Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: YUP - Mistä lähteä liikkeelle?
1 2 3 4
Nuages
03.10.2005 17:28:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli täytyy myöntää, että tämä bändi on jäänyt meikäläiseltä huomiota vaille ja haluaisin alkaa orkesteriin tutustumaan. Mistä levystä olisi mielestänne hyvä lähteä liikkeelle?
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
aikavaikea
03.10.2005 17:40:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistä levystä olisi mielestänne hyvä lähteä liikkeelle?
 
Kyllä mää tykkään jotta Homo Sapiens on varsin oiva aloitus. Löytänee edukkaastikin kaupoista.
 
On täällä paljon pieniä. Ja pienen pienen pieniä. Ja sitten vähän isompia pieniä, mut nekin on niin kovin kovin pieniä.
heikkiha
03.10.2005 17:42:50 (muokattu 03.10.2005 17:43:30)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyitpä pahaa...
 
Minulle YUP on ollut joka suunnasta katsottuna hieman vaikea yhtye... Tarkoitan siis levyjä. Ne on kaikki niin erilaisia että joka kerta kun ostin jonkun levyn niin se kuulostii liian oudolta verrattuna edelliseen. Mutta nyt voin todeta että kyseinen yhtye ei ole huonoja levyjä tehnykään.
 
Teeppäs semmonen ratkasu että ostat YUP:n Helppoa Katseltavaa DVD:n jota saa nykyisin noin 13 € kaupoista. Erittäin massiivinen paketti, vaikka sisältää vain yhden levyn. Siinä on monta livebiisiä, monelta eri vuosilta. Dokumentteja... Kaikki musiikkivideot...
 
Oma YUP kuunteluni lähti liikkeelle aivan sattumalta Keppijumppaa levystä, kun kuulin siitä freerecordshopissa. Se vakuutti minut ja niinpä ostin sen. Seuraavaksi ostin Toppatakkeja ja Toledon terästä ja kauhistuin. Aluksi se kuulosti liian oudolta ja liian punkilta, no kuitenkin huonolta mutta nyt voin todeta että erittäin mainio levyhän se on... Ja hieman samalla tavalla kävi kun kuulin Outo Elämä levyä, mitä nyt se "punk" jäi pois.
 
Joo tämmöstä... Lainaa kirjastosta joku levy ja syvenny siihen. Sitten kun pidät siitä niin lainaa joku toinen tai osta jos se oli niin vakuuttava...
 
Aina ei voi voittaa
Jubi
03.10.2005 17:54:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse tutustuin bändiin vasta Outo Elämä -levyn aikoihin. -Sittemmin tietysti myös bändin varhaisempaan tuotantoon, joka kyllä muodostui ainakin allekirjoittaneelle siihen tärkeimpään osaan.
 
Riippuu vähän mistä tykkää.. Eikä niin vähääkään. Jos progehenkinen, äkkiväärä soittelu tarinan kerronnan ohella kiinnostaa niin Toppatakki-levy haltuun. Hieman hevimmän soundin bändi löytää Homo Sapiensilla ja Yövieraat on taas pikkasen kevyempää, mutta sitäkin innovatiivisempaa soitantaa. Martikaisen kynä on luonnottoman terävä kaikilla.
 
Jos olet tykästynyt bändin tuotantoon vasta viime vuosina, niin tätä hieman popimpaa materiaalia on löydettävissä juuri Oudon elämän jälkeisiltä levyiltä.
 
Toivottavasti auttoi edes vähän.
 
Innostus, nuoruuden hermostollinen häiriötila, joka paranee pienillä annoksilla katumusta kokemuksen karttumisen seurauksena.
tuomittu
03.10.2005 18:02:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mää tykkään jotta Homo Sapiens on varsin oiva aloitus. Löytänee edukkaastikin kaupoista.
 
Siitä itsekin joskus aloitin. Suosittelen.
 
Älä ala mulle tai tulee napaan.
meitu
03.10.2005 18:07:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Homo sapiens, Keppijumppaa, Yövieraat
 
tuosta saisi ehkä jo kuvaa siitä millaisia eri puolia YUP:n musiikissa on.. Toppatakkeja ja toledon terästä-levy on mielestäni yhtyeen paras lätty, mutta ei välttämättä se levy, joka antaisi yleisen kuvan bändin tuotannosta.
 
Outo elämä on huonoin mielestäni. Huonot soundit ja eniten huonoja biisejä. Mutta silti sekin on hyvä levy.
 
Ne jotka soittaa, ne tietää.
dictatorsh*t
03.10.2005 18:10:30 (muokattu 03.10.2005 18:10:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosiaan TT&TT on ainakin yksi parhaista, Normaalien maihinnousukin vois olla ihan hyvä levy aloittaa. Ainakin mun kohdallani toimi hyvin.
 
Kyllä mää tykkään jotta Homo Sapiens on varsin oiva aloitus. Löytänee edukkaastikin kaupoista.
 
Ite maksoin siitä 5,95€.
 
el Bastardo
03.10.2005 18:22:18 (muokattu 04.10.2005 00:23:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselleni ensimmäinen syvällinen YUP-tutustuminen oli 90-92. Halusin häröä musiikkia, sitä myös sain. Ihan ensimmäisellä kuuntelukerralla ei ilennyt läpi kuunnella, mutta pienin erin tämänkin levyn kyllä selättää. Ehkä kuitenkin kannattaa lähteä liikkeelle jostain helpommasta, vaikka Yövieraista. No, mitä turhia, kirjoittelen omat subjektiiviset näkemykseni jokaisesta levystä:
 
Hippos from Hell / Who Dares Farts -ep / Whlap -Zap Ninja -ep
 
Englanninkielistä varhaismateriaalia. Ei ole linja löytynyt vielä eikä kokonaisuus vakuuta, mutta siellä täällä on hauskoja huumori-hc-rypäisyjä. Ja Career-biisissä on mielestäni jotain tehty ihan oikeinkin. CD-versio sisältää lisäksi Whlap -Zap Ninja - ja Who Dares Farts -ep:t. Yksittäisiä hienoja biisejä ep:iltä kyllä löytyy. Nämä levytteet kannattaa hommata viimeisenä jos fanitus on homman nimi.
 
Tähdet (CD-kokoelma): **
 
Tsekkaa: Tomato Onslaught, Kylie Minogue Be Dead, Tuottajan Laulu, Ärf of Death
 
Huuda harkiten / Turpasauna / Julmasti juhlallista / 90-92
 
Kieli vaihtui suomeksi ja meininki nousi kolmanteen potenssiin. Turpasauna on sitä mitä otsikko lupaa; alun hc-kohta iskee joka ikinen kerta täysillä. Turpasauna, JJ ja HH sisältävät suomenkielistä poukkoilevaa ja kuritonta metelimusiikkia oudoilla lyriikoilla. Tällaista ei ole kovin moni tehnyt. Paratiisin sahakielet/Daavidin Fuzz -singlellä rumpalin penkille astui eräskin Janne Mannonen Hyyrysen siirryttyä kitaroimaan.
 
Tähdet: *****
 
Tsekkaa: Turpasauna, Sokeria sisaret, Arpeni, Daavidin Fuzz
 
Toppatakkeja ja Toledon terästä
 
Trippi se jatkuu. TT&TT lienee yksi kieroimmista teemalevyistä mitä on levytetty, ja varmasti Suomen mittakaavassa yksi kiemuraisimmista muuten vain. Tyyli on edellisistä levytyksistä hieman jalostunut ja soundimaailmakin siistiytynyt, mutta helppoa musiikkia tämäkään ei ensialkuun ole. Levyn tarina, jota en vieläkään ole täysin tajunnut, on hilpeä keitos kuolemaa, yksityisetsiviä, patjoihin piilotettuja hiuksia, kiisseliä ja taivaalta satavaa rautaromua. Taivaiden maistereissa mainittu päivämäärä huhtikuun kuudes sattuu olemaan allekirjoittaneen syntymäpäivä (ja Valtterin).
 
Tähdet: ****½
 
Tsekkaa: Tyttö jota rakastan, Soljan käsittely, Taivaiden maisterit
 
Homo Sapiens
 
Toppatakkien jälkeen tyyli selkiytyi Homo sapiensilla. Tämä on tiukka paketti rokkia ehkä vähän kliinisilä soundeilla. Sisältö toki on timanttia. Levy saattaa alkupään tuotosten jälkeen tuntua hidastempoiselta ja yksiulotteiseltakin, mutta itse näkisi kyseessä olevan vain fokusoituneista ideoista. Homo Sapiensia voisi kutsua löyhästi eräänlaiseksi teemalevyksi. Kappaleet kertovat ihmisen raadollisuudesta ja pikkusieluisuudesta, orgioita pitävästä Balthazarista hammassärkyisen perheenisän kautta elämään kyllästyneeseen alkemistiin.
 
Tähdet: ****½
 
Tsekkaa: Homo sapiens, Väärinkäsityksiä merellä, Tyly puhe
 
Yövieraat
 
Yövieraat on täydellinen levy. Kappaleet ovat vaihtelevan tyylisiä, tällä kertaa tosin varsin koherentteja - yhdessä kappaleessa ei poukkoilla, mutta biisien välissä sitäkin enemmän. Yövieraat rokkaa, poppaa ja folkkaa ja kuiskii korvaan tarinoita ihmis- ja eläinkunnan ihmeellisyyksistä. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota Jos helvetti on täynnä -kappaleen sanoituksiin, Alla jalavapuun -valssin näennäiseen herkkyyteen sekä Meidän on annetu pudota -veisun loppuhuipennukseeen. Allekirjoittaneen häävalssi tulee olemaan Alla jalavapuun ja hautajaiskappale päätösbiisi Meidän on annettu pudota.
 
Tähdet: *****
 
Tsekkaa: Iloisen kuninkaan aikataulu, Alla jalavapuun, Yövieraat
 
Outo elämä
 
Särökitarat loistavat poissaolollaan tällä levyllä. Tuottaja Matti Nurron (Miljoonasade) kera yhtye lähti etsimään vaihtoehtoisia toimintatapoja. Toteutus on huomattavasti pehmeämpi kuin edellisillä levyillä, muttei laisinkaan huono. Levyllä on monia hienoja hetkiä, kuten Mitä luoja teki ennen kuin loi maailman?, Tuuliajolla tai Tämä päivä oli huono päivä, mutta kokonaisuus ei aivan vakuuta.
 
Tähdet: ***½
 
Tsekkaa: Mitä luoja teki ennen kuin loi maailman?, Rasvainen tiistai, Leonard ei laula
 
Me viihdytämme teitä -ep
 
Me viihdytämme ep:llä on nimikappaleen lisäksi biisit Herrasmiehet, Lihavia luurankoja ja Tohtori Tulp esittelee alkuihmisen sekä kaksi liveraitaa, Jos helvetti on täynnä ja Suomen suurin TV. Hyvin toimii, Herrasmiehet on mainio kertomus isojen poikien ulkomaanlomasta, Lihavia luurankoja antikapitalistianthem numero yksi ja Tohtori Tulp suora rockantropologiapala. Nimikappalehan esiintyy myös seuraavalla pitkäsoitolla.
 
Tähdet: ****
 
Tsekkaa: Herrasmiehet
 
Normaalien maihinnousu
 
Tässä vaiheessa YUP:llä alkoi olla jo laajempaa kansansuosiota, mikä ei sinänsä musiikin kierouteen vaikuttanut. Kannessa lentelevät elefantit ja aloituskappale kertoo 'normaaleista', jotka kieltävät väkivalloin kaiken epänormaalin. Kokonaisuutena levy kärsii laiskasta keskiosasta, mutta upeita kappaleita löytyy tuttuun tapaan riittävästi. Kiusauksien iltapäivä pötkii vastustamattomasti eteenpäin Uuno-kitarasooloineen, Syyllisyyden sanoitus iskee kuin räntäsade kasvoihin ja Kaikki on hyvin saa kyyneleen silmäkulmaan maalailtuaan kuvia apokalyptisen tuhon jälkeisestä optimismista.
 
Tähdet: ****
 
Tsekkaa: Normaalien maihinnousu, Pikku Saddam, Kaikki on hyvin
 
Lauluja metsästä
 
Metsälaulujen soundit tuntuivat ensialkuun jopa kaupallisilta (mitä se sitten tarkoittakaan), mutta sama puoskarijoukko siellä möykkää. Levy alkaa Ihanan elämän ylistyksellä ja päättyy Nyrkkeilijän haaskatun elämän katkerankauniiseen kuvaukseen. Alun ja lopun välissä kehotetaan raittiuteen, vittuillaan vanhoille faneille, sanotaan 'vittu' ja paukutellaan Uzbekiztanin uruilla. Monipuolinen paketti. Kansilehdykkä on yksi YUP:n hienoimmista. Levyn spesiaaliversio oli pakattuna puukoteloon ja varustettu wunderbaumilla.
 
Tähdet: ****
 
Tsekkaa: Rankat ankat, Pohjoinen zen, Nyrkkeilijä
 
Hajota ja hallitse
 
Hajota ja hallitse on kokoelma b-puolia ja muita harvinaisuuksia, mitä ei heti uskoisi, sen verran konsistenssia albumilta löytyy. H&H sisältää jämämateriaalia, mutta laatu on korkealla. Etenkin Minä olen myyrä -ep:n raidat ja Pihasoittajat-lainat miellyttävät korvaa. Nylon Beat -yhteistyön tulokset Huda huda (Nurmio) ja Rakastuin sinuun liian helposti ovat nasevuudessaan omaa luokkansa.
 
Tähdet: ****
 
Tsekkaa: Puutarhurin laulu, Keittoruoka, Huda huda
 
Leppymättömät
 
Kirkuvankeltaisiin kansiin pakattu Leppymättömät on selkeä rock-levy. Ennen levyn julkaisua bändi heitti pienen rundin, jossa soittivat keikoilla kaikki levyn biisit. Itselleni jäi päällimmäisenä mieleen Jos saisin kolme elämää -kappaleen kertosäkeen kohta "Älä tule paha kakku, tule tule hyvä kakku" ja sen aikaansaama reaktio yleisössä: kaikki hymyilivät. Vaikkei levy olekaan YUP:n parhaimmistoa, hyviä biisejä toki on. Pienen sulattelun jälkeen päätöskappale Ihmisoikeuksien julistuskin on alkanut kuulostamaan hyvältä. Levyllä on myös bändiversio Jarkon Hotelli Soinnussa tekemästä kappaleesta Passiivista vastarintaa.
 
Tähdet: ****-
 
Tsekkaa: Maailman viimeinen yö, Kaiken maailman pakanat, Passiivista vastarintaa
 
Helppoa kuunneltavaa
 
Singlekokoelma on singlekokoelma, eikä tässä tapauksessa tarjoa parhaimpia raitoja. YUP on mielestäni ollut parhaimmillaan albumien jälkipuoliskoilla, mistä löytyvät ne piilotetut helmet. Singlet ovat usein yksioikoisempia (hyviä toki!). Uusia kappaleita kokoelmalla on kolme: Päivä kerrallaan, Ei mikän vankileiri ja Luolamiehet. Ensinmainittua lukuunottamatta kelpo lauluja.
 
Tsekkaa: uudet kappaleet
 
Tähdet: ***
 
Minä en tiedä mitään -ep
 
Ennen uutta albumia oli taas ep:n vuoro. Keppijumppaa-levyltä lohkaistu Minä en tiedä mitään soi stangerin tapaan kolkon metallisesti. Hauska nunnutusmelodia saa suupielet virneeseen. Sinänsä kelpo ralli. Pitkäsoitolta pois jääneet kappaleet, Koiran virka, Koba III ja Kun kieli on sairas ovat sen verran mainioita, että ep kannattaa ostaa kotihyllyyn.
 
Tähdet: ****-
 
Tsekkaa: Koiran virka, Koba III, Kun kieli on sairas
 
Keppijumppaa
 
Jotenkin Keppijumppaa palaa vanhaan, mutta tekee sen uudella tavalla. Kovin helppoa ei välttämättä ole tämän paketin sulattelu, mutta kuten YUP:n tapauksessa aina, se kannattaa. Musiikillisesti Keppijumppaa sekoittaa ties minkälaisia elementtejä Tehtaan neuvostopunkpaatoksesta Kaikki kaikkia vastaan -kappaleen herkkään tunnelmointiin (pakkaa tosin sekoitetaan hersyvällä väliosalla). Keppijumppaa lupaa odottaa YUP:ltä hyvää myös jatkossa.
 
Tähdet: ****
 
Tsekkaa: Tehdas, Pitkä putki, Kaikki kaikkia vastaan
 
---
 
Summa summarum: Helvetin hyvä bändi. Jokaisessa biisissä on joko musiikillinen tai sanoituksellinen koukku.
 
Bilharzia
03.10.2005 18:33:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

90-92 -kokoelma, Toppatakkeja, Homo Sapiens. Siinä olis 3 parhainta julkasua tältä bändiltä. Ehdottaisin Homoa ekaksi levyks josta alottaa kuuntelu. Noh jos multa kysytään niin kaikki mitä sen jälkeen on bändi julkaissu kalpenee turhankin railakkaasti, vaikka helvetin hyviä lauluja joka levyllä.
 
Mää keksin tähän joskus jotain hienoo.
Nuages
03.10.2005 18:38:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

El Bastardolle napsahdi blyssa.
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
SirElwood
03.10.2005 19:49:19 (muokattu 03.10.2005 19:51:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse aloitin YUP:n kuuntelun yövieraat levystä. Tarkemmin murhaaja soittaa pasuuna biisistä. Alkuriffiä jammailtiin joskus bänditreeneissä. Loisto bändi vieläkin, mutta itse pidän vanhemmasta (90-luku) materiaalista enemmän.
 
Typoja prkl
 
Ja point-to-pointtia multa löytyy vaan aivoista jossa menee yksi piuha korvasta korvaan. -Juzzu 24.7.2005
jumal
03.10.2005 20:07:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mnää aloitin Lauluilla Metsästä. Loisolevy edelleen, harmi vaan että puhkikuunneltu. Minä saattaisin jopa ostaa tuon Helppoa Kuunneltavaa-kokelman. Vaikka singlekokoelma onkin hieno biisejä löytyy. Kaupataan ainakin täälläpäin kohtuulliseen 12.95€-hintaan.
 
bedlam
03.10.2005 21:08:05 (muokattu 03.10.2005 21:08:37)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toppatakkeja & Homo Sapiens olivat ensimmäiset hankintani orkesterilta, ja näiden takia vähään aikaan musiikillisessa maailmassani ei muuta ollutkaan kuin YUP. Kun nämä olet puhki kuluttanut, onkin pakko hankkia 1990-1992 ja Yövieraat-lätyskät.
 
Oudosta Elämästä lähtien tuotannon tasossa on hieman säröilyä esiintynyt, mutta kaikki loppujen lopuksi vähintäänkin hintansa väärtejä ovat.
 
http://www.mikseri.net/kiasma
nahkis
03.10.2005 22:33:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Homo sapiens sisältää 10 monisyistä, timantinkovaa ja virheetöntä biisiä. Kenties paras suomalainen levy koskaan?
 
The fact that no one understands you doesn't make you an artist. | kuunneltua
arancia
03.10.2005 22:39:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Homo Sapiens onkin jo muutamaan kertaan mainittu, mutta tähän se on yhdyttävä. Tämän lisäksi sanoisin ainakin Yövieraiden ja Leppymättömien olevan hyviä aloituslevyjä.
 
Tavallaanhan basso ikäänkuin kuuluu tuohon rockmusiikkiin. -Toni Wirtanen
Stradlin
04.10.2005 04:58:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Normaalien Maihinnousu & Lauluja Metsästä on mun mielestä "helpoimmat" levyt, siis jos ei yhtyeeseen aiemmin ole tutustunut. Ainakin eniten radiosoittoa ovat luullakseni nämä levyt saaneet, etunenässä "Meitä Odotellaan Mullan Alla". Hyviä levyjähän ne kaikki on, mutta nämä kaksi varmaan parhaita, jos ei ole kovin outoon menoon tottunut.
 
Ain't It Fun?
Rämppy
04.10.2005 12:46:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistan kun ostin "Hajota ja Hallitse" -levyn Prisman alekaukalosta ihan uteliaisuuttani. Vaikka tuo onkin sinkku- ja harvinaisuuskipaleiden kokoelma, se tärähti kertalaakista. Sen jälkeen aloin ostella muita levyjä, joista kaikki ovat olleet hyviä ostoksia. Homo sapiens on mulle kuitenkin se tärkein YUP-levy.
Eli ainakin oman kokemuksemni perusteella voin suositella "Hajota ja hallitse" -levyä tutustumispaketiksi YUP:n tuotantoon.
 
Eikö tähän rämpyttämiseen koskaan kyllästy?
J.Hollström
04.10.2005 12:51:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helppoa kuunneltavaa? Kuin luotu tähän tarkoitukseen.
 
ydinaukio
04.10.2005 13:00:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite maksoin siitä 5,95€.
 
Mistä ostit?
 
ltg
04.10.2005 16:18:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähtisin Homo Sapiensista Normaalien maihinnousun kautta Läppymättömiin. Siitä sitten Keppijumppaan, ja 1990-1992- läpykästä levyjärjestyksessä uudempaan päin.
 
Homo Sapiensia pidän YUP:n parhaana levynä, Yövieraat ihan siinä kannoilla. Leppymättömät on myös vallan loistava, Keppijumppaan en ole ehtinyt paljon tutustua vielä.
 
Miusta suutin on niinko semmonen, josta tulee tavaraa ulos. Vähän niinko suu, tosin sinne kyllä pistetään aika paljon tavaraa sisäänkin.THV-klubi #5
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti