Muusikoiden.net
25.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Liisa Akimof
1
PomppoK
29.11.2005 16:22:49 (muokattu 29.11.2005 16:48:16)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tullut aika pystyttää thread Liisa Akimofille.
 
Millaisia mietteitä ja tuntemuksia tämä kotimaisen naispopin jonkin sortin pioneeri ja kulttuuri-/viihdealan monitoiminainen herättää?
 
Erinäisiä osallisuuksia ja projekteja jo pelkästään musiikin saralta löytyy reilusti: sanoituksia, sävellyksiä, käännöksiä sekä muille että 'itselleen'. Näennäisessä vaatimattomuudessaan timanttinen soolourakin ehti kehittyä ja kulta-ajaksi voitaneen katsoa 80-luvun lopun ja 90-luvun taitteen Akimowskaja Sisters & Bros. -kokoonpano, joka kuitenkin kulki virallisesti Akimofin nimellä sen jo saatua jalansijaa markkinoilla. Kokoonpanossa ehti vaikuttaa muun muassa Trio Töykeät -pianisti Iiro Rantala, sekatyöläinen Maria Hänninen ja nippu muita myöhemmin(kin) kunnostautuneita tekijöitä. Varsinaisen levytysuran toistaiseksi viimeisellä albumilla 'Primadonna' (1993) vieraili myös muuan Gösta Sundqvist. Tuotannossa hääräsi esim. Nartusta (Kauko Röyhkä) tuttu Riku Mattila, joka toisinaan soitti myös kitaraa Akimofin yhtyeessä.
 
Henkilökohtainen suosikki ja samalla yleisesti menestyksekkäin Akimof-tuotos on ehdottomasti (pääosin) hilpeähköjä lattari-henkisiä pop-herkkuja akustisella kattauksella tarjoileva 'Alkava pimeä vuodenaika' LP (1987). Tästä julkaistiin cd-versiokin 2001, jolloin käsittääkseni oli myös jonkinlainen Akimowskaja Sisters & Bros.:n "reunion"-kiertue. Ikävä kyllä tuohon aikaan en ollut tietoinen tällaisestakaan helmestä. Myös yhteistyö Honey B. eli Aija Puurtisen kanssa tuli sivutettua lahjakkaasti.
 
Tyylikkäitä kappaleita sisältää myös 'Teen maailman' (1990), ja Primadonnan "house"-meiningitkin alkavat vähitellen sulaa nautittavaan muotoon. Akimofin tummahko mutta iskevä ääni toimii, yksinkertaisesti.
 
Musiikin parista löytyy kuitenkin siis vain osa Akimofin aikaansaannoksista. Tv-/teatteri-produktioitakin on mittava lista, josta voi poimia sellaisenkin saavutuksen kuin kaikkien tunteman 'Kotikatu' tv-sarjan tunnarin sävellys :) Myös 'Hotelli Sointu' lienee täälläkin tuttu tapaus, siinä Akimof hääri tuottajana. Näistä tiedän kovin vähän kuitenkin.
 
http://www.imdb.com/name/nm0015334/
Tässä jonkinlainen lista muista tv-töistä.
 
Tarkkaa tietoa tai tietoa ylipäätään ei ole siitä, mitä Akimof nykyään puuhailee/suunnittelee, mutta äkkiseltään vaikuttaisi, että tv-ala vie mukanaan. Nykytilanteesta kuulisi mielellään, jos joku tietäisi paremmin.
 
Vielä muutama pikainen linkki musiikin pariin, näiden pohjalta tämäkin osittain rakentui:
 
http://www.helsinki.fi/~mhautama/akimof.html
http://www.elvisry.fi/498/akimof.html
http://www.helsinki.fi/~mhautama/tavaramarkkinat.html
 
Olkaapa hyvät.
 
(mietin hetken sopivaa aluetta tälle, mutta avauspostaus musiikki-painotteisuudessaan taitaa mennä tänne parhaiten.)
 
"Once black, you never come back."
Jani The Rock
29.11.2005 17:46:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liisa Akimof on haukkunut minua vittupääksi. Muusta en tiedä.
 
Cheap tequila and too much Seconal, but I`m still alive and well! * Bella Italia #1 * MegaMan Club #002 - Quiff Man * ASHC #1
MK73
29.11.2005 18:09:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Akimofista tulee aina ensimmäisenä mieleen se "Kuinka kauas mopolla pääsee?" -biisi.
 
No, olen mä sentään ollut Akimofin keikallakin (Mikkelissä joskus yli kymmenen vuotta sitten). Itse artistin sijaan päähuomion vei kuitenkin Heikki "Narttu" Tikan rumputyöskentelyn seuraaminen :) Sen muistan, että Liisan bändi oli muutenkin tosi hyvän kuuloinen, ketähän muita siinä nyt soittikaan..?
 
jPekka
29.11.2005 18:57:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liisa Akimof on, väistämättä, yksi suuria musiikillisia sankareitani. Siellä Patti Smithin, Ismo Alangon, John Lee Hookerin, Peter Gabrielin, Richard Thompsonin, John Hiattin ja muiden koskettavien lauluntekijöiden joukossa.
 
Hän oli myös omalta osaltaan tärkeänä aikana laajentamassa käsitystä siitä, mistä aiheista ja millaisin äänenpainoin suomalaisessa rockissa voi laulaa. Kuten pikkusisko sanoi kuultuaan Tavaramarkkinoiden pari ekaa levyä: "En mä ennen tajunnutkaan, _miten_ sovinistisia ne muiden rokkitekstit oikein ovatkaan." Monille viime vuosikymmenien vahvoilla naislauluntekijöillä olisi ollut hyvin paljon hankalampaa ilman Neiti X:ää.
 
Olen itse tavannut hänet vain kerran, Primadonna-levyn pakeilta Rumbaan tehdyn haastattelun merkeissä. Se oli ensimmäisiä ko. julkaisuun tekemiäni juttuja, joten oli etukäteen aika hermostunut. Hieman jähmeän alun jälkeen juttu kuitenkin luisti mukavasti ja hyvissä fiiliksissä. Erotessamme hän kertoi, että pt. Kuusinen oli lähettänyt hänelle viestin, jonka Rami ilmeisesti oli tarkoittanut rohkaisevaksi - "tää Mäkelä ei ole pahemmin rokkijournalismissa tahriintunut". LA oli kuitenkin tulkinnut niin, että tää Mäkelä ehkä saattoi yrittää ikään kuin saavuttaa kannuksensa ruttaamalla lyttyyn juuri tämän haastateltavansa. Joten LA oli ollut aivan valmis häipymään ensimmäisestä sen suuntaisesta kysymyksestä. Jutun ilmestyttyä hän oli sitten vielä soittanut Ramille ja kiittänyt.
 
"...when electrical recording was introduced [during the 1920's], people complained it was too cold and brittle and wanted the warmth and intimacy of acoustic recordings. Now what does that sound like?" -- George Massenburg
PomppoK
29.11.2005 21:56:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muusta en tiedä.
 
Liisalla on Rickenbacker.
 
Olen muuten sivuuttanut täysin 1996 julkaistun Valopää -pitkäsoiton, pahus. Mihin suuntaan Primadonnalta jatkettiin?
 
"Once black, you never come back."
aksiom
29.11.2005 22:26:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain jokin aika sitten käsiini 'Alkava pimeä vuodenaika'-vinyylin ja pidän kovasti. Varsinkin siitä biisistä jossa lauletaan maailman pyörimisestä... tai jotain. Voisi tutustua enemmän rouvan tekemisiin.
 
Frank Zappa: Joe's Garage - Packard Goose (3:15 - 4:08)
PomppoK
29.09.2010 01:18:34 (muokattu 29.09.2010 01:29:37)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oi ajan kulkua.
 
Vaan ei syytä jäädä menneitä murehtimaan, sillä Akimowskaja Sisters & Bros Reunion on totisinta totta hyvinkin pian:
 
http://www.facebook.com/pages/Akimo … isters-Bros-Reunion/134864659873451
 
Saas nähdä.
 
e: 80-luvun lopulta muutama live-veto + haastis:
 
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=99&t=633&a=9060
 
e2: ihan muuten vaan:
 
http://www.youtube.com/watch?v=tlrgKlG3zKk&feature=related
 
"If we're under twelve feet a water, I'd say music will have to adapt quite a bit."
Sergei Fallinen
12.03.2011 21:13:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En totta puhuen taida tietää kuin sen Kevään, mutta onhan siinä sitä jotain.
 
vain taito on rajana
DJKaaos
12.03.2011 21:39:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kotikatu tv-sarjan tunnari on kiva, varsinkin se lopputekstien kitaraversio on todella kaunis ja tyylikäs. En kyllä tiedä, että vieläkö se siinä on, kun en ole sarjaa muutamaan vuoteen enää seurannut.
 
Minä olen minä.
MrJuha82
13.11.2013 18:26:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään tuli postissa mulle eka Liisan levy ja aiemmin en oo pahemmin edes kuullu naisen musaa paitsi ne pari radiohittiä(Kevät ja en muista sitä toista).
Mahtavaa musaa lähinnä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti