Muusikoiden.net
14.12.2018
 

Konsertit, keikat, tapahtumat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: TeiniFolk Turussa la 3.7.
1
konehes
14.06.2010 09:55:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TeiniFolk tuo bluegrassin keskiaikaan
 
Uuden kansanmusiikin tapahtuma TeiniFolk järjestetään Turussa, Vanhan Suurtorin Brinkkalan sisäpihalla lauantaina 3.7.2010 klo 20.00 02.00. Tapahtuma on osa 15:ttä kertaa järjestettäviä Turun Keskiaikaisia markkinoita. Illan pääesiintyjänä nähdään Suomen tunnetuin bluegrass-yhtye Jussi Syrén & The Groundbreakers. Lisäksi lavalle nousevat itäsuomalaisen kansanmusiikin esittämiseen erikoistunut Triihvo, turkulainen folk-kuoro Slavonic Tractor sekä varhaiskeskiaikaista musiikkia soittava Tsakku.
 
TeiniFolk sisältää erityylistä kansanmusiikkia monipuolisesti. Poiketen Keskiaikaisten markkinoiden muusta musiikkiohjelmasta TeiniFolkissa kuultava musiikki ei ole sidoksissa keskiaikaan. Sen sijaan tapahtuma esittelee kansanmusiikin kaaren aina varhaiskeskiajasta 1940-luvun amerikkalaiseen bluegrassiin. Tätä kelttiläisestä musiikkiperinteestä alkunsa saanutta, blues- ja gospel- perinteeseen yhdistynyttä musiikkityyliä pidetään yhtenä rock-musiikin vaikutteista.
 
Jussi Syrén & The Groundbreakers
Bluegrassin ykkösnimi, Jussi Syrén & The Groundbreakers on saavuttanut koko kansan tunnettavuuden ahkeralla keikkailulla sekä kekseliäillä HIM-versioinneillaan.
http://www.myspace.com/jsyren
 
Triihvo
Kansanmusiikkiyhtye Triihvo on joensuulainen ammattilaistrio, joka on erikoistunut itäsuomalaisen kansanmusiikin esittämiseen. Triihvon musiikki on kuin itäsuomalainen metsä rouheaa ja hengittävää. Yhtyeen musiikki on helposti lähestyttävää ja huolella tehtyä.
http://www.myspace.com/triihvo
 
Slavonic Tractor
Palkittu, ulkomailla esiintynyt Slavonic Tractor esittää Suomen ja sukulaiskansojemme kansanmusiikkia. Kokoonpano ammentaa musiikkiinsa vaikutteita myös bulgarialaisesta kuoroperinteestä.
http://www.myspace.com/slavonictractor
 
Tsakku
Nykyään harvakseltaan esiintyvä pitkän linjan kansanmusiikkiyhtye Tsakku luo mielikuvaa varhaiskeskiaikaisesta musiikista käyttäen tuolle ajalle tyypillisiä replikasoittimia ja vanhoja itäkarjalaisia ja skandinaavisia melodioita muokaten niitä omankuuloisiksi ja ammentaen ajan soundimaailmasta aineksia myös omiin sävellyksiin.
http://www2.qnet.fi/rus-project/Viking_music.html
 
http://www.keskiaikaisetmarkkinat.fi
 
cherub with heavy metal machine
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti