkkourut konsanaan. Levy kasvaa kuuntelu kuuntelulta, joten kannattaa paneutua tähän bändiin.
 
Mielenkiintoinen yksityiskohta on mimmirumpalin virveli-lattiatomi-komppipelti-tamburiini-setti. Ainakin Daddy's Gone -videossa sellainen näytti olevan.
 
Siis mie tykkään. Ekaks kyl tuli mietittyä, et onks tää liian uuukakkosta, mut ei oo. Ja vaikka oiskii, ni ei kyl haittaa.
 
EDIT: Ni ja se aksentti on mahtava. "My name is GeRRallDDine and I'm joor socialworrrkker."
 
Emmie tiijä, mie oon Lappeenrannasta.
Planetist
27.11.2008 10:42:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimii ihan ok ja skottiaksentti on toki persoonallinen, mutta musiikillisesti jää vähän ... kuulluksi.
 
Samoja tuntemuksia herätti täälläkin päässä.
 
sa-ku
28.11.2008 21:47:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sieputken kautta tutuistuin kaverin suosituksesta. Pidin paljon vaikka onhan tuo todella paljon Broder Danielin kuulosta.
 
Tänään lähti levy tuleen play.comin kautta. Siinä on tuo debyytti ja uus joululevy samassa.
 
flattopguitar
10.12.2008 15:08:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yllättävän hyvä levy, ottaen huomioon musiikkimedian tavan hehkuttaa liiallisesti monia tylsiä ja tavanomaisia rockbändejä. Se mikä tekee Glasvegasista erilaisen on omankuuloisen musiikin tekeminen perinteisistä lähtökohdista. Musiikki on hyvä yhdistelmä kaikkea, mutta kuitenkin omalta itseltään kuulostavaa. Laulajan merkitystä ei pidä aliarvoida ja taas kerran hyvä laulaja saa kappaleet elämään. Ekalla kuuntelu kerralla tuli mieleen joku 50-60 lukulainen rock Elvis Costellon tyyliin, mutta vähän suuremmalla säröllä ja kaiulla. Riittävän hyviä melodioita ja menevää musiikkia. 9/10.
 
carnation
16.01.2009 14:32:56 (muokattu 16.01.2009 14:34:35)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitihän se sitten tähänkin pateettiseen ulinaan tutustua... Puolen tusinaa pyöräytystä takana, täytyy myöntää etten aivan täysillä kykene heittäytymään Glasvegasin ylitsevuotaviin tunnekuohuihin. Tappiin asti tuotetusta isosta soundista tulee vähän ähky vaikka kyllähän se toisinaan toimii (= kuulostaa helvetin hyvältä) ja palvelee kappalemateriaalia. Skottiaksentti, "tunteikkuus" ja sanoitukset snadisti ärsyttävät, musiikki pääosin ihan hyvää. Tahtoisin pitää enemmän, antaisin levylle tällä hetkellä kolme pojoa viidestä ehkä.
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
Stain
26.06.2010 16:09:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieno bändi ja hieno debyyttilevy. Tämän bändin musiikissa on sydäntä ja sielua.
 
"no se tota lähti tollane idea että, toi meidän basisti sai idean että hei hei, hei mandi viittiskö taas lähtee hei- heittää uus levy, ni sit, sit saatiin semmonen idea että vau, vittu tehdään levy sitten."
Echtleder
28.06.2010 10:59:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se eka levy _kuulosti_ tosi hyvältä, alkuun tuntui että tässähän on tämmönen hieno tunnelma joka säilyy koko levyn läpi varsinki ku pari ekaa biisiä laitto homman hyvin käyntiin. Muutaman kuuntelun jälkeen sitten tuli fiilis, että niihin soudeihin ei oltu muistettu säveltää kuin kolmisen biisiä, muista ei löytynyt sisältöä.
 
Mut hei, tuliks kellekään muulle semmosta havaintovälähdystä, että sen laulajan laulurytmistä ja -maneereista tulee ihan toastaaminen mieleen? Reggae-kompit taakse ja sopis edelleen ku nakkenakutettu.
 
Flash
02.05.2011 11:18:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kakkospitkäsoitto kuulostaa ehkä debyyttiäkin paremmalta. Tosin siinä missä ykköslevyn kohdalla ekana tuli The Killers mieleen (samat vaikutteet, samantyylinen tuotanto), niin kakkoslevyn kohdalla haiskahtaa sitten vähän enemmän Coldplaylta, mikä ei välttämättä ole vain positiivista... Biisimateriaali saattaa tosin olla debyyttiä vahvempaa ja monipuolisempaa, mutta vaatii useamman kuuntelun ennenkuin osaa tuomita tarkemmin. A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss) EP kannattaa myöskin kuunnella.
 
Live Music Is Better!
Cathi777
02.05.2011 21:45:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Flash: Kakkospitkäsoitto kuulostaa ehkä debyyttiäkin paremmalta. Tosin siinä missä ykköslevyn kohdalla ekana tuli The Killers mieleen (samat vaikutteet, samantyylinen tuotanto), niin kakkoslevyn kohdalla haiskahtaa sitten vähän enemmän Coldplaylta, mikä ei välttämättä ole vain positiivista... Biisimateriaali saattaa tosin olla debyyttiä vahvempaa ja monipuolisempaa, mutta vaatii useamman kuuntelun ennenkuin osaa tuomita tarkemmin. A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss) EP kannattaa myöskin kuunnella.
 
Mitä?!? Nyt ollaan kyllä kuunneltu ihan eri bändiä. Ei kyllä ole kumpikaan noista bändeistä tullut missään vaiheessa mieleen, kun olen noita levyjä kuunnellut. Mut joo, ehkä kakkosella on hieman paremmat, mutta toisaalta se on sen verran eri tyylinen ja ehkä hieman "popimpi" kuin debyytti niin vaikea sanoa. Keikkaa odotan kyllä mielenkiinnolla.
 
Only pop music can break my heart...
carlos
02.05.2011 22:25:50 (muokattu 02.05.2011 22:29:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä kyllä itellekään oo tullut Killers tai Coldplay mieleen. Tosin kakkoslevyyn en oo vielä kunnolla edes päässyt sisälle. Livenä kantsii kyllä nähdä, viikko sitten Glasgow'ssa oli ainakin hyvässä vedossa!
 
EDIT: Ja tää uus rumpali oli kyllä selvästi parempi livenä ku Caroline.
 
by the grace of God
Flash
03.05.2011 07:38:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

carlos: Eipä kyllä itellekään oo tullut Killers tai Coldplay mieleen.
 
No mulla nuo tuli heti ekana vahvimmin mieleen, ei voi mitään (molempien pari ekaa levyä lähinnä). :) Toki olisi paljon coolinpaa heittää niitä 80-luvun nimiä, mitä kaikki viljelevät tän bändin kohdalla, mutta ei mulla kyllä ihan ekana tullut ne mieleen, vasta pikkasen myöhemmin. Kuten sanoin, niin varmaan näillä bändeillä on aika paljon samoja vaikutteita.
 
Uusi rumpali on tosiaankin paljon parempi, mitä youtuben perusteella livepätkiä vertailin.
 
Live Music Is Better!
Superkingi
04.05.2011 17:05:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

carlos: Eipä kyllä itellekään oo tullut Killers tai Coldplay mieleen. Tosin kakkoslevyyn en oo vielä kunnolla edes päässyt sisälle. Livenä kantsii kyllä nähdä, viikko sitten Glasgow'ssa oli ainakin hyvässä vedossa!
 
EDIT: Ja tää uus rumpali oli kyllä selvästi parempi livenä ku Caroline.

 
Tästä voinkiin allekirjoittaa kaikki.
 
Je Je jejeijei
Stain
05.05.2011 19:48:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asun kai tynnyrissä kun nyt vasta hokasin että on uus levy ja keikkakin. Ei vaan oikein tuollainen diskohelvetti toimi kys. bändin keikkapaikaksi. Imo.
 
"No se tota lähti tollane idea että, toi meidän basisti sai idean että hei hei, hei Mandy viittiskö taas lähtee hei- heittää uus levy, ni sit, sit saatiin semmonen idea että vau, vittu tehdään levy sitten."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti