Muusikoiden.net
21.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Konsertit, keikat, tapahtumat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marillion @ Tavastia 6.11.2009
1
Beowulf
13.08.2009 14:55:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi oma musiikillinen legenda eli Marillion saapuu Suomeen perjantaina 6.11. Juuri kävin lipun hankkimassa. Hintakaan ei ollut paha = 32e.
 
Ajatuksia, fiiliksiä, tunteita tästä keikasta..?
 
*Ei tämä tästä*
kanisteri
14.08.2009 00:02:21 (muokattu 14.08.2009 00:07:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Beowulf: Yksi oma musiikillinen legenda eli Marillion saapuu Suomeen perjantaina 6.11. Juuri kävin lipun hankkimassa. Hintakaan ei ollut paha = 32e.
 
Ajatuksia, fiiliksiä, tunteita tästä keikasta..?

 
Jokunen vuosi sitten olisin hihkunut innosta tälle uutiselle. Pari vuotta sitten Ruisrockissa näkemäni Marillionin keikka kuitenkin paljasti yhtyeen nykytilan meikäläiselle, joka ei enää levyjä ollut -90 luvun puolen välin jälkeen seurannut: Yhtye on kamalan steriili ja tyhjänpäiväinen, aivan eri bändi kuin Fishin aikaan ja Hogarthin avauslevyillä. Noita vanhempia juttujahan nää ei taida soittaa edes makupaloiksi.
 
Jätän tämän väliin ja odottelen, josko Fish taas rantautuisi Suomeen. Hänen keikoissaan on yhä säpinää ja huumoria, vaikka miehen alkujaankin vajavainen lauluääni on ajan myötä yhä heikentynyt. Tavastian kaeikalla pari vuotta sittenhän oli suorastaan vaikuttavan antaumuksellinen yleisö, joka nosti Fisunkin fiiliksiä havaittavasti. Vetivät silloin Misplaced Childhoodin kokonaan, ja ex tempore(?) klassikkoencoressa jopa Incommunicadon kaltaisen biisin. Tuota ei olisi arvannut kuulevansa livenä ikinä.
 
harbapapa
15.08.2009 21:02:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutustuin bändiin veljeni kautta 80-luvulla. Innostuin itse bändistä vasta kun Hogarth tuli kehiin. Kuuntelin "Seasons end" ja "Holidays in eden" -levyt puhki (oi noita vinyylin aikoja!!!). Sitten jotenkin kyllästyin niihin.
 
Pari kuukautta sitten törmäsin heihin sattumalta Myspacessa. Hehän ovat tehneet kokoajan mahtavaa musiikkia. "Hapiness is the road" on todella hyvä levy. Oli ilo huomata heidän tulevan kohta suomeen. Lippu on jo taskussa.
 
Harmi että en ole ollut tukemassa heitä heidän "vaikeina aikoina" ilman levy-yhtiöiden tukea. Hehän saivat faneiltaan rahallista tukea levyjen tekoon ja kiertueille jo etukäteen.
 
Aion hankkia heidän kaikki "väliin jääneet" levyt.
 
Tavastialla tavataan!
 
kanisteri
16.08.2009 17:36:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää on akustinen kiertue!
 
Ei välttämättä huono idea kun sähköisenä nää kuulostaa aivan liian steriililtä tätä nykyä.
 
Artturi
18.08.2009 10:32:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli onni nähdä yhtye Clutching at straws-kiertueella Tukholmassa. Vaikka näin jälkeen päin ajateltuna, Fishin aika oli jo silloin kovasti loppusuoralla, olihan se veret seisauttava kokemus!
 
Olen ollut fani jostain 86-vuodesta lähtien ja Fishin ja Hogarthin vertailu ei ole oikein hedelmällistä, sillä kyseessä on mielestäni kaksi aivan eri yhtyettä. Molemmat vertaansa vailla olevia! Musiikillisesti yhtye on mielestäni kehittynyt koko ajan, vaikka välillä toki tullut taantumiakin. Mutta tietenkin jos frontman osastoa ajatellaan, ollaanhan nykyään toki kaukana muovikukkien repimis / kasvomaalausajoista ;-) No toisaalta ei se Fisukkakaan enää taida naamaansa sitä lateksia tunkea, joten jätetään suosiolla ne kasaritemput sille vuosikymmenelle!
 
Hogarthin aikana on tullut nähtyä yhtye ainakin viis kertaa ja kerrassaan upeita kokemuksia ovat olleet kaikki. Viimeisin näkemäni keikka Lontoossa Happiness-kiertueella oli aivan helmi!
 
Tulevan keikan akustisuus ei häiritse yhtään, päin vastoin! Jos jollekin yhtyeelle akustisuuden uskon sopivan, niin kyl se tämä on!!
 
Kaikki siis Tavalle! Suosittelen!!
 
harbapapa
18.08.2009 14:54:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensäkin minkä tahansa bändin faneja taitaa olla kahdenlaisia. Toiset haluaa että bändin musiikki pysyy samana ja toiset että se kehittyisi. Itse kuulun jälkimmäisiin.
 
Bändin musiikin pitää kehittyä samalla kun muusikot kehittyvät ihmisinä. Välillä kehityshän voi olla negatiivista (jossain vaiheessa Phil Collins jauhoi vain avioerobiisejä... ei menny kaverilla hyvin - biisit oli kyllä hyviä)
 
Tosaalta jos levy-yhtiö ja managerit sanelee musiikin, ei siinä muusikoiden kehitys ihmisinä paljoa näy. Eli ne bändit muuttuu kokoajan, jotka pistävät itsensä peliin. Saman kehityksen näkisin myös Marillionissa.
 
...Ja muuttuuhan se maailmakin. Nyt ei olle enää 80-luvulla.
 
Fishin ja Hogarthin aikojen vertailu on munkin mielestäni turhaa. Bändin olisi saanut melkein nimensä muuttaa, mut sitten ei olisi voinut enää vanhalla maineella (ja sopimuksilla) ratsastaa.
 
kanisteri
18.08.2009 16:55:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

harbapapa: Yleensäkin minkä tahansa bändin faneja taitaa olla kahdenlaisia. Toiset haluaa että bändin musiikki pysyy samana ja toiset että se kehittyisi. Itse kuulun jälkimmäisiin.
 
Aika usein ne kovimmat fanit toivoo kehitystä tai ainakin hyväksyy sen. Omasta näkökulmastani Marillion ei varsinaisesti ole kehittynyt. Mielikuvitukselliset ja ihanan pateettisiset biisit ovat vaihtuneet steriilin arkiseen hifistelyyn. Eli Marillion on mulle taantunut hieman kiinnostavuusrajan alapuolelle.
 
Ei Fishkään enää vanhalta bändiltään kuulosta, mutta äijän tuotannossa on yhä esiintynyt oikeasti vaikuttavia dramaattisia hetkiä. Marillionin luonne taisi olla aika paljon miehen hyppysisssä silloin -80 -luvulla. En mä Fishiäkään aktiivisesti seuraa, mutta hänen juttunsa edustaa mulle hienoista tyylillistä kehitystä kasariMarillioniin, ehkä.
 
Nämä kaikki ovat tietysti makuasioita. On kiinnostavaa lukea teidän nykyMarillionin diggarien kommentteja.
 
Artturi
19.08.2009 10:31:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mulla myös tuo Fishin soolotuotanto on hallussa ja Pitkän keikoilla Tavastialla on toki tullut vierailtua. Siellä on joukossa todellisia helmiä, mutta aika epätasainen on tuo miehen sooloura mielestäni ollut. Joukkoon on eksynyt hieman enemmän täysin turhia kappaleita kuin mitä Marillionin levyille on siunaantunut. Toisaalta soittokavereiden ja tuottajien jatkuva vaihtuvuus on tuonut tuoreutta, mutta sellainen viimeistelemättömyys on vähän paistanut läpi miehen tuotannossa. Mutta se ehkä on sellaisten vanhan koulukunnan fanien mieleen, sillä eihän mikään Script for a Jester's Tear millään muotoa ollut viimeistelty, olipahan vaan helevetin vaikuttava debyyttilevy!
 
Jos näitä pitäis jotenkin verrata, mulle Fishin levyt on aina alkuun toimineet ja olen niitä luukuttanut paljonkin. Sitten ne ovat jotenkin unohtuneet hyllyyn. Marillionin kieltämättä steriilimmät tuotokset ovat olleet mulle tyypillisiä growereita eli alkuhämmenys ja pettymys on ollut lähes joka levyn suhteen vallitseva ekat n. 7 kuuntelukertaa (poislukien LOISTAVA Marbles 2 cd-versio joka upposi heti kun metrin halko!! Paras Marillion-levy!). Sitten ne levyt vaan ovat kertakaikkiaan auenneet; paras esimerkki on tämä viimeisin Happiness is the Road, joka alkuun oli karmaiseva pettymys. Ja sitten se avautui ja sen kauneus löi jalat alta. Ja sitähän tulee kuunneltua säännöllisesti edelleen...
 
harbapapa
19.08.2009 15:28:39 (muokattu 19.08.2009 15:29:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Artturi: Sitten ne levyt vaan ovat kertakaikkiaan auenneet; paras esimerkki on tämä viimeisin Happiness is the Road, joka alkuun oli karmaiseva pettymys. Ja sitten se avautui ja sen kauneus löi jalat alta. Ja sitähän tulee kuunneltua säännöllisesti edelleen...
 
Hyvä ja pitkäkestoinen musiikki toimii just näin: ensi uusi levy kuulostaa tasapaksulta, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen se alkaa avautua. Sitten sitä voikin kuunnella loputtomiin. Tästä syystä ja biisien vaihtelevan dynamiikan ansiosta Marillionista ei koskaan voi tulla valtavirtamusiikkia. Se ei oikein toimi radiossa.
 
En varmaa itsekään olisi koskaan Marillionin musiikkiin päässyt sisälle, ellei veljeni olisi sitä luukuttanut samassa huoneessa.
 
Artturi
03.11.2009 09:18:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Less is more-levy osoittautui etukäteispelkojani paljon paremmaksi tuotokseksi, joten intoa piukassa odotellaan perjantaita!!
 
http://www.youtube.com/watch?v=Jsxu8W5vr-g
 
Oli ollut aika maaginen keikka kuulemma Oslossa, joten samaa herkkua vaan perjantainakin, please!
 
http://www.youtube.com/watch?v=f2u4jteRFC0&feature=related
 
Marillionin foorumilla kyseltiin Tavastian keikan alkamisajankohtaa ja tässä vastaus:
 
10.30pm
 
Gosh that's late!
 
Lucy
x
 
Bonham
03.11.2009 12:49:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla kanssa oli tuo Ruisrockin keikka varsin mitäänsanomaton... mutta olenkin aina ollut Fishin aikaisen poppoon linjoilla, varsinkin kun sen myös livenä näin... ei tää uus vaan toimi
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
ordinary
03.11.2009 16:49:36 (muokattu 03.11.2009 16:58:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei !
Piti lähteä tsekkaan Marillion, mutta tänään tuuraaja ilmoitti, ettei pääsekkään tuuraamaan.
Täten 2 kpl lippuja perjantain Marillion keikalle Tavastialle vapautuu.
 
Liput 2 kpl yhteensä 50€ ja toimitus siten, että kaveri tuo liput Tavastian ovelle perjantaina
kello 21.30 (showtime 22.30).
 
Olen keikkareissulla, joten kännykästä tavoittaa soittaen tai tekstarilla.

p: 045- 1224295 Harri
 
harbapapa
03.11.2009 21:50:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Artturi: Less is more-levy osoittautui etukäteispelkojani paljon paremmaksi tuotokseksi, joten intoa piukassa odotellaan perjantaita!!
 
http://www.youtube.com/watch?v=Jsxu8W5vr-g
 
Oli ollut aika maaginen keikka kuulemma Oslossa, joten samaa herkkua vaan perjantainakin, please!
 
http://www.youtube.com/watch?v=f2u4jteRFC0&feature=related
 
Marillionin foorumilla kyseltiin Tavastian keikan alkamisajankohtaa ja tässä vastaus:
 
10.30pm
 
Gosh that's late!
 
Lucy
x

 
Sama täällä! Less is more levy on hyvä. Latasin niiden nettisivulta Oberhausenin keikan livetallenteen ja on ollut ilo kuunnella sitä. Täytyy malttaa jättää fiilistä perjantaiksikin...
 
MPU
05.11.2009 11:53:09 (muokattu 05.11.2009 11:53:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja samalla Helsingin reissulla täytyy käydä poimimassa Transatlanticin uusin levykauppaX:stä. Niin, Marillionia tietysti tullaan katsomaan.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
hahuusko
07.11.2009 02:11:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olihan tuo mainio keikka. Monet biisit kuulostivat "akustisina" jopa paremmilta kuin levyllä. Yleisö oli hyvin mukana ja bändilläkin näytti olevan hauskaa lavalla.
 
Mikko_L
07.11.2009 18:26:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hahuusko: Olihan tuo mainio keikka. Monet biisit kuulostivat "akustisina" jopa paremmilta kuin levyllä. Yleisö oli hyvin mukana ja bändilläkin näytti olevan hauskaa lavalla.
 
Oliko Tavastia täynnä/puolillaan/tms? Itsekin kuuluin niihin jotka "melkein" lähti katsomaan, mutta saunailta kotona oli sittenkin kivempi :D Mites biisivalinnat, uutta/vanhaa, Fish/H ..?
 
-Mikko
 
hahuusko
07.11.2009 18:56:27 (muokattu 07.11.2009 19:02:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikko_L: Oliko Tavastia täynnä/puolillaan/tms? Itsekin kuuluin niihin jotka "melkein" lähti katsomaan, mutta saunailta kotona oli sittenkin kivempi :D Mites biisivalinnat, uutta/vanhaa, Fish/H ..?
 
Kyllä se aika täydeltä vaikutti, ei tainnut olla kuitenkaan ihan loppuunmyyty. Parvella ja portaissakin oli melko paljon porukkaa. Fishin aikaista matskua ei kuultu yhtään, H:n aikaisilta levyiltä tuli vähintään 1 biisi/levy Somewhere Elseä lukuunottamatta.
 
Olisikohan settilista ollut jokseenkin tällainen (saattaa puuttua jotakin tai olla väärässä järjestyksessä):
 
Go!
Interior Lulu
Out Of This World
Wrapped Up In Time
The Space
Hard As Love
Quartz
If My Heart Were A Ball
It's Not Your Fault
Memory Of Water
This Is The 21st Century
 
(Tauko)
 
Cover My Eyes
Beautiful
Estonia
You're Gone
80 Days
Gazpacho
The Party
Made Again
 
(1. Encore)
 
Answering Machine
Easter
 
(2. Encore)
 
Three Minute Boy
 
Oikeakin settilista tulee varmaan joskus osoitteeseen http://www.marillion.com/tour/2009.htm#less
 
E: Neverlandistakin Mark Kelly soitti muutaman ensimmäisen soinnun ja pari hämärää lyhyttä improvisaatiopätkääkin kuultiin.
 
karateadonis
08.11.2009 12:22:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli hyvä keikka! Harmi vaan ettei porukkaa ollut enempää kun nähtävästi yläkertakaan ei ollut auki. Sopivan intiimi tunnelma ja hyvät biisit... Tiedän myöskin pari tuttua jotka melkeen lähti ja TIEDÄN että niitä vituttaa kun alan hehkuttaa...
 
"pull the trigger on rock'n roll nigger, who's bigger than jesus on a bumper sticker" tai jotain....
MPU
09.11.2009 10:25:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä keikka, varsinkin se toinen setti. Kyllä H vaan on melkoinen esittäjä. Aika täysillä vetää. Soundillisesti ihan edessä bassot oli yhtä puuroa, toinen setti miksaajan edessä kuulosti huomattavasti paremmalta. Ei yllä Happiness on the road-kiertueen Oslon keikan tasolle, mutta hyvä kuitenkin.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
Artturi
25.11.2009 10:12:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kiinnostaa tunnelmoida keikkaa udestaan, täältä löytyis...
 
http://www.marillion.com/tour/2009.htm
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti