Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kari Peitsamo 50 v.
1 2
sauhusanttu
26.08.2007 18:51:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kari Peitsamo 50 vuotta
 
Julkaistu: 25.08. klo: 20:24
Laulaja-lauluntekijä Kari Peitsamo täyttää sunnuntaina komeat 50 vuotta. Lämpimät onnittelut!
 
Suomen kieltä ja kirjallisuutta opiskellut Kari Peitsamo tuli tunnetuksi hitillään Kauppaopiston naiset, jonka perusteella hänestä povattiin Juice Leskisen kilpailijaa ja manttelinperijää. Mutta toisin kävi.
 
Peitsamo lähti välittömästi omille teilleen, tekemään omanlaistaan musiikkia. Uran tyylilliset käänteet ovat olleet monesti sellaisia, että vain vannoutuneimmat fanit ovat pysyneet perässä. Onneksi heitä on ollut kuitenkin riittävästi. Nyttemmin Peitsamo on saavuttanut kulttiaseman oman tiensä kulkijana. Hän on julkaissut 50 albumia, joista uusimman hän teki Risto Ylihärsilän kanssa.
 
Keikkatilanteen huonompina aikoina Kari Peitsamo ei ole epäröinyt tarttua ruumiilliseenkaan työhön. Hän on työskennellyt muun muassa haudankaivajan apulaisena. Peitsamo on ollut useamman kerran vaaliehdokkaana SKP:n riveissä, ja ollut vaaliliittonsa eniten ääniä saaneita.
 
Nokialta kotoisin oleva Peitsamo asuu nykyisin Helsingissä.
 
Gardiner
27.08.2007 07:19:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stop, Shake, Honey, Go, niillä pärjää ou, ou,ou, ja potilaat jo soiton alkaa, hieman hymähtää, koska ihailevat kaikki Zeppeliiniä...... jaa måå han leeva.
 
"White collar conservatives, pointing their plastic fingers at me, hoping, that my kinds would die" Jimi Hendrix
Milkop
27.08.2007 07:50:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jopas, Karikin jo miehen iässä. Eipä sitten muuta kuin punalippu salkoon ja onnittelut!
 
"I believe that people who are going to commit crimes should not have guns" -- George W. Bush
Kuvataide
Rodger
02.12.2011 21:51:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 1558 päivää vanhaan ketjuun!
I take my chances.
 
http://www.sana.fi/arkisto/ajassa/kari_peitsamo_kristus_on_paani_/
 
Peitsamon uudelleen syntyminen on varsin hämmentävää. Liekö ketään toista muusikkoa, joka olisi kääntynyt samaan aikaan kahteen eri uskoon: kommunismiin ja kristilliseen herätysuskoon. Suurimalle osalle riittää yksi paratiisi, jota tavoitella, mutta Peitsamolla on kaksi: maanpäällinen kommunistinen yhteiskunta ja taivaallinen jumalan valtakunta.
 
Peitsamon ja Freukkarien "Amerikkalaisia unelmia" levyn synnystä on olemassa kaksi aivan erilaista versiota. Siitä tulee mieleen, että mahtoiko Road Hogs soittajatkaan kuitenkaan lopettaa niistä syistä, jotka Peitsamo on tuonut julkisuuteen?
 
Icy-Sun
07.12.2011 22:36:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta Peitsamo on hahmona aina ollut yleisölle erikoinen tyyppi. Tunnustan nauttivani niistä sen kommaribiiseistä. Viihdyttävää tavaraa, jos asian näin voi esittää. Road Hogsin hajoamisesta olen lukenut randomeja juttuja enkä ennättänyt keikkojakaan näkemään. Minusta kuitenkin englanninkielinen Peitsamo toimii paremmin mies ja kitara-setissä.
 
Karipiirto
08.12.2011 11:35:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peitsamossa on jotain semmoista resuista rock-kiertäjän tyyliä yhdistettynä henkilöön, hahmoon, joka poikkeaa vähän joka paikassa katsomassa meininkiä.
 
Joku älypää keksi että Rock kuoli vuonna -86. Minä synnyin -87. Olen niin katkera että menen kyllä kuselle sen haudalle, enkä lopeta ennen ku se nousee ja huutaa että "Nyt saatana loppuu se luruttaminen!!!"
Demo Harrison
08.12.2011 12:41:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En oo niin kova Peitsamo-fani että omistaisin levyjä, mutta sympatiseeraan häntä suuresti. Taisi olla pari vuotta sitten kun näin soolokeikallansa Bar Mendocinossa ja oli omanlaisensa pektaakteli, niinkuin vähän arvelin. Hauska, rokkenrolliinsa perehtynyt mies, kuten voi kuunnella vaikka tuosta parin vuoden takaisesta juttutuokiosta Radio Helsingissä:
http://server1.radiohelsinki.fi/20091013_rakkaudesta.mp3
 
Kuu-biisiä olen soitellut kitaralla ja lauleskellut lapsilleni iltaisin.
 
Atomic Cafe
08.12.2011 13:57:07 (muokattu 08.12.2011 15:54:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kari Peitsamosta on jäänyt parhaiten mieleen se kun jätkä oli Skootterinsa kanssa Ruisrockin viimeisen päivän ensimmäisiä esiintyjiiä joskus 80-luvun puolivälin paikkella (taisi olla 1986 tai niillä nurkilla).
 
Yleisöä oli kourallinen ja nekin makasivat kaameassa krapulassa pitkin rantoja, mutta se ei Karia mitenkään häirinnyt. Jätkä pisti sellaisen menon päälle että sormi hajosi jo kahden biisin jälkeen, kolmannen se soitti tuskainen ilme kasvoillaan ja pyyteli sen jälkeen yleisöltä anteeksi että ei kykene jatkamaan. Tuo minikeikka oli parhaita keikkoja mitä olen mieheltä nähnyt, ihan vain siksi että se kertoo aika paljon miehen ammattitaidosta ja asenteesta. Karille tuo päivä taisi tosin olla niitä sellaisia päiviä jolloin kaikki mikä voi mennä pieleen myös menee pieleen.
 
Aivan ensimmäinen muisto Karista on se kun jouduin koulussa melkein tappeluun kun erehdyin sanomaan että se hassu setä siellä radiossa joka laulaa niistä sellaisista kauppaopiston naisista, ei ole suinkaan Juice Leskinen vaan Kari Peitsamo. Eivät ne tyhmät koulukaverit tosin aivan väärässä olleet, Juicehan on siellä taustalla monellakin tavalla.
 
Olen seurannut Karin tekemisiä hyvin laiskasti ja ihan satunnaisotannalla mutta se Skootteri oli kyllä hieno ryhmä ja sen menoa tuli seurattua tavanomaista tarkemmin...
 
http://www.youtube.com/watch?v=f3uf3bojWaA&feature=related
 
Lapsille kannattaa soitella koopeeärrää sillä lapsethan ovat synnynnäisiä anarkisteja...
 
http://www.youtube.com/watch?v=YREkukk74bo&feature=related
 
Lonesome
09.12.2011 14:55:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Atomic Cafe: Kari Peitsamosta on jäänyt parhaiten mieleen se kun jätkä oli Skootterinsa kanssa Ruisrockin viimeisen päivän ensimmäisiä esiintyjiiä joskus 80-luvun puolivälin paikkella (taisi olla 1986 tai niillä nurkilla).
 
Yleisöä oli kourallinen ja nekin makasivat kaameassa krapulassa pitkin rantoja, mutta se ei Karia mitenkään häirinnyt. Jätkä pisti sellaisen menon päälle että sormi hajosi jo kahden biisin jälkeen, kolmannen se soitti tuskainen ilme kasvoillaan ja pyyteli sen jälkeen yleisöltä anteeksi että ei kykene jatkamaan. Tuo minikeikka oli parhaita keikkoja mitä olen mieheltä nähnyt, ihan vain siksi että se kertoo aika paljon miehen ammattitaidosta ja asenteesta. Karille tuo päivä taisi tosin olla niitä sellaisia päiviä jolloin kaikki mikä voi mennä pieleen myös menee pieleen.

 
Samanluontoinen kokemus myös kesältä 1986. Oltiin samassa mestassa kuin Kari ja Skootteri keikalla. Sunnuntai ja taisipa olla jalkapallon MM-finaalikin samana päivänä. Peitsamo antoi todellisen oppitunnin siitä, mitä tarkoittaa keikan hoitaminen kunnolla. Olivatpa olosuhteet ja yleisön määrä sekä innostuneisuus mitä tahansa...
 
Karin eka LP teki lähtemättömän vaikutuksen. Se oli hillitöntä menoa se. Enemmän punkkia kuin punk... ;)
 
"When I was stone blue, rock & roll sure helped me through" Lonesome Dave Peverett
Xan de Wan
10.12.2011 18:26:30 (muokattu 10.12.2011 18:28:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lazy Jake: En oo niin kova Peitsamo-fani että omistaisin levyjä, mutta sympatiseeraan häntä suuresti. Taisi olla pari vuotta sitten kun näin soolokeikallansa Bar Mendocinossa ja oli omanlaisensa pektaakteli, niinkuin vähän arvelin. Hauska, rokkenrolliinsa perehtynyt mies,....
 
Itsellänikään ei ole yhtään Peitsamon levyä.
Mutta sympatiseeraan myös Karia (ollaan hänen kommunismi-höpinöistään mitä mieltä tahansa.)
 
Parasta Peitsamossa oikeastaan on hänen omanlaisensa, omaperäinen huumorinsa :)
Minun mielestäni Karilla on 'syvä humoristinen pohjavire' suhteessa rokkiin, musiikkiin, itseensä, omiin tekemisiinsä ja koko elämäänkin.
Tämä tekee hänestä sympaattisen ja myös mielenkiintoisen hahmon, henkilön, muusikon ja lauluntekijän Suomen musiikkielämässä.
 
Sinänsä suinkaan väheksymättä Peitsamon muusikon ja lauluntekijän taitoja.
 
Peitsamo kuuluu siihen muusikko- ja lauluntekijäsukupolveen, joka nousi pinnalle (lähinnä) punkrockin / uuden aallon aikana, mukaan tuomina 70-luvun loppuvuosina.
Samaan sukupolveen / samoihin ikäluokkiin kuuluvia suomalaisia pop- ja rockmuusikkoja kuin Peitsamo ovat myös muun muassa seuraavat:
 
Tumppi Varonen ( synt. 1956)
Pate Mustajärvi (1956)
Esa Pulliainen (1957)
J. Karjalainen (1957)
Stefan Piesnack (1957)
Martti Syrjä (1959)
Aku Syrjä (1959)
Pertti Nieminen (Neumann) (1959)
Tommi Läntinen (1959)
Ari Taskinen (1959)
Juha Torvinen (1959)
Kauko Röyhkä (1959)
Ismo Alanko (1960)
Mikko Kuustonen (1960)
 
Alkavat olla jo veteraanimuusikkoja / veteraanimuusikkoiässä.
 
Jotkut tuolloin aloittaneet ovat jo edesmenneitä - kuten mm.
 
Gösta Sundqvist (1957 - 2003)
Matti Inkinen (1958 - 2009)
 
Itse olen muuten samaa sukupolvea, koska olen syntynyt 1950-luvun loppupuolella.
 
Niin se aika ja vuodet kuluvat :)
 
jjsound
11.12.2011 22:27:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vedestä nousee kasvi. Onnea !
 
"No mitäpä sitä ei basisti rahaa vastaan tekisi..."
rheinone
12.12.2011 00:00:33 (muokattu 12.12.2011 00:01:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Xan de Wan:Peitsamo kuuluu siihen muusikko- ja lauluntekijäsukupolveen, joka nousi pinnalle (lähinnä) punkrockin / uuden aallon aikana, mukaan tuomina 70-luvun loppuvuosina.
 
Muistan vielä elävästi kun kuulin ekaa kertaa Kauppaopiston Naiset. Se tapahtui faijan armeijakaverin VW Kleinbus -merkkisessä perheautossa Pohjois-Haagassa. Auton kuski hehkutti vastailmestynyttä sinkkua, mutta faija ei innostunut vaikka oli naimisissa merkonomin kanssa. Meikä sitävastoin kyllä diggas.
 
En kyllä muista että vielä silloin olis ollu mitään uuden aallon juttuja. Hurriganes-meiningeissä taidettiin mennä vielä siinä vaiheessa.
 
Atomic Cafe
12.12.2011 01:32:57 (muokattu 12.12.2011 02:24:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rheinone: En kyllä muista että vielä silloin olis ollu mitään uuden aallon juttuja. Hurriganes-meiningeissä taidettiin mennä vielä siinä vaiheessa.
 
Kauppaopiston Naiset ilmestyi samana vuonna kun Sex Pistolsin Never Mind the Bollocks, Eppujen ja Pellen ekat sinkut ja tietysti tämä...
 
http://www.youtube.com/watch?v=oJukBatIYUY
 
Nuo olivat sitä sellaista punkkia...
 
Uusi Aalto tuli vasta vähän myöhemmin ja Kari Peitsamokin oli sitä sellaista uutta aaltoa, ihan vain siksi että tuo termihän ei tarkoittanut oikeastaan yhtään mitään...melkein mikä tahansa oli uutta aaltoa tai oli olematta...
 
Kuten monet muutkin tuohon aikaan...Karikin etsi juuriaan Jamaikalta ja otti kantaa tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin...
 
http://www.youtube.com/watch?v=n4gO7aoteFc&feature=related
 
Toisaalta...
 
...Kari halusi olla sellainen hippi...
 
http://www.youtube.com/watch?v=BCHDif8mzj8&feature=related
 
Toimittajatkin olivat vähän pihalla...tai ehkä tässä tapauksessa pitäisi sanoa että vähän ladossa...
 
http://www.youtube.com/watch?v=kcNsgL5qrgo
 
Xan de Wan
12.12.2011 06:58:22 (muokattu 12.12.2011 07:00:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Atomic Cafe: Nuo olivat sitä sellaista punkkia...
Uusi Aalto tuli vasta vähän myöhemmin ja Kari Peitsamokin oli sitä sellaista uutta aaltoa, ihan vain siksi että tuo termihän ei tarkoittanut oikeastaan yhtään mitään...melkein mikä tahansa oli uutta aaltoa tai oli olematta...

 
Aivan. Näin oli.
Ns. Uusi Aalto tuli vähän myöhemmin kuin punk.
Ja Uusi Aalto oli käsitteenä, terminä, ilmiönä varsin epämääräinen, avara, liukuva.
 
Mutta aivan kaikkea pop- ja rockmusiikkia, mikä siihen aikaan (1970/1980-lukujen vaihteen tienoilla) tuli esiin, ei voi lukea kuuluvaksi Uuteen Aaltoon.
 
Esimerkiksi tietenkään silloin suosioon noussutta rockabillya ei voi laskea kuuluvaksi Uuteen Aaltoon.
 
Myöskään esimerkiksi vuosien 1981 / 1982 aikana suureen suosioon joksikin aikaa noussutta Paul Oxley's Unitia ei voi laskea kuuluvaksi Uuteen Aaltoon. Kyseisen yhtyeen musiikki pohjautui voimakkaasti 60-luvun brittiläiseen melodiseen popmusiikkiin.
Sinänsä Paul Oxley's Unitin suurta suosiota saavuttanut ja menestyksekäs ura - vaikkakin lyhyt sellainen - vuosien 1981 / 1982 aikana on ollut omalla tavallaan, minun mielestäni, yksi erikoisimmista ilmiöistä Suomen pop- ja rockmusiikin historiassa.
Kun ottaa huomioon muun muassa ajankohdan jolloin se nousi suureen suosioon.
Kyseinen yhtyehän taisi olla jonkin aikaa jopa Suomen suosituin yhtye.
Paul Oxley oli kyllä taitava tekemään tarttuvia, hyviä popbiisejä.
 
Tavallaan pari-kolme vuotta myöhemmin Dingo eli Neumann ja kumppanit toistivat Paul Oxley's Unit-ilmiön.....ja vielä voimakkaampana, suositumpana.
Aika suuressa määrin Dingo edusti samaa tyylisuuntaa kuin Paul Oxley's Unitkin.
 
HaloOfFlies
12.12.2011 11:46:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Raahen-keikalla vajaa vuosi sitten Peitsamo aloitti ja lopetti keikan Kauppaopiston naiset-kappaleella. Siihen väliin mahtui paljon kaikenlaista, kuten 1950-luvun rock-medley. Äijä otti myös yleisön haltuun heti ensi tahdeista lähtien.
 
We're like migrating birds, we smell the air and scratch our arses and say, "Hmm think it's time." - Brian Johnson S.M.A.K.-jäsen #5
Atomic Cafe
12.12.2011 16:08:59 (muokattu 14.12.2011 17:36:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Xan de Wan: Mutta aivan kaikkea pop- ja rockmusiikkia, mikä siihen aikaan (1970/1980-lukujen vaihteen tienoilla) tuli esiin, ei voi lukea kuuluvaksi Uuteen Aaltoon.
 
Esimerkiksi tietenkään silloin suosioon noussutta rockabillya ei voi laskea kuuluvaksi Uuteen Aaltoon.
 
Myöskään esimerkiksi vuosien 1981 / 1982 aikana suureen suosioon joksikin aikaa noussutta Paul Oxley's Unitia ei voi laskea kuuluvaksi Uuteen Aaltoon. Kyseisen yhtyeen musiikki pohjautui voimakkaasti 60-luvun brittiläiseen melodiseen popmusiikkiin.

 
Rockabilly voidaan kyllä sulkea uuden aallon piiristä pois melko helposti, mutta Paul Oxley's Unit on jo siinä rajoilla. En nyt muista mistä lokerosta se levykaupoista silloin aikoinaan löytyi mutta en ollenkaan ihmettelisi jos se oli esimerkiksi Anttilassa samassa hyllyssä Pelle Miljoonan kanssa ja en ihmettelisi sitäkään jos siitä ihan vierestä löytyi myös Kari Petsamon uusin levy, joka oli jo siihen aikaan ties kuinka mones, tuo jätkä kun ei ole koskaan ollut mikään pihtari kun levyjen julkaisutahdista puhutaan.
 
Minä en kyllä näitä Tammisaaren ja Manchesterin poppareita laske sen enempää punkiksi kun uudeksi aalloksikaan, enkä laske siihen joukkoon niitä porilaisiakaan, vaikka Yön ja Dingon pojilla oli kyllä jonkinlaista punk-taustaa. Tietysti jos ihan tarkkoja ollaan niin kyllä ensimmäisen aallon punkista aika isokin osa pohjautui hyvin vahvasti 60-luvun brittiläiseen melodiseen popmusiikkiin, vaikka sitä ei aina välttämättä kovin helposti huomaa.
 
Dingo toisti Paul Oxley's Unit-ilmiön mutta samalla se toisti myös Pelle Miljoona OY-ilmiön. Sikäli että moottoritien kuuma isukki Ari Taskinen on edelleenkin vahvasti sitä mieltä että tuo levy raivasi tilaa Dingolle ja kumppaneille. Ari maalaili sellaisia äänimaisemia joita dingolaiset hyödynsivät omissa jutuissaan sitten vähän myöhemmin.
 
Itse tutustuin säveltäjä ja sanoittaja Taskiseen joskus 80-luvun alussa, oli joku keikka jossain päin Helsinkiä ja piti saada vuokralle polyfoninen syntetisaattori. Taskisella oli kuulemma Prophet-merkkinen peli ja sitä sitten hakemaan, olisiko ollut Herttoniemestä, jostain talosta jossa herra asui ja harjoitteli. Instrumentti oli ilmeisesti aivan uusi, sen kuljetuslaatikossa oli vielä makeat ja kunnioitusta herättävät JFK-lentotagit, muistuttamassa mistä se oli haettu, eli Amerikan Yhdysvalloista. Vau. Tavallaan tästä mullistavasta, 5-äänisestä instrumentista voisi sanoa alkaneen etääntyminen perinteisestä punk-ilmaisusta, jos sellaista nyt oli koskaan aivan puhtaimmassa merkityksessä ollutkaan. Aiheesta voidaan väitellä, Moottoritie on kuuma -kappaleella synteisoija kuitenkin näyttelee suurta roolia, kuljettaen kappaletta väkevän massiivisesti läpi erilaisten modulaatioiden, kohti perinteisen vapauttavaa kertosäettä. Ehkä suomalaisten lantussa tämä kappale on hyvin säilynyt, paitsi tietenkin omien tekstillisten ja musiikillisten ansioiden takia, kuin myös alitajuisena assosiaationa, myös sen metaforan takia, jota käytetään silloin kun halutaan demonstroida sitä mitä rahalla voi parhaimmillaan tai pahimmillaan saada, nimittäin niin ja niin pitkän pätkän moottoritietä.
 
Mutta jos palataan takaisin Kari Peitsamoon niin ei ole mikään suuri munaus luokitella Karin alkupään tuotantoa uudeksi aalloksi, mutta ehkä vielä pienempi munaus on jos Karin luokittelee ihan vain manserokkariksi, joka on toki hieman epämääräinen termi sekin. Tämä sangen omaperäinen nokialainen pääsi savolaistaustaisen manserockin grand old manin suojelukseen jo heti kauppaopistosta alkaen.
 
Mutta on Kari nyt sitten ihan mitä tahansa (tuskin se itsekään sitä kovin tarkasti tietää) niin ei tämä ole kyllä missään tapauksessa ollenkaan väärin sanottu...Peitsamo kuuluu siihen muusikko- ja lauluntekijäsukupolveen, joka nousi pinnalle (lähinnä) punkrockin / uuden aallon aikana, mukaan tuomina 70-luvun loppuvuosina.
 
Atomic Cafe
12.12.2011 16:24:32 (muokattu 12.12.2011 16:35:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Levyjen julkaisutahdista tulikin mieleen että...
 
...mitäs näitä turhaan hiomaan, timantti on timantti hiomattakin...
 
http://www.youtube.com/watch?v=CWw8t0Z3pFQ
 
Funkånaut
12.12.2011 17:59:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Atomic Cafe: Levyjen julkaisutahdista tulikin mieleen että...
 
...mitäs näitä turhaan hiomaan, timantti on timantti hiomattakin...
 
http://www.youtube.com/watch?v=CWw8t0Z3pFQ

 
Mitens parasta parantaa?
 
"Fills bring thrills but a groove pays the bills." Kuuntelen tälläistä
Rodger
14.12.2011 03:29:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peitsamo pääsi pinnalle/julkisuuteen, koska Juice otti hänet "suojelukseensa". Kenet Peitsamo otti "siipiensä alle" kun hänellä oli siihen mahdollisuus? Sivupersoonansa?
 
Hösse
15.12.2011 20:19:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rodger: Peitsamo pääsi pinnalle/julkisuuteen, koska Juice otti hänet "suojelukseensa". Kenet Peitsamo otti "siipiensä alle" kun hänellä oli siihen mahdollisuus? Sivupersoonansa?
 
Status Quon?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti