Muusikoiden.net
25.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Konsertit, keikat, tapahtumat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hexvessel & Sabbath Assembly (US) 11-13.4.2013
1
Mosaiikki
07.12.2012 14:38:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HEXVESSEL JA SABBATH ASSEMBLY (US) YHTEISELLE KIERTUEELLE HUHTIKUUSSA 2013
 
11.4.2013 Helsinki, Kuudes Linja
12.4.2013 Oulu, Nuclear Nightclub
13.4.2013 Jyväskylä, Lutakko
 
Psykedeelistä metsäfolkrockia soittavan Hexvesselin johtohahmo on britti Mat McNerney, joka perusti bändin muutettuaan Suomeen vuonna 2009. Hexvessel yhdistelee soundissaan akustisia balladeja ja raskaita, trippailevia tunnelmointeja. Okkultistisen 60- ja 70-luvun folkin ja psykedelian värittämän debyytin Dawnbearerin julkaisun jälkeen McNerney keräsi ympärilleen ryhmän suomalaisia muusikoita, josta syntyi keikkaileva kokoonpano ja kakkoslevy No Holier Temple. Levyllä soivat aiempaa soundia täydentämässä manzarekmaiset koskettimet, Velvet Underground -henkiset, riipivät viulut, sähkökitaroiden hypnoottinen pauhu - sekä suomalainen luonnonmystiikka. Bändin omaleimaista, genrerajat ylittävää soundia on verrattu artisteihin kuten The Doors, alkuaikojen Pink Floyd, Jethro Tull ja Current 93.
 
Indie- ja viralliselle listalle noussut No Holier Temple on niittänyt upeita arvosteluja ja löytänyt tiensä suuremman yleisön tietoisuuteen sekä Suomessa että ulkomailla. Soundi-lehti jopa otsikoi Hexvessel-haastattelunsa "2010-luvun Black Sabbathiksi". Kantava teema No Holier Temple -albumilla on luonnon kunnioitus. Ensisijaisesti korkealaatuisena vinyylipainoksena julkaistun levyn kannen on kuvannut saksalainen Polaroid-valokuvataitelija ja luonnon ystävä Bastian Kalous. Kansitaiteen ja levyn lyyristen teemojen kautta Hexvessel haluaa kasvattaa tietoisuutta luonnon ja alkuperäismetsien suojelusta sekä John Muirin, Dave Foremanin ja Howie Wolken kaltaisten ympäristöaktivistien inspiroimana tutkia sitä, mikä määrittelee asioiden pyhyyden.
 
Huhtikuun tunnelmalliset illat avaa yhdysvaltalainen Sabbath Assembly.
 
Sabbath Assemblyn juuri julkaistu albumi 'Ye Are Gods' sisältää Restored To One -debyytin tavoin uusia sovituksia 60-luvun San Fransiscossa vaikuttaneen synkeän Process Church of the Final Judgement -uskontokunnan hymneistä ja laulelmista. Levyllä esiintyvät yhtyeen päämiehen David "Christian" Nussin lisäksi vokalisti Jamie Myers, joka tunnetaan Wolves in the Throne Roomin ja Hammers of Misfortunen levytyksistä, viulisti Eyvind Kang, Throbbing Gristle -hahmo Genesis P-Orridge sekä laulaja-lauluntekijä Imaad Wasif.
 
60-luvun jälkipuolella syntynyt Prosessikirkko oli apokalyptinen uskonnollinen ryhmä, joka uskoi maailman kohtaavan loppunsa, kun Kristus ja Saatana voittavat erimielisyytensä ja yhdistyvät tuomitsemaan ihmiskunnan. San Fransiscossa vaikuttaneen eskatologisen kultin mustakaapuiset käännytysmiehet herättivät hippiliikkeen kansoittamassa kaupungissa aikanaan huomiota, mutta vuosikymmenen käännyttyä 70-luvuksi ryhmän into hiipui eikä maailmakaan loppunut.
 
Lipunmyynnin aloituksesta ja lippujen hinnoista tiedotetaan myöhemmin.
 
http://hexvessel.tumblr.com/
http://sabbathassembly.bandcamp.com/
http://www.blowup.fi/
 
http://www.facebook.com/events/193573000767594/
 
Mosaiikki
19.12.2012 11:23:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liput myynnissä!!
 
http://www.tiketti.fi/Hexvessel-Sab … Kuudes-Linja-Helsinki-lippuja/18195
 
Mosaiikki
02.01.2013 15:21:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lutakon liput myynnissä!
 
http://www.tiketti.fi/Hexvessel-Sab … USA-Lutakko-Jyvaskyla-lippuja/18331
 
http://www.jelmu.net/keikat/283
 
Mosaiikki
29.01.2013 13:21:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sabbath Assembly "We Come From the One"
http://www.youtube.com/watch?v=h_9NmQV_-tI
 
Mosaiikki
25.02.2013 15:24:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Julistetta.
 
http://userserve-ak.last.fm/serve/_ … 139/Hexvessel+WebFinnishPoster1.jpg
 
Mosaiikki
07.03.2013 09:06:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pyhä Kuolema lisätty Helsingin, Oulun ja Jyväskylän iltaan.
 
Pyhä Kuolema on Mikko Pöyhösen sooloprojekti, joka perustettiin hieman sen jälkeen kun neofolk-duo Tuhat Kuolemaa Sekunnissa lopetetti toimintansa. Kun Tuhat Kuolemaa Sekunnissa oli vielä savuava raunio, alkoi hiilloksessa versota jotain uutta, kaunista ja raikasta. Tuhat Kuolemaa Sekunnissa duon loppu oli Pyhä Kuolema:n syntymä - alku tälle äärimmäisen henkilökohtaiselle, tunteelliselle ja henkiselle soolo-projektille.
 
Perinteille uskollinen, mutta silti tyystin oman äänimaisemansa klassisesta mies ja kitara asetelmasta huolimatta löytävä Pyhä Kuolema:n esikoislevy koostuu tusinasta tunnelmallisia, kansallisromanttisia, syvän tunteellisia ja henkilökohtaisia lauluja suomeksi laulettuna. Soitto- ja laulutyyli vaihtelee hartaista ritualisista neofolk-kappaleista trubaduurimaisempiin leikkisiin folkmusiikkisävelmiin.
 
Huolimatta siitä, että hän on myös neljäsosa neofolk-lounge yhtyeestä MAA, ja puolet aavemaista ritualistista neofolk:ia ja jäätäviä äänimaisemia esittävästä duosta Tervahäät, miehen luomisen liekki palaa kiivaasti, ja uusia Pyhä Kuolema -kappaleita syntyy tämän tästä. Hän on säveltänyt, soittanut, laulanut, äänittänyt ja miksannut koko tuotoksen itse antaen levylle henkilökohtaisuuden tunteen, ja onnistuu hyvin käsittelemään tämänkaltaisen folk-musiikin kaksiteräistä miekkaa riisuttu ja jopa karkea ja mutkaton ulosanti lyö tällä kertaa onnistuneesti kättä ihastuttavan pehmeän intensiteetin kanssa.
 
http://www.animaarctica.fi/pyhakuolema/
 
Mosaiikki
02.04.2013 14:37:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensi viikolla! Liput ennakkoon Tiketistä!
 
http://www.tiketti.fi/Hexvessel-Sab … Kuudes-Linja-Helsinki-lippuja/18195
 
http://www.tiketti.fi/Hexvessel-Sab … USA-Lutakko-Jyvaskyla-lippuja/18331
 
http://www.levykauppax.fi/oulu/
 
Mosaiikki
03.04.2013 11:09:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hexvesselin uutukainen.
 
Woman of Salem from the forthcoming EP, Iron Marsh, by Hexvessel.
http://www.roadburn.com/2013/04/hex … ssel-woman-of-salem-track-premiere/
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti