Muusikoiden.net
10.12.2023
 

Konsertit, keikat, tapahtumat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vuonna 2014 nähdyt keikat
1 2
HaloOfFlies
01.01.2014 01:38:25 (muokattu 22.11.2014 15:18:48)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Avaanpa uuden ketjun näille, kun vuosi tuossa kerkesi vaihtumaan. Oma alustava keikkakalenterini näyttää tältä:
 
1.2. Deep Purple, Ouluhalli
 
Huomattavasti parempi meno kuin Joensuussa. Smoke On The Water toimi nyt huomattavasti paremmin kuin edellisellä kerralla ja yleisökin oli heti alusta lähtien hyvin mukana. .Gloverin bassosoolo oli nyt paljon parempi ja ukon kyvyt pääsivät oikeuksiinsa. Lasken kohokohtiin tuon Smoken lisäksi myös Lazyn ja Perfect Strangersin. Hard Lovin' Man erittäin mahtava yllätys ja pidin myös Vincent Pricesta. Paice oli iskussa ja pimeässä hehkuvat rumpukapulat olivat hieno näky. Black Nightissa tuli pätkä La Grangea. Morsen soolospotti oli edelliskeikkaan verrattuna huonompi, viimeksi tuli Sweet Child O'Minea ja ties mitä muuta. Pidin siitä enemmän.
 
Yhdestä asiasta järjestäjille lähtee iso miinus. Miten voi olla mahdollista ettei tuollaiseen tapahtumaan ole varattu korvatulppien myyntiä? Sen ainoan kerran kun omat tulpat unohtui matkasta, niin joka tiskillä sanotaan ei oota. Ei näin. Toimihan tuo tämän kerran tosin ilman tulppiakin eikä äänenvoimakkuus mitenkään liian kovalla ollut. Soundit oli kuitenkin aivan erinomaiset!
 
Setti:
 
Mars, the Bringer of War
(Gustav Holst song)
Après Vous
Into the Fire
Hard Lovin' Man
Vincent Price
Strange Kind of Woman
Contact Lost
Guitar Solo
(by Steve Morse)
Uncommon Man
The Well-Dressed Guitar
The Mule
(incl. Drum Solo by Ian Paice)
Above and Beyond
(Dedicated to Jon Lord)
Lazy
Hell to Pay
Keyboard Solo
(by Don Airey)
Perfect Strangers
Space Truckin'
Smoke on the Water
 
Encore:
Hush
(Billy Joe Royal cover)
Bass Solo
(by Roger Glover)
Black Night
 
14.2. Heikki Silvennoinen & Acoustic Time, Club Flirt, Raahe

Hyvän keikan Heikki bändeineen kyllä Raahessa veti. Silvennoisen kitarointia oli ilo kuunnella ja settiin sisältyi useita rock-klassikoita joista kuultiin erinomaiset versiot. Pieni miinus taas siitä, että keikan aloitusaikaa lykättiin lähes puoli tuntia eteenpäin ja Silvennoinen bändinsä kanssa astui lavalle puolenyön maissa. Settiin kuuluivat ainakin nämä kappaleet:

Can''t Find My Way Home
Layla
Dead Man At Dawn
I Shot The Sheriff
Before You Accuse Me
Crossroads
Fujiyama Mama

Encore:
White Room
 
14.3. Timo Rautiainen & Valtteri Tynkkynen, Club Flirt, Raahe
 
Olihan se Timo taas kerran hyvä. Setti oli melkeinpä sama kuin edelliskerrallakin ja taas ne oli ne Niskalaukaus-biisit jotka säväytti eniten. Varsinkin Lumessakahlaajat oli aivan upea veto. Kehotti vielä äänestämään sunnuntaina tai muuten "mie romahan".
 
Setti:
 
Muuttuvat laulut
Kiven sisässä
Kova maa
Elegia
Surupuku
Roskisdyykkarin balladi
Viimeiseen mieheen
Haistakaa paska koko valtiovalta
Kurjuuden kuningas
Lumessakahlaajat
Lintu
Jouluaattona kännissä
 
Encore:
Ei tippa tapa
 
26.3. The Yardbirds, Snellman-sali, Kokkola
 
Odotukset keikkaa kohtaan oli suht nollassa ja siksi olikin mukavaa yllättyä positiivisesti bändin livemenosta! Lavalla riehui todella tiukka ja verevä peto! Dazed And Confused oli silkkaa huikeutta ja lavalla leijui jopa Led Zeppelinin henki hyvin vahvana. Kyllä toimi kuin tauti! Muita kohokohtia olivat I'm A Man, Happenings Ten Years Time Ago, Shapes Of Things ja Heart Full Of Soul. Encoreissa vielä mahtava versio Smokestack Lightningista. Myös keikan avannut lämppäribändi Albertos veti hienosti ja Hotel Californian soololiidit sujuivat nuorilta pojilta hyvin. Long Train Runnin' groovasi upeasti!
 
Albertosin setti:
Hotel California
Still Got The Blues
Long Train Runnin'
 
Yardbirdsin setti:
Drinking Muddy Water
I'm Not Talking
Heart Full Of Soul
Five Long Years
Shapes Of Things
Back Where I Started
Train Kept A'Rollin
Over Under Sideways Down
Rack My Mind
For Your Love
Happenings Ten Years Time Ago
Dazed And Confused
I'm A Man
 
Encore:
Smokestack Lightning
 
20.5. Jennie & Linnea, Hartwall Areena
 
Tytöt osasivat kyllä laulaa ihan hyvin. Musiikki toimii kuitenkin paljon paremmin pienellä klubilla kuin isolla areenalla. Lahjakkaita tyttöjä joka tapauksessa.
 
Setti:
 
Snow Storm
Ah
What
Phoenix
 
20.5. Peter Gabriel, Hartwall Areena
 
Visuaalisesti todella upea, mutta jätti musiikillisesti hieman kylmäksi koska en Gabrielin soolotuotantoa niin hyvin tunne. Mutta tuttujakin biisejä oli seassa. Shock The Monkey oli todella kova heti alkuun ja myöhemmin tietysti Solsbury Hill tanssiosuuksineen. Silti, kyllä se oli se Sledgehammer, jota minä olin tullut paikan päälle kuulemaan. Ja oli kyllä kova veto! Ehkä tuo setti ei kuitenkaan jäyhiin suomalaisiin niin hyvin purrut, koska perseet pysyivät valtaosin penkissä. Encoreissa sitten tuttuun tapaan Biko, joka sai yleisön mukaan. Näki että tuota on pitkään odotettu, ja oli kyllä sen pitkän odotuksen väärti.
 
Setti:
 
Daddy Long Legs
Come Talk to Me
Shock the Monkey
Family Snapshot
Digging in the Dirt
Secret World
The Family and the Fishing Net
No Self Control
Solsbury Hill
Why Don't You Show Yourself
Red Rain
Sledgehammer
Don't Give Up
That Voice Again
Mercy Street
Big Time
We Do What We're Told (Milgram's 37)
This Is the Picture (Excellent Birds)
In Your Eyes
 
Encore:
The Tower That Ate People
Biko
 
13.6. Melrose, Raatin stadion, Oulu
 
Oli kyllä hieno setti! Sopiva sekoitus uutta ja vanhaa, ja uutuusbiisit eivät kyllä tippaakaan klassikoille hävinneet. Tokela on kyllä uskomattoman karismaattinen hahmo lavalla ja melkoinen peto kitaristiksi. Taustabändi komppasi hyvin taustalla ja soitto pelasi hyvin yhteen. Rich Little Bitch oli pelkkää energiaa.
 
Setti:
 
It's In The Bag
The Chief
One More Chance
MVP
Drama Queen
I Got It Made
Rich Little Bitch
 
13.6. Ben Miller Band, Raatin Stadion, Oulu
 
En ollut kuullutkaan tästä yhtyeestä ennen Oulun-keikkaa ja esitys veti suorastaan sanattomaksi. Kaverit käyttivät soittimina melkeinpä mitä tahansa muuta kuin perinteisiä instrumentteja. Jopa puhelimen luuri kelpasi mikrofoniksi! Kertakaikkisen hieno veto ja illan todellinen yllätys.
 
Ainakin nämä tuli setissä:
 
I Got Another One
Black Betty
John The Revelator
 
13.6. ZZ Top, Raatin stadion, Oulu
 
Vihdoinkin lapsuuden sankarit tuli todistettua livenä, eikä ZZ Top kyllä totisesti pettänyt odotuksia! Sharp Dressed Man kulki NIIN upeasti! La Grangen sooloilu oli kyllä palanen taivasta. Gibbonsin ja Hillin lavatyöskentelyä oli mahtavaa seurata, oli hienon näköistä kun herrat vetivät koreografioitaan aivan kuten videoilla. Frank Beard rumpujen takana eleettömän tyylikäs. Billyn tulpat taisivat tippua korvista Tushin aikana ja mies viittoilikin teknikolle, että äkkiä uudet tulpat tänne. Foxy Lady kuulosti melkeinpä Hendrixiltä ja tuon lähemmäksi alkuperäisversion livenä kuulemista ei pääse. Dustyn ääni kulki todella hyvin ja Gibbonsin kitarointi oli todella upean kuuloista!
 
Setti:
 
Got Me Under Pressure
Waitin' for the Bus
Jesus Just Left Chicago
Gimme All Your Lovin'
I'm Bad, I'm Nationwide
Pincushion
I Gotsta Get Paid
Flyin' High
Foxy Lady
(The Jimi Hendrix Experience cover)
Catfish Blues
(Muddy Waters cover)
Cheap Sunglasses
My Head's in Mississippi
Chartreuse
Sharp Dressed Man
Legs
 
Encore:
Tube Snake Boogie
La Grange / Sloppy Drunk Jam
Tush
 
27.6. Dingo, Raahe Festival
 
Vihdoinkin tuli nähtyä se Porin toinen iso bändi eikä jättänyt kylmäksi. Hittiä hitin perään. Keikkaa kun kuunteli, ei tarvinnut ihmetellä miksi Dingo nousi 80-luvulla niin suureen suosioon. Kyllä nuo biisit on aivan loistavia ja Neumann elämää suurempi hahmo. Nyt se Nipa keikisteli siinä ilmielävänä metrin päässä, Tunnin pituinen setti oli täynnä ässäbiisejä ja niin monta helmeä jäi poiskin. Parin vuoden takainen single Adios Rosario ei hävinnyt yhtään vanhalle materiaalille. Suurimmat klassikot säästettiin tottakai viimeiseksi. Autiotalo herkisti yleisön laulamaan kertosäettä monta minuuttia vielä itse kappaleen päättymisenkin jälkeen. Vielä jos pääsisi joskus näkemään sen klassisen kokoonpanon livenä, taitaa vaan olla turha luulo.
 
Setti:
 
Kirjoitan
Perjantai
Sinä ja minä
Adios Rosario
Nahkatakkinen tyttö
Kaunotar ja Kulkuri
Rio Ohoi
Highway To Hell/Levoton Tuhkimo
 
Encore:
Autiotalo
 
27.6. Anssi Kela, Raahe Festival
 
Aika keskinkertainen setti. Uudet biisit ei sytyttäneet oikeastaan millään tavalla. Ainoat hyviksi laskettavat kappaleet setissä olivat Karhun elämää (joka oli hienoa kuulla livenä), 1972, Nummela ja Mikan Faijan BMW. Muu tavara meni yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. No, tulipahan nähtyä nyt livenä eikä tarvitse toista kertaa mennä katsomaan. Nummela kuitenkin on näitä ns. isoja levyjä Suomimusiikin historiassa ja hienoa oli niitä biisejä kuulla.
 
Setti:
 
Milla
Puistossa
Maitohapoilla
Miten sydämet toimii?
Levyhylly pelastaa
Karhun elämää
1972
Nummela
Levoton tyttö
 
Encore:
Mikan Faijan BMW
 
27.6. Pandora, Raahe Festival
 
Laulu tuli livenä mutta musiikki taustanauhalta. Puoli tuntia jaksoi kuunnella ja sen jälkeen ei enää kiinnostanut. En vaan oikein syty noista playback-vetäisyistä.
 
28.6. Kotiteollisuus, Raahe Festival
 
Olipahan varsin yksipuolista ja puuduttavaa junttausta. Minä olen sitä mieltä, että Kotiteollisuuden biiseistä saisi livetilanteessa paljon enemmän irti, jos vain bändi ymmärtäisi karsia tuota hirvittävän kovaa säröä vähemmälle. Kappaleista puuttuu kaikki dynamiikka ja jopa hitit kuulostavat suoraan sanottuna kauheilta livenä. Mutta kai se on niin että kitara on lyömäsoitin ja siinä on oltava säröä. En vaan ymmärrä, että minkä helkkarin takia. No, tulipa nähtyä edes kerran livenä eikä tarvitse mennä toista kertaa.
 
Setti:
Valtakunta
Arkunnaula
Outoja aikoja
Vuonna yksi ja kaksi
Satu peikoista
Helvetistä itään
 
Encore:
Minä olen
 
28.6. Poisonblack, Raahe Festival
 
Menin keikalle siinä toivossa, että edes yksi Sentenced-kappale soitettaisiin mutta petyin kun niitä ei tullutkaan sitten yhtään ainutta. Poisonblack ei yhtyeenä kiinnosta läheskään niin paljoa kuin Sentenced. Ville Laihialan livenä näkeminen oli kuitenkin mahtava juttu, jos keikasta pitää jotain positiivista hakea. Ja kyllähän osa kappaleista hyvin vahvasti Sentencedin linjoilla liikuskeli. Ei se siis ihan huono keikka ollut loppujen lopuksi. Ovat nämä kaverit kuitenkin menestyksensä ansainneet.
 
Setti:
 
Mercury Falling
Down The Ashes Rain
A Good Dau For The Crows
Rush
Buried Alive
Piston Head
The State
Left Behind
Home Is Where The Sty Is
 
9.7. Stevie Wonder, Kaisaniemen puisto, Helsinki
 
Hienon keikan heitti Stevie Wonder! Kaisaniemen puisto oli yhtä isoa kuoroa alusta loppuun. Edes Stevien ja pojan täysin pieleen mennyt Ebony & Ivory-duetto ei latistanut menoa, pikemminkin päinvastoin. Kumpikin repeili vuorollaan ja se välittyi yleisöönkin. Keikan alku oli kyllä jotain mahtavaa. Ensin Marvin Gaye-cover How Sweet It Is ja sen jälkeen mestari latoi tiskiin Master Blasterin ja Higher Groundin! Day Tripper oli hieno ja samoin loppupuolella tulleet Signed Sealed Delivered, Isn't She Lovely, Sir Duke sekä tietenkin keikan päättänyt Superstition jonka ei olisi koskaan toivonut loppuvan. Cody ChesnuTT nähtiin myös lavalla erikoisvieraana. I Just Called To Say I Love You olisi saanut jäädä soittamatta. mutta menettelihän tuo tällä kertaa.
 
Setti:
How Sweet It Is To Be Loved By You
Master Blaster (Jammin')
Higher Ground
As If You Read My Mind
Superwoman (Where Were You When I Needed You)
Overjoyed
Don't You Worry 'Bout A Thing
Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours)
Sir Duke
Isn't She Lovely
Living For The City
Ebony And Ivory
It's Wrong (Apartheid)
Part-Time Lover
You Are The Sunshine Of My Life
My Cherie Amour
I Just Called To Say I Love You
Superstition
 
18.7. Jonne Aaron, Rännärin stadion, Raahe
 
Ei ollut ehkä ihan minun musiikkiani, mutta Negative-yhteyksien takia paikalle piti mennä. Olihan se Jonne aivan huikean karismaattinen jätkä. Keikan mieleenpainuvin hetki taisi olla se, kun Sininen lintu-kappaleen lopussa taivaalla lensi Finnairin kone. Se oli kyllä melko maaginen hetki. Eniten setissä sävähdyttivät Dingo-, ja Tehosekoitin-coverit. Loput ei niinkään.
 
Setti:
 
Kulkurisydän
Korento
Sininen lintu
Syytön
Eteenpäin
Rio Ohoi
Ihanaa elämää
Kaukaisimmalle rannalle
Satulinna
Vaarallista elämää
Taivas itkee hiljaa
 
Encore:
Lintu ja lapsi
 
18.7. Andre Linman, Kapun Kellari, Raahe
 
Andre osasi kyllä laulaa! Muutenkin helkkarin hyvä keikka. On todella harvinaista nähdä tämän tason tekija akustisena noin pienessä paikassa. Andren settiin sisältyi covereita ja tottakai myös Sturm Und Drang-hittejä. Ja nuo hitit kestävät edelleenkin kuuntelua. Keikkaan antoi ikävän sivumaun eräs lavalle tunkenut naiskatsoja, joka sitten järkkäreiden toimesta poistettiin.
 
Setti:
 
Gimme All Your Lovin'
Don't Stop Believin'
Burning Love
A Million Nights
Living On A Prayer
Boys Of Summer
Ace Of Spades
Rising Son
You Shook Me All Night Long
Hotel California
You Give Love A Bad Name
With Or Without You
Indian
Highway To Hell
 
25.7. The Georgies, Härkätorin puisto, Raahe
 
Mukavan kuuloista stemmalaulantaa nuorilta tytöiltä. Ovat vasta lukiolaisia, mutta potentiaalia tässä bändissä on paljon. Pidin kovasti näkemästäni ja kuulemastani. Setti:
 
And The Boys
The Only Exception
Meant To End
2nd Of October
Good Riddance (Time Of Your Life)
 
26.7. Tenors Of Kalma, Rantajatsit, Raahe
 
Olipahan uskomattoman psykedeelistä happotrippailua! Loistava päätös tämänvuotisille Rantajatseille. Varttuneempi väki varmaan odotteli jotain soul-tyyppistä menoa, nimittäin aika moni 50+ henkilö käveli pois kesken keikan. Nuorisomusiikkia :) No, sitähän se tietyllä tapaa olikin. Hienoa oli nähdä Jimi Tenor livenä!
 
Setti:
 
Sakura
Gilgames
Can We Yes!
Miettelys
Ininää
Hymn To The Sun God
 
Encore:
Kalevala-mies
 
26.7. Black Motor feat. Sakari Kukko & PK Keränen, Rantajatsit, Raahe
 
Sakari Kukolle kaikki kunnia, mutta kyllähän tuo osuus oli puuduttavinta jatsailua ikinä. Koko ajan mielessä pyöri kysymys "Milloin tässä tapahtuu jotain muuta kuin tuota pimputtelua?". Ehkä en vaan sitten ymmärrä jazz-musiikkia. Homman luonne muuttuikin totaalisesti kun P-K Keränen astui puikkoihin. Avausbiisinä soitettu Kinksin This Strange Effect oli varmaankin yksi liikuttavimmista hetkistä mitä allekirjoittanut on keikalla kokenut, itku meinasi tulla oikeasti. 22-Pistepirkon materiaalista oli soittoon poimittu Zombie (jota en ole Pirkkojen keikalla aiemmin kuullutkaan) ja aina yhtä hieno Rat King. Silti oli hienoa nähdä P-K mukavuusalueensa ulkopuolella. Hienosti veti.
 
Setti:
 
This Strange Effect
Zombie
Say Mama
Rat King
If I Had A Hammer
 
10.8. Harmaja, Ruiskuhuone
 
Olihan kerrassaan hyväntuulinen keikka! Bändi oli hyvässä vireessä ja uusiakin biisejä saatiin kuulla. Varsin hienoilta ne kyllä kuulostivatkin ja sieltä taitaa olla kova levy tulossa. Keikan hupaisin hetki taisi olla itsensä vahingossa lavalle kompuroinut mummeli, joka sattui vielä kippaamaan itsensä pianotuolin kautta lattialle rähmälleen. Bändillä oli hauskaa ja "ylimääräinen seitsemäs jäsen" talutettiin ystävällisesti pois lavalta. Yhden varsin nopeatempoisen kappaleen aikana bändi intoutui irrottelemaan ja varsinkin Milla ja Paula. Mahtavan näköistä oli.
 
Setti:
 
Sataa
Pelkkä ihminen
Vajoan
Pimeä kuin kukka (uusi biisi)
toinenkin uusi biisi jonka nimeä en nyt muista
Taivaan pirstaleet
Kuinka me voimme
Palavana
Kaunis, koskematon
Syntymähumala
Eikö kukaan voisi häntä rakastaa
Viipyvä virta
 
Encore:
Sydäntalvella
Hauras
 
17.9. The Hollies, Finlandia-talo, Helsinki
 
Oli kyllä loistokeikka Helsingissä! Paitsi että sai kuulla upeita harmoniota ja laulustemmoja, niin sai nähdä myös aivan loistavia muusikoita! Soitto ja laulu kulki aivan upeasti ja yleisö antoi keikan lopussa bändille standing ovationit. Tony Hicks on kyllä melkoisen kova soittaja. Ja tuntuu ettei kaveri ole vanhentunut yhtään. Rokki todellakin pitää nuorena. Onhan Hollies tehnyt läjän aivan upeita kappaleita. Very Last Day oli mahtavaa kuulla livenä, yksi 60-luvun ehdottomia helmiä. Vokalisti Peter Howarthin karisma puri yleisöön. Upeimpia keikkakokemuksia ikinä.
 
Setti:
The Day That Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee
I Can't Let Go
Jennifer Eccles
Yes I Will
On A Carousel
Then, Now, Always (Dolphin Days)
4th Of July, Asbury Park (Sandy)
King Midas In Reverse
The Very Last Day
Just One Look
Stay
Too Young To Be Married
Look Through Any Window
Im Alive
Sorry Suzanne
Bus Stop
Stewball
The Baby
Here I Go Again
Listen To Me
Hey Willy
Gasoline Alley Bred
Weakness
Carrie Anne
Stop! Stop! Stop!
Long Cool Woman In A Black Dress
He Ain't Heavy, He's My Brother
The Air That I Breathe
Let Love Pass
 
4.10. Poets Of The Fall, Ouluhalli
 
Huonoin livekeikka missä on tullut koskaan oltua. Ei säväyttänyt ei sitten yhtään. Oli kuin olisi levyltä kuunnellut. Ei tästä sen enempää. Ei tule toista kertaa mentyä, tämä yksi riitti.
 
4.10. Zero Nine, Ouluhalli
 
Ei nyt oikein lähtenyt tällä kertaa, jotenkin ponneton veto oli. Oli kuitenkin hienoa kuulla materiaalia Freakshow-levyltä. sillä se oli ensikosketukseni Zero Nineen teini-ikäisenä. Bangin' On The Drums oli hieno lopetus.
 
Setti:
 
White Lines
Tango Del Dolor
Intrigue
Angel
Totally Stoned
Thunder's Calling
To The Mountain
Never Stop Runnin'
Bangin' On The Drums
 
4.10. Michael Monroe, Ouluhalli
 
Mike oli kyllä perkeleen kova! Ylitti reilusti edellisen Oulun-keikan, jo pelkästään Hanoi-biisien määrän vuoksi. Bändi oli aivan mielettömässä tikissä. Boulevard Of Broken Dreams, Back To Mystery City, huhhuh! Pesi kyllä koko muun porukan mennen, tullen ja palatessa. Ei voi kuin ihailla Monroeta. Äijä hyppi, pomppi, kiipeili PA-tornissa ja otti yleisön tavalla johon ei kyllä kukaan muu tässä maassa pysty. Se mies todellakin on rock and roll!
 
Setti:
'78
Ballad Of The Lower East Side
Stained Glass Heart
Nights Are So Long
Boulevard Of Broken Dreams
Nothing's Alright
Hammersmith Palais
Child Of The Revolution
Up Around The Bend
Trick Of The Wrist
Dead, Jail Or Rock And Roll
 
Encore:
Back To Mystery City
Malibu Beach Nightmare
 
17.10. Jarkko Martikainen & Luotetut Miehet, Club Flirt
Olipa hieno keikka eilen Raahessa Martikaiselta! Viimeksi tuli nähtyä akustisena viisi vuotta sitten, kun soitti pelkästään soololevyjen biisejä. Ja kyllähän noilta soololevyiltä helmiä löytyy. Kaikki me kuolemme pian on aivan upea teos. Mutta nyt oli myös YUP:n biisejä otettu settiin viiden kappaleen verran. Joku kävi toivomassa Vanha Beelzebub ei nuku koskaan-kappaletta. Sitä ei soitettu, mutta samalta levyltä tuli Väärinkäsityksiä merellä! Huikeaa! Muutenkin YUP:n materiaalissa poiminta painottui 90-luvun suuntaan. Homo sapiens oli pirun komea päätös keikalle.

Setti (ei järjestyksessä):

Yhdessä, yhtenä
Tyhjän päällä
Pidän tästä paikasta
Rakkaus on pesti hulluuteen
Polte päästä paratiisiin
Kaikki me kuolemme pian
Murhaaja soittaa pasuunaa
Muovailuvahaa
Toivo
Perkeleen peltilaatikot
Ei-toivotut laulut
Virheet on tehtävä itse
Tämä vaikea elämä
Terroristin häät

Encore:
Rakkaus
Väärinkäsityksiä merellä
Homo Sapiens
 
15.11. Hector, Ouluhalli
 
Oulun keikka oli hieno! Hienoa oli huomata, että Hectorin lauluääni on yhä samanlainen kuin niillä klassikkolevytyksillä. Äänessä on edelleenkin se sama voima tallessa. Holveja oli vähän kaiveltu, hienoa oli kuulla esim. Walk On The Wild Side livenä. Tuohan on ainoa biisi minkä Hector ja Juice ovat yhdessä kääntäneet. Mandoliinimies säväyttää aina, niin nytkin. Eurooppa oli todella vimmainen veto 67-vuotiaalta mieheltä. Lopussa Hector osoitti oivaa itseironiaa. "Ai oliks meillä joku hittikin?" minkä jälkeen Lumi teki enkeiln eteiseen polkaistiin käyntiin. Kyllähän se säväytti, taas kerran. Niin ja on se Kotilainen melko kiipparivelho. Keikan introna käytetty Tähtien takaa oli aivan huikeaa näytöstä. Keikasta muistona on Jarmo Nikun nimmari keikkalipussa.
 
Setti:
Tähtien takaa
Kesytetty
Hauras
Vanhan Kirkon Puisto
Kotijumala
Strawberry Fields Forever
Lainaa vain
Seisovaa ilmaa
Laura
Kissojen yö
Satakielen laulu
Mandoliinimies
Kuunnellaan vaan taivasta
Onnen sirpaleet
Olen nielaissut kuun
Palkkasoturi
Kuningatar
Peggy
Yhtenä iltana
Jos sä tahdot niin
Eurooppa
Ake, Make, Pera ja mä
Encore:
Kaikki tahtoo rakastaa
Lumi teki enkelin eteiseen
 
21.11. Dave Lindholm, Kapteeninkulma, Raahe
 
Olihan se upeaa taas kerran todistaa yksi Suomirockin merkittävimmistä laulaja-lauluntekijöistä livenä. Hieman myöhästyin alusta mutta ei haittaa, koska sai kyllä rahalle vastinetta. Daven edellisestä Raahen-visiitistä olikin vierähtänyt jo kuutisen vuotta, silloinkin olin katsomassa livenä. Daven slide-soitto on kyllä joka kerta säväyttävää. Kun mies on vielä muutenkin kova kepittäjä. Settiin kuuluivat tietysti kaikki tunnetuimmat klassikot ja vanhoja blues-covereita niiden lisäksi. Kyllä sitä kelpasi kuunnella.
 
Setti:
Sitähän se kaikki on
Voi kun riittäis pieni taivas
Kuusipuu
Tupaakka, viina ja villit naiset
Puhelinlasku on mun
Annan kitaran laulaa vaan
Tätä iloista siltaa et kävele yksin
Jazzikansa tulee
Rollin' Stone
That's All Right Mama
I Believe My Tima Ain't Long
Pieni ja hento ote
 
Ja sinun äänesi
13.12. Melrose, Lappi Areena
13.12. Nazareth, Lappi Areena
13.12. Uriah Heep, Lappi Areena
 
Kirjoittakaahan taas tuttuun tapaan jotakin itse konserteista myös ettei mene listaukseksi. Ja jos mode nyt tämän saisi pysyväksi heti paikalla?
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
Väinämöinen
16.01.2014 19:20:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

03.01. Black Blood @ Bar Loose, Helsinki
10.01. Nation Despair, Acid Bleach, (Psychoparalysis) @ Bar Loose, Helsinki
11.01. Unkind, Fleshpress @ Lepakkomies, Helsinki
 
Unkindin kahdesta peräkkäisestä Lepiksen setistä kävin katsomassa jälkimmäisen, jossa soittivat hitaampia ja raskaampia biisejä. Hyvin toimi tämäkin, joskin nopeampi meno on kuitenkin tän bändin ensisijainen juttu. Fleshpressin näin lukuisista mahdollisuuksista huolimatta vasta nyt ensimmäisen kerran. Kokemus oli jyräävän raskas täsmäisku, musiikki alkoi, jyräsi alleen, musiikki loppui ja sitten keikkakin loppui.
Rubuinen
26.01.2014 23:33:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Neljä ruusua tavastialla joskus kesällä, ekaa kertaa näin bändin ja yllätti mut että nehän kuullostaa livenä ihan rokkibändiltä:-)
 
Dark Tranquillity kanssa tavastilla joskus syksyllä. Tää sitten enempi omaan makuun ja oli kyll hyvä veto. Lämppärinä omnium gatherum veti kanssa ihan asiallisesti.
 
Eipä tullut taas hirveesti käytyä keikolla, jotenkaan ei kerkee/jaksa, etenkin demo/pikkubändejen keikoille ollut todella vaikeaa vääntäytyä, vaikka oishan noita kavereilla bändejä...
 
Milkop
27.01.2014 13:04:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

^ Taisi mennä ketjun pointti ohi?
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
Flash
02.02.2014 13:36:08 (muokattu 17.11.2014 10:12:49)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

01.02. Deep Purple @ Ouluhalli, Oulu
Oikein hyvä keikka. Kenties paras, minkä olen tältä kokoonpanolta nähnyt. Gillankin oli kohtalaisessa iskussa. Johtuen kenties siitä, että oli kiertueen eka veto. Mutta kyllähän tuo nykyään on aika pitkälti uusien jamppojen, eli Morsen ja Aireyn show. Uusimman levyn biisejä tuli aika monta ja ne toimivatkin hyvin. Vanhat biisitkin oli kohtalaisen fiksusti valittu. Porukkaa ei ollut paikalla ihan niin paljon, kuin syksyn Scorpionsin keikalla, mutta tunnelma oli silti hyvä ja bändikin tuntui olevan aidosti otettu hyvästä vastaanotosta.
 
18.05. Robbie Williams @ Hartwall Areena, Helsinki
Ennakko-odotuksia ei juuri ollut, mutta sen verran osasin odottaa, että "big band" meininkiä tulee ja vanhoja klassikkobiisejä. Ja sitähän se suurimmaksi osaksi olikin. Bändissä oli paljon puhaltimia jne. eli aika jees meininki. Lava oli iso ja näyttävä ja kun mukana oli myös tanssijoita, niin kokoajan oli jotain toimintaa, joten aika ei käynyt pitkäksi, vaikka juuri sillä hetkellä soiva kappale ei niin napannutkaan. Robbie Williams on hyvä viihdyttäjä niinkuin itsekin totesi. Muita lahjoja ei juuri ole, mutta viihdyttämisen kaveri taitaa. Hymyilin paljon ja siis viihdyin. Eli kannatti mennä.
 
20.05. Peter Gabriel @ Hartwall Areena, Helsinki
Ilta käynnistyi siten, että Peter esitteli suomeksi lämppärit, eli taustalaulajattarensa lavalle. Naisten tarjoama setti olikin hyvä ja pari biisiä enemmänkin olisi kuullut ihan mielellään. Gabriel aloitti oman settinsä "alastomana", eli hallin valot päällä. Tunnelma olikin varsin intiimi ja porukka malttoi olla biisien aikana hipihiljaa. Family Snapshotin aikana hallin valot napsaistiin dramaattisesti pois ja lavavalot täysillä päälle. Valoja ja skriinejä käyteltiin muutenkin keikan aikana harkitusti. Valoja ei ollut määrällisesti paljon, mutta niistä otettiin kaikki ilo irti, etenkin kun osa suurimmassa osassa olleet valot olivat liikkuvaa sorttia. Saundit olivat loistavat. Hiljaiset biisit tulivat hiljaa ja kovemmat kovaa, mutta missään kohtaa ei menty överiksi ja korvat eivät soineetkaan yhtään keikan jälkeen vaikka olin lähellä lavaa ja en käyttänyt tulppia. Soitto oli tietysti timanttia myöskin, Manu Katchen erityisesti. Itse en niin noista koko levyjen soittamisesta välitä, mutta ihan ok oli se So osuuskin. Jos jotain miinusta täytyy kaivella, niin se on se, että Here Comes The Flood kappaletta ei Suomessa kuultu.
 
28.05. Metallica, Slayer, Danzig, Mastodon ym. @ Sonisphere, Helsinki
Pari ensimmäistä bändiä tuli missattua työkiireiden takia, mutta olin paikalla hyvissä ajoin nähdäkseni Mastodonin setin. Heillä oli setin alkupuolella aika runsaasti teknisiä ongelmia. Laulumikki pätki, monitorit pätkivät ja taustanauhat pätkivät. Ehkä tuo vähän söi bändin fiilistä. Eniten kuitenkin häiritsi se molempien kitaristien omien sormien tuijottelu. Ei mikään maailman häikäisevin lavabändi.
 
Kontrasti olikin melkoinen, kun Danzig asteli lavalle ja otti sen kunnolla haltuun. Danzig on tullut jostain syystä aina missattua, mutta keikka ei tuottanut pettymystä, koska soittivat kaikki suosikkibiisini.
 
Slayer on tullut nähtyä alkuperäiskokoonpanossakin, mutta ei tuo nykyinenkään huono ole. Tiukkaa mäiskettä niinkuin asiaan kuuluu ja tässä vaiheessa vieressä pitti pyöri siihen malliin, että sai pitää varansa.
 
Metallican settiä kohden sää senkun huononi, mutta ei se keikan aikana juuri häirinnyt. Sen sijaan muhjut saundit häiritsivät kyllä. Eivät ne silti keikkaa pilanneet, vaan ihan tarpeeksi selvästi kuuli Kirkin kämmäilyt. Varmaan johtuivat kohmeisista sormista. The Frayed Ends Of Sanity oli ihan kiva kuriositeetti kuulla ekaa kertaa livenä, mutta se olisi saattanut sopia paremmin johonkin aikaisempaan kohtaan settiä. Mutta eipä siinä, kaikkinensa viihdyttävä keikka, jonka aikana sai kuulla laajan kattauksen omia Metallica suosikkeja.
 
Hietsu toimi ihan hyvin keikkapaikkana ja väki purkautui sieltä pois yllättävän kivuttomasti. Helteisenä kesäpäivänä hiekka tosin saattaa pölytä mukavasti. Nyt sitä ongelmaa ei todellakaan ollut...

 
30.05. Aerosmith, Rival Sons @ Hartwall Areena, Helsinki
Rival Sons hoiti settinsä tyylikkäästi ja hyvillä saundeilla. Tuntuu melkein siltä, että bändi paremmin isolla lavalla, kuin klubeilla, mikä lienee hyvä merkki. Aerosmith hoiti myös settinsä varsin mallikkaasti. Soittopuoli ei ollut yhtä tiukkaa, kuin viime kerralla ja Joe Perryn andymcoymainen olemus hiukan huolestutti. Saunditkaan eivät olleet parhaat mahdolliset. Lavalla tuntui myös olevan jännitteitä, joiden puolesta ei tiennyt hajoaako bändi kenties jo vaikka kesken kappaleen. Mutta it's only rock'n'roll. Antelias settilista ja Steven Tylerin suoritus veivät homman komeasti plussan puolelle
 
12.06. Arcade Fire, White Lies, Jack Rubinacci @ Norwegian Wood, Oslo
Ekan päivän avasi Jack Rubinacci varsin viihdyttävällä mies ja kitara setillä. Ennestään täysin tuntematon jantteri, mutta tuntui olevanhomma hyvin hallussa ja ihan hyviä biisejäkin. White Lies orkesteriin kerkesin tutustua jo etukäteenkin ja ihan toimivaa isoa pop rockiahan tuo oli livenäkin. Toimisi tosin vielä paremmin, jos bändissä olisi edes ripaus karismaa. Mutta Arcade Fireähän tänne oltiin tultu kuulemaan, eikä bändi taaskaan pettänyt. Biisit toimivat livenä levyjäkin paremmin ja lavalla riittää niin paljon toimintaa, että ei aina tiedä minne katsoisi. Loistava livebändi ja hieno keikka.
 
13.06. Kent, Ane Brun, Violet Road @ Norwegian Wood, Oslo
Toisen päivän avannut Violet Road oli myöskin suhteellisen tuntematon orkesteri itselleni ja bändi pääsikin yllättämään erittäin positiivisesti. Energinen meininki ja hyviä biisejä. Mikäs siinä oli auringossa maatessa ja olutta nautiskellessa. Keijukasmainen Ane Brun jäi bändeineen vähän etäiseksi ja esityksestä ei jäänyt paljoakaan mieleen. Edellisestä näkemästäni Kentin keikasta on runsaasti aikaa ja olikin ihan hauska nähdä bändi pitkästä aikaa. Hyvin toimivat uudet ja vanhemmatkin biisit livenä.
 
14.06. John Mayer, Marie Munroe, James Vincent McMorrow, Passenger @ Norwegian Wood, Oslo
Passenger avasi kolmannen päivän yksin akustisen kitaransa ja jalkaan sijoitetun basari efektin kanssa. Kyllä huomaa, että kaveri on tehnyt runsaasti keikkkaa räkälöissä ja katusoittajana, sillä niin hyvin hän otti yleisön haltuun. Porukkaa olikin jo heti tässä vaiheessa paikalla kentän täydeltä, mikä ei todellakaan ollut tilanne muina päivinä. Lieneekin ollut strateginen päätös sijoittaa Passenger alkuun, sillä hänen jälkeensä esiintynyt JV McMurrow oli aikamoista muniinpuhaltelua, tosin sinänsä hyvin esitettyä matskua. Marie Munroenkaan kasari sävytteinen poppis ei oikein iskenyt. John Mayeriäkään en ole koskaan levyltä hirveästi jaksanut kuunnella, mutta kyllähän tuo livenä toimii vallan mainiosti, etenkin kun kappaleisiin on ujutettu pitkiä ja hienoja kitarasooloja. Kyllä Mayer soittaa osaa selvästikin. Ja kyllä ne biisit noin muutenkin livenä menettelivät.
 
24.06. Rod Stewart @ O2 World, Berliini
Rod The Mod heitti erittäin viihdyttävän keikan Berliin 02 World areenalla. Kyseinen paikka muistuttaa hyvin paljon Lontoon 02 Areenaa, eli on rakennettu enemmän konsertteja jne. varten, kuin pelkästään urheilukäyttöön. Ehkä tästä syystä saundit olivat piippuhyllylläkin hyvät. Ainoa pieni miinus oli se, että Stewart voisi mielestäni soittaa reilummin itse tekemiään biisejä ja etenkin sitä varhaista materiaalia. Mutta hyvä näinkin. Hittejähän kaverilla riittää, joten varmaankin aika vaikea päättää settilistaa. Iso plussa muuten siitä, että Stewartilla ei näkynyt lavalla minkäänlaisia sanoitusmonitoreja. Erittäin harvinaista tuon ikäpolven artisteilla ja nuoremmillakin. Setin keskellä ollut akustinen osuus oli ihan kiva, mutta yhden taustalaulajattaren laulama Proud Mary oli aika turha, mutta kaippa se tarvittiin puhun vaihtoa ja pientä hengähdystaukoa varten.
 
26.06. Pearl Jam @ Wuhlheide, Berliini
Odotukset tätä keikkaa kohtaan olivat aika kovat. Onhan Pearl Jam ja Berliini, ja etenkin Wuhlheide jo legendaarinen yhdistelmä. Ihan mukavan tunnelmallinen esiintymispaikka ko. puiston keskellä oleva amfiteatteri kieltämättä onkin. Keikka olikin ihan hyvä, mutta jäi silti vähän pettymyksen puolelle. Ehkä odotukset olivat liian kovat? Ehkä alakatsomon huonot saundit haittasivat liikaa? Ehkä se yleisön jatkuva kaljaralli häiritsi liikaa (eläköön Suomessa käytettävät anniskelualueet)? Ehkä settilista ei ollut ihan parhaalla tavalla makuuni? En tiedä, mutta en tällä kertaa kyllä kovin korkeisiin sfääreihin päässyt. No jäipähän nälkä päästä nopeasti paikkaamaan tämä "pettymys". Kovasti oli muuten suomalaisia paikalla tuolla Berliinin keikalla.
 
01.07. The Rolling Stones @ Tele2 Arena, Tukholma
Illan aloitti ruotsalainen nevöhööd bändi, joka oli itse asiassa varsin mainio ja laulajatarta katseli ihan miellään. Toisena soittanut oslolainen bändikään ei ollut yhtään hassumpi. Taatot itse heittivät oikein mainion keikan. Hakkasi kyllä Bigger Bang rundin Helsingin keikan mennen tullen. Ihailla täytyy taattojen kuntoa. Ei tuntunut paljon hiki edes irtoavan, vaikka Jaggerinkaan heiluminen ei paljon 90-luvun vedoista jälkeen jäänyt. Vaikea uskoa, että olisi viimeinen rundi, jos ukot pysyvät hengissä. Keikkapaikat saattavat tosin pienentyä (pienemmällä kalustolla liikuttaessa pienemmät riskit; tähän suuntaahan on menty jo nyt). Jos jotain pientä negatiivista täytyisi keksiä, niin siinä catwalkin vieressä ollessa oli sellainen pieni ongelma, että aina kun joku kitaristeista meni lähellekään sitä, niin sen varrella olevat monitorit lämäistiin päälle ja se sotki kuuntelua välillä aika pahasti. Niin, ja Dead Flowers olisi saanut voittaa sen äänestyksen.
 
11.-13.07. Ilosaarirock @ Laulurinne, Joensuu
Ilosaarirockin aloitti Anssi Kela. Hän olikin bändeineen hienossa vedossa. Pidin kovasti kappaleiden livesovituksista. Kela on livenä selkeästi kovempi kuin levyllä, sen tämä keikka todisti. Pariisin Kevät ei jaksa edelleenkään sytyttää ja Eput olivat tavallista tylsempiä, koska keikka alkoi sinänsä hienosti vedetyllä akustisella osuudella, mutta siinä oli mukana liikaa vähemmän tunnettua matskua. Sen jälkeen tuli Rupisia Riimejä levy kokonaisuudessaan, mikä ei myöskään suuremmin lämmittänyt. HC-faneille varmaan kova keikka, mutta suurin osa yleisöstä syttyi vain niiden ilmeiseimpien hittien kohdalla.
 
Lauantaina tuli tsekattua kokonaan ainoastaan J. Karjalainen ja Damn Seagulls. Karjalainen on aina hyvä ja mukavasti jaksaa aina kaivella uusia biisejä settiin. Damn Seagulls taas lienee Suomen aliarvostetuin englanniksi laulava yhtye. Porukalle soisi suurempaakin suosiota.
 
Sunnuntaina tuli keskityttyä pääasiassa artistien tarjoomuksiin ja aika monta keikaa tulikin todistettua. Jenni Vartiainen on bändeineen aina hyvä, mutta jotenkin tuohon alkaa jo vähän kyllästyä. Ilmeisesti tullut nähtyä liian monta vetoa viimeisten vuosien aikana. Viikate toimii aina hyvin, mutta kaikki heidän biisinsä eivät. Parhaimmat viisut saavat silti ihokarvat pystyyn. Ellie Goulding oli ennestään aika tuntematon meikäläiselle, vaikka toki ne hitit setistä tunnistin. Ihan hyvä veto ja rokkipapat otettiin haltuun esittämällä yksi biisi yksin akustisesti. Tällä keikallla oli ehkä kovin meininki yleisön joukossa. Haim oli jäänyt myös vähälle tutustumiselle ja sen takia tyttöjen 60-lukulainen hard rock tulikin vähän yllärinä. Hiukan yksipuolista oli vielä ilmaisu, mutta kyllä näistä saatetaan vielä kuulla. Opethin preogehevi olisi ehkä toiminut paremmin teltassa, kuin päälavalla, mutta menihän tuo noinkin. Taitavasti soitetut kitarasoolot jäivät erityisesti mieleen. Portisheadin keikka oli varmasti Ilosaarirockin odotetuinpia ja eipä tuo pettänyt. Aikalailla levyille uskollisella meiningillä mentiin videoruutujen ryydittämän. Itse en kuitenkaan jaksanut taiteilua 45 minuuttia pidempään (etenkin kun omat suosikkibiisit olivat jo tulleet) ja jalkapallo vei voiton. Ekan jakson jälkeen oli kuitenkin mentävä katsomaan Alice In Chainsin keikkaa. Olihan se kuitenkin itselleni ehkä se odotetuin. Eikä bändi pettänytkään. Uusi laulaja kuulostaa livenäkin yllättävän paljon edeltäjältään ja bändi soitti tiukasti sekä vanhat klassikot, että uudet biisitkin. Pari roudaria oli maalattu ja pukeutunut Saksan ja Argentiinan väreihin ja kävivät aina välillä lavalla näyttämässä lappujen kanssa ottelun tilanteen.
 
Hyvät rockit oli taas tänäkin vuonna. Harmi vaan, että aina menee niin monet mielenkiintoiset keikat päällekäin.

 
25.7.-26.7. Qstock @ Kuusisaari, Oulu
Oli kaikenkaikkiaa niin kivaa näillä festareilla, että välillä meinasi jäädä bändit toissijaiseksi, mutta tuli noita keikkojakin nähtyä. Happoradio avasi pelin ihan vahvasti. Lost Societyllä oli puolestaan todella ankara meiniki. On oikein ilo katsella nuorten miesten kohkaamista. Kioomalavalla oli kuitenkin sen verran kuuma, että katsoin paremmaksi poistua päälavan suuntaan Erinin keikalle, joka meni enemmän tai vähemmän taustamusiikkina. Graveyardin keikka oli ekan päivän odotetuin osaltani, mutta vähän tylsää vääntöä oli livenä. Ilmeisesti suurin osa kuulijoista ajatteli samoin, koska teltta tuhjeni aika hyvin muutaman biisin jälkeen. Sonata Arctica, SMG ja Jenni Vartiainen meinvät enemmän tai vähemmän taustamusiikkina, mutta J. Karjalaisen keikalle piti terästäytyä keskittyä kuuntelemaan. Ja hyvä keikka olikin jälleen. Siitä Kasimirin keikan loppua kuuntelemaan rantalavalle ja sitten kohden päälavaa taas. Volbeatin keikan ilmoitettiin alkavan tunnin ja vartin myöhässä, joten sitä ei jaksanut jäädä enää odottelemaan, vaan piti säästellä voimia seuraavalle päivälle.
 
Lauantain avannut Softengine oli ihan positiivinen yllätys. Hyviä tarttuvia biisejä riitti ihan koko keikan mittaan ja näytti esiintymisvarmuuskin olevan jo erittäin hyvällä mallilla. Kyllä tälle bändille voisi povata hyvääkin menestystä ulkomailla. Jukka Pojan letkeä meininki toimii kesäisessä säässä aina, mutta on tuota kuultu jo sen verran usein, että ei jaksanut koko settiä väijyä. Samuli Putro heitti taas hyvän setin hienon bändinsä kanssa. Sen jälkeen matka suuntautui hetkeksi ulos alueelta. Takaisin saavuttiin Poinsonblackia kuulemaan, mutta teltta oli sen verran täynnä, että jouduimme tyytymään kuuntelemaan settiä ulkopuolelta. Haloo Helsinki meni siinä taustamusiikkina taas, jonka jälkeen Soilworkin möykkäämistä kuuntelemaan. Sen jälkeen jotain ihan muuta, nimittäin JVG:tä rantalavalle. Toivoin Anna Abreun fiittausta, mutta se jäi toteutumatta ainakin sinä aikana, jonka alueella viihdyin. Hetki Stam1naa ja sitten The 69 Eyesin keikalle. Taas oli teltta niin täynnä, että ei sekaan mahtunut, mutta menihän tuo taas ulkopuolellakin kuunnellen. Keekki meni siinä taustalla Megadethin keikkaan valmistautuessa. Ennen Megadethin aloitusta täytyi hankkiutua paremmille pelipaikoille. Bändillä oli lavalla kolme isoa skreeniä, joilla pyöri biiseihin sovitettuja animaatioita. Odotukset eivät olleet silti tavattoman korkealla, mutta keikka oli oikein hyvä ja Mustan Barbaarin odottamaton vierailu vain hiukan piristi sitä. Yleisöllä tuntui olevan hyvä meno ja bändikin taisi tykätä. Chris Broderick on ihan mies paikallaan Megadethin kitaristina. Keikan jälkeen oli vielä yritystä koomalavalle Brother Firetriben keikalle, mutta paviljonki oli sen verran tukossa, että tuli luovutettua aika pian ja suunnattua pikaisen keskustassa käynnin jälkeen kotia kohden.

 
04.10. Rocktoberfest @ Ouluhalli, Oulu
Olipa se mukava nähdä Zero Nine pitkästä aikaa livenä. Taisi olla kyllä jo n. 30. kerta kun kyseisen bändin näin ja aina ne ovat olleet tiukassa soittokuosissa ja niin nytkin. Settilistasta voi tietysti olla aina montaa mieltä, mutta onneksi siellä nyt oli White Lines sun muut, jotka pistävät aina ihion kananlihalle. Niin syvälle DNA:han ne ovat porautuneet. Poets Of The Fall meni siinä taustamusiikkina. Minkäänlaista vaikutusta se bändi ei ole koskaan onnistunut tekemään. Michael Monroe oli bändeineen oma energinen itsensä. Hänenkin settilistastaan voi olla aina montaa mieltä. The Nights Are So Long ja Boulevard Of Broken Dreams oli tällä kertaa erityisen mukava kuulla.
 
17.10. Mirel Wagner @ 45 Special, Oulu
Toimii livenä siinä, kuin levylläkin, mutta ei kyllä sinänsä anna mitään lisäarvoa levyyn verrattuna. Keikka alkoi jo yhdeksän jälkeen ja porukka malttoi olla kiitettävän hissukseen. Keikka oli reilusti alle tunnin mittainen, eli aivan liian lyhyt.
 
15.11. Morrissey @ Finlandia-talo, Helsinki
Varsin lyhyt, mutta napakka keikka. Pituuden vajavaisuutta korjattiin puolen tunnin introfilmillä, jossa oli musiikkiesityksiä Mozzerin suosikkiartisteilta sekä mm. härkätaistelun vastaista propagandaa. Morrissey oli hyvässä kuosissa niin fyysisesti, kuin laulunkin osalta. Saundit olivat aika huonot etenkin sähkökitarodien osalta, jotka puuroutuivat välillä melkoisesti. Kaikan loppu oli varsin tinkimätöntä meat is murder paasausta, mutta se nyt oli odotettavissakin. Kokonaisuutena hyvä kokemus, vaikka settilistasta voi Morrisseynkin kohdalla olla aina montaa mieltä.
 
Live Music Is Better!
Käyttäjätunnus
03.02.2014 17:46:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pena, Slack Bird@O'Haras, Tampere 11.1
 
Rubuinen
03.02.2014 22:58:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oho niin tais mennä joo idea ohi, mut jos sovitaan et noi meen kattomaan tänä vuonna:-D
 
Manic Street Preachers ois kova et se mukaan listaan...
 
18is9
05.02.2014 12:53:15 (muokattu 11.01.2015 23:07:45)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alkuvuonna olin kovassa flussassa, eikä tullut paljoa keikoilla käytyä.
 
31.1. Night before Purple - Hevimesta, Oulu
Deep Purplen keikan lämppäystä, Angry Machines ja Solid Faces. Hyvin soitettuja Dion ja Deep Purplen covereita. Eipä tämä nyt ihan sieltä taiteellisesti orgastisimmasta päästä ollut.
 
1.2. Gemmer - Estola Quartet - Teatteriravintola, Oulu
Toodella kova keikka, pojat soittivat omia biisejä. Modernia jazzia.
 
6.2. Von Hertzen Brothers - 45 Special, Oulu
Näitähän on kiva vihata Kramppeja ja Nyrjähdyksiä -hengessä ja pitää silleen muovisina ja epäaitoina ja kaikkea. Oikeasti keikka oli tosi hyvä, biisit olivat mielenkiintoisia ja soitto kulki. Porukkaakin oli mukavasti paikalla. Plussaa saa jokainen bändi joka vetää MiniMoog -soolon!
 
14.2. Rotos Loves Paskis - Nuclear Nightclub, Oulu
Pienimuotoisen festarin ensimmäinen puolisko. Minun asteikollani mitään erityisen päräyyttävää eivät tarjoilleet Delay Trees, Black Twig, eikä Kuudes Silmä. Vaikutuksen sen sijaan teki pääesiintyjän tontilla soittanut Wasted, jonka pitkä kokemus kuului sekä biisien laadussa että soiton varmuudessa.
 
15.2. Cooperin Festi - Pohjan Kievari, Kempele
Edellisen kanssa harmillisesti päällekkäin järjestetty keikka. Pohjan Kievari oli hieno keikkapaikka, henkilökunta oli semmoista 70+ vuotiasta daamia, pöytiintarjoilu. Esiintymässä Väinö Tuonela & Kerettiläset, 2-7 miehen trio, Jukka Orma ja The Bullet Biters. Jukka Orman keikka oli aivan mieletön, kaveri veti soolona ilman mikkejä tai vahvistimia. Pokkaa!
 
6.3. Turmion Kätilöt - 45 Special, Oulu
Tästä bändistä ei ollut oikeastaan mitään ennakkokäsitystä. Paikan päälle päästyäni paljastui loppuunmyyty yläkerta jossa huumori-corpse painteihin sonnustautunut bändi soitti metalliksi käännettyä amisteknoa. Meni kyllä täysin ohi meikäläiseltä. Harvemmin tulee keikkojen suhteen täysiä harhalaukauksia, mutta tämä oli kyllä semmoinen ettei toivottavasti tarvitse ikinä nähdä tätä porukkaa uudestaan.
 
29.3. Applecones - Cafe Rooster, Oulu
Jäävi kommentoimaan, kavereiden keikka.
 
23.4 Joonas Widenius Trio - Nuclear Nightclub, Oulu
Perinteistä flamencoa ja fuusiota. Perinteinen kuulosti paremmalta, mutta fuusiokin oli kyllä hienoa!
 
7.5. Auditive: Tohtori Tolonen plays Tolonen - Nuclear Nightclub, Oulu
Hyvin ja meiningillä soitettua Jukka Tolos -coveria.
 
28.5. Pip Boys & North Scar, Nuclear Nightclub, Oulu
Toinen soitti hiton hauskaa Nintendo-coveria, toinen tylsää akatemiafuusiota.
 
6.6. Stam1na, Poison Black, Zero Nine - Jääli CityRokki, Jääli
Pikkufestareilla olikin yllättävän kova meno. Kaikki näkemäni bändit olivat hyvässä iskussa ja vanhoja tuttuja. Harmittaa että Lost Society jäi näkemättä.
 
8.6. Karo & Solid Folk, Cafe Rooster, Oulu
Vähän jäävi olen kommentoimaan, Karo oli uusi tuttavuus, ja levy tarttui mukaan.
 
2.7. Ukkosmaine - Cafe Rooster, Oulu
Enpä tuntenut tätä bändiä etukäteen. Suomeksi laulettua eurodiskoa gay-meiningillä ja jotenkin tosissaan mutta huumorilla. Varmaan kovin keikka tänä vuonna tähän mennessä.
 
3.7. Uskovaiset - Nuclear Nightclub, Oulu
Kavereiden pänti. Aika samanlaista kuin Troutmen, sattuneesta syystä.
 
11.7. Waltari - Lankafest, Puolanka
Teini-iässä tämä bändi meni jotenkin kokonaan ohi, nyt kuulosti ihan hyvältä, muttei niin hyvältä että säntäisin hankkimaan levyjä.
 
17.7. Battle Beast - 45 Special, Oulu
Hauska bändi, paljon hauksempi kuin odotin. Tuli WASP ja Twisted Sister mieleen silleen hyvällä tavalla.
 
18.7. Hoopopoppoo - Tuba, Oulu
Punk-henkistä folkkia. Ei kuulosta paperilla mitenkään hyvältä, mutta käytännössä oli toimivaa settiä.
 
19.7. The Applecones - Tuba, Oulu
Porukan viimeinen keikka. Jäämme kaipaamaan.
 
8.8. - 9.8. King Dimaond, Testament & al - Jalometalli, Oulu
Kumpikaan pääbändeistä ei pettänyt. Loudness oli hauska, mutta en maksaisi euroakaan seuraavasta keikasta. High on Fire ja Kvelertak olivat mukavia uusia tuttavuuksia. Dark Angel ja muut vanhan liiton bändit taas kuulostivat tylsiltä. Jatkoklubilla soittanut Vermivore oli yhtä vakuuttava kuin ennenkin.
 
13.8. Aavikko, 45 Special, Oulu
Kaksi syntetisaattorien soittajaa ja rumpali. Tylsät biisit, mielikuvituksettomat soundit. Ei napannut.
 
23.8. J. Konna, tähtitornin kahvila, Oulu + Droichead, Tuba, Oulu
J. Konna soitti instrumentaaliprogea, mikä on kyllä harvinaista näinä aikoina. Meininki oli kohdillaan ja biisit hyviä. Sadetta tihuuttava ja kylmä ilma ajoi meidät kuitenkin tapahtumasta seuraamaan Droicheadin keikkaa Tubaan. Bändi soitti irkkumusaa kauhealla meiningillä. Ei ollut aavistustakaan että meillä on Oulussa noin kovatasoinen irkkubändi.
 
30.8. Clock Paradox + Skein, Nuclear Nightclub, Oulu
Skein oli uusi tuttavuus, semmoista rauhallista metallia yhdistettynä post-rock -maalailuun. Hyvin jaksoi setin kuunnella vaikka välissä oli kamojenkorjaustaukokin. Clock Paradox oli sitä ihteään, teknistä death metallia.
 
5.9. K+K Tactics ja Toot Toot, Nuclear Nightclub, Oulu
Kaksi duoa. Molemmat soittivat progea. Voisiko sen erilasempia bändejä ollakaan? Hieno ilta!
 
1.10 Droichead, Hemingways, Oulu
Hienoa irkkumusiikkia paikalliselta bändiltä. Paikka oli tupaten täynnä.
 
4.10 Socks in the Frying Pan + Caitlín & Ciarán, Uusi Seurahuone, Oulu
Lämppärinä toimi hyvänkuuloinen duo joka soitti perinteisempää irkkumusiikkia. Concertinon soittaja tanssi aina välillä. Pääesiintyjä soitti erittäin hyvin tehtyä ja hyvänkuuloista modernia irkkumusaa kovalla meiningillä ja ammattitaidolla. Kyllä kelpasi.
 
10.10. Zacharius Carls Group, 45 Special, Oulu
Loistava keikka ja hieno bändi. Biisit toimivat tosi hyvin. Harmi ettei meno ole tarttunut levylle ollenkaan yhtä hienosti. No, kelpaa näinkin.
 
25.10 Susi&Kultala + Impivaara + Sutina, 45 Special, Oulu
Erilaisiä tyttöbändejä ). Ei pahaa sanottavaa kenestäkään. Impivaara oli kyllä varmaan enemmän teatteria tai jotain kuin musiikkia.
 
1.11. Jaakko Vanhala + Värt att veta om Herr K. + Tervahäät + Halo Manash, Pikku-Berliini, Oulu
Erilaista meininkiä. Noise oli just sitä itteään, ihan kuin olisi jollkin Marshall täysillä ja kitarasta maadoitus rikki. Värt att oli loistavaa tunnelmajazzia täysin akustisesti. Tervahäät vähän kuin joku bläkkisbändi yhdistettynä Timo Rautiaiseen. Halo oli kyllä pysäyttävä kokemus. Aivan mielettömän hienoa tunnelmointia.
 
13.12. Angry Machines, Hevimesta, Oulu
Dioa covereina. Jos soitetaan huonosti niin on aika noloa. Ei soitettu.
 
17.12. Xmas Fusion Xplosion, Nuclear Nightclub, Oulu
Joululauluja Al DiMeolan hengessä. Joulupukkii, joulupukkii, tilu tilu tilu. Kelpasi katsoa ja kuunnella.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
HaloOfFlies
18.02.2014 12:33:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

14.2. Heikki Silvennoinen & Acoustic Time, Club Flirt, Raahe
 
Hyvän keikan Heikki bändeineen kyllä Raahessa veti. Silvennoisen kitarointia oli ilo kuunnella ja settiin sisältyi useita rock-klassikoita joista kuultiin erinomaiset versiot. Pieni miinus taas siitä, että keikan aloitusaikaa lykättiin lähes puoli tuntia eteenpäin ja Silvennoinen bändinsä kanssa astui lavalle puolenyön maissa. Settiin kuuluivat ainakin nämä kappaleet:
 
Can''t Find My Way Home
Layla
Dead Man At Dawn
Before You Accuse Me
Crossroads
Fujiyama Mama
 
Encore:
White Room
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
JTS
19.02.2014 12:48:15 (muokattu 28.04.2014 16:55:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaha, aika ryhdistäytyä keikkarintamalla ja varata paikka tästä ketjusta.
 
Liput hankittu seuraaviin, tunnelmia sitten perästä.
 
11.-12.4.2014, AP-Fest @ Turku, Klubi
 
Perjantai:
 
Lähtevät Kaukojunat, Kakkis, Valehtelijat, The Dwyers, PKN
 
Valehtelijat missasin koska kaljoittelu Kolossa kiinnosti enemmän. Muut bändit olivat ihan kiva seiska miikka, PKN sympaattinen kuten aina. Kaikilta bändeiltä on kuitenkin tullut nähtyä timanttia, joten sinänsä ihan hyvät vedot eivät sytyttäneet ehkä ihan niin paljoa kuin olisin kuvitellut. Soundeista olisi voinut olla jotain sanomista. Distrosta hyviä levyhankintoja, Gringon kautta kebabille ja huilimaan. Ihan hyvä ilta.
 
Lauantai:
 
Kaupungin Valot, Maakuntaradio, Kyre & Duunarit, The Heartburns, Wasted
 
Lauantai, korkean paikan leiriviikonloppujen paras päivä. Pieni pöhnä, saunomista ja syömistä ennen siirtymistä Klubille. Kaupungin Valot tuli harmittavasti lähes missattua, mutta pari viimeistä biisiä kuulostivat paremmilta kuin koskaan. Maakuntaradio on edelleen Suomen paras bändi. Meidän kuuden hengen seurue oli keikan jälkeen suut aivan messingillä sekä todella hyvillä fiiliksillä. Kyre & Duunarit oli hyvässä tikissä ja uusi seiska on todella kova. Spidun tuplabasarikikkailut jaksoivat naurattaa. The Heartburns oli aivan uskomattoman hyvässä tikissä. Hiki ja kalja lensi ja rokki tuntui vaaralliselta. Wasted kruunasi loistavan festipäivän setillä, jossa ei säästelty vanhoja klassikoita. Vanha ja varautunutkin intoutui tanssimaan.
 
Kokonaisuudessaan loistava viikonloppu, ensi vuonna toivottavasti uusiksi!
 
17.4.2014 Hatebreed, St. Hood, Bolt @ Nosturi
 
Disney-metalcorea puolitoista tuntia tarjoillut Hatebreed jaksoi kiinnostaa noin kolme varttia. Setistä olisi saanut karsimalla juurikin tuon mittaisen intensiivisen paketin, mutta ymmärrän toki että headlinerin piti miellyttää hevifanipoikiakin.
 
Bolt ja St. Hood oli mukava nähdä pitkästä aikaa, Hoodin aikaista liikehdintää oli ilo seurata parvelta.
 
Vartin jonotus ulos 0/5.
 
18.4.2014 Eilinen on tänään- julkkarit @ Virgin Oil
 
Jännä paikkavalinta punk-iltamiin + äärettömän vammaiset soittoajat (viiden bändin ilta, eka orkesteri aikataulun mukaan lauteille klo 22:30) eivät kamalasti innostaneet mutta tulipa tännekin sitten kaverin kanssa lähdettyä. Kaupungin valot ja Nuoret sankarit olivat hyvässä iskussa, muut eivät tällä kertaa oikein jaksaneet innostaa. Poistuin paikalta kuitenkin hyvillä mielin jo ennen yhtä jättäen Lähtevät kaukojunat ja Nyrkkitappelun tällä kertaa väliin.
 
27.4.2014 Cro-Mags + support, @ Kuudes Linja
 
Huhhuh. Ei muuta.
 
Tuloillaan:
15.5.2014 Alkaline Trio @ Nosturi
 
www.gonebadband.bandcamp.com
Marshallga
01.03.2014 10:56:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

15.2. Buffalo Twins @ Corona, Pieksämäki
 
"Support music, not rumors."
Funkånaut
18.03.2014 10:48:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

14.3. J.Karjalainen - Klubi
 
Vallan mainio keikka. Settilistassa taisi olla miltei kaikki uuden levyn biisit, sekä paljon vanhoja hittejä. Jukka oli kovassa vireessä, kuten koko muukin kokoonpano. Kannatti lähteä katsomaan.
 
Devatero remesel, desátá bída. Kuuntelen tämmöistä
kunnegut
22.03.2014 19:05:29 (muokattu 15.10.2014 20:53:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässäpä tähän asti nähtyjä keikkoja, blogissani keikkaraportti + kuvia. Päivitän tätä listaa sitä mukaan kun uusia tulee:
 
Lassi Valtonen Kuopion Introssa 14.03.
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … onen-kuopion-introssa-14032014.html
 
Neljä Ruusua Kuopion Puikkarissa 15.03.
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … lja-ruusua-kuopion-puikkarissa.html
 
Olavi Uusivirta Kuopion Henry's Pubissa 20.03.
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … sivirta-kuopion-henrys-pubissa.html
 
Happoradio Kuopion Tähdessä 18.04.
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … siaisen-kulttuuria-ja-urheilua.html
 
MaidenFest Kuopion Puikkarissa 2.05.
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … iden-kuopiossa-maidenfest-feat.html
 
Kolmas Nainen ja Jukka Poika Viinijuhlilla 30.06.
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … viinijuhlat-3006-kolmas-nainen.html
 
Amorphis Savonlinnan oopperajuhlilla 13.7.
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … naiset-matkailijat-savonlinnan.html
 
KuopioRock 25 - 26.7.
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … ock-25-2672014-let-me-take-you.html
 
Kolmas Nainen Kuopiossa 15.08.2014
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … mas-nainen-kuopion-puikkarissa.html
 
Mikko Herranen Henry's pub Kuopio 9.10.2014
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … erranen-kuopion-henrys-pubissa.html
 
Hard Days Night 2 Kuopio 11.10.2014: Block Busters, Turmion Kätilöt, Stratovarius ja Amorphis
 
http://worldisaweiredplacetolive.bl … rd-days-night-2-kuopiohallissa.html
 
jigsore
05.04.2014 22:45:23 (muokattu 21.12.2017 02:24:30)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

8.2. Medeia (Nuclear Nightclub, Oulu)
Toimi odotetun kovaa myös livenä, oman bändin keikan jälkeen merkkaritiskin takaa tsekattuna. Itselleni tutuimman ekan omakustannelevyn matsku olisi tehnyt terää settilistassa, setti kun painottui ymmärrettävästi uudempaan kamaan.
 
22.2. Final Assault, Napoleon Skullfukk (Nuclear Nightclub, Oulu)
Tapahtuman eka bändi Ratface jäi näkemättä, mutta Final Assault teki heti ensikuulemalta vaikutuksen. Tiukkaa rässihenkistä hc-menoa, seiskatuumaisenkin ostin kotiin lähtiessä. Napoleon Skullfukk oli totuttuun tapaan täyttä tappoa, suomalaisittain yhä harvinaisen tymäkkää Obituary/Autopsy-palvausta. Väki vaihtunut vuosien varrella, mutta meno pysynyt ennallaan.
 
13.3. Eevil Stöö + Kridlokk + Koksukoo (45 Special, Oulu)
Taisi olla järjestyksessään neljäs nähty räppikeikka ja toinen KCMD-mafian näkeminen. Eevil oli vetänyt to-illaksi kohtuullisesti porukkaa ja hyvin taittui räpit lyriikkavihkosta tavaten. Parhaiten toimivat Dj Kridlokkin tuolloin vielä julkaisemattomalta kakkoslevyltä irroitetut viisut.
 
3.5. Midnight Movers (Accept), Masters of War (Amon Amarth), Hiiden Kirnur (Dimmu Borgir) (Hevimesta, Oulu)
Siskon houkuttelemana tänne lähdin ja ennakkoon lähinnä Dimmu-coverbändi kiinnosti edes jossain määrin. Acceptilta tiedän vain yhden biisin, joten Midnight Movers meni vähän ohi. Soitto oli toki tiukkaa ja esiintyminen energistä, ei sen puoleen. Amon Amarth -tietämys on vieläkin huonompaa joten sekin meni siinä sivussa. Arvostusta kuitenkin tyyppien panostuksesta lavashowhun, soittajilla oli viikinkiasusteet ja lavalla punaledisilmäinen lohikäärme(?). Hiiden Kirnur vei potin odotetusti kotiin, miehistöä oli rovaniemeläisestä Sethery-bläkybändistä joten soittotaidoistakaan ei homma ollut kiinni. Parhaiten toimivat nopeat rykäisyt, uudemmat hidastelut jäivät vähän puolitiehen. Hienoa toimintaa joka tapauksessa.
 
15.5. Räjäyttäjät (Lepakkomies, Helsinki)
Alunperin olin lähdössä katsomaan hartaasti odotettua Secret Chiefs 3 -yhtyettä tällä päivämäärällä Helsinkiin, mutta jälleen kerran keikka peruuntui. No, matkalle lähdin kuitenkin kun lentoliput oli jo hankittu ja illalla päädyin Räjäyttäjien keikalle ensimmäistä kertaa. Infernaalisen väsymyksen vuoksi en ehkä saanut keikasta kaikkea irti, mutta meno oli kova. Keikka alkoi hämmentävästi doomahtavalla introlla, josta lähtikin pian kunnon jytämenot päälle. Keikka päättyi laulajakitaristin vaatteiden häviämiseen ja kitaran hakkaamiseen rumpuja vasten. Ei huono.
 
17.5. Nistikko, Houre, Cut To Fit, Temppeliherrat (Oulu palaa @ Ykän pub, Oulu)
Hurjan kova mättöiltama. Parhaiten toimi tällä kertaa energinen Cut To Fit (ex-rumpalin kera) ja Temppeliherrat, jonka intensiivisyys oli käsinkosketeltavaa. Plussaa myös laulajan teatraalisesta menosta.
 
31.5. Stam1na, JVG (YleXPop @ Kauppatori, Oulu)
Stam1na veti yllättäen reippaan tunnin keikan ja paljon tuli uuden levyn biisejä. Oma innostustaso nousi vasta muutaman vanhemman klassikon myötä, valitettavasti uudempi materiaali ei lähde oikein livenäkään. JVG:stä jäi mieleen lähinnä lavalta yleisöön heitetty järkyttävä määrä paitoja ja Pete Parkkosen tukka.
 
13.6. ZZ Top (Raatin stadion, Oulu)
Aivan hyvä keikka vanhoilta parroilta, odotin väsyneempää menoa. Kutakuinkin kaikki hittibiisit tuli ja Hendrix-cover Foxy Lady taittui myös komeasti. Sounditkin oli erinomaiset joten ei kaduttanut lähteä paikan päälle. Ainoastaan Melrosen missaus jäi harmittamaan.
 
13.6. Stolen Kidneys, Umpio (Nuclear Nightclub, Oulu)
ZZ Topin keikalta suoraan meluiltamaan. Vanhalan Jaakon setti jäi valitettavasti näkemättä, mutta Stolen Kidneysille ehdin ja hyvin pojat vetivät. Umpion setti kuitenkin kiinnosti eniten ja vanha Deep Turtle -mies ei pettänyt. Välillä pyörittiin lattialla hinkaten efektipedaalia(?) mihin milloinkin ja muutenkin oli kunnon show päällä koko keskeytymättömän puolituntisen. Taisi olla henkilökohtaisesti ensimmäinen livenä nähty noisekeikka ja tuli nälkä nähdä lisää.
 
5.7. Lighthouse Project, Fru Dörr, The Carnival, Terveet Kädet, Speedtrap, Kakka-Hätä 77, Maailmanloppu, Snuff, Sur-rur (Hässäkkä-Päivät @ Ykän pub, Oulu)
Lighthouse Projectin aikaan alueelle ja hyvä että tuli nähtyä. Biisit oli vaan uudempia kuin itselle tuttu tuotanto, mutta eipä se juuri haitannut. Muita mainitsemisen arvoisia olivat Maailmanloppu ja Sur-rur, joilta hankin melkein koko tuotannot keikkojen jälkimainingeissa. Varsinkin Sur-rur sykähdytti kovasti, todella mielenkiintoista musiikkia ja energinen keikka. Snuff oli myös erinomainen piristysruiske muuten melko synkeähköön tarjontaan.
 
6.8. Kansakunnan Ylpeys plays The Fall, EHKÄ, Siistit Jätkät (45 Special, Oulu)
Kaksi ensimmäistä bändiä meni siinä sivussa Siistiä Jätkiä odotellessa ja ihan mielikseen niitä seurasi. Siistit Jätkät räjäyttikin sitten pankin jo eeppisellä Limp Bizkitiä samplanneella intronauhalla. Itse keikka oli todella kova ja biisimateriaali vaihteli mukavasti hitaista nopeisiin ja Radiopuhelimet-meininkiin. Keikalta ostettu hieno uniikkikantinen ennakkokappale tulevasta EP:stä on soinut soittimessa tiuhaan.
 
30.8. Skein (Nuclear Nightclub, Oulu)
 
5.9. TOOT TOOT (Nuclear Nightclub, Oulu)
 
10.10. Harhama, Sisare (Hevimesta, Oulu)
 
11.10. Harhama, Sisare (Grande, Oulu)
 
7.11. Wolfshead, renate/cordate, Domovoyd (Hevimesta, Oulu)
 
13.12. Eazykko plays Undisputed Attitude (Pikku-Berliini, Oulu)
 
13.12. Angry Machines plays Dio, Conspiracy plays King Diamond (Hevimesta, Oulu)
 
2015
====
6.3. The Howl, Ravage Machinery, Sotajumala (Hevimesta, Oulu)
13.3. Taipuva Luotisuora (Sport-It, Oulu)
2.4. Ukko-Pekka Yliranta, AlfaKalle (Tuba, Oulu)
22.5. Revulsion (Hevimesta, Oulu)
17.7. Deep Space Destructors, Domovoyd, Boar, Superfjord, Death Hawks (Tukikohta, Oulu)
18.7. Onségen Ensemble, The Groke, Aeoga, Huminoita, Sammal, Warp Transmission, Black Lizard (Tukikohta, Oulu)
8.8. Annihilator, A.R.G., Shining, Inquisition, Candlemass, Tyranex, Fleshpress, Hooded Menace (Jalometalli, Oulu)
22.8. Clark Kent Job, Dian (Rummer's Club, Oulu)
24.9. Fröbelin Palikat (Areena, Oulu)
17.10. Parrakas nainen, J. Alakulo ja Tyhjät lasit, Terveet Kädet (Tukikohta, Oulu)
4.12. Two Beats Off, Death Trip (Tukikohta, Oulu)
12.12. Cut To Fit, Viimeinen Kolonna, B.E.T.O.E, Morbid Evils (Oranssi, Helsinki)
19.12. Harhama, Riutta, Death Hawks, Circle (Tukikohta, Oulu)
 
2016
====
13.2. Loparit, DIY Torture Device (Ykän pub, Oulu)
16.3. Fröbelin Palikat (Pitkäkankaan koulu, Oulunsalo)
21.5. Refusal, Denominate (Rummers' Club, Oulu)
28.5. Mustasuo, renate/cordate, Mørket, Nistikko (Rummers' Club, Oulu)
4.6. Tungsten, Multishiva (Tukikohta, Oulu)
18.6. Sydän, sydän, Absoluuttinen Nollapiste (Pikipop, Oulu)
9.7. Death By Snoo Snoo, Kürøishi, Dick Tracy, DS-13, Rotten Sound, Chestburster, Kieltolaki, Kohti Tuhoa, Forward, Sur-rur (Hässäkkä-Päivät, Oulu)
22.7. DUM & BRASS (Ykän pub, Oulu)
29.7. Stig, Death Hawks, Vesala, Children Of Bodom, The Cardigans, Amorphis, Paperi T, Radiopuhelimet (Qstock, Oulu)
30.7. Diablo, Vilma Alina, Stam1na, Opeth, Kasmir, Perusjätkät, Michael Monroe, The Prodigy, Saimaa (Qstock, Oulu)
27.8. The Folk Boys, Keiska, Tuuttimörkö (Pumpeligaala, Radisson Blu)
28.10. Musta Huone, Mustasuo (Tukikohta, Oulu)
11.11. Kürøishi, Ydintuho, Scumripper, Bonehunter (Tukikohta, Oulu)
 
2017
====
13.1. Melrose (Bar Ihku, Oulu)
3.2. Galvanizer, Blood (Lepakkomies, Helsinki)
4.2. The Dillinger Escape Plan (Tavastia, Helsinki)
7.7. Haapoja, Kovaa Rasvaa, Death Toll 80k, Lapin Helvetti, Foreseen (Hässäkkä-Päivät, Oulu)
8.7. Puhelinseksi, Forca Macabra, Dropdead, Junta, Systematic Death (Hässäkkä-Päivät, Oulu)
26.8. Revulsion (Tukikohta, Oulu)
16.9. Vastarannan Siili trio (Ideapark, Oulu)
27.9. Fröbelin Palikat (Jatulin liikuntakeskus, Haukipudas)
6.10. Proxima B, Post Pulse (O'Hara's, Tampere)
7.10. Post Pulse, Skein (Golden Classics, Helsinki)
13.10. Mustasuo, Skein (Ykän pub, Oulu)
AnteroJokinen
10.04.2014 02:54:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

12.2. - Sonata Arctica @Lutakko, Jyväskylä
 
15-vuotiskiertue. Setissä oli niin vanhaa kuin uusinta uuttakin. Sonatan monesti nähneenä parasta oli kuulla eeppinen White Pearl, Black Oceans, jota olinkin pitkään odottanu. Pari biisiä olisin setistä kuitenkin vaihtanut. Pari biisiä tuntuu pyörivän ikuisuuksia setissä vaikka niitä ei siellä enää ihmeemmin kaivattaisi. Yleisö oli kuitenkin hyvin mukana ja keikkaa oli kiva fiilistellä mukavassa seurassa.
 
13.3. - Devin Townsend Project @Pakkahuone, Tampere
 
Devinin musiikkiin tutustuin vuosi sitten ja tykästyin kauheasti heti! Nyt pääsin vielä näkemään herran livenä ja siitäpä olinki fiiliksissä. Olin ihan eturivissa ja aivan keskellä. Devin monesti heiluki ihan siinä nokan edessä. Setissä oli niin Devinin sooloprojektin biisejä kuin DTP biisejäkin. Biisit oli hyvin valikoitu. Ainoa pettymys oli se, ettei Anneke ole mukana kiertueella.
 
Molemmista keikoista on kuvia netissä ja meikäläisen pärstä komeilee kaikissa yleisökuvissa, haha.
 
TULEVIA:
 
24.9. - Edguy @Lutakko, Jyväskylä
 
Eipä oo kauheesti viime aikoina tullut hyvää musiikkia. Pitää kuitenki päästä joskus päästä näkemään livenä.
 
...Toivon kesällä pääseväni itsekin keikkailemaan ja näkemään kaikennäkösiä keikkoja. Rahaa ei pahemmin ole, joten luultavasti kavereiden bändejä tulee mentyä vaan katsomaan.
 
www.twitter.com/antero_jokinen www.anterolegato.blogspot.com
AnteroJokinen
22.05.2014 02:24:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

20.9.2014 Arch Enemy @ Lutakko, Jyväskylä!
 
www.twitter.com/antero_jokinen www.anterolegato.blogspot.com
Jeszse
02.07.2014 21:46:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AnteroJokinen: 20.9.2014 Arch Enemy @ Lutakko, Jyväskylä!
 
Oliko hyvä?
 
Hipelius: Olet hieno mies, mutta sulla on aivan ällistyttävän huono maku. || The Jasser Arafats || Crimson Day
AnteroJokinen
02.07.2014 22:56:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeszse: Oliko hyvä?
 
Hah. Se on jatkoa tuohon yllä olevaan tulevia-listaan.
 
http://www.twitter.com/antero_jokinen
barclay
13.07.2014 22:12:47 (muokattu 13.07.2014 22:13:54)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Slidemobile 9.7 Ravintola Veijo, Kuusamo
 
Tiukkaa rokkia. Laulaja pääsi vauhtiin heti kun pääsi vain istumaan. Rumpali paukutti kun viimeistä päivää. Avauskappaleessa oli huonoin kitarasoolo mitä olen koskaan livenä kuullut, mutta jatkossa parani laatu huomattavasti. Erikoinen kokoonpano: laulaja, kolme (3) kitaristia, basisti ja rumpali ahtautuneena pienelle lavalle. Seitsemäs tyyppikin lymyili kaiuttimien takana, muttei soittanut kai mitään. Jossain vaiheessa olin kuulevinani jotain pianon tapaista jossain kohdassa, mutten kiinnittänyt siihen sen kummempaa huomiota. Loppuvaiheessa sitten pamahti yhdessä biisissä kuuluviin pianosoolo ja kyllä, tämä 7. tyyppi olikin kiipparisti ja hänet esiteltiinkin pian. Sen jälkeen kiippareiden ääntä ei taas kuulunutkaan. Erikoinen homma. Miksaaja oli talon puolesta, alan miehiä ja kuuli varmasti sen minkä minäkin kuulin, eli kiippareita ei kuulunut. Tällekin on kai joku järkeväkin selitys..
 
Kostiainen. Karumpi saundi, parempi mieli http://www.mikseri.net/kostiainenproj
jp8000
02.01.2015 17:12:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Diandra, 29.10. 2014 Tavastia
 
"It was totally worth it" -homer simpson in the episode "fraudcast news"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti