Muusikoiden.net
23.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Konsertit, keikat, tapahtumat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jalometalli 10.-11.8.2012
1
chachi
12.01.2012 17:37:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oululainen Jalometalli-festivaali järjestetään tänä vuonna 10.-11. elokuuta. Yhdettätoista kertaa vietettävä metalliväen erikoisjuhla julkistaa seitsemän kovaa ulkomaalaista metallibändiä ensimmäisinä julkistuksinaan. Festivaalin tämän vuoden ensimmäiset esiintyjäkiinnitykset ovat amerikkalaiset Deicide, Municipal Waste ja Toxic Holocaust, sveitsiläinen Coroner, hollantilainen The Devil's Blood, kreikkalainen Septicflesh sekä ruotsalainen The Year Of The Goat. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa pian kevättalven aikana.
 
Jalometalli jatkaa tutulla paikallaan Oulun Limingantullissa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä. Pienempiä yhtyeitä varten viime vuonna lanseerattu kolmoslava osoittautui toimivaksi ratkaisuksi kahden suuren esiintymislavan lisänä, joten se jatkaa tänä vuonna samalla paikallaan. Viime vuonna Jalometallin kymmenvuotisjuhlissa esiintyi 24 yhtyettä, kuten muiden muassa Sepultura, Sodom, Entombed, Napalm Death ja Cathedral.
 
Deicide on yksi Floridan kuuluisan death metal -seurakunnan arvostettu jäsen ja tästä syystä itseoikeutettu vierailija Jalometallissa. Bändi julkaisi viime vuonna kymmenennen studioalbuminsa nimeltä To Hell With God. Basisti-laulaja Glen Benton ja rumpali Steve Asheim ovat edelleen mukana vuoden 1987 alkuperäiskokoonpanosta lähtien.
 
Municipal Waste ja Toxic Holocaust edustavat amerikkalaista 2000-luvun suosittua crossover thrash metal -tyyliä, jossa on perinteisen thrashin lisäksi runsaasti hardcore- ja punk-elementtejä.
 
Sveitsiläinen Coroner on monipuolisen progressiivisen thrashmetallin valtias. Yhtye hajosi vuonna 1996, mutta teki paluun keikkalavoille pari vuotta sitten ja suunnittelee uuden materiaalinkin julkaisua. Takavuosien pioneeri tekee paluunsa jälkeen harvinaisen ensivierailunsa Suomessa.
 
Hollantilainen The Devil's Blood on muutamassa vuodessa kerännyt vankan kulttikannatuksen raikkaan ja okkultistisen tyylinsä avulla. Yhtye yhdistelee 70-luvun psykedeelisen hard rockin ja tummasävyisen sanoman sävyjä erittäin onnistuneesti. Tuore yhtye on ehtinyt tekemään pari keikkaa Suomessa, mutta nyt bändi tekee odotetun ensivierailunsa myös Jalometallissa.
 
Septicflesh on toivottu vieras Suomen kamaralla. Bändi oli yksi eurooppalaisen death metalin edelläkävijöitä, kun se hioi tyyliään 90-luvun alussa. Sittemmin tyyliin on tarttunut myös sinfonisempia elementtejä. Yhtye hajosi vuonna 2003, mutta teki hienon paluun vuoden 2008 Communion-albumillaan. Viime vuonna ilmestyi kahdeksas pitkäsoitto The Great Mass.
 
The Year Of The Goat istuu osaltaan samantyyliseen occult rock -kerhoon kuin The Devil's Blood. Puhtaasti laulettu, haikean raskas, mustasävyinen ja psykedeelinen tunnelma maistuvat mainiosti myös metallipään makuun.
 
Kahden päivän liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Oulun Musiikki-Kullaksella. Liput maksavat ennakkoon 75 ja portilta 80 euroa. Yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin, kunhan kaikki esiintyjät ja päiväkohtaiset aikataulut on saatu sovittua. Festivaali on sallittu kaiken ikäisille. Oikeudet esiintyjämuutoksiin pidätetään.
 
Median ja musiikkialan ammattilaisten akkreditointi alkaa toukokuussa.
 
www.jalometalli.net
 
www.qstock.org | www.teatria.com | www.jalometalli.net | www.psychedelica.fi
chachi
07.02.2012 11:45:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedote | Jalometalli Metal Music Festival 7.2.2012
 
Iced Earth, Heathen ja Crimson Glory tähdittävät Jalometallia
 
Jalometalli-festivaali on kiinnittänyt tämän vuoden esiintyjäkaartiinsa taattua pohjoisamerikkalaista metalliosaamista. Tapahtuman uudet bändijulkistukset ovat yhdysvaltalaiset Iced Earth, Crimson Glory ja Heathen, norjalainen Nekromantheon ja kotimaiset Convulse, Merging Flare, Final Assault ja Gorem. Pitkistä uristaan huolimatta Crimson Glory ja Heathen esiintyvät vasta nyt Suomessa ensimmäistä kertaa, joten bändien keikat ovat erittäin odotettuja tapauksia kotimaan metallifanien keskuudessa.
 
Festivaalille on aiemmin varmistuneet amerikkalaiset Deicide, Municipal Waste ja Toxic Holocaust, sveitsiläinen Coroner, hollantilainen The Devil's Blood, kreikkalainen Septicflesh sekä ruotsalainen The Year Of The Goat. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa pian kevättalven aikana. Jalometalli järjestetään yhdettätoista kertaa 10.-11. elokuuta 2012. Tapahtuma jatkaa tutulla paikallaan Oulun Limingantullissa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä.
 
Jalometalli on tänäkin vuonna osa Oulun juhlaviikot -tapahtumakokonaisuutta, joka järjestetään elokuun 2.26. päivien välisenä aikana. Juhlaviikkojen ohjelma koostuu useista erilaisista kulttuuritapahtumista, joihin lukeutuvat mm. EloJazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Oulun Musiikkivideofestivaalit & Ilmakitaransoiton MM-kisat sekä Oulun Taiteiden Yö. Juhlaviikkojen omat kotisivut löytyvät osoitteesta: www.oulunjuhlaviikot.fi
 
Floridalainen Iced Earth on noussut erittäin arvostetuksi tekijäksi aidon ja alkuperäisen heavy metalin saralla. Jo 80-luvun puolivälistä asti toimineen yhtyeen musiikista löytyy myös runsaita ripauksia thrashin ja powerin suuntaan. Viime vuonna kitaristi Jon Schafferin luotsaama bändi julkaisi yhdennentoista studioalbuminsa. Dystopia-albumi esitteli samalla tuoreen laulaja Stu Blockin, joka on tuonut erityisesti Iced Earthin keikkoihin aivan uudenlaista intoa ja vauhtia.
 
Niinikään floridalainen Crimson Glory on yksi melodisen progressiivisen metallin edelläkävijöitä mm. Queensr˙chen ja Fates Warningin tavoin. Ensimmäisen Suomen-keikkansa vihdoinkin tekevä bändi muistetaan erityisesti vuoden 1986 omannimisestä debyyttialbumistään ja pari vuotta myöhemmästä Transcendence-levystä. Crimson Gloryn juuret ulottuvat aina 70-luvun loppuun asti ja bändi tulee taatusti olemaan yksi Jalometallin mielenkiintoisimpia esiintyjiä.
 
Heathen puolestaan on osa kuuluisaa sanfranciscolaista Bay Area Thrash Metal -perhettä 1980-luvun puolivälistä lähtien. Bändi oli tauolla suurimman osan 90-luvusta, mutta palasi uudella vuosituhannella takaisin. Vuonna 2009 ilmestynyt albumi Evolution of Chaos näytti viimeistään, ettei thrashin ja speedin sekainen metalli ole herrojen käsittelyssä ruostunut.
 
Norjalainen thrash-trio Nekromantheon tekee ensivisiittinsä Suomeen. Vuonna 2005 perustettu yhtye pohjaa sanomansa thrashin perinteisten teemojen lisäksi Kreikan mytologian tarinoihin. Bändin kakkosalbumi Rise, Vulcan Spectre ilmestyi tammikuun puolivälissä.
 
Nokialainen Convulse tekee paluun pitkältä tauolta. Yhtye oli mukana kotimaisen deathmetallin ensiaallossa ja sen debyyttialbumi World Without God ilmestyi vuonna 1992. Bändi soittaakin koko ensialbuminsa läpi Jalometallissa. Primitiivistä ja aavemaista rynnistystä tarjoava kuolonmetallikvartetti on omiaan liittymään festarin vanhakantaiseen metallikattaukseen.
 
Kajaanilainen Merging Flare joutui perumaan viimevuotisen Jalometallin esiintymisensä, mutta nyt kitaristinsa on kaikeksi onneksi toipunut käsivammastaan ja bändi on valmiina tekemään festarin ensivierailunsa. Merging Flare soittaa makoisaa, melodista ja raikasta heavy metalia. Viime vuonna ilmestynyt Reverence-levy sai välittömästi loistavan vastaanoton alan piireissä ja sitä on verrattu estoitta mm. Gamma Rayn ja Blind Guardianin vanhempaan tuotantoon.
 
Final Assault tuo kotimaista voimaa vanhan koulukunnan thrashin ja hardcore-punkin sekaiseen crossover metal -tarjontaan Toxic Holocaustin ja Municipal Wasten ohella. Kasarithrashin paahtoa ja jyystöä tarjoileva viisikko julkaisi uusimman albuminsa Dead by Dawnin viime kesänä.
 
Kuusamolainen Gorem on legendaarisen A.R.G:n nokkamiehen Tenho Kareenin ja Cyphosiksen koalitio. Bändi hiihtelee synkkätunnelmaisen ja matalavireisen death metalin maastoissa ja intoutuupa viisikko välillä jopa grindcoremaiseen paahtoon. Sacred Cruficix -faneille tämä yhtye on varma tärppi!
 
Kahden päivän liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Oulun Musiikki-Kullaksella. Liput maksavat ennakkoon 75 ja portilta 80 euroa. Yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin, kunhan kaikki esiintyjät ja päiväkohtaiset aikataulut on saatu sovittua. Festivaali on sallittu kaiken ikäisille. Oikeudet esiintyjämuutoksiin pidätetään.
 
www.qstock.org | www.teatria.com | www.jalometalli.net | www.psychedelica.fi
chachi
26.04.2012 09:08:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedote | Jalometalli Metal Music Festival 26.4.2012
 
Jalometalli-festivaalin ohjelma on valmis. Yhden päivän liput myynnissä nyt.
 
Oululaisen Jalometalli-festivaalin tämän kesän bändikattaus on valmistunut. Tapahtuman ohjelmakartan täydentävät skotlantilainen Achren sekä turkulainen Axegressor. Samalla yhden päivän liput tulevat myyntiin, kun päiväkohtaiset esiintyjälistat ovat varmistuneet. Jalometallin kahden päivän liput ja perinteiset hotellipaketit ovat myynnissä parhaillaan.
 
Tämänvuotiseen Jalometalliin on kiinnitetty muiden muassa kuolonmetallia tahkoavat Deicide, Gorguts ja Septicflesh, heavy metal -suuruudet Iced Earth, Iron Savior ja Crimson Glory, black metal -konkari Gehenna sekä kivenkovat thrash-partiot Coroner, Heathen, Municipal Waste ja Nekromantheon. Monet ulkomaiset kiinnitykset nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Kotimaisen metallin mainetta pitävät yllä muiden muassa Convulse, Unholy, Baptism ja Merging Flare.
 
Jalometalli järjestetään yhdennettätoista kertaa 10.-11. elokuuta 2012. Tapahtuma jatkaa tutulla paikallaan Oulun Limingantullissa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä.
 
Blood metalin sanansaattajaksi itseään kuvaileva Achren yhdistelee räyhäkkäässä metallissaan deathin, thrashin ja blackin tyylejä. Skottinelikko on esiintynyt viime vuosina Euroopan arvostetuimmilla metallifestivaaleilla, kuten Wackenissa, Bloodstockissa ja Metalcampissa. Kahdeksan vuoden ajan runsaasti minijulkaisuja suoltanyt yhtye julkaisi viime vuonna esikoisalbuminsa nimeltä The Forgotten King.
 
Kotimaista tarjontaa täydentää Axegressor, joka koostuu kokeneista turkulaisista metallipäistä. Yhtyeen kiivas thrash metal on kaikunut jo kuuden vuoden ajan ja se julkaisi viime vuonna toisen pitkäsoittonsa Nextin.
 
Jalometallin päiväkohtaiset esiintyjälistat:
Perjantai 10.8.2012
Deicide (USA)
Coroner (SUI)
Iron Savior (GER)
Gehenna (NOR)
Toxic Holocaust (USA)
Septicflesh (GRE)
The Year of the Goat (SWE)
Merging Flare
Axegressor
Final Assault
Gorem
 
Lauantai 11.8.2012
Municipal Waste (USA)
Iced Earth (USA)
The Devil's Blood (NL)
Crimson Glory (USA)
Heathen (USA)
Gorguts (CAN)
Nekromantheon (NOR)
Achren (GBR)
Convulse
Baptism
Unholy
Wandering Midget
From the Void
 
Liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Oulun Musiikki-Kullaksella. Kahden päivän iput maksavat ennakkoon 75 ja portilta 80 euroa. Yhden päivän liput maksavat ennakkoon 58 ja portilta 65 euroa. Jalometallin perinteiset hotellipaketit ovat myös jälleen myynnissä. Kahden päivän lipun sisältäviä majoituspaketteja on tarjolla Sokos Hotel Arinaan, Oulun Cumulukseen sekä Radisson Bluhun.
Festivaali on sallittu kaiken ikäisille. Oikeudet esiintyjämuutoksiin pidätetään.
 
www.jalometalli.net
 
www.qstock.org | www.teatria.com | www.jalometalli.net | www.psychedelica.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti