Muusikoiden.net
28.09.2022
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nik Kershaw
1 2 3 4
bedlam
27.05.2007 01:04:44 (muokattu 27.05.2007 01:13:35)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikkihan tietävät miehen 80-luvun syntikkapoppihitit (The Riddle, Wouldn't it be Good ym) mutta harvemmat ovat perehtyneet miehen uudempiin levyihin. Suuri sääli, sillä vuonna 1998 ilmestynyt '15 minutes'-levy meni ainakin täällä jo ensimmäisillä kuuntelukerroilla kaikkien aikojen parhaimpien kuulemieni poppilevyjen listalle. Muistan sen hetken, istuin bussissa matkalla koulusta kotiin korvalaput päässäni ja hervottomasti hymyilin ja suurempaa liikuttumista yritin väkisin pidättää tajutessani millaisen aarteen löysin.
 
To Be Frank-levy ei jäänyt myöskään paljon jälkeen, vaan jatkoi samalla täydellisesti sävelletyn ja sovitetun popin linjalla. Otin 15 minutes-levyn kuunteluun äsken pitkän tauon jälkeen ja huomasin samalla, että mieheltä on vuosi sitten ilmestynyt uusikin levy. Luulin miehen jo lopettaneen omien soololevyjen tekeminen (hänhän on vastuussa useammastakin muiden artistien hittibiisistä), mutta onneksi olin väärässä.
 
Ikävä kyllä näemmä uusin levy ei ole saatavissa kuin Nikin kotisivujen kautta. Ihmettelinkin miksi en ole moisesta kuullut. Noh, tämä on SE hetki jolloin minunkin täytyy hankkia se luottokortti.
 
Se viimeksi nauraa joka hitaimmin ajattelee.
pekka montin
27.05.2007 01:13:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hiton pätevä,visionäärinen biisintekijä,laulaja ja muusikko.
 
Kundi oli 80-luvullakin jo paljon aikaansa edellä.
 
The Riddle on Mahtava levy sekä Pop musiikin kannalta erittäin tärkeä levy ja virstanpylväs.
 
Suosittelen kaikille jotka pitävät omaperäisestä pop musiikista.
 
pekka
Mika Antero
27.05.2007 01:20:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis voi jumalauta, että minä inhosin Wouldn't it be goodia ja The riddleä silloin joskus. Nykyisin kaiholla muistelen miten hienoja popbiisejä ne olivat. En tiedä kertooko tämä enemmän minusta itsestäni vai nykyisestä popmusiikin rappiosta, mutta ihmetyttää silti.
 
Kai se jotain kertoo biisien laadusta, että anti-fanikin muistaa sekä sävelen että sanat vielä parinkymmen vuoden jälkeenkin...
 
"Vaikka ei toimisikaan periaatteiden mukaisesti, niitä voi silti olla." Melkore
bedlam
27.05.2007 01:36:03 (muokattu 27.05.2007 01:36:31)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No sepä se, että vaikka sinänsä ne Riddlet olivat täydellisiä lajissaan, niin nämä uudet levyt ei tyyliltään muistuta yhtään niitä. Näis on akustista soittoa ja sielukkuutta sen syntikan ja purkan tilalla. Perhana kun ei löydy esim. juutuubista yhtään uudempaa viisua.
 
Se viimeksi nauraa joka hitaimmin ajattelee.
Notefix
27.05.2007 11:13:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nik Kershaw on kyllä pirun hieno biisintekijä. Biiseissä on samaan aikaan hyviä melodioita ja odottamattomia koukkuja.Tavallaaan noissa biiseissä on musiikillisesti monia tasoja, joka on nykyaikana harvinaista, laatupopmusiikkia. Ostin uuden levyn iTunesista ja on tullut sitäkin paljon kuunneltua.
 
"Layers of layers of shit!"
2541
27.05.2007 11:44:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perhana kun ei löydy esim. juutuubista yhtään uudempaa viisua.
 
http://www.myspace.com/nikkershaw
 
bedlam
27.05.2007 12:04:23 (muokattu 27.05.2007 12:05:39)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.myspace.com/nikkershaw
 
Noi uuden levyn klipit kävinkin jo eilen kuuntelemassa, olisin kaivannut vain uudempaa tuotantoa kokonaisen kappaleen verran linkitettäväksi. Tänks kuites!
 
Pitäisköhän tuo iTunesista sitten hankkia tuo uusi, vaikka kyllä kannet mukaan haluaisin.
 
Se viimeksi nauraa joka hitaimmin ajattelee.
Epämuusikko
17.07.2014 16:02:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tua mettässä yhden tyypin linkitettyä uutta Ei8ht -levyä (2012) täytyy todeta että vedossa on hän. Innostuin random-kuuntelemaan ympäri youtubea, tällä hetkellä soi Wounded Knee, toki magnum opukseltaan The Works -levyltä. http://www.youtube.com/watch?v=6GWK_WRGJW8
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
bedlam
17.07.2014 17:54:49 (muokattu 17.07.2014 17:55:59)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Tua mettässä yhden tyypin linkitettyä uutta Ei8ht -levyä (2012) täytyy todeta että vedossa on hän. Innostuin random-kuuntelemaan ympäri youtubea, tällä hetkellä soi Wounded Knee, toki magnum opukseltaan The Works -levyltä. http://www.youtube.com/watch?v=6GWK_WRGJW8
 
Mahtavaa kun nostit! Nimittäin miehen uusi live-DVD on aivan sairaan hyvä, multa löytyy kymmeniä DVD- ja sinikiekkoja progesta metalliin, mutta Live at Shepherd's Bush meni heittämällä kaikkien ohi. En tiedä miksei saa Amazonista, vain miehen omilta sivuilta. Kannattaa ehdottomasti tilata, jos miehen musa yhtään nappaa. Järjettömän hyvä bändi ja aivan mahtavia versiota miehen klassikoista, jotka menee heittämällä levyversioiden ohi.
 
http://www.nikkershaw.net/news/entr … e-at-the-shepherds-bush-empire.html
 
http://www.petrilampela.net
kyseinen
17.07.2014 22:28:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bedlam: Järjettömän hyvä bändi ja aivan mahtavia versiota miehen klassikoista, jotka menee heittämällä levyversioiden ohil
 
Tarkoittaako tämä, että ne on jotain smooth jazz -versioita vai vain munakkaita livevetoja, jotka kuitenkin noudattelee alkuperäisiä levyversioita suurimmilta osin? Meinaan jos vastaus on tuo ensimmäinen, ei kiinnosta.
 
Internetin kautta, vähän joka puolelle. -V. Keskinen
bedlam
18.07.2014 10:51:46 (muokattu 18.07.2014 10:52:39)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyseinen: Tarkoittaako tämä, että ne on jotain smooth jazz -versioita vai vain munakkaita livevetoja, jotka kuitenkin noudattelee alkuperäisiä levyversioita suurimmilta osin? Meinaan jos vastaus on tuo ensimmäinen, ei kiinnosta.
 
Juuri nimenomaan munakkaampia ja "rokkaavampia" vetoja, kun alkuperäisversioiden sähkösoittimet on korvattu oikeilla instrumenteilla. Pitkälti siis soittavat biisit alkuperäisessä asussaan, mutta pienillä nyanssimuutoksilla jotka tekee biiseistä entistäkin parempia. Esim. Radio Musicolan liveversio on tuolla minusta aivan huikean paljon parempi kuin alkuperäinen.
 
http://www.petrilampela.net
bedlam
07.10.2019 18:25:58 (muokattu 13.10.2019 07:26:04)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olin unohtanut aiemman ketjun olemassaolon, joten kopioin suoraan tänne nyt tämän lässytyksen toistosta huolimatta.
 
Nyt kun Oulun keikkaan on aikaa enää 1,5 viikkoa täytyy aloittaa keskustelu silläkin uhalla, että jää monologiksi.
 
Huolimatta siitä, että suurin osa kuuntelemastani musasta on progea tai metallia on Nik Kershaw itselle se, jonka koen olevan pahiten aliarvostettu. Huolimatta maailmanlaajuisesta menestyksestään 80-luvulla. Miehen musan suuri osa ihmisistä niputtaa varmaan perus-kasarisyntikkagenreen, vaikka säveltäjänä ja sovittajana tyyppi on minusta aivan eri leveleillä kuin peruspoppaajat. Suomessa varmaan The Riddle on se muistetuin kipale ja vaikka siinäkin on päällimmäisenä purkkapoppimelodia, niin esim. säkeistöjen sointukulku tuli vähän yllätyksenä kun bändin kanssa sitä aikoinaan coveriksi reenattiin. https://youtu.be/bDygS0a6Tgo
 
Jotkut kipaleistaan lähentelevät jo ihan puhdasta progea; One of Our Fruit Machines is Missing https://youtu.be/7MlMeKypKVc mutta parhaimmillaan hän on minusta nimenomaan piilottaessaan jänniä jippoja helposti omaksuttavien melodioiden taakse.
 
Kershaw teki yllättävän comebackin ysärillä vähän rokkaavammalla ja bändivetoisella matskulla ja kaikki neljä levyä on uponneet meikäläiselle erittäin hyvin.
 
Made in Heaven https://youtu.be/-DhpQOHBytg
Old House (oikein rullaava 5/4 komppi!) https://youtu.be/a9BjFZtZ0e0
These Tears https://youtu.be/ch0z9bkwTqY
 
Muutama vuosi sitten ostin 2012 kuvatun live-DVD:n josta on tullut se katsotuin livetallenne itselle, vaikka hyllystä löytyy Rushit ja Genesikset sun muut. Loistava bändi ja moni kasarihiteistä päihittää tuolla livellä alkuperäiset studioversiot mennen tullen. Mahtava nähdä livenä vihdoin!
 
Levynkannet, logot, keikkajulisteet, nettisivut yms. http://www.petrilampela.com
kyseinen
07.10.2019 22:14:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oulun lisäksi ilmeisesti Turussa, jos oikein googlasin. Ei nyt veny aikataulut edes yhteen Turun matkaan, joten jää todella harmillisesti näkemättä.
 
Internetin kautta, vähän joka puolelle. -V. Keskinen
hahuusko
08.10.2019 00:07:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen noin 25 vuotta tykännyt Kershawn laulamista (ja osittain tekemistä) biiseistä Genesis-kosketinsoittaja Tony Banksin Still-levyllä (esim. Red Day on Blue Street https://youtu.be/jlnr4tFHby0), mutta herran oma tuotanto oli jäänyt tuntemattomaksi kahta isointa hittiä lukuun ottamatta. Päätin tosin lopulta tutustua muihinkin biiseihin, kun Kershaw oli jostakin syystä päätetty hankkia tänne Ouluun keikalle.
 
Olisipa kannattanut tutustua jo aiemmin. Kasarilevyt ovat melkoista tykitystä, varsinkin The Works on aika huikeaa muusikkomusiikkia. Uudemmiltakin levyiltä löytyy oikein hienoja biisejä, vaikka sävellajit eivät enää vaihdukaan muutaman tahdin välein niin kuin 80-luvulla. Keikkaa odottelen kyllä innolla, youtube-pätkien perusteella Kershaw bändeineen on aika hyvässä soittokunnossa.
 
Epämuusikko
08.10.2019 09:56:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hahuusko: Olen noin 25 vuotta tykännyt Kershawn laulamista (ja osittain tekemistä) biiseistä Genesis-kosketinsoittaja Tony Banksin Still-levyllä (esim. Red Day on Blue Street https://youtu.be/jlnr4tFHby0), mutta herran oma tuotanto oli jäänyt tuntemattomaksi kahta isointa hittiä lukuun ottamatta. Päätin tosin lopulta tutustua muihinkin biiseihin, kun Kershaw oli jostakin syystä päätetty hankkia tänne Ouluun keikalle.
 
Olisipa kannattanut tutustua jo aiemmin. Kasarilevyt ovat melkoista tykitystä, varsinkin The Works on aika huikeaa muusikkomusiikkia. Uudemmiltakin levyiltä löytyy oikein hienoja biisejä, vaikka sävellajit eivät enää vaihdukaan muutaman tahdin välein niin kuin 80-luvulla. Keikkaa odottelen kyllä innolla, youtube-pätkien perusteella Kershaw bändeineen on aika hyvässä soittokunnossa.

 
Red Day on Blue Street on upea biisi.
 
Eilen fiilistelin James Cagneytä ja harmittaa kun tuo keikka tulee iteltä jäämään välistä.
 
So smooth you can hear the beard.
Jäärä
08.10.2019 10:46:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse arvostan Kershawin biiseistä tämän korkeimmalle:
Chesney Hawkes: The one and only
https://www.youtube.com/watch?v=PHRloSXdE6o
 
Tuossa livepätkässä on mukavaa nähdä Kershaw kitarassa vaikka muuten ei varmaan ole Hawkesin paras veto.
 
Suomen Hiihtoliiton luvalla. Kaikki tekstissä mainitut henkilöt ovat fiktiivisiä ja kaikki yhtäläisyydet eläviin tai kuolleisiin henkilöihin ovat puhtaasti sattumanvaraisia. Laaditun tekstin valmistuksessa ei ole vahingoitettu eläimiä.
bedlam
08.10.2019 14:49:52 (muokattu 08.10.2019 15:35:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäärä: Itse arvostan Kershawin biiseistä tämän korkeimmalle:
Chesney Hawkes: The one and only

 
Minusta tuo taas on varmaan aika lähelle kamalin biisi mitä mies on koskaan säveltänyt ja toivon ettei tää tule keikan viimeisenä biisinä niin kuin DVD:llä :D
 
hahuusko: Olisipa kannattanut tutustua jo aiemmin. Kasarilevyt ovat melkoista tykitystä, varsinkin The Works on aika huikeaa muusikkomusiikkia. Uudemmiltakin levyiltä löytyy oikein hienoja biisejä, vaikka sävellajit eivät enää vaihdukaan muutaman tahdin välein niin kuin 80-luvulla.
 
Toi on muuten totta, ettei noita sävellajivaihdoksia ole enää uudemmassa musassa juuri lainkaan. Toisaalta tahtilajit vaihtelevat taas uudessa musassa enempi.
 
Tuo monen kehuma The Works on mulle jostain syystä jäänyt kasarilevyistä etäisimmäksi, mulla on sellainen muistikuva että se oli juurikin eniten semmosta tusinapoppia kaikista levyistään? Esim. joku Wounded Knee on melodioltaan erittäin laiska. Cowboys & Indians tuolta lätyltä oli kyllä hyvä, sen kertsiä kuuntelin aikoinaan että miten tässä tahtilaji menee kunnes tajusin että syntikan iskut vain hämäävät korvaa. Täytyy kuunnella joskus taas uusiksi toi, jotenkin vain muistelen että siitä puuttui ne edellisten levyjen melodiakoukut lähes kokonaan.
 
Levynkannet, logot, keikkajulisteet, nettisivut yms. http://www.petrilampela.com
Prophet
10.10.2019 23:06:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Live Aid 1985.
 
https://www.youtube.com/watch?v=twBU5Xxem7A
 
https://www.youtube.com/watch?v=zyJcHGLtawY
 
msalama
11.10.2019 19:54:27
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja brkl, Nik Kershaw!
 
Eräs parhaita nk. sävelradiopopin tekijöitä ikinä, hienoja harmonisia kuljetuksia ja sävellajien vaihtoja biisit väärällään. Olinkin jo ihan unohtanut kuinka kova jamppa on kyseessä! No aikansa lapsi tämäkin kyllä on, kasariletistä ja korneista midisaundeista voidaan olla montaa mieltä; mutta hieno, hieno kappale silti...
 
https://www.youtube.com/watch?v=c5keOmgC1RE
 
Prophet
12.10.2019 08:55:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

msalama: Ja brkl, Nik Kershaw!
 
Eräs parhaita nk. sävelradiopopin tekijöitä ikinä, hienoja harmonisia kuljetuksia ja sävellajien vaihtoja biisit väärällään. Olinkin jo ihan unohtanut kuinka kova jamppa on kyseessä! No aikansa lapsi tämäkin kyllä on, kasariletistä ja korneista midisaundeista voidaan olla montaa mieltä; mutta hieno, hieno kappale silti...
 
https://www.youtube.com/watch?v=c5keOmgC1RE

 
No mikä ettei. Oliskohan syntetisoija E-mu Emulator II pääosassa taustalla.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti