Muusikoiden.net
18.02.2019
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pelle Miljoona & 1980
1 2 3 4 5 6 7 8
Gardiner
05.10.2007 17:49:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kyllä ihan varma et haku on rikki koska ei tällaiselle ryhmälle löytynyt ketjua omaa. Lukitkaa ketjuilla Koijärven mäntyyn ja polkekaa suohon jos on jo ketju olemassa.
Tänään tulee TV:stä ( joka on kuin WC ja jonka ulosteet pahalle haisee eikä tarvitse ku nappia painaa niin paska lentää aina;; Elämäsi karkaa, sä vaan katsot telkkarii ), Teemapa kanaalilta tietymysti, kosketuksessa 1980. Orkesteri on studio olosuhteissa " intiimillä " keikalla soittelemassa kipaleita uransa varrelta. Ofkeissinä muuten joku jupisi jotain sä passiivi idiotismista ja jostain niin laitanpa et elämäni karkaa, mä vaan katson telkkarii, varmaan muakin valvotaan ja poliisi partioi.
Noniimpäniin ja houlimamouli ynnä muut rockmenninkäiset vieköön, mut kun kattelin sitä kosketus keikkaa maanantai-iltana niin mieleeni tuli et Rubberduck Jonesin kitaran sointi ja melodiat sillon aikoinaan teki suuren vaikutuksen ja nyt ku kuunteli sitä soundii, nii on siinä jotain taikaa, tosin olin ehkä hieman päissäni sitä kuunnellessa mut silti, täytyy tarkistaa tänään kun tulee se uusinta, vaik pari kaljaa kait ehkä kumminki tulee otettua :), mut en mä mitän koomaa voi tempasta, huomenna duuniin.
Niin, aiheeseen siis, joka on orkesteri 1980. Menkööt aihetta sivuavat N.U.S., 1978 ja Oy siinä ohessa, Problems, hymy Taskinen & Co., Thrash, Woude ja varmaan monet muutkin sivupolut kuulunee asiaan.
Henkilökohtaisuuksiin mennäkseni niin 1980 on The Rockbänd meikäläiselle, miksikö? Johtuu varmaan paljon iästä, ajasta, paikasta ja ystävistä.
Tavastian maanantai-iltojen diggiteekki kuuluu asiaan vähintään yhtä oleellisesti kun Kill City, Koiton Elmu keikat, Lepakko, Kaivarin konsertit ja monet muut.
Diggiteekissä käytiin koska siellä kävi kavereita ja kuuli hyvää musaa ja juotiin bissee, muuallaki käytiin ku siel oli frendei, mut 1980:n keikoilla käytiin koska siellä kuuli Rubberduckin soittavan kitaraa.
multa rupee vähänenkin ajatuksentynkä tarinankuljettelusta hortoilemaan, laitan musaa kovemmalle ja avaan olusen, jatkan tuonnempana mutta jos kellä on mukavia muistoja 1980 orkesterista, tai mielenkiintosta faktaa, anekdootteja ym. niin eiku näppis laulamaan. Niin ja tietysti kaikki " ihan paska" " apureita " " Larssi on bitun paljo kovempi rumpali" " eiköhän tääkin asia oo jo miljuunaan(pelle)kertaan jauhettu täällä" "lukkoo tällaselle" " Kommando", kommentit on tervetulleita.
"Are you A mod or A rocker?" "No, I`m A mocker." :)
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
Mika Antero
05.10.2007 18:21:26 (muokattu 05.10.2007 18:25:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen mitä sain maanantaina katsotuksi, niin yllättävän mukavalta kuulosti. Vaan yksi kysymys heräsi, eli oliko se toinen kitaristi Stefan Piesnack? Siltä se näytti, mutta en löytänyt googlettelemalla 100 %:sta varmistusta.
 
EDIT: No pakkohan se oli olla, kun kerran 1980:n comebackissa on ihan Wikipeediankin mukaan soitellut.
 
...rusahteli särkyessään.
Groovelover
05.10.2007 19:13:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä, Stefan oli messissä tuossa TV-jutussa. Tulihan se siis katsottua, vedot koko bändillä oli aika asiallisia, mutta ne akustisemmat jutut Tumpin (ja myös Taskisen) kanssa särähti korvaan kun skebat oli aika epiksessä. Olkoon kuinka punk vaan mutta olisi kundit voineet virittää..
 
"It's not really what you play, but what you leave out that counts." Rick Danko, 1976
Sperm Donor
05.10.2007 19:44:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1980 oli aikoinaan käsittämättömän tiukka lavabädi ja Rubberduckissa oli jotain maagista. Teki vaikutuksen myös minuun.
 
Volle
05.10.2007 20:04:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan en ole sitä ikäluokkaa, että bändin olisin kerennyt "silloin aikoinaan" näkemään, mutta kyllä noi levyt tuli joskus 15-kesäisenä läpi kuunneltua muutamaankin otteeseen. Kovaa rokkiahan ne. Unohtamatta, että EB on siististi cool.
 
Piis
Gardiner
05.10.2007 20:31:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stefuhan se tietty on se 1980 bändin toinen kitaristi, hyvä kitaristi niinku osakeyhtiön Anttikin, mut se Iikkarin henrixi Duck kyl soitti keikoilla semmottisel räimeel et Sonic Youth Natsalla vasta pääs samaan äänivalliin. Mä en oikeestaan tiiä millon Stefu "virallisesti" liitty 1980 bändiin, aika alkutaipaleella kait jo, 1978 versiossa ei kai ollu viel mukana.
By the vei eli ostako tien, Rambling Rose, tuo singlen B-puoli kipale muuten on aika huonoista soundeista ja tuotannon roiskasusta huolimatta yks Suomi rockin ehtottomimmaisista klassikoista. Kannattaa kokeeks kuunnella se biisi helvatan kovaa PA-skobeista, jos tulee semmonen mahis. On maailmanluokan kitaravallia.
Joskus möläytin Leidenin Hannulle et Duck on meikän mielestä ihan ykkös rokkikitaristi meikäläisittäin niin sano et olis nähny keikan mis Duckilta katkes kieli ja kun ei ollu varakitaraa tai kieliä niin olis kuulema sitonu solmun siihen katkenneeseen kieleen ja laittanu sen takas ja virittäny ja jatkanu keikkaa. Ei ollu Hannu kuulema ikinä nähny kenenkään muun tekevän samaa.
Otinhan mie jo pari kaljaa,pahus vieköön, näin se raitis tulevaisuus haihtuu perjantai-illan tumuun. :)
PS. ehkä ne ei vaan osaa virittää kunnolla, tai eivät jaksa keskittyy sen vertaa, mitä lie kato onkelma nuoria olisivat mahollisesti, sählääviä kutaleita. :)
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
Atomic Cafe
05.10.2007 20:40:44 (muokattu 11.10.2007 02:17:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PELLE MILJOONA & N.U.S.
 
Yhtye perustettiin kesällä 1977 Pelle Miljoonan opiskelupaikkakunnalla Savonlinnassa. N.U.S.:ia edelsi Jasmine-niminen kokoonpano.
 
Yhtye antoi musiikkiaan sisältäneen nauhan Dave Lindholmille tämän ollessa keikalla Savonlinnassa. Lindholm toimitti nauhan Love Recordsin johtajalle Atte Blomille. Blom kävi kuuntelemassa N.U.S.:ia ensimmäisellä keikalla ja sen jälkeen yhtye pääsi levyttämään Love Recordsille.
 
Ensimmäinen julkaistu levy oli single "Olen työtön", B-puolella "Mä vain pogoon", ja sitä seurasi vuodenvaihteessa 1977/1978 äänitetty albumi Pelle Miljoona & N.U.S.. Albumin tunnetuin laulu lienee "Olen työtön".
 
Syksyllä 1978 N.U.S. teki Pohjalla-yhteiskiertueen yhtyeiden Problems?, Se ja Sehr Schnell kanssa. Kiertueen jälkeen julkaistiin kokoelmalevy, jolla N.U.S.:lta ovat kappaleet "Rocktähti", "Häpeän olla valkoinen", "Mä en jumaloi Amerikkaa" sekä erityisesti "Väkivalta ja päihdeongelma", jota pidetään yhtenä 1970-luvun lopun Suomi-punkin suurista klassikoista. Samoihin aikoihin ilmestyi single "Lähdetään kiitämään" (B-puolella "Meidän on tulevaisuus", joka oli tehty jo nimellä Pelle Miljoona
 
Gardiner
05.10.2007 21:02:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lama muten vetäs Tavastialla hiton hyvän keikan täs millon se ny oli vähän aikaa sitte, muttosiaan, Konturok soikoon, siis jos tulee hyvä fiilis, niin se on toosi troo paljon tärkeempää ku sliipattu soundimaailma, pieni virehärö ja kesäterä.
Duckin kitaran laulava sointi tos telkkari studio keikas tosiaan oli erittäinkin mieltälämmittävä ja lähestulkon sielun syövereistä parhaita herkkien nuoruusvuosien muistoja mieleentuovaa säveltaidetta jaloimmillaan.
Meikälle kyl Pelko ja Viha on se The Rocklevy, viimenen syksy on ihan hyvä,mut Pelko ja Viha oli jotenkin niin kova kolahdus. Se oli vähän niinku Nirvanan Nevermind kait oli sit nuoremmille teineille, tai niinku Sex Pistols Enklesmanneille, tai joku Elvis viiskytluvulla.
Se mikä asettaa ton systeemin muistoissa ykköseks on se et oli sillon nuori ja tuli käytyy keikoilla fanittaas bändii aina ku mahollista, ja nehän siis oli livenä sillon seiskytluvun loppupuolella ihan törkeen kovii.
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
Atomic Cafe
05.10.2007 21:29:23 (muokattu 11.10.2007 02:20:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PELLE MILJOONA & 1980 Osa.1
 
Ensimmäinen kokoonpano syntyi eri Pelle Miljoonan kokoonpanojen kappaleet koonneen Pohjalla LP:n julkaisemisen jälkeisellä kiertueella syksyllä 1978. Tämä kokoonpano oli nimeltään Pelle Miljoona & 1978 ja siihen kuuluivat Pelle Miljoona (laulu), Rubberduck Jones (kitara), Ari Taskinen (basso) ja Tumppi Varonen (rummut). Koiton keikalle kokoonpanoon kuului myös Pelle Miljoona & N.U.S.:in kitaristi Pasi "Bastard" Huopalainen.
 
Kokoonpano vaihtoi kuitenkin nimensä "Pelle Miljoona & 1979":ksi luultavimmin vuodenvaihteessa 1978-1979. Tämä ei ollut kauan kokoonpanon nimenä, kun se jo vaihdettiin alkuvuodesta 1979 muotoon "Pelle Miljoona & 1980". Tämä kokoonpano julkaisi 7" singlet Pelkistettyä todellisuutta/Ramblin' Rose ja Mulla menee lujaa/Rakastava voima. Tämän lisäksi kokoonpano julkaisi LP:n Pelko ja viha. Ensimmäinen kokoonpano ei ollut kuitenkaan kovin pitkäikäinen ja se muuttui kesällä 1979.
 
Gardiner
05.10.2007 21:47:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hahhaa, myö on oltu samas Ruissis, huomaan.
Ei ne hämy soundit oo ollenkaan huonoja, ei. Johan Woude laulo et vanhat pierut ei koskaan kuole, ne alkaa punkkareiks :).
En tiiä et oisko sit kaupunki todelisuus tehny sen et pelko ja viha tuntuu rankemmalta ku viimenen syksy joka on vähän romanttinenkin ja haikee, ja ehkä siin eka levyllä on jotenki enempi semmosta " nuoruuden vimmaa" ja uutuuden viehetystä ja bändillä kai semmonen vaihe et ei viel oo iskeny se todellisuus et täähän on meiän duuni, mehän kierretän lavoja keikkailemassa, meiän on pakko pärjätä musiikkimarkkinoilla, en tiiä, ja henk. koht. mutuahan tämmönen herkistely onkin, niinku pitääkin.
Mä muuten luulen et Duck sai viel eka levyllä soittaa aika paljon rankemmalla kädellä ku viimesellä syksyllä. Ne Duckin kuviot ei oo mitään kaupallista poppii, puhumattakaan siitä kitaravallisoundista, se on sellasta maalailua se soitto.
Off topiccina kyssäri muuten et onks Wouden otin liftarin kyytiin biisi jollain levyllä?.
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
mr_b
05.10.2007 22:01:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pellen tuotanto ei nyt koskaan ole minulle paljon iskenyt (ihan siis kaikella kunnioituksella miestä kohtaan), mutta katselinpa kuitenkin tuon dokumentin sekä livepätkän ja varsin mukavaa seurattavaahan se oli ihan asiaan perehtymättömällekin.
 
Dokumentissa oli ihan hauskaa kuunnella äijien jutustelua levyn tekemisen tiimoilta, hyvä että tälläisiä pätkiä tehdään myös suomalaisista artisteista ja livekin oli ihan toimiva. Se pisti silmään, miten yleisössä oli sekä aika nuoria hennapäisiä tyttöjä ja rastapoikia että Pellen ikätovereita, vanhoja patuja nyökyttelemässä päätään nuoruutensa musiikin tahtiin. Oikein jees.
 
I've been a teenager since before you were born
Sperm Donor
05.10.2007 22:14:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se pisti silmään, miten yleisössä oli sekä aika nuoria hennapäisiä tyttöjä ja rastapoikia että Pellen ikätovereita, vanhoja patuja nyökyttelemässä päätään nuoruutensa musiikin tahtiin. Oikein jees.
 
Kiinnitin samaan asiaan huomiota. Bädnistä oikeestaan vaan Taskinen oli ukkoutunut ja vanhentunut noin niin kuin ulkoisesti.
 
texjazz
06.10.2007 00:35:12 (muokattu 06.10.2007 00:36:02)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Akustinen Olen työtön -veto oli oiva. Kyllä Pöllöä katsellessa laskuhumalaisen mieleen aina pätkähtää ukko Dylan; huuhkajat lentää Stadikalle, mutta pöllöt lavalle ja sen reunalle. Ja naakat naksuttaa.
 
Näilläkin foorumeiden seinustoilla arvostetaan kovasti kaikenlaista tilu-ukkoa vikkeline lightnakkisormineen elmukelmussa, mutta kyllä Stefanin ja Rubberduckin kitarointi kestää vertailun sateen liukastamalla tiellä, sohjossa ja mäkistarteissa erityisesti. Soundi on vihainen, man. Pelko ja viha latautuu ja purkautuu kitaravallissa äksyilevänä raivokkuutena. Ja se puuro, jonka pari tuikkaa alkuperäisillä kiekoilla, on stna omaperäistä ja vihtahousun tanakkaa reikäleipää, ei mitään vehnäpullaleipämössöä.
 
Emmä tiä, naiivia ja sellasta, mutta kyllä musta näinä vuosikymmeninä tämäkin kehityksen kehto ja globaali tyrnävä on ollut mukavampi ja inhimillisempi leipomo, kun Pelle on ollut mukana juurta alustamassa.
 
Viimeinen syksy on joka saakelin syksy!
 
"Mä tuun heti vihaseks kun mä kuulen jatsia" -Avovaimo
Gardiner
06.10.2007 09:41:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näilläkin foorumeiden seinustoilla arvostetaan kovasti kaikenlaista tilu-ukkoa vikkeline lightnakkisormineen elmukelmussa, mutta kyllä Stefanin ja Rubberduckin kitarointi kestää vertailun sateen liukastamalla tiellä, sohjossa ja mäkistarteissa erityisesti. Soundi on vihainen, man. Pelko ja viha latautuu ja purkautuu kitaravallissa äksyilevänä raivokkuutena. Ja se puuro, jonka pari tuikkaa alkuperäisillä kiekoilla, on stna omaperäistä ja vihtahousun tanakkaa reikäleipää, ei mitään vehnäpullaleipämössöä.
 
Mieshän piiskaa ilmoille oikeen tilupetterit parketin rakoon polkevaa lietsontaa, Asiaa, täytyy vaan kypsäs iäs muistaa toi verenpaineen tarkkailu, eikä saa liiaksi innostua ja tulee välttää kiihtymystä ja etenkin toi punk ja rock, niin sehän on ihan yäk ja aiheuttaa hilseilyä. :)
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
Atomic Cafe
06.10.2007 11:41:34 (muokattu 11.10.2007 02:25:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PELLE MILJOONA & 1980 Osa.2
 
Toinen kokoonpano syntyi kesällä 1979, kun yhtyeeseen tuli vielä yksi kitaristi nimeltä Stefan Piesnack. Muuten kokoonpano oli aivan sama kuin ensimmäisessä. Toinen kokoonpano on kuitenkin yhtyeen tunnetuin. Kokoonpano käytti yhtyeen nimenä myös pelkkää vuosilukua 1980, tosin ei kovin laajasti.
 
Toinen kokoonpano levytti ja julkaisi yhtyeen tunnetuimmat julkaisut. Se julkaisi 7" singlet Lanka palaa/Intiaanikesä ja Tahdon rakastella sinua/Viimeinen syksy. Näiden lisäksi kokoonpano julkaisi LP:n Viimeinen syksy, josta tuli yksi Suomirockin historian ja uuden aallon merkittävimmistä levyistä. Levy nimittäin sisälsi jo singlenä julkaistun hitin Tahdon rakastella sinua, jota yleisesti pidetään Pelle Miljoonan yhtyeiden parhaimpana hittinä Pelle Miljoona Oy:n Moottoritie on kuuma n rinnalla. Kokoonpano hajosi loppuvuodesta Tavastian viimeiseen keikkaan 12. joulukuuta 1979, mutta yhtyeen nimellä julkaistiin vielä kyseisellä keikalla äänitetty live-LP Näyttämökuvia vuoden 1980 puolella. Keikan tunnelmia löytyy viisi kappaletta lisää Metropolis-kokoelmalevyltä. Kuvamateriaalia tuosta televisiota varten kuvatusta esiintymisestä on säilynyt viiden kappaleen verran. Kappaleet julkaistiin vuonna 2005 Pelle Miljoonan Elä dvd:llä ja se onkin ainoa kolmesta Tavastia-tallenteesta, joka sisältää kappaleen Gabriel.
 
Monien mielestä Pelle Miljoona & 1980 on Pelle Miljoonan yhtyeistä parhain erityisesti sen "Viimeinen syksy" LP:n ansiosta. Kiistämättä se onkin Pellen tunnetuin kokoonpano Pelle Miljoona & N.U.S:in ja Pelle Miljoona Oy:n rinnalla. Yhtye sai Pelle Miljoonan maineen nousuun ja toi Suomirockin historiaan vieläkin soitettuja ja tunnettuja hittejä.
 
Gardiner
06.10.2007 12:59:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiku hei oha se biisi siel Voutilaisen LP:llä.
Woude sivupolku on niinku sen takii 1980 stooris ku Problemsis soitti samoi tyyppei.1980 oli oikeestaan semmonen stadi punkrokin "superbändi", tyyppei Trashistä, Problemsista ja N.U.S.:stä ( ei muuten ollu stadista, olivat vantaalta, espoosta ja haminasta, eiku oliko joku Hesasta? )
Osake yhtiöhän oli kans "superbändi". Antti Briardista, on muuten hesasta, Botby Högstadieskolanin veikko, Sami sitte espoon tapiolasta, Suopo nimisestä erittäin hyvästä punkbändistä, Espoolaisesta punkbändistä( aika pervo jo ajatuski Espoolaisesta vitun punkbändistä)
Maukan tsydeemeissähän oli vaikka ketä. Sumppunen, Keimo,oliko Puka,Kaikkonen,Voutilainen ainaki......, muisti, tuo ryöjä, katkeilee pätkittäin. :)
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
shovi
06.10.2007 13:08:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon Woude kysymykseen en tiedä vastausta, mihinkäs se Ari muuten kuoli. Woudesta on aika vähän kuvallista dokumenttia olemassa mutta jotain pätkiä löytyy ja jos oikein muistan niin Ari vilahti Mike Monroen kanssa Maukka Perusjätkän sota apatiaa vastaan kiertueella.
Woude oli hieno orkesteri vaikka Pellen romantiikan ja idealismin kaipuu oli vielä pientä siihen verrattuna.

 
Woude on kyllä mahtava, oikeastaan ainoa suomalainen punk ja lähestulkoon ainoa punk-bändi ylipäätänsä jota jaksan kuunnella. Mullahan ei itsellä yhtään woude-levyä ole, tuttavan luona on tullut jotain niiden älppäriä kuunneltua. Siinä oli just tuo "tänään kännissä heräsin kaikki rahat tuhlasin" biisi, mikähän levy mahtoi olla kysessä?
 
Welcome to my website this site is normal guitar site and if you have some suggestions you can go to **** -Ushmir
Atomic Cafe
06.10.2007 14:12:15 (muokattu 11.10.2007 02:46:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PELLE MILJOONA OY Osa.1
 
Pelle Miljoona Oy:n ensimmäinen kokoonpano on Pelle Miljoonan yhtyeistä kenties tunnetuin, koska kyseinen kokoonpano levytti ja soitti Suomirockin menestyskappaleen Moottoritie on kuuma. Kokoonpano syntyi Pelle Miljoona & 1980 jälkeen ja se oli tyyliltänsä erilainen kuin edeltäjänsä, koska tässä kokoonpanossa Ari Taskinen oli siirtynyt kosketinsoittimiin.

Yhtye tuotti kolme levyä 7-tuumaiset singlet Olen kaunis/Älä äiti itke ja Moottoritie on kuuma/Viesti vuonna 1980. Samana vuonna ilmestyi tämän yhtyeen ainut albumi, Moottoritie on kuuma. Yhtye kuitenkin hajosi juuri menestyksen hetkillä ja ennen kiertueelle lähtöä syksyllä 1980, kun Andy McCoy eli Antti Hulkko ja Sam Yaffa eli Sami Takamäki erosivat yhtyeestä ja liittyivät Hanoi Rocksiin joka muutti Tukholmaan.(veivät mennessään eli suoraan sanottuna varastivat puolet OY:n soittokamoista) Näin Pelle Miljoona Oy:n legendaarinen kokoonpano oli hajonnut ja yhtyeestä muodostui Pellen yksityisprojekti.
 
Blue Moon
06.10.2007 14:25:34 (muokattu 06.10.2007 14:30:02)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tais olla kesällä -80 kun serkun kanssa kuunneltiin göteborgilaisessa levykaupassa luureista yhä uudestaan "Gabriel" 'ia, piisi teki mielettömän vaikutuksen vaikka oltiin aika skidejä vielä silloin. Problems? oli myös loisto orkesteri ja Tumppi mitä coolein tyyppi. Livenä en kumpaakaan bändiä vielä tuohon aikaan nähnyt, olin liika pentu viä.
 
1980 ja OY oli erittäin suosittuja ja merkittäviäkin bändejä aikanaan, siin mielessä on joskus tuntunut että hirveen vähän olleet tapetilla viime vuosina - ei oo kait sosiaalista tilausta ? - mutta toisaalta "Moottoritie on Kuuma" valittiin Hesarin äänestyksessä kaikkien aikojen suomirock-biisiksi joku aika sitten.
 
Atomic Cafe
06.10.2007 14:37:59 (muokattu 09.10.2007 02:01:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Woude on kyllä mahtava, oikeastaan ainoa suomalainen punk ja lähestulkoon ainoa punk-bändi ylipäätänsä jota jaksan kuunnella. Mullahan ei itsellä yhtään woude-levyä ole, tuttavan luona on tullut jotain niiden älppäriä kuunneltua. Siinä oli just tuo "tänään kännissä heräsin kaikki rahat tuhlasin" biisi, mikähän levy mahtoi olla kysessä?
 
Tänään on kuin eilen biisi julkaistiin ainakin alunperin vain sinkkuna ( Tytöt / Tänään on kuin eilen -1981). Woude teki kaksi LP:tä. Tosin v.85 julkaisivat englanninkielisen (One for the Loving) LP:n
Wow-dees nimellä.
 

Album : Keskellä aikaa (1980)
01. Pitäis kai unohtaa
02. Tuu tänään meille
03. Keskellä aikaa
04. Mä en enää jaksa
05. Pidä kii
06. Auringonlapsi
07. Vielä vähän aikaa
08. Mä haluun saada niin paljon
09. Elämä sut ohittaa
10. Satoi

Album : Kauniit päivät (1981)
01. Läpi varjojen huoneen
02. Yön runoilija
03. En pääse pakoon
04. Tuhat yötä
05. Marjaana
06. Kun valot sammuu
07. Helminauha
08. Aamulaulu
09. Sunnuntai-iltapäivä
10. Juhlat on ohi
11. Kauniit päivät
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti