Muusikoiden.net
25.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Konsertit, keikat, tapahtumat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Dubtober Fest: Asian Dub Foundation (UK), Red Snapper (UK)..
1
nembooking
29.09.2014 10:52:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tampereella koetaan lauantaina 11. lokakuuta syvän rytmimusiikin juhla. Dubtober Fest -tapahtumassa esiintyvät englantilaiset Asian Dub Foundation ja Red Snapper, jamaikalainen Lee Scratch" Perry sekä kotimaiset Peik, Voltti Selectors ja Nuff Bazz Crew.
 
Lontoossa vuonna 1993 perustettu Asian Dub Foundation sotkee erittäin sulavasti ja tanssittavasti yhteiskunnallisen kantaaottavuuden sekä rytmimusiikin eri tyylilajit. Intialais- ja pakistanilaisjuurinen yhtye syntyi nuorille suunnatussa työpajassa, ja siitä kasvoi nopeasti klubi- ja festivaalisuosikki kotimaassaan. Myös Britannian musiikkipiirit huomasivat orkesterin lahjat varhain: vuoden 1998 albumi Rafis Revenge oli ehdolla Mercury Prize -gaalassa vuoden parhaaksi albumiksi. Seuraava pitkäsoitto Community Music sai NME-musiikkilehdessä huippuarvion 10/10.
 
Asian Dub Foundationin resepti hyviin bileisiin onkin harvinaisen toimiva: sähköisiä soittimia ja oman kulttuurinsa perinteisiä instrumentteja hyödyntävä ryhmä tuntee biitit, joilla ihmisen saa tanssimaan. Dub, ragga, jungle, rapcore, dancehall ja hip hop luovat pohjan, jonka päälle Asian Dub Foundation valmistaa kuplivan ja kiihkeän keitoksensa. Yhtyeen viimeisin levy The Signal and The Noise ilmestyi viime vuonna.
 
Vuonna 1936 Jamaikalla syntynyt Lee Scratch Perry oli mukana synnyttämässä dub-tyylisuuntaa. Reggaen kehittäjä, tuottaja ja artisti Perry on ehtinyt 1950-luvun lopulla alkaneella urallaan työskennellä mm. Bob Marleyn, Junior Bylesin ja Mad Professorin kanssa.
 
Vuonna 2003 Lee Scratch Perry voitti Grammy-palkinnon Jamaican E.T. -albumillaan. Vuotta myöhemmin Rolling Stone -lehti listasi jamaikalaisen kaikkien aikojen sadan merkittävimmän artistin joukkoon maailmassa. Lee Scratch Perry on Dubtober Festin viimeinen esiintyjä, elävä legenda, jollaisia ei Tampereella tai Suomessa liian usein koeta.
 
Englantilainen Red Snapper vieraili Tampereella viimeksi vuoden 2013 Valtteri Festivalilla. Kieroa, hapokasta jazzia tiiviisti ja äärimmäisen ammattitaitoisesti työstävä instrumentaalinelikko tunnetaan musiikin uudistajana, jonka lähtökohta on yhdistää akustisia ja sähköisiä elementtejä.
 
Red Snapper saa pystybassolla, rummuilla, saksofonilla, klarinetilla ja kosketinsoittimilla sekä kitaralla aikaan todella monipuolisen ja imevän soundimaailman, jossa jazz, dub ja hip hopin eri tahtilajit keskustelevat toistansa kanssa ainutlaatuisella tavalla. Red Snapper julkaisee seitsemännen pitkäsoittonsa 15. syyskuuta. Levyn nimi on Hyena.
 
Dubtober Festin suomalaiset rytmiheikit ovat hämeenlinnalainen dubin ja teknon sulauttava artisti Peik sekä dj-musiikista vastaavat Nuff Bazz Crew & Voltti Selectors.
 
la 11.10.2014 Pakkahuone ja Klubi, Tampere
Dubtober Fest:
 
klo 00.30 LEE SCRATCH" PERRY (Jam),
klo 23 ASIAN DUB FOUNDATION (UK)
klo 22 PEIK (Fin)
klo 21 RED SNAPPER (UK)
dj's by Nuff Bazz Crew & Voltti Selectors
 
35/32 e (ennakko Tiketti alkaen to 28.8.2014)
 
http://www.asiandubfoundation.com/
http://www.lee-perry.com/
http://www.redsnapperofficial.com/
http://www.klubi.net/
http://www.nem.fi/
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti